Noen uker tilbake skrev jeg om en erfaren HR Rådgiver i Kristiansand som hadde opplevd diskriminering på sitt verste. Et bemanningsbyrå hadde ringt for å «screene» henne med tanke på en HR Rådgiver-stilling. Samtalen, som varte i tre minutt, handlet om hennes barn og hvordan hun kunne klare en slik jobb med 3 små barn hjemme. Hun fikk ikke jobben og landsdelens største avis, Fædrelandsvennen mente de ikke hadde tid til å vektlegge en slik sak.

Den gledelige nyheten er at hun har fått ny jobb. Selvfølgelig har hun det. Det var aldri noe tvil om det.

Som en oppfølger til denne saken vil jeg gjerne påpeke noe til dere der ute, selskap og rekrutteringsbransjen, som mener og tror at en dame med 3 små barn ikke kan utføre en like god jobb som en mann med 3 små barn. Altså, dere som ser på en dame med 3 barn som et problem, ikke en ressurs.

Jeg opplever at de vanligste grunnene til at dere tenker slik er:

  1. Denne jobben krever mye reising. Det kan jo ikke hun med 3 små barn
  2. Denne jobben krever mye overtid. Det kan jo ikke hun med 3 små barn
  3. Denne jobben krever at en mer på aktiviteter på kveldstid. Det kan jo ikke hun med 3 små barn

Vel her er hva jeg tenker til punktene ovenfor:

  1. La hun bestemme selv om hun kan eller ikke
  2. La hun bestemme selv om hun kan eller ikke
  3. La hun bestemme selv om hun kan eller ikke

Så et lite apropos: Burde ikke betenkeligheter som dette også gjelder for en mann som har 3 små barn hjemme? Tenk litt på det mens du vurderer om det kanskje er på tide å våkne opp og forstå at vi lever i 2019.

Så en liten kommentar til nyhetsredaktør i Fædrelandsvennen: Som landsdelens ledende avis har dere ansvar for å sette fokus på diskriminering i arbeidslivet. Om du / dere ikke ser på kvinnediskriminering som et problem så har dere rett og slett ikke gjort hjemmeleksen. Skjerp dere.

womanTil slutt

Uavhengig av om en er mann eller kvinner med 3 eller 17 barn så vil mannen eller kvinnen si ifra dersom barna gjør at de ikke kan innrette seg etter kravene i jobben. Altså, la deg bestemme selv og for all del ikke tro at det er kvinnen som hele tiden må passer barna, mens mannen er ute og fester med de mannlige ansatte.

Gratulerer med ny jobb M. Du er helt rå og godt å se at det finnes selskap, også i Sør som ser verdien i kompetanse og ikke baserer utvelgelsen på stereotypiske tanker fra 1965.

#neitildiskriminering #kvinnerogmennerlikeiarbeidslivet #kvinneritech #likestilling

One thought on “La HUN bestemme.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s