9 mærker, der gør unikke ting på sociale medier, og hvad vi kan lære af dem

Det er svært nok at følge med Kardashians i disse dage, for slet ikke at tale om de seje ting, som brands gør på de sociale medier.

Men det er vigtigt at være på forkant med tingene. I dag er det ikke nok at have en overaktiv, vittig Twitter-konto for at skille sig ud, og det er ærlig talt blevet lidt irriterende.

Uanset hvad Twitters intentioner var, er det her, hvad det er blevet pic.twitter.com/P06aEc694u

- Adam Graham (@grahamorama) May 20, 2019

For at forblive relevante på de sociale medier i 2019 og fremover skal brands være lige så målrettede som fleksible. Du kan være den første af dine konkurrenter på Tik Tok, men hvis din tilstedeværelse ikke understøttes af en strategi, er det ikke nok blot at være der.

Vi har fundet nogle af de bedste eksempler på mærker, der gør unikke ting på sociale medier, lige fra krydrede kyllingenuggets til enkle brandidentiteter.

Netflix producerer binge-værdige Instagram Stories med klistermærker

Netflix' sociale tilstedeværelse blev først bemærket på Twitter takket være den stærke (om end mærkelige) brandstemme. Men det er på Instagram, at streamingtjenesten fuldt ud udnytter sit bibliotek med stjernespækket videoindhold.

Til de 53 personer, der har set A Christmas Prince hver dag i de sidste 18 dage: Hvem har gjort dig ondt?

- Netflix (@netflix) December 11, 2017

Det bemærkelsesværdige ved Netflix' Instagram-strategi er, hvordan indholdet er skræddersyet til platformen. Intet sted er dette mere tydeligt end i Instagram Stories.

I forbindelse med World Pride i år har Netflix valgt skuespillerne fra Queer Eye for overtagelseshistorier og startede med et spørgeskema, hvor der blev spurgt: "Hvad betyder PRIDE for dig?"

De følgende historier indeholdt svarene sammen med scener fra paraden og Fab Five's eskapader.

Til genstart af Teenageheksen Sabrina har Netflix inddraget skuespillerne i en sand eller falsk-spilleg med Instagram-foldere. Elsker du en god kysse-scene? Netflix bad endda brugerne om at vurdere deres yndlingskys med en emoji-elsker-moji-sticker med et "love-o-meter".

Det kan du tage med dig: Der er masser af guld at hente i Netflix' Instagram Stories. Men en af de vigtigste ting, du kan lære, er at indramme hvert indlæg med koncepter og klistermærker for at øge dit engagement. Behandl hver serie af Instagram Stories som et interaktivt blogindlæg i miniformat.

Netflix introducerede også en mulighed for brugere af deres egen app til at dele direkte til Instagram Stories. Nu kan folk Netflix og fylde deres feeds med deres foretrukne tv-serier og film og tilføje deres egne klistermærker - en genial brug af den sociale brug af den anden skærm.

Reformation bruger UGC til at sælge tøj

Det er ikke let at gøre kunder til loyale brandambassadører - men det er, hvad den californiske detailhandler Reformation har gjort på Pinterest og Instagram med sin "You guys in Ref"-serie.

Det er ganske enkelt: Send et billede af dig selv i Reformation for at få chancen for at blive vist på kontoens Instagram Stories eller Pinterest board. Ved at vise Ref-klædte fans på sociale medier kan Reformation vise sin påskønnelse over for sine kunder og samtidig vise dem frem.

Ved at dele kærligheden motiverer Reformation sine kunder til at lægge deres Reformation-fotos op og give mærket mere opmærksomhed. Men serien hjælper også med salget. Som Wall Street Journal rapporterede helt tilbage i 2013, er det at se rigtige mennesker i tøj et vigtigt vendepunkt for online-købere.

Og det er her, Instagrams produkttags og Pinterest's shoppable pins kommer ind i billedet. Når en kunde ser noget, han eller hun kan lide på en anden, hjælper tags og pins Reformation med at lukke handlen i en fart.

Det kan du tage med dig: kombinere brugergenereret indhold med produkttags for at opnå mere salg.

Disney lancerer Disney+ med lidt hjælp fra sine venner

For at promovere udgivelsen af Disney+ og de nye sociale mediekonti har Disney samlet tropperne på en temmelig teatralsk måde.

For at annoncere lanceringen sendte @Disneys primære Twitter-konto et tweet, hvor man spurgte, om alle var klar til at gå til @DisneyPlus.

Det er flyttedag! Har alle pakket og er klar til at tage til @DisneyPlus? pic.twitter.com/bAFxRjT5aY

- Disney (@Disney) August 19, 2019

Det næste, der skete, er, hvor det bliver interessant: Alle Disney+s ejendomme reagerede med et svar og en GIF, der passede til brandet.

