Eksperiment: Får lange billedtekster mere engagement på Instagram?

Fordi Instagram er designet som et visuelt medie, er det svært at vide, hvor meget billedteksterne egentlig betyder.

Selvfølgelig, du kan skrive op til 2.200 tegn i din billedtekst... men bør dig?

En god billedtekst beskriver jo ikke bare, hvad der sker på billedet. Det er din chance for at udtrykke dig selv over for dine følgere og (forhåbentlig) skabe engagement i processen.

Belønner algoritmen ordrige indlæg? Kan folk lide at krumme sig sammen og fordybe sig i en god billedtekst? ...Eller ansporer en lang billedtekst bare til at blive ved med at scrolle?

Der er kun én måde at finde ud af det på: ved at ofre min personlige konto til Insta-gudinderne i en række udførlige og offentlige eksperimenter (jeg går ud fra, at min Pulitzer kommer med posten?).

Lad os gøre dette.

Bonus: Download en gratis tjekliste der afslører de nøjagtige trin, som en fitness-influencer brugte for at vokse fra 0 til 600.000+ følgere på Instagram uden budget og uden dyrt udstyr.

Hypotese: Instagram-opslag med længere billedtekster får mere engagement

Der er mange mennesker, der er klogere end mig, der har en mistanke om, at længere billedtekster giver mere engagement. Jeg ved det, fordi jeg spurgte Brayden Cohen, der er med i SMMExperts sociale marketingteam og administrerer Instagram-kontoen @hootsuite.

"Generelt tror jeg, at længere billedtekster giver bedre engagement på Instagram. Der er kun et vist antal oplysninger, tekster og kontekst, som du kan sætte ind i et billede," siger Brayden.

Hans erfaring er, at længere billedtekster giver mulighed for at være mere kreativ og skabe større klarhed. Længere billedtekster giver dit publikum flere oplysninger om et emne. Det er især nyttigt, da det er svært at tilføje links på Instagram.

"Nogle gange er det eneste, du har, din Instagram-tekst, der kan fange din målgruppes opmærksomhed og uddanne dem med værdifuldt indhold," tilføjer han.

Det er afgørende for at maksimere din rækkevidde, at du ved, hvor lange Instagram-tekster dit publikum foretrækker. Instagrams algoritme vil sandsynligvis placere indlæg med flest likes og kommentarer øverst i dine følgers feed, så hvis du vil have de bedste chancer for at udvide dit publikum, skal du give dit eksisterende publikum, hvad de ønsker! Det vil sige... længere billedtekster! Det skal vi nok finde ud af.

Metodologi

For at se, om lange billedtekster giver flere likes og kommentarer end korte billedtekster, lagde jeg tre par billeder med temaer på min personlige Instagram-konto. Hvert par billeder indeholdt samme visuelle indhold, så jeg kunne sammenligne engagementet så retfærdigt som muligt.

Det betød, at jeg lagde to billeder af kirsebærblomster, to landskabsbilleder og to selfies (med det, man generøst kan kalde "statement"-trøjer) op. Det ene billede i hvert par fik en kort billedtekst, og det andet fik en lang billedtekst.

I forbindelse med dette eksperiment brugte jeg Braydens definition af "lang": "Jeg vil sige, at enhver billedtekst med mere end tre linjeskift betragtes som lang for mig. Enhver billedtekst, hvor man skal klikke på 'mere', betragtes også som lang for mig," fortalte han mig.

Dette synes at være i overensstemmelse med andre eksperter i sociale medier, der mener, at en billedtekst er "lang", så jeg sørgede for, at alle mine billedtekster var på mellem 90 og 130 ord.

Jeg besluttede, at de "korte" billedtekster kun skulle bestå af et par ord: en sætning, ikke længere end en linje.

Her er en oversigt over alle længder og antallet af karakterer, hvis du vil holde styr på det derhjemme:

TEMA FOR FOTO LANG LÆNGDE AF BILLEDTEKST KORT BILLEDTEKSTLÆNGDE
Kirsebærblomster 95 ord (470 tegn) 4 ord (27 tegn)
Landskab 115 ord (605 tegn) 2 ord (12 tegn)
Cool sweatere 129 ord (703 tegn) 11 ord (65 tegn)

Jeg lavede mine billedtekster, planlagde mine indlæg på SMMExpert til at blive sendt ud i løbet af en weekend og lænede mig tilbage for at vente på, at likes og kommentarer væltede ind.

(Og som videnskabsmænd normalt oplyser i professionelle eksperimenter: likes fra min mor vil ikke blive inkluderet i den endelige optælling.)

