Utover sensommeren og høsten skal jeg gå tilbake til det «gamle og gode». Jeg skal begynne å skrive mange flere korte tekster med konkrete tips for deg som jobbsøker. Og som tidligere; jeg skal prøve å droppe alle de tipsene som florerer der ute hvor jobbsøkere blir umyndiggjort og latterliggjort. Så skal jeg også skrive på en måte som vil inspirere noen, irritere noen, motivere noen og engasjere noen. Om noen blir provosert så får det bare være. Til syvende og sist skal dette handle om deg som jobbsøker og hvordan du kan ta med deg noen enkle tips på veien mot ny jobb.

I perioden 2015 til 2017 skrev jeg ukentlig, en eller flere tekster med det jeg mener var noe mer oppdaterte og nyanserte tips for jobbsøkere enn det man kanskje var vant med. Så langt i 2018 har det blitt noe mindre slike tekster og mer fokus på gratis webinarer og korte videoklipp. Nå tilbake til tekstene :-), så kommer det helt sikkert noen webinarer og video-klipp etterhvert.

Blogg jobbsøk

Tekstene kan du lese her på bloggen min eller på bloggen til www.jobcatcher.no og de vil også bli lagt ut på LinkedIn. Følger du meg her eller følger du Jobcatcher FB så vil du automatisk få med deg postene mine.


Dagens tips: Takkemail etter intervju; ja eller nei?

Jeg leste her forleden en tekst hvor det stod noe i den (latterlige) duren at du som jobbsøkere måtte sende en takkemail i etterkant for å skille deg ut. Teksten refererte også til millenia-generasjonen som ofte ikke sender slike mail.

Mitt spørsmål er; Kanskje det er en grunn til at de ikke gjør det? Kanskje det er denne generasjonen som vet hva som er best og ikke vi som tror vi har fått et mandat til å påpeke hva jobbsøkeren skal si og gjøre?

Jeg tror saken er ganske enkel jeg. Du bestemmer selv om du sender en takkemail eller ikke. Det er i intervjuet du har muligheten til å utkonkurrere de andre og du får ikke jobben fordi du sendte en takkemail i etterkant.

Hva hadde jeg gjort?

Dersom alt gikk bra så hadde jeg sendt en LinkedIn melding eller en SMS og sagt tusen takk, setter stor pris på det, absolutt interessert og gleder meg til å høre fra dere.

Det er alt.  Ikke mer, ikke mindre og klarer jeg unngå å sende mail så er det;

A) Større sjanse for at de leser hva jeg skriver
B) Mindre sjanse for å bli sett på som en utslitt og utdatert mailentusiast.

Lykke til. Husk at det er i intervjuet du kan påvirke. Det er her muligheten ligger. Ikke i hva du gjør i etterkant


For de som måtte lure så har vi dessverre ikke kapasitet til å arrangere flere DUJSK jobbsøkerprogram utover høsten, men sent i 2017 så lanserte vi DUJSK programmet i online format ved navnet Jobcatcher. Jobcatcher koster kun 1500 nok (engangskostnad) og du har tilgang helt fram til du er i ny jobb. Om ikke du vil kjøpe hele programmet så kan du fra og med 15/08 også kjøpe individuelle moduler som CV, søknad, intervju, plan og strategi, 6 kanaler til ny jobb, Sosiale Medier for jobbsøkere + mer.  Jobcatcher har blitt en like stor suksess som DUJSK og du kan lese massevis av referanser på FB siden eller på min LI profil. Les også gjerne mer på Jobcatcher home

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s