Næsten! Men i en chokerende vending af begivenhederne kan vi ikke finde Dory. pic.twitter.com/k7EI8kTPnc

- Pixar (@Pixar) August 19, 2019

Tal om den ultimative lineup 🤝 pic.twitter.com/9ExBzoAnMK

- ESPN (@espn) August 19, 2019

Denne enorme koordineringsindsats viste ikke blot bredden af Disney+'s tilbud, den promoverede også tjenesten til en ret målrettet målgruppe og fik flere følgere undervejs.

Det kan du tage med dig: Selvfølgelig har de fleste brands ikke det netværk og de ressourcer, som Disney har, men en lignende koordineringsindsats kan fungere lige så godt med partnere eller influencers.

Det er ikke alle, der elsker den slags stunt, som kommentarerne til dette tweet viser. Men hvis du kan tåle det, får det folk til at tale om det.

Og hvis du er ude efter eksponering og nye følgere, er det ikke dårligt. Disney+'s Twitter-konto har allerede over en halv million følgere.

No Frills fastslår det indlysende på Twitter

No Frills' sociale anekdoter uden dikkedarer har givet fødevaremærket en plads på SMMExperts køleskab.

Da den enkelt indpakkede virksomhed gik på Twitter i år, omsatte den sin minimalistiske branding til en klar og tydelig brandstemme. Se blot på dens Twitter-bio: "i am a brand. follow me".

Deadpan tweets, som f.eks. et billede af ren hvid eddike med overskriften "faktisk gennemsigtig", har fået nichemærket til at gå viralt. Ved at omfavne sin intetsigende brandidentitet har den tidligere nichevirksomhed udviklet noget af en kult.

faktisk gennemsigtig pic.twitter.com/kbF7386cOx

- no name (@NoNameBrands) august 1, 2019

Det kan du tage med dig: Skab en unik, fed brandstemme ved at forestille dig, hvilken person eller karakter dit produkt ville være, hvis det faktisk var en person eller karakter. Tweet derefter udelukkende med den stemme.

WaPo er mere end en avis på TikTok

Hvad er sort og hvidt og er overalt på Tik Tok? Washington Post, også kendt som WaPo.

Siden de blev medlem af Tik Tok i maj, har mediet fået mere end 183,3 millioner fans på platformen.

Tik Tok er kendt for at have en overvejende teenagebase af brugere. Måske er det derfor, at WaPo's kontobeskrivelse tydeligt angiver: "Vi er en avis."

Ved første øjekast giver kontoens videoer en fjollet og letbenet kontrast til den hårde rapportering, som kanalen er kendt for, men der er en større strategi i spil.

Ifølge Dave Jorgensen, der står for The Posts Tik Tok-konto, er planen først at opbygge et publikum ved at vise, at WaPo forstår appen. Derefter vil de gradvist begynde at strø mere nyhedsorienterede emner ind.

Så hvad har WaPo ret i med Tik Tok?

Det er sjovt, og endnu vigtigere er det, at humoren er beregnet til at ramme et ungt, indforstået publikum - selv om det nogle gange virker lidt for sjovt som en far-vits. For eksempel efterlignede Jorgensen Kylie Jenners YouTube-kontortur for at vise The Post's nye spillerum og lip syncede til hendes nu berygtede "rise and shine"-opvågning, som brød internettet.

En anden ting at bemærke er, hvor aktiv kontoen er i kommentarfeltet. Dens svar på kommentarer har den samme fjollede tone som dens videoer, samtidig med at den belønner og opmuntrer til engagement fra fans.

Det kan du tage med dig: Prøv en ny platform, men sørg for, at du først forstår den.

IKEA tiltrækker besøgende på nettet til sine deleværdige tv-stuer

Spørgsmål: Hvad gør Venner , Mærkelige ting , og The Simpsons har til fælles?

Svar: De har alle berømte stuer.

Så da IKEA og reklamebureauet Publicis Spain genskabte hvert enkelt rum med IKEAs møbler, blev det hurtigt en af den svenske boligforhandlers mest delte kampagner i virksomhedens historie.

Det, der gjorde "IKEA Real Life Series" så interessant at dele, var, at den brugte øjeblikkeligt genkendelige og elskede klassikere fra popkulturen. Selv om den oprindeligt blev lanceret som en print- og plakatkampagne for markedet i De Forenede Arabiske Emirater, var konceptet stærkt nok til at skabe en stigning på 50 % i webtrafikken i løbet af den første uge.

Når først kampagnen var online, hjalp de sociale ikoner, der var lette at finde, og billeder, der var værd at dele, med at sprede den over hele verden. Og fordi Venner , Mærkelige ting , og The Simpsons memes er nemme at få fat i, men IKEA kunne få mere gunst hos sine fans ved at svare med sjove GIFS.

Det kan du tage med dig: Find en måde, hvorpå dit produkt eller din tjeneste kan interagere med populærkulturen, og brug derefter GIF'er til at kommunikere med dine følgere.

