Leonard Cohen sang “it doesnt matter which you heard; The holy or the broken hallelujah”. Vel i dag var det verken holy eller broken. Det var rett og slett det beste fuckings hallelujah jeg noen gang har opplevd. Ikke bare meg, men 2000+ håpefulle kandidater som virkelig forstod meningen bak “we believe in you”

Det var tid for Talentjakten hos Nordic Choice. “COME ROCK OUR WORLD” sa de, og vet du hva? Dette var Rock n Roll på sitt beste.
Det var under briefingen av jurymedlemmene at Stordalen selv kom løpende ned trappene og opp på scenen. Han tok mikrofonen, beklaget at det var midt i kirketid og sa at det også kom til å bli hallelujahstemning her på Oslo Kongressenter. Dette blir stort! avsluttet han med.
Så tok han til hovedscenen og fortalte om sin reise. Han fortalte disse 2000 håpefulle kandidatene om viktigheten av å være seg selv. Om at de, som alle andre, kunne oppnå hva de måtte ønske å oppnå.

Så enkelt.

Så enkelt kan det være å motivere de som ikke er motivert. Å gi håp til de som ikke har håp. Å gi troen til de som har mistet troen.

Genialt spør du meg.

Det var en stor ære å få være med på Talentjakten til Nordic Choice her i Oslo i dag. Da jeg ankom Oslo kongressenter ca. 2 timer før oppstart så kunne man ikke unngå å få en klump i halsen når det allerede var 1000 + mennesker i kø utenfor. Jeg skjønte fort at dette kom til å bli helt rått. 2000 kandidater / jobbsøkere som hadde minst to ting til felles.

1. De hadde alle samme mulighet uavhengig av farge, nasjonalitet, legning og bakgrunn.
2. De var fulle av håp.
Fuckings hallelujah. Oh yeah
For en kul måte å rekruttere på! For en kul måte å fortelle alle at “du betyr noe! For en kul måte å behandle folk på! For en kul måte å gi håp på!

Men, ja det er et men.

Arrangement som dette har møtt en del kritikk, da ofte fra viktig-perer i rekrutteringsbransjen. Noen mener det ikke er en prosess som er kvalitetsikret og det gidder jeg ikke kommentere en gang. Enda verre; Noen har fått det for seg at dette diskriminerer mot de som
har brukt mye tid og penger på en høyere utdannelse (ja du leste riktig). Diskriminering mot de med utdannelse??? Jeg skal si dere en ting: De med høy utdannelse var der de også og hadde det helt sikkert mer gøy enn om de satt i et intervju og måtte svare på spørsmål om deres svakheter og styrker, og om hvor de ser seg selv om fem. Kritikken er ikke annet enn grønn misunnelse på de som tenker nytt og gjør noe utenom det vanlige.

Så er du en av kritikeren så får du / dere ha bare ha det så godt. Hva er det du / dere kritiserer?

 • At folk får en mulighet?
 • At folk får lov å være seg selv?
 • At alle blir behandlet med respekt?
 • At alle som ikke går videre allikevel føler seg verdsatt?
 • At alle mottar tilbakemelding?
Nei morro, respekt, ektehet og passion hører vist ikke hjemme hos noen få der ute, men i dag opplevde jeg alt dette og mer. Passion, morro, ektehet og respekt. Det samme opplevde 2000 kandidater.

Ja de fikk være med på dagens beste fuckings hallelujah. Det takket være Nordic Choice og den fantastiske talentjakten.

One thought on “Dagens beste HALLELUJAH

 1. Hei Dette så både gøy og bra ut. Var et innslag på nyhetene tv2, men det var vel fra en annen jury. Bra jobba. Skal du være med videre? Pappa

  Sendt fra min iPhone

  > 16. sep. 2018 kl. 19:54 skrev Erik Falk Hansen- Sier det som det er : > > >

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s