Søker du jobb så er det ingen tvil om at LinkedIn er et svært bra verktøy. Ikke bare LinkedIn, men kanskje vel så mye Facebook. For noen også Twitter og Instagram. Dessverre er det mange jobbsøkere som blir dratt inn all verden av “graps” på LinkedIn og tror de bruker LI. riktig. I dag skal jeg fortelle deg hva som er ulempen med å bli dratt inn i “grapset” og hvordan du faktisk kan bruke LinkedIn til å få deg jobb.

Når jeg sier “graps” så er det jo egentlig ikke “graps”. Folk må få lov å bruke LinkedIn som de vil, men akkurat for deg som jobbsøker er det graps. Da tenker jeg på alle de som bruker LinkedIn kun for å bygge nettverk og de som ofte står som self-employed, uten arbeidsgiver og som hele tiden prøver å få flere følgere, tagger gud og en hver man for å få postene sine til å spre seg. Dersom du «henger» med disse, dersom du kommenterer på disse, dersom du liker postene til disse, ja da skjer følgende:

 1. Prioriteten i feeden din vil nettopp bli deres poster og postene til alle deres venner som gjør det samme
 2. Det kan innebære at du ikke ser relevante poster til de relevante selskapene du følger eller når selskap legger ut stillinger
 3. Dersom du samtidig skulle legge ut noe selv så vil du igjen se at din tekst / innlegg sprer seg i feil retning og enda verre; Din post vil stille langt bak i køen ettersom LinkedIn vil prioritere postene til de jeg nevner ovenfor.

Dersom du primært ønsker å bruke LinkedIn til å få deg jobb så burde du gjøre følgende:

 1. Følg så mange relevante selskap (innenfor din bransje / bransjen du ønsker å jobbe i)
 2. Kommenter, like eller del relevante ting disse selskapene legger ut
 3. Følg de mest relevante rekrutteringsselskapene og helst også alle de store (Manpower, Adecco etc.)
 4. Kommenter eller lik dersom de legger ut noe relevant
 5. Legg ut en post om deg selv, hva du søker etter osv.

Følger du disse fem punktene så gir du deg en god sjanse til å få deg jobb via LinkedIn. Du gjør deg rett og slett synlig blant de som faktisk kan ha en jobb til deg og samtidig sørger du for at du får med deg det som skjer innenfor ditt felt.

follow

Dersom du i tillegg vil følge folk som deler ting rundt temaer du er opptatt av så er det selvfølgelig heller ikke noe galt med dette. Bare sørg for at feeden din primært inneholder oppdateringer fra selskap som kan gi deg en jobb.

I dag ble jeg kalt LinkedIn politi. Gøy det ettersom jeg alltid hadde lyst å bli politimann da jeg var liten. Nå må jeg dessverre skuffe personen som mente jeg var politi. Dette handler ikke om å være politi for min del, men handler mer om å sikre at “følger-kåte” mennesker ikke utnytter jobbsøkere og skaper en falsk trygghet blant jobbsøkere. Derfor skriver jeg om det og derfor håper jeg du tar det til deg.

follow

Godt eksempel; Liker du denne posten min så hjelper ikke dette med å få deg jobb. Men er du ledig som vikar og du liker noe Manpower legger ut så kan det hjelpe deg å få jobb.

Lykke til. Heier på dere alle og beklager det har blitt lite webinarer og tekster i det siste. Kommer nok etterhvert.

LinkedIn handler om å se relevante ting og bli sett av relevante mennesker.

NB. Bildet i denne teksten er ironisk ment om du ikke skjønte det 🙂

4 thoughts on “Jobbsøker og LinkedIn – Det er enkelt

 1. Så kjekt å lese. Som du sier så er det lett å gå seg vill i LinkedIn jungelen. Nå for tiden er jeg student og har kuttet LinkedIn litt ut. Men følger med litt innimellom for å gjøre meg klar igjen til jobbsøker karusellen om tre år når jeg er ferdig. Takk for at du er ærlig og genuint prøver å hjelpe jobbsøkere.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s