Googler du jobbsøknad ender du opp midt i jungelen av tips fra alt som er av eksperter. Tips forresten som var de samme du ville fått for 10 år siden.  I dag skal jeg prøve å holde deg utenfor denne jungelen. Du må forøvrig også lese teksten Julekort til Tante Olga hvor du får en parodi på hvor latterlig det er blitt med jobbsøknader.

jobbsøknaden

La oss gjøre dette enkelt

Det viktigste; skriv søknad i dine egne ord. Bruk dine egne formuleringer og husk: det er du selv som kjenner hva du kan og hva du kan bidra med. Prøv å vær så naturlig som mulig, akkurat slik du vanligvis er i en jobbsituasjon.

Så knuser du alt som heter speil og speiling av stillingsannonsen. Det var noe som funket på 90 tallet, men som noen fortsatt tror er lurt i dag. Glem det. Vil du vite hvorfor så skriv så i kommentarfeltet så skal jeg svare.

Tenk heller ut for deg selv hva som viktig for denne jobben og fokuser på dette. En svært anerkjent person innenfor rekrutterings bransjen bidro med noen eksterne tips i  Jobcatcher programmet. Et av disse tipsene var: fokuser mye på det viktigste i stedet for å fokusere litt på alt. Du skjønner nok hva hun mener. Dette gjelder absolutt i jobbsøknaden.

Så en ting til. Folk er vel dog flinke til å skrive om meg meg meg meg, men glemmer å skrive om hvorfor de er interesserte i jobben og arbeidsgiver. Ikke noe bedre enn å bruke 4-6 linjer tidlig på å smigre litt og vise at du:
A) Virkelig er interesert
B) virkelig kjenner selskapet. Kanskje du vil og med kan nevne noen du kjenner som er knyttet til selskapet i en eller annen form? Enda bedre; kanskje du kan nevne at du følger dem på FB,Twitter, LI Insta eller hva det måtte være?

Gjør søknaden til din egen. Følger du “reglene” så blir den som alle andre. Lite ekte, lite konkret og en del av et lotteri

Lykke til

En gang for noen år siden så ble jeg fortalt av en person at hun fra den dagen kun skulle skrive det hun kalte “Gi F søknader”. Hun fikk intervju på første to søknadene. Nå ga hun helt sikkert ikke F, men tror du skjønner hun mente.


For de som måtte lure så har vi dessverre ikke kapasitet til å arrangere flere DUJSK jobbsøkerprogram utover høsten, men sent i 2017 så lanserte vi DUJSK programmet i online format ved navnet Jobcatcher. Jobcatcher koster kun 1500 nok (engangskostnad) og du har tilgang helt fram til du er i ny jobb. Om ikke du vil kjøpe hele programmet så kan du fra og med 15/08 også kjøpe individuelle moduler som CV, søknad, intervju, plan og strategi, 6 kanaler til ny jobb, Sosiale Medier for jobbsøkere + mer.  Jobcatcher har blitt en like stor suksess som DUJSK og du kan lese massevis av referanser på FB siden eller på min LI profil. Les også gjerne mer på Jobcatcher home

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s