New York Public Library forvandler klassiske værker til Insta-romaner

Når "byg det, og de vil komme" ikke længere virker, må du gå derhen, hvor dit publikum er, og det er i dag på de sociale medier. Det er tankegangen bag New York Public Library's Insta Novel-serie.

For at "hacke Instagram Stories i den klassiske litteraturs navn" tilpassede biblioteket værker fra det offentlige domæne til det sociale medie. Instagram-historierne havde læsbare baggrunde, tilpassede lydspor, levende illustrationer og dynamiske animationer, der giver liv til de klassiske historier.

Kampagnen fik et væld af presseomtale og positive kommentarer fra fans.

"Du kan læse en historie i toget!" siger en af dem, der følger os.

"Det har gjort min pendling meget hurtigere," siger en anden.

Andre roser biblioteket for at tilpasse sig den digitale tidsalder.

Det kan du tage med dig: Kend dit publikum, og gå til dem - få dem ikke til at komme til dig.

Crooked Media live-chatter Demodebatten

Denne progressive medievirksomhed, der er grundlagt af tidligere Obama-medarbejdere, er kendt for sin politiske ekspertise i podcasts, især flagskibsshowet Pod Save America.

Og med de præsidentskandaler, der udfolder sig i et rasende tempo, har virksomheden fundet kreative måder at tilbyde sine fans livekommentarer på.

I forbindelse med den fjerde demokratiske debat i oktober lancerede Crooked Media "Live Group Thread" på YouTube. Her kunne podcast-værterne og Crooked-medarbejderne kommentere debatten i realtid. Seerne kunne også deltage i live-chat, mens de så med.

Mere end 100.000 mennesker fulgte med i tråden, hvilket gjorde den til den anden eller tredje skærm, som de valgte til debatten.

Mens præsidentvalget er ved at blive ophedet, bringer sociale initiativer som disse Crooked Media tættere på sine fans og styrker sin position i den overfyldte politiske mediearena.

Det kan du tage med dig: Nogle gange er det eneste, du har brug for, at skabe et sted, hvor dine følgere kan interagere med hinanden. Det behøver ikke altid at være dig mod dem.

Wendy's går ind i spil med Giphy Arcade

Hvis du skulle have overset det, har fastfoodkæderne ført en social krig for at tiltrække gamere.

Arby's begyndte allerede i 2016 at bruge referencer til videospil i sine sociale opslag. I september i år udgav Kentucky Fried Chicken et dating-simulationsspil med titlen "I Love You, Colonel Sanders!", som understøttes af de mange sociale konti på KFC Gaming.

Nu er Wendy's den eksklusive lanceringspartner for Giphy Arcade-spil.

Ideen bag Giphy Arcade, der er skabt af virksomheden, der er kendt for sin GIF-database, er at lade folk oprette, spille og dele små spil på sociale medier.

🔥tweets: godt

🔥nuggets: bedre

🔥spil: bedste

spil @Wendys helt nye spil på #GIPHYArcade ⬇️ #ad

- GIPHY (@GIPHY) oktober 16, 2019

Hjælp dronning Wendy med at finde den perfekte dip-sauce og kæmp mod det onde frosne oksekød i de nyeste Giphy Arcade-spil.

- Wendy's (@Wendys) oktober 16, 2019

Wendy's-spillene støtter to af virksomhedens initiativer: kampen mod frosset oksekød og tilbagevenden af Spicy Nuggets på menuen.

"Don't Drop It"-spillet er en kopi af det klassiske arkadespil Breakout og udfordrer spillerne til at forhindre en krydret kyllingekugle i at falde ned. I et andet spil skal spillerne skyde frosne frikadeller ned med friske Wendy's-burgere.

Spil med Wendy's-mærkeelementer er også supernemme at lave og dele på de sociale medier, og der er et stort potentiale for billedtekster her (f.eks. fem-sekunders-reglen, leg med mad).

Wendys spilaktiver giver fans mulighed for at engagere sig i Wendys brand og giver samtidig virksomheden mulighed for at kontrollere sit image.

Det er for tidligt at vide, om dette initiativ vil blive et socialt hit, men Wendy's vil i det mindste få ros fra nogle fans for at være kreativ.

Det kan du tage med dig: Spil er en effektiv måde at få folk til at interagere med dit brand på. Jo bedre spillet er, jo længere tid vil de bruge på dig.

Man siger, at man intet vover, intet vinder, og i den sociale verden, der hungrer efter nytænkning, kan man komme langt med en smule kreativitet.

Planlæg indlæg til alle dine sociale mediekanaler ved hjælp af SMMExpert. Fra et enkelt dashboard kan du oprette og dele indhold, engagere publikum, overvåge relevante samtaler og konkurrenter, måle resultater m.m. Prøv det gratis i dag!

Kom i gang

Rul til toppen