Eksperiment: Jeg forsøgte at blive shadowbanned på Instagram

Den mest skræmmende historie omkring bålet på Social Media Camp? Forbandelsen af Instagram Shadowban.

Skyggeforbud er det første, som alle marketingfolk på sociale medier tænker på, når de oplever pludselige fald i engagement eller rækkevidde.

Det er en skræmmende tanke, at alt dit gode indhold måske er skjult for de mennesker, som du gerne vil have, at det skal nå ud til.

Så selv om Instagrams administrerende direktør Adam Moserri for nylig meddelte verden i utvetydige vendinger, at "Shadow banning is not a thing", er det svært ikke at være mistænksom, når dit engagement går skævt.

Jeg siger ikke flere spøgelseshistorier! Lad os kaste lys over skyggen(forbuddet) og finde sandheden med lidt radikal førstepersonsjournalistik. Det er rigtigt: Jeg vil forsøge at få skyggen forbudt på Instagram. For samfundets skyld! For sandheden! Og fordi SMMExpert bad mig om det!

Lad os gøre det. Se også denne video, der dækker alt, hvad jeg har fundet ud af om den såkaldte Instagram shadowban:

Bonus: 14 tidsbesparende tricks til Instagram-powerbrugere . Få listen over hemmelige genveje, som SMMExperts eget social media-team bruger til at skabe indhold, der er helt utroligt.

Hvad er et shadowban?

Inden jeg ødelægger mit digitale omdømme, en hurtig grundbog: Et "skyggeforbud" er, når en bruger bliver blokeret eller slået fra på et socialt mediesite (eller onlineforum) uden at vide det.

Du har ikke nødvendigvis brudt nogen af vilkårene for tjenesten eksplicit, men du har gjort noget som administratorerne eller moderatorerne ikke er tilfredse med... og de er stille og roligt gået videre og har straffet dig ved at skjule eller skjule dine indlæg og kommentarer for andre brugere.

Hvordan adskiller det sig fra en direkte ban? Det er snigende! Ingen fortæller dig, at du er blevet shadow-banned, og du har ingen mulighed for at appellere en shadow-ban.

(Har du fået kuldegysninger endnu?)

På Instagram kan det betyde, at dine indlæg ikke længere vises (eller vises langt sjældnere) i dine følgers feeds eller på siden Udforsk. Insta forsøger i bund og grund at skære dig ud i pap.

Det er i hvert fald teorien. Selv om "shadow-ban" nu er med i Oxford-ordbogen, benægter de sociale medier, at denne praksis finder sted, og ingen har været i stand til at bevise det.

Alligevel er mange, der har oplevet et usædvanligt fald i engagement eller rækkevidde, overbevist om, at der sker noget mere bag kulisserne. Er deres indhold bare ikke længere attraktivt for deres publikum? Har Instagram-algoritmen ændret sig? ...Eller er der større kræfter på spil? (Cue the Serienummer temasang.)

Metodologi

For at blive shadow-banned skulle jeg opføre mig som andre mennesker, der hævder, at de tidligere er blevet shadow-banned fra Instagram - gå en kilometer i deres #sko, om du vil.

Der er et par almindelige aktiviteter, som brugerne har en tendens til at mistænke for at være årsag til skyggeforbuddene:

  1. Brug for mange hashtags
  2. Brug af irrelevante hashtags
  3. At skrive generiske kommentarer til en masse andres indlæg

I bund og grund opfører du dig som en bot.

Jeg besluttede, at jeg i løbet af ugen ville poste noget indhold, som normalt ville få et højt engagement, men skiftevis tagge det med 30 relaterede hashtags (f.eks. #vancouver, #vancity) og 30 hashtags uden relation til det (#skateboarding, #elevator).

Jeg brugte også noget tid på at kigge på tilfældige Instagram-opslag, som jeg fandt på min Explore-side, for at gøre mit bedste bot-imitation og sige "Nice post!" igen og igen og igen og igen.

Jeg valgte nogle smukke billeder af Vancouver fra en gratis stockfoto-side til at kombinere med mine modbydelige tags. Jeg tænkte, at det ville være billeder, der normalt ville få en rimelig mængde engagement, så vi kunne se, om min tag-a-palooza virkelig havde en negativ indvirkning.

Et forbehold: Jeg skrev billedtekster til hvert af mine indlæg, hvor jeg forklarede, at jeg forsøgte at blive shadow-banned, så mine venner ikke ville tro, at jeg var blevet hacket af en talentfuld, Vancouver-besat fotograf. Jeg ved ikke, om det havde nogen indflydelse på eksperimentet, da jeg var mere fokuseret på hashtag-og-kommentar-effekten, men jeg syntes bare, at du skulle vide det, fordi jeg er en ærlig videnskabsmand (som nogle siger, at han i princippet er på linje med Marie Curie på dette tidspunkt)?

Det er vigtigt, at jeg også talte med min ven, som mener, at han er blevet shadow banned, for at forberede mig mentalt på denne rejse. Han ønskede at forblive anonym, fordi han nu er bange for Instagram, så vi kalder ham ... Bramp.

Da Bramp forsøgte at promovere nogle af sine kunstværker for et par måneder siden, kopierede han den samme samling hashtags fra en kunstner med en lignende stil. "Det første opslag var godt, så det næste var dårligere, og det næste var værre end det sidste, indtil det kun fik højst 100 visninger fra hashtags," siger han.

Bramp begyndte at eksperimentere, og da han fjernede de hashtags, som han havde brugt, eksploderede hans rækkevidde igen.

