Hvad er Discord? En nybegynderguide til Discord for virksomheder

Hvis du arbejder med sociale medier, spekulerer du måske på, "Hvad er Discord - og hvorfor skulle det interessere mig?"

Discord er måske ikke ligefrem et værktøj til markedsføring på sociale medier, men denne fleksible platform har meget at tilbyde virksomheder, der leder efter nye måder at engagere deres publikum på.

Uanset om du er en Discord-powerbruger eller stadig undrer dig over, hvad Discord er, hjælper vi dig med at få det til at fungere for din virksomhed.

I denne artikel ser vi på, hvad Discord bruges til (og hvem der bruger det), hvordan du kan bruge det i din virksomhed, og hvordan du kommer i gang med at bruge platformen.

Bonus: Få en gratis skabelon til en strategi for sociale medier til hurtigt og nemt at planlægge din egen strategi. Brug den også til at spore resultaterne og præsentere planen for din chef, dine holdkammerater og kunder.

Hvad er Discord-appen?

Discord er en platform til realtids-tekst-, video- og stemmechat. Mens andre sociale platforme er orienteret omkring et centralt fællesskab, er Discord opdelt i servere eller mange mindre samfund.

Servere kan være offentlige eller private områder. Du kan deltage i et stort fællesskab for folk med fælles interesser eller starte en mindre privat server for en gruppe venner.

I modsætning til de fleste sociale medieplatforme sælger Discord ikke annoncer, men tjener penge ved at sælge opgraderinger til brugernes konti eller servere.

Hvordan blev Discord startet?

Discord blev lanceret i 2015, og den første vækst var i høj grad takket være den udbredte anvendelse blandt gamere. Det var dog først med COVID-19-pandemien, at den begyndte at tiltrække et bredere publikum.

Virksomheden tog sit nye publikum til sig og ændrede sit motto fra "Chat for Gamers" til "Chat for Communities and Friends" i maj 2020 for at afspejle den mere inkluderende retning.

Hvem bruger Discord nu?

Platformens brugerbase vokser fortsat ud over gamere. I foråret 2021 rapporterede 70 % af Discord-brugerne, at de brugte den til andet end spil, hvilket er en stigning fra kun 30 % i 2020. Og platformen er vokset fra 2,9 millioner brugere i 2016 til 150 millioner aktive månedlige brugere i 2022.

I dag tilbyder Discord en platform, hvor folk, der er interesseret i din virksomhed, kan mødes og interagere i realtid.

Discords brugere har en tendens til at være unge. Fra 2021, 5 % af de amerikanske teenagere sagde, at Discord var deres foretrukne sociale medieplatform Det er langt fra tredjepladsen Instagram (24 %), men slår stadig Twitter (3 %) og Facebook (2 %).

Kilde: eMarketer

Sådan bruger du Discord til din virksomhed

Discord er decentraliseret og reklamefri, så det er ikke altid indlysende, hvordan du kan bruge det til din virksomhed. Det betyder ikke, at det ikke kan være en del af din markedsføringsstrategi.

Her er nogle konkrete eksempler på, hvordan Discord kan bidrage til din virksomheds markedsføring på de sociale medier.

1. Opbygge et fællesskab

Sammenlignet med andre sociale medieplatforme er Discords vigtigste værdi interaktion i realtid mellem brugerne.

Tænk over, hvilke aspekter af din virksomhed eller dit produkt der er til gavn, når kunderne kommunikerer, og lav kanaler om disse funktioner på din server.

Fortnite udnytter f.eks. platformens styrke i forhold til opbygning af fællesskaber i realtid med sine "lfg"-kanaler (looking for group), hvor brugerne kan finde andre personer, som de kan spille spillet med.

Disse lfg-kanaler opnår to ting for Fortnite. For det første opbygger de et fællesskab omkring brandet ved at gøre det lettere for fans at komme i kontakt med hinanden, og de gør det lettere for spillerne at bruge deres produkt.

I dette tilfælde hjælper Discord ikke bare Fortnite-spillere med at få kontakt uden for spillet, men forbedrer også deres oplevelse af selve produktet.

2. Brug roller til at tilpasse dit publikums Discord-oplevelse

Fordi Discord ikke er en annoncedrevet platform, har den ikke de værktøjer til at målrette specifikke målgrupper, som andre platforme har. Men når du først lærer at bruge roller, kan du bruge dem til at give brugerne personlige oplevelser.

