Da er jeg ferdig med del 5 i mini-kurs serien for jobbsøkere som går hver mandag kveld 20:00 fram til jul. Som alltid så legges opptak av sendingen ut på www.jobcatcher.no tirsdagen derpå og blir liggende der fram til sendingen påfølgende uke.

For påmelding til del 6 i denne serien så følger du denne linken linken

 

Da skal jeg dele litt info om forskjellige apper osv. du kan ta i bruk i tillegg til at det blir mulighet å stille spørsmål og svar. Gjør oppmerksom på at del 6 vil holdes tirsdag 18.12 @20:00 og ettersom det er mulighet til å stille spørsmål og få svar så vil opptak ikke legges ut.

Intervjuet

 Så i dag var det dette med det store og skremmende intervjuet. Et møte hvor du bare er en ingenting og «regelen» sier at du skal være j….a nervøs. Der du skal møte noen store skremmende og innflytelsesrike personer som har overtaket på deg. Det møtet hvor du skal pugge hundrevis av svar til hundrevis av potensielle spørsmål på forhånd. Ja det møtet hvor du ikke har noe annet valg enn å være en superman eller superwomen.

Huff. Det irriterer meg at det stort sett er karriereveiledere som gjør intervjuet skummelt (kanskje god ide med tanke på business), men i dag sier jeg klart i fra:

  • Intervjuet trenger ikke være skummelt
  • Du trenger ikke være nervøs
  • Du er like viktig som den / de på andre siden av bordet
  • Intervjuet er en toveis kommunikasjon mellom like viktige mennesker

Husk det!

interview

Så hva er intervjuer ute etter når han / hun møter deg?

Svaret er i grunnen enkelt: De er ute etter å møte den virkelige deg. En person som er seg selv og en person som på sin egen måte legger fram sine styrker, kompetanse og motivasjon for stillingen. En person som viser at han / hun våger å være seg selv og en person som ikke er redd for å skape dialog gjennom intervjuet. Er du med?

Du ser; Jobbintervju er ikke rakettforskning. Det er ikke annet enn et møte mellom to eller flere mennesker hvor begge parter ønsker å bli bedre kjent med hverandre, og når du forstår det? Ja da vil du se at det er enklere å få fram den ekte deg. Det er enklere å være deg selv. Spent? Ja. Nervøs? Nei.

Da vi startet DUJSK (Jobbsøkerkurs) og online jobbsøkerkurset Jobcatcher så valgte vi bevist å ikke gå inn i detaljer på hva du skal svare på de hundrevis av forskjellige spørsmålene du kan få på et intervju. Du ser; Det ville betydd at alle svarer det samme og det ville gjort at dine svar ble falske. Det stikk motsatte av hva de på andre siden av bordet ønsker. Derfor kom vi opp med fire ting som skulle gjøre en forskjell. Fire ting som gjorde at alle våre deltakere ville stille sterkere enn alle andre. Og vet du hva? Det funket så til de grader. Det funket så mye at intervju til ansettelsesraten på våre deltakere var 1.7 til 1. Altså; En av våre deltakere trenger kun 2 intervjuer for å sikre seg en jobb.

Nå kan ikke jeg dele dette i detaljer på et mini-kurs som dette, men veldig mye går på å være seg selv. Noen stikkord som du kan tenke på dersom du ikke har kjøpt Jobcatcher er:

  1. Styrker – Bruk historier og eksempler for å bevise at dette virkelig er dine styrker
  2. Svakheter – Ikke vær sånn 1980 tall at du snur svakheter om til styrker eller prøver å forklare hvordan du jobber med dine svakheter. Skrekk og gru
  3. Ikke vær redd for å snakke litt om deg utenfor jobb også. Det er til syvende og sist et menneske de ønsker seg
  4. Fokuser på det viktigste. Bedre å fortelle mye om de viktigste kompetansene du har enn at du forteller lite om mye
  5. Ikke pugg svar eller prøv å tenk deg fram til hva du tror de på andre siden av bordet ønsker å høre. Tenk selv og svar deretter.
  6. Alltid vær deg selv.

Håper du fikk noe ut av dette. Nå fram til jul så koster Jobcatcher kun 950 NOK (Engangskostnad) og du får umiddelbar tilgang. Den delen av kurset hvor vi tar for oss jobbintervjuet har ca. 60 minutter med innhold og du vil enkelt kunne utarbeide fire ting som gjør at du aldri mer er nervøs før et intervju. Ikke bare det; Du har alle de andre modulene også som gjør at du vil stille sterkere enn noen gang tidligere med tanke på ny jobb. Kanskje den beste julepresang du kan gi til deg selv?
Vi sees tirsdag neste uke.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s