Jeg snakket litt om det i dagens mini-kurs for jobbsøkere, men etter å tenkt litt mer i etterkant så vil jeg gjerne skrive litt mer om dette. Det er nemlig en stor felle veldig mange går i når de bruker spesielt LinkedIn og alt en gjør er å lure seg selv.

Hva tenker jeg på?

Du har kanskje sett mange forskjellige mennesker på LinkedIn legger ut innlegg og videoklipp hvor de på slutten av innlegget ber om like-klikk og kommentarer, eller stiller spørsmål hvor du skal svare ja / nei. Kanskje de av og til ber om dine meninger iht. det de skriver om. De fleste av disse gjør det kun fordi de ønsker at deres innlegg skal bli prioritert av algoritmene til LinkedIn slik at innleggene dukker opp i alles feed. Trenden startet for ca. 1 år siden og det blir bare verre og verre. For deg som jobbsøker kan dette få svært negative konsekvenser.

Så hvorfor skal du holde deg unna slike poster?
Svaret er enkelt!
Dersom du trykker like og kommentarer regelmessig på en og samme person og hvor denne personen i tillegg har avtalt med en rekke andre PR-Kåte LinkedIn mennesker om at de også skal kommentere og gi like-klikk; ja da skjer følgende:

Din feed vil bli opptatt med alt disse menneskene legger ut og kommenterer på.

Så hva er problemet med dette tenker du kanskje?

Problemet er som følger;

Dersom du bruker LinkedIn for å få deg jobb så vil slike innlegg få prioritet over alle innlegg fra selskap og ledere du følger som kan være relevante med tanke på å få deg en ny jobb. De selskapene og personene som kanskje ikke legger ut noe daglig, men bare av og til. Ja de innleggene vil ikke lengre få prioritet i din feed.

Som jeg nevnte i kurset mitt så skal du ha som mål å trykke like og kommentere på noen / noe minst en gang om dagen, i tillegg til at du deler noe en gang i uken. Men; Dette skal være på ting som er relevante iht. deg og ny jobb. Altså; det skal være på poster fra spennende selskap eller ledere hvor du muligens kan få en jobb i framtiden.

Hold deg vekke fra de guruene som bruker LinkedIn kun til å få sine poster til å få prioritet av algoritmene. Du kjenner slike poster igjen ofte med ting som:

 • Likte du denne artikkelen trykk lik og kommenter gjerne
 • Tagg gjerne bekjente som kan ha bruk for rådene mine i kommentarfeltet
 • Ønsker du gratis kurs eller e-bok så skriv ja
 • Hva synes du? Skal vi eller skal vi ikke?

Nå er det helt ok og av og til be om delinger eller kommentarer. Gjør det helt sikkert jeg også, men de som gjør dette konsekvent hver gang de legger noe ut, ja de mener jeg at du som jobbsøker skal holde deg langt borte i fra. Du ønsker at relevante innlegg skal dukke opp i feeden din, altså innlegg som kan være relevant for at du får deg jobb.

Følg så mange relevante selskap innenfor din bransje som mulig og følg så mange relevante rekrutteringsselskap som mulig. Fokuserer du på hva disse legger ut så vil du få høy kvalitet i feeden din.

følge

Så kan du begynne med å ikke like eller kommentere dette innlegget 🙂 Ei heller får du love å dele….

Lykke til og husk:

Sosiale Medier er en jobbsøkers drømmeverden

2 thoughts on “LI – Hvem skal du som jobbsøker følge og ikke følge?

 1. Veldig bra post og viktig tema 🙂 Der e serr en ung mannsom dukka opp HEILE TIDA i min feed. Klare du å tippe ken?? 😂

  Mvh Ingrid Endresen Thorseth

  19. nov. 2018 kl. 21:19 skrev Erik Falk Hansen- Sier det som det er <comment-reply@wordpress.com>:

  Erik Falk Hansen posted: “Jeg snakket litt om det i dagens mini-kurs for jobbsøkere, men etter å tenkt litt mer i etterkant så vil jeg gjerne skrive litt mer om dette. Det er nemlig en stor felle veldig mange går i når de bruker spesielt LinkedIn og alt en gjør er å lure seg selv.”

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s