(Discord-roller er et defineret sæt tilladelser, som du kan tildele brugere. De er praktiske af mange grunde, bl.a. fordi de kan tilpasse dit fællesskabs oplevelse på din server)

Her er et par måder at bruge roller på i din server:

 • Flair : Brug roller til at give brugerne æstetiske fordele, f.eks. ved at ændre farven på deres brugernavn eller give dem brugerdefinerede ikoner.
 • Brugerdefinerede advarsler : Brug "@rolle" i chatlinjen til at give besked til alle brugere med rollen. Dette giver dig mulighed for at sende beskeder til bestemte segmenter af din målgruppe.
 • Rollebaserede kanaler : Giv brugere adgang til eksklusive kanaler, der kun er åbne for brugere med bestemte roller.
 • VIP-roller : Beløn betalende abonnenter eller kunder med en VIP-rolle. Kombineret med rollebaserede kanaler kan du lave kanaler kun for abonnenter.
 • Identitetsroller : Discord-profilerne er ret simple. Med roller kan brugerne lade hinanden vide, hvad deres pronouns er, eller hvilket land de kommer fra.

Terraria-serveren bruger roller til at give medlemmerne de oplysninger, de er interesserede i.

Brugere kan tilmelde sig roller, der giver dem mulighed for at modtage advarsler om de aktiviteter, de er interesseret i. Med disse roller kan Terraria holde brugerne opdateret uden at spamme dem med uønskede meddelelser.

3. Vær vært for Discord-begivenheder

Discord-servere bringer allerede folk sammen til interaktioner i realtid, hvilket gør platformen til en naturlig platform til realtidsbegivenheder.

Discord Events minder brugerne om, hvornår begivenheden finder sted, og giver dem mulighed for at markere, at de er interesserede i at deltage.

På grund af Discords historie med gamere tænker du måske kun på Discord som et sted at streame spil. Men du kan bruge Discord til at promovere alle slags begivenheder for din virksomhed.

Du kan også prøve:

 • Quizaftener og trivia : Uanset om det er et trivia-ekstraordinært spørgsmål en gang om måneden eller et spørgsmål på samme tid hver dag, får quizzer brugerne til at engagere sig og være opmærksomme.
 • Klasser : Sælger du noget, der kræver færdigheder at bruge, kan du arrangere kurser eller workshops om, hvordan du bruger dit produkt.
 • Konkurrencer og gaver : Livestream en lodtrækning om en produktgave for at øge spændingen. Annoncér vinderne af en konkurrence via et livestream.
 • Live-podcasts : Giv fans et kig bag kulisserne på din podcast ved at livestreame optagelsen via Discord.

Din begivenhed behøver ikke engang at finde sted på Discord. Du kan bruge Server Events til at promovere dine aktiviteter på andre sociale medier eller personligt.

Minecraft-serveren bruger Discord Events til at afholde konkurrencer i spillet. Selv om brugerne opretter deres konkurrencebidrag uden for serveren, kan de på den dedikerede event-kanal tale om det, de laver, på den dedikerede event-kanal.

Discord Events giver Minecraft mulighed for at nå ud til sine brugere, og Event-kanalen giver deltagerne et sted at komme i kontakt med hinanden.

4. Få indsigt i dit lokalsamfund

Når din server har bekræftet status eller fællesskabsstatus, har du adgang til fanen Serverindsigt.

Indsigter giver dig mulighed for at se statistik som f.eks. servervækst og medlemsfastholdelse til kanalspecifikke analyser og engagementsmålinger.

Kilde: Ofte stillede spørgsmål om Discord Server Insights

Hvis du ikke er sikker på, hvilke typer målinger du bør kigge på, kan du læse SMMExperts vejledninger om målinger på sociale medier og analyser af sociale medier.

5. Brug Discord som en belønning til kunderne

Skabere af indhold har fundet ud af, at deres fans elsker at komme i kontakt med hinanden, og derfor er de begyndt at bruge adgang til Discord-servere med deres eget brand som belønning for at abonnere på deres indhold på crowdfundingplatforme som Patreon.

Hvis du sælger indhold online, kan du bruge en privat Discord-server til at belønne dine kunder. Det giver dine fans et incitament til at abonnere. Og i modsætning til engangsbelønninger for abonnementer tilskynder adgang til en Discord-server fans til ikke at lade deres abonnement bortfalde.

Kilde: Doughboys Patreon

Doughboys-podcasten giver deres premium Patreon-abonnenter adgang til en privat Discord-server med deres eget brand. En løbende fordel som denne giver deres fans en grund til at betale lidt mere hver måned.

Hvordan fungerer Discord?

Før du begynder at bruge Discord i din virksomhed, skal du vide, hvordan platformen fungerer. Her er, hvad du skal vide for at få dit Discord-imperium op at køre.

Først en advarsel: Discord er en meget fleksibel platform. Betragt dette som en introduktionsguide, ikke som en omfattende guide. For detaljer om den tekniske side af at drive en server, kan du læse Discords egen begynderguide for begyndere.

