Randi Irene Røvik; nå har du gjort noe som jeg håper du raskt kommer ut og beklager. Du har stått i arbeids og sosialkomiteen på Stortinget, som du selv vet, og sagt at de med hull i CV ikke får seg jobb. Jeg har måtte se innlegget fem ganger fordi jeg ikke kunne tro at noen i din posisjon kumne si det du sa, men nå må jeg bare innse at du virkelig har sagt det. Vet du hva? Det er ikke bare de med hull i CV som ikke får seg jobb du har gitt et slag i trynet (et lite slag har du gitt dem), men det er noen andre du har virkelig gitt et slag i trynet. Alle de mødre / fedre som har tatt en pause fra arbeidslivet når de har fått barn som så etter en stund har fått seg jobb. Alle de med psykiske problemer som har måtte ta seg en pause fra arbeidslivet for så å ha fått seg jobb. Alle de ungdom som har kommet litt skeivt ut for så å fått seg jobb. Alle de med narkotika- eller alkoholproblemer som har måtte ta en pause fra arbeidslivet og som så har fått seg jobb. Mange flere også faktisk. Et stort slag i trynet har du gitt dem alle. Og det som er enda mer synd; du har gjort dette for å fremme en politisk sak om midlertidig ansettelser. Du har brukt disse menneskene for å sette fokus på en sak, som ja er viktig, men en sak som ikke har noe verdens ting med hull i CV å gjøre.

Desverre har du gjort enda mer vondt. Du har vært med på å ødelegge håpet alle de med hull i CV som står utenfor arbeidslivet hadde. Det lille håpet de hadde om å komme seg i jobb. Det håpet har du tatt vekk fra dem, kanskje for alltid.

At du referer til alle med hull i CV som pøbler får nå så være. Har du et problem med Eidsvåg og hans Pøbelprosjekt så får det så være, men til helvete med Eidsvåg og Pøbelprosjektet eller alle andre som jobber med å hjelpe folk tilbake i arbeidslivet. Dette handler ikke om Eidsvåg, “pøbler”, deg eller dine politiske synspunkt. Det handler om mangel på ydmykhet, mangel på forståelse og mangel på respekt for, igjen, mødre, fedre, tidligere narkomane osv. som har et stort jævla hull i CV, men som nå jobber.

Jeg haddd et håp, da jeg så klippet på 30 sekunder, om at setningen din “de med hull i CV får ikke jobb” var tatt ut av kontekst, men da jeg så at du skrev akkurat det samme på Facebook i etterkant så var det håpet ute. Det får så være. Det er noen andre der ute som har mistet et viktigere håp etter din kommentar. Noen som ikke hadde råd til å miste det håpet de hadde. De som hadde troen på at de ville få seg jobb. Disse menneskene (ja de er mennesker tro det eller ei) har du gjort så mye ødeleggelse for at jeg ikke tror du selv er klar over det, og det kun for å fremme en politisk sak.

Så kan man kanskje tenke på om denne regjeringen har gjort nok for de med hull i CV enn tidligere regjeringer. Man kan tenke på om midlertidig ansettelser er bra eller ikke. Jeg har mine meninger om dette, men det er en helt annen sak og gruppen mennesker jeg referer til ovenfor fortjener ikke å bli brukt i denne debatten.

Til slutt vil jeg bare si at jeg håper du mente å si “jeg” i stedet for “vi” når du refererte til de med hull i CV. Dersom hele Fagforbundet mener at de med hull i CV ikke får seg jobb, ja da har vi et svært problem.

Så til det viktigste. TIL ALLE DERE MED HULL I CV; ikke tenk på hva som ble sagt om dette av denne personen. Det er daglig flere titalls personer med hull i CV som får seg jobb. Ikke mist motet og håpet. Det er fullt mulig å få seg jobb og en smålig kommentar som vi hørte her på Stortinget skal dere ikke tenke på i det hele tatt.

Erik Falk Hansen

4 thoughts on “Hull i CV? Bare å gi opp

  1. Dette var virkelig god lesning, Erik! Man blir jo så inderlig eitrande forbanna når man leser slikt hjernedødt tullprat fra offentlige personer. Takk for at du tar bladet fra munnen og snakker for alle dem som bare fortjener ros og hjelp for å oppnå sitt brennende ønske om å komme i jobb.

    Liked by 1 person

  2. Takk for flott og oppmuntrende innlegg! Jeg har selv hull i CV’en da jeg har prioritert å være hjemme med små barn. Fra jeg var 16-32 (da fikk jeg første barn) fikk jeg nærmest kastet jobbene etter meg… Etter at jeg 2-barnsmor, og valgte å utsette barnehagestart og jobbe deltid, har det gått tregt på jobbfronten. De siste 2-3 årene har jeg ikke klart å få fast, fulltidsjobb. Kun deltid og midlertidig. 2 ganger har jeg opplevd nedbemanning ig en gang ny sjef og omorganisering. Dette har til sammen gitt hull i CV’en. Gjør dette meg til en dårlig arbeidstager eller en mindreverdig person? Jeg synes ikke det… Har stor arbeidskapasitet, allsidig kompetanse, livserfaring og godt humør – evig optimist. Holdninger som denne politikeren viser, vitner om manglende livserfaring og empati. Livet er komplekst – også arbeidslivet. Mye er tilfeldigheter…

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s