7 måder at designe dit Instagram-netlayout på som en professionel

Nogle gange er det rart at tage en pause fra at scrolle uendeligt gennem dit feed - og i stedet scrolle uendeligt gennem en persons individuelle Instagram-side.

Velkommen til The Grid.

Hver Instagram-opslag er pludselig en del af et større billede, et kig ind i en brugers sjæl - eller i det mindste i deres indholdsstrategi.

Og Instagram-powerbrugere ved præcis, hvordan de kan udnytte dette synspunkt til deres fordel med kunstfærdigt planlagte indlæg, der tilsammen skaber et smukt Instagram-gitterlayout.

Hvis du ikke har tænkt over, hvad dine egne rækker af firkanter udgør, er det på tide. Her er alt, hvad du behøver at vide om at opbygge et opsigtsvækkende Instagram-gitter for at øge din følgerskare og dit engagement.

Bonus: Få 5 gratis, tilpassede Instagram-karruselskabeloner, der kan tilpasses og begynde at skabe smukt designet indhold til dit feed nu.

Hvorfor dit Instagram-netlayout er vigtigt

Når nogen følger dig for første gang eller går ind på din profil for at se dit indhold, er dit gitter en mulighed for at vise din stemning eller dit brand.

Gitteret giver dig et overblik over en brugers opslagshistorik i fugleperspektiv. Det er dit første indtryk af deres, øh, værk: en kortfattet introduktion til deres personlige eller professionelle brand i et glimt.

For individuelle brugere er det måske ligegyldigt at skabe et smukt gitter - det er klart, at det kan være en sjov personlig udfordring at farvekode dine indlæg, men hvis du kun er på gram for at komme i kontakt med dine venner og ikke for at samle et publikum, er branding sandsynligvis ikke så vigtigt.

Men for brands, kreative personer og influencers er konsistens og stil afgørende - især hvis din konto er fokuseret på æstetik eller livsstil.

Dit gitter er trods alt en hurtig og nem måde at få dit budskab frem på. Desuden overvejer alle, der ser din profil, om de vil følge dig. Det er din chance for at vise præcis, hvad du tilbyder.

Er du avantgarde eller trendy? Er dit indhold beroligende eller dramatisk? Er dit brand konsistent eller kaotisk? Et enkelt kig på et gitter, og de får et (undskyld, undskyld, undskyld) billede.

7 kreative måder at designe et Instagram grid-layout på

Gode gitre starter med en vision, så vi har gennemsøgt Instagrams dybder for at finde nogle af de flotteste styles, som kan inspirere dig til dit eget look.

Beslut dig for en farvekombination

Dette er nok den mest almindelige gitterform, der findes - ikke at jeg kalder nogen dovne (lad være med at @ mig!), men det bliver virkelig ikke meget nemmere.

Vælg en farvepalet (rosa og grå?) eller en bestemt tone (neonfarver med høj kontrast?), som du vil have med på hvert billede. Når du ser dit galleri samlet, vil det ligne et matchende sæt, selv om indholdet af dine billeder varierer. Influencer inden for bolig og livsstil

@the.orange.home indeholder udelukkende billeder med lyse, hvide baggrunde med jordfarvede accenter. Det er en vibe .

Hvis dit hjem eller kontor ikke er indrettet som en Insta-klar kulisse, er en nem måde at sikre, at alle dine billeder taler det samme visuelle sprog på, at bruge det samme filter til alle billeder for at skabe en ensartet tone.

En variation på dette tema er at bruge et standardfilter eller en standardfarvepalet, men også at bruge en "accentfarve" eller et filter med få indlæg. Måske er dit feed mest drømmende, sepiafarvet boho-fantasi, men med få rækker ser vi et livligt pop af skovgrønt. Woo! Du leger med brand !

Opret en ternet effekt

Ved at veksle mellem de forskellige slags fotos, du lægger op, kan du nemt skabe et ternet udseende på dit gitter. Prøv at veksle mellem tekstcitater og fotografier, eller bland nærbilleder med landskabsbilleder. Det kan også fungere at gå frem og tilbage med to forskellige farver.

Her er der noget sød inspiration til dig: Her veksler forældreressourcerne @solidstarts mellem billeder af babyer, der snacker, og grafisk vejledning.

Et godt tip: Hvis du bruger tekstbaserede indlæg, skal du holde baggrundsfarven eller skrifttyperne ensartede for at gøre mønsteret tydeligt. Tjek og match.

(Har du brug for lidt hjælp til grafisk design? Der findes masser af gode værktøjer og skabeloner til at skabe flotte billeder.)

Design række for række

Tænk ud af boksen... og inden for rækken. Hvis billederne på hver række forenes efter tema eller farve, kan det skabe en stærk effekt.

PR-firmaet @ninepointagency bruger f.eks. en anden baggrundsfarve for hver palet på deres gitter.

Tricket ved denne er naturligvis, at du skal sende tre billeder ad gangen, ellers er der ikke overensstemmelse.

Hvis du har mod på at eksperimentere med panoramabilleder i en af dine rækker - en trio af billeder, der tilsammen udgør ét langt, vandret billede, du vovehals, du, - skriver mange brugere den samme billedtekst til hvert billede for at gøre det klart, at der er tale om tre dele af en helhed, som fotograf @gregorygiepel gjorde med sine arkitektoniske billeder.