Bramp forsøger nu at blande de hashtags, han bruger, og søger efter tags for at sikre sig, at ingen af dem, han har planer om at bruge, er forbudt.

Det er naturligvis kun en enkelt anekdotisk historie, så vi kan tage den med et gran salt. Og Bramp selv - kære, søde Bramp - er stadig ikke 100 % sikker på, hvad, hvordan eller hvorfor hans eget fald i engagementet skete. "Jeg har ikke lavet en masse tests på det område, fordi jeg ikke kan lide at blive shadowbanned," siger han. Fair nok.

Så jeg tror, at jeg må tage en for holdet. Så er vi klar!

Resultater

TLDR: Jeg forsøgte at få shadow banned... men kunne ikke.

Faktisk fik mit shadow ban-eksperiment på mange måder utrolig meget engagement. Folk bad mig om at forklare, hvad shadow baning var. Og det var ikke kun min mor, det skal du vide: forskellige Millennials i mit liv var også meget nysgerrige.

I mellemtiden var mine følgere i den digitale verden irriterende aktive og støttende i kommentarerne.

Jeg brugte SMMExpert Analytics til at tjekke, hvad min engagement rate har været for mine normale indlæg i løbet af de sidste tre måneder. Derefter sammenlignede jeg dem med denne uges serie af indlæg, som jeg kalder "The Shadow-ban Sessions" (arbejdstitel). Der er helt klart et fald - men stadig, ser ret godt ud.

Mit engagement denne sommer har ligget på 17 % (jeg er populær, og nu er du kender det )...

I sidste uge faldt den dog til 9,87 %.

Men når jeg kiggede på Instagrams interne analyser, så det ud til, at min rækkevidde var den samme.

Her er min rækkevidde for hver af denne uges indlæg...

...og min rækkevidde for mine indlæg fra de sidste tre måneder.

Nogle af mine shadow ban-indlæg er blandt de 10 bedste. Så... Jeg tror, at hashtagsene faktisk virkede for at hjælp mig?

Bonus: 14 tidsbesparende tricks til Instagram-powerbrugere . Få listen over hemmelige genveje, som SMMExperts eget social media-team bruger til at skabe indhold, der er helt utroligt.

Hent nu

Men da jeg kiggede lidt dybere ind i hvert enkelt indlæg, ser det ud til, at de upræcise hashtags virkelig ikke gjorde mig nogen tjenester. Mens min #vancouver-tema-serie af hashtags stadig gav mig eksponering...

... mine irrelevante hashtags (f.eks. #teen, #kansas) gav næsten ingen nye brugere til min konto.

Men i virkeligheden giver det god mening, at irrelevante hashtags ikke ville tiltrække nye øjne. Hvorfor skulle nogen, der leder efter #italiano, klikke på mit billede af Vancouvers mest veloplyste bro?

Jeg vil ikke sige, at jeg er blevet "shadow banned" så meget som at jeg er blevet "korrekt bemærket som en løgner".

Alt i alt er jeg frustreret over, at jeg ikke blev forbudt eller fik en hård konklusion. Men måske har jeg ved ikke at have noget klart svar... fundet den største konklusion af alle?

Jeg havde et stærkt publikum, som allerede var engageret.

Jeg lagde billeder af høj kvalitet ud med sjove, autentiske billedtekster (IMO).

Måske havde jeg gjort mig selv uigennemtrængelig for shadow banning ved (ved et uheld) at bruge god engagementspraksis.

Hvad betyder resultaterne?

Instagram forsøger blot at forbedre oplevelsen for alle brugere ved at fjerne bots og bot-lignende adfærd. Hvis du ikke leverer værdi, giver det faktisk rigtig god mening, at Instagram ikke har travlt med at hæve dig op i algoritmen.

Jeg har stadig ikke kolde, hårde beviser for, at shadow banning er virkeligt. Men det faktum, at jeg forsøgt at få shadow banned og ikke rigtig mærkede nogen effekt, tyder på, at hvis du har godt indhold (ahem) og et loyalt publikum, vil det ikke skade dit engagement, hvis du bruger hurtige og beskidte hacks.

Hvis du lige er begyndt, vil du sandsynligvis ikke få meget opmærksomhed fra Instagram-algoritmen, hvis du misbruger hashtags eller spammer andre personer.

Med andre ord: Det er nok bedst ikke at opføre sig som en bot!

Hvis du forsøger at udvide dit publikum hurtigt, forstår jeg godt, hvorfor det er fristende at bruge hashtags, forsøge at udnytte et aktuelt emne eller overdrive med kommenteringerne. Men ægte vækst på Instagram kommer ikke af genveje.

Du kan ikke købe følgere, og du kan ikke snyde systemet. At opbygge ægte, meningsfuldt engagement kræver tid, tålmodighed, kreativitet og autenticitet.

Så læg hashtagsene fra dig (langsomt... forsigtigt... sådan er det) og gå over for at studere måder at øge engagementet på autentisk vis. Og så ses vi ved lejrbålet på de sociale medier, hvor jeg vil fortælle min egen uhyggelige historie om den Venner, der var for engagerede i dit eksperimentelle Instagram-opslag og ødelagde din dataindsamling, OoOOOOooh!

Udvid din tilstedeværelse på Instagram hurtigt og autentisk ved hjælp af SMMExpert. Fra et enkelt dashboard kan du planlægge og offentliggøre indlæg, engagere dit publikum og få nyttige data fra eksperimenter som dette. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Vokse på Instagram

Du kan nemt oprette, analysere og planlægge Instagram-opslag, Stories og Reels med SMMExpert. Spar tid og få resultater.

Gratis 30-dages prøveperiode
Rul til toppen