Bemærk: Alle indlæg blev planlagt (ved hjælp af SMMExpert) til omkring kl. 16.00 PST (kl. 23.00 UTC).

Resultater

Jeg lod indlæggene stå i mit Insta-feed i et par uger for en sikkerheds skyld, og så loggede jeg ind på SMMExpert Analytics for at få den store afsløring.

I alle tilfælde her - sweater vs. sweater, landskab vs. landskab og kirsebærblomster vs. kirsebærblomster - billedet med den længere billedtekst fik flere kommentarer .

Desuden fik billedet med den længere billedtekst flere likes i to af de tre tilfælde.

I forbindelse med mine billeder af kirsebærblomster brugte jeg min lange billedtekst til at "slå tilbage" mod dem, der håner billeder af kirsebærblomster. Jeg ved, det er en modig holdning, men den blev belønnet med mange positive kommentarer.

Min kortere billedtekst fik et pænt antal likes - men der var radiotavshed i kommentarfeltet.

I min anden sammenligningsrunde brugte jeg to landskabsbilleder. Min længere billedtekst var lidt af en personlig refleksion over den mængde af vandreture, jeg har foretaget under pandemien: Jeg anbefalede også en bestemt park og bad andre om at dele deres favoritter. Jeg modtog en håndfuld kommentarer tilbage, og hver enkelt var meget personlig og lydhør over for det, jeg havde skrevet - jeg følte set !

I mellemtiden fik mit strandbillede med korttekst et par flere likes, men kun en enkelt kommentar... som spurgte, om jeg lavede en slags A/B-test. (Jeg føler mig set igen... men ikke på en god måde denne gang, ups.)

To fantastiske trøjer (en stor tak til Fashion Brand Company og OkayOk!), to meget forskellige længder af billedtekster. Selv om jeg helt sikkert kunne mærke kærligheden fra mine følgere for begge indlæg, var det lange indlæg om ægge-trøjer den klare vinder her med 50 ekstra likes og 20 ekstra kommentarer.

Der er selvfølgelig mange faktorer, der spiller ind på, om nogen kan lide eller kommenterer et indlæg - måske foretrækker folk bare generelt æg frem for drys - så tag alt dette med et gran salt.

Når det er sagt, er der helt klart et mønster af engagement her på tværs af alle disse billeder, som hænger sammen med de længere billedtekster.

Bonus: Download en gratis tjekliste der afslører de nøjagtige trin, som en fitness-influencer brugte for at vokse fra 0 til 600.000+ følgere på Instagram uden budget og uden dyrt udstyr.

Få den gratis vejledning lige nu!

Her er resultaterne, sorteret efter likes:

Og sorteret efter kommentarer:

Hvad betyder resultaterne?

TL;DR: Længere billedtekster øger engagementet, især når det gælder kommentarer.

Selv om dette naturligvis ikke var et perfekt eksperiment, kunne jeg ved at se på resultaterne af par af billeder med samme tema sammenligne æbler med æbler. Og i hvert par fandt jeg, at indlæg med længere billedtekster fik flere likes og mange flere kommentarer end korte billedtekster .

(Den anden vigtige lektie jeg lærte... er, at folk virkelig elsker min sweatersamling. Så ja, jeg vil sige, at eksperimentet var det absolut værd.)

Der er masser af bedste praksis for at skrive engagerende Instagram-opslag af enhver længde, men jeg tror, at du med længere opslag har bedre mulighed for at vise autenticitet eller stille spørgsmål.

At have en længere artikel, selv om jeg ikke udtrykkeligt har lavet en CTA for kommentarer, syntes at inspirere folk til at skrive og svare. Måske var det bare det at se, at jeg havde brugt tid på at skrive 250 ord, der fik folk til at tage sig tid til at læse det: Jeg må virkelig have noget at sige, hvis jeg har brugt tid og energi på at sige det!

Som alle disse eksperimenter er dette et meget lille prøveeksempel ... og hvert brand er unikt! Så tag ikke mit ord for gode varer. Prøv nogle længere billedtekster med dine næste par indlæg, analysér resultaterne, og lær af det, du ser.

Du har intet at tabe ved at eksperimentere med længden af dine billedtekster (medmindre du er Caroline Calloway, formoder jeg).

Udgiv lange billedtekster på Instagram og alle dine andre sociale kanaler ved hjælp af SMMExpert. Fra et enkelt dashboard kan du planlægge og udgive indlæg, engagere dit publikum og få nyttige data fra eksperimenter som dette. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Vokse på Instagram

Du kan nemt oprette, analysere og planlægge Instagram-opslag, Stories og Reels med SMMExpert. Spar tid og få resultater.

Gratis 30-dages prøveperiode
Rul til toppen