Opret en lodret kolonne

At bryde gitteret op med firkanter, der skaber et lodret, centralt billede, er en god måde at blande grafiske brandingelementer og fotografier sammen på din profil.

Vancouver's @communitybreathwork bruger både et vertikalt og et horisontalt forbundet billede i denne del af deres gitter - men billederne kan teknisk set stadig stå alene (eller... ligge alene?).

Gør dit gitter til en regnbue

Du skal have både tålmodighed og en god farvesans for at få dette look til at lykkes. Målet er at skrive regelmæssigt i én mættet farve ... og derefter langsomt gå over til den næste nuance i regnbuen med dine næste rækker af indlæg.

For at få den fulde effekt af drag queen @ilonaverley's regnbue 'gram grid, skal du selv scrolle, men her er et screenshot af hendes overgang fra grøn til gul.

Omfavn grænsen

Det kan være så enkelt at skabe et ensartet udseende som at anvende en kant på alle dine billeder.

Stylisten @her.styling bruger hvide, firkantede rammer på alle sine billeder, men du kan skabe et karakteristisk look med en række forskellige farver. Den gratis Whitagram-app er en mulighed for hurtigt at anvende denne redigering, med rammer og baggrunde i alle mulige forskellige nuancer.

Gør dine indlæg til et puslespil

Dette layout er svært at lave i det daglige, men til en stor meddelelse eller kampagne eller til lancering af en ny konto er et puslespilsgitter helt sikkert en god idé.

Et puslespilsgitter skaber ét stort, sammenhængende billede ud af alle felterne. Hver for sig ligner disse indlæg sikkert noget vrøvl, men samlet set er det et kunstværk.

Giv reklamefotograf @nelsonmouellic en klapsalve for denne visuelle bedrift, vil du ikke nok?

5 tips til planlægning af et smukt Instagram grid-layout

Selvfølgelig er ingen af disse elegante gitter tilfældigt. Du skal knokle for at få det gitter! Her er nogle ting, du skal huske på, når du planlægger det store billede.

1. Vis først et eksempel

Før du lægger det ud: kortlæg det.

Du kan lave en model i et fotoredigeringsprogram eller bruge SMMExperts app-integration, som giver dig mulighed for at se et eksempel på dit layout, før det går i luften. Lige nu er det kun for personlige konti, men funktionaliteten for erhvervskonti er snart på vej.

Bonus: Få 5 gratis, tilpassede Instagram-karruselskabeloner, der kan tilpasses og begynde at skabe smukt designet indhold til dit feed nu.

Få skabelonerne nu!

Opret et Instagram grid-layout med op til ni billeder, og planlæg derefter, at de skal vises i den helt rigtige rækkefølge via SMMExpert dashboardet.

2. Hold den konsekvent

At skabe et godt Instagram-netværk betyder, at du skal holde dig til en plan. Et enkelt uheldigt billede i den forkerte farve, det forkerte filter eller i den forkerte rækkefølge kan ødelægge hele dit look.

Forestil dig, hvis luksusvarefirmaet @shopcadine smed et billede af et #kitchenfail ind i deres afdæmpede, jordfarvede, omhyggeligt kuraterede samling af billeder. Øjeblikkeligt kaos!

3. Sørg for, at det passer til dit brand

I sidste ende er målet med et gitter ikke bare at imponere dine venner med din dedikation til at bruge et bestemt Lightroom-filter, men at skabe et ensartet look for dit brand.

Så hvis du er et rekrutteringsfirma for ledere på højt niveau, som f.eks. @mrinetwork, passer et legende regnbuegitter måske ikke helt til den professionelle og seriøse tone, du går efter. En ensfarvet, tekstbaseret serie af indlæg, derimod...

4. Udnyt billedredigeringsværktøjerne

Hvis du ikke har regnet det ud endnu: Instagram er et visuelt medie ... og det er svært at sammensætte et godt gitter, medmindre de enkelte billeder også er fantastiske.

Heldigvis findes der masser af gode værktøjer til fotoredigering og ekspertrådgivning rundt om hvert hjørne... for eksempel vores guides til at tage gode Instagram-fotos og holde sig ajour med de hotteste Instagram-trends.

5. Planlæg dine indlæg på forhånd

Hold dit smukke gitter aktivt og opdateret ved hjælp af et planlægningsværktøj, der giver dig mulighed for at lægge det helt rigtige filtrerede billede (eller tre) på det helt rigtige tidspunkt. SMMExperts dashboard gør det f.eks. nemt at forberede dine bedste billeder når det passer dig. Få gang i gitteret!

Selvfølgelig er det kun én måde at skabe et godt grid på for at fange opmærksomheden på Instagram. Hvis du vil have flere marketingtips og -tricks til at løfte din konto til det næste niveau, kan du læse vores ultimative guide til Instagram-marketing her.

Udvid din tilstedeværelse på Instagram ved hjælp af SMMExpert. Fra et enkelt dashboard kan du planlægge og offentliggøre indlæg og Stories direkte på Instagram, engagere dit publikum, måle resultater og styre alle dine andre sociale medieprofiler. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Vokse på Instagram

Du kan nemt oprette, analysere og planlægge Instagram-opslag, Stories og Reels med SMMExpert. Spar tid og få resultater.

Gratis 30-dages prøveperiode
Rul til toppen