Kom godt i gang

For at begynde at bruge Discord skal du oprette en konto. Alt du skal bruge for at komme i gang er en e-mailadresse, et brugernavn, din fødselsdato og en adgangskode.

Når du er tilmeldt, er det tid til at downloade appen. Det er muligt at køre Discord i din browser, men app-versionen har flere funktioner.

Sådan tilmelder du dig en Discord-server

Der er to måder at tilmelde dig en eksisterende Discord-server på:

 • Hvis du har en invitere link , klik på Tilføj en server i menuen til venstre. Klik derefter på Tilmeld dig en server og indtast linket.
 • Du kan gennemse offentlige servere ved at klikke på Udforsk offentlige servere Du kan gennemse servere efter tema eller søge efter en med søgefeltet for fællesskaber.

Sådan opretter du en Discord-server

På et tidspunkt vil du sikkert gerne oprette din egen server til din virksomhed, og heldigvis er det ret nemt at komme i gang.

 1. Klik på den Tilføj en server knap.
 2. Vælg en skabelon, eller opret din egen server fra bunden.
 3. Navngiv din server, og tilføj et ikon.
 4. Hit Opret , og så er du i gang.

Sådan fungerer din Discord-server

A server er opdelt i kanaler . Tænk på kanaler som individuelle chatrum - disse kan være enten tekst eller stemme. En stemmekanal understøtter både ren lyd og videochat.

For at gøre det nemmere at navigere på din server kan du gruppere dine kanaler i kategorier .

Kategorier gør det også lettere for dig at administrere din server. Ændringer, du foretager i en kategoris indstillinger, gælder automatisk for alle kanalerne i den.

Hvis du vælger en skabelon, når du starter din server, vil din nye server have præfabrikerede kategorier og kanaler. Men du kan oprette og slette kategorier og kanaler når som helst.

Hvis du vil flytte en kategori eller kanal, skal du blot trække og slippe den.

Bonus: Få en gratis skabelon til en strategi for sociale medier til hurtigt og nemt at planlægge din egen strategi. Brug den også til at spore resultaterne og præsentere planen for din chef, dine holdkammerater og kunder.

Få skabelonen nu!

Moderere din server

Discords styrker er også dets svagheder. Brugerne kan skabe forbindelse og bånd til hinanden i realtid, men de kan også chikanere og snyde hinanden i realtid.

Hvis din server er en succes, skal du på et tidspunkt overveje, hvordan du kan styre den, når du ikke er til stede. Du kan enten udpege menneskelige moderatorer eller installere bot moderatorer .

Mennesker er ufuldkomne, men de er stadig de bedste til at fortolke og reagere på menneskelig adfærd. Du kan oprette roller for administratorer og moderatorer, der kan hjælpe med at holde øje med dit fællesskab.

Discord har lidt af et ry for dårlig brugeradfærd. Derfor har virksomheden en grundig dokumentation om god moderation.

Desværre har mennesker nogle gange brug for at gøre ting som at spise, sove og nogle gange ikke at se på skærmene. Discord-bots Bots som MEE6 eller ProBot har værktøjer til at registrere uønsket adfærd og reagere ved at advare eller boote de brugere, der begår overtrædelser.

Kontroller din server

Du skal bekræfte din server, hvis du bruger Discord til din virksomhed. Det er dog nemt at bekræfte den - du skal bare sikre dig, at du opfylder kravene, og udfylde en kort formular.

Når du er blevet bekræftet, får du adgang til to fantastiske funktioner: Server Opdagelse og Indsigt i servere .

 • Hvis du aktiverer Server Discovery, betyder det, at din server vil være offentligt tilgængelig på siden Discover (Opdag).
 • Server Insights giver dig adgang til bedre data om din servers brugere.

Ofte stillede spørgsmål om Discord

Hvor meget koster Discord?

De fleste funktioner på Discord er gratis. Det koster ikke noget at tilmelde sig og oprette servere. Men der er nogle tjenester, der koster penge.

Du kan betale for at opgradere din konto med Discord Nitro eller Nitro Classic , som koster lidt mindre og har færre funktioner end den fulde version.

Nitro-opgraderinger er knyttet til din konto, ikke din server, og de fleste af deres funktioner er til gavn for din konto og ikke din profil. Nitro giver dig dog adgang til fordele, der hjælper dig med at drive din server, f.eks. bedre opløsning, når du livestreamer, og flere baggrunde i videoopkald.

For at låse op for alle funktionerne på din server skal du bruge Server Boosts Højere boost-niveauer giver din server fordele som f.eks. højere lydkvalitet og flere tilpasningsmuligheder.

Du får to gratis Boosts med et Nitro-abonnement. Men for at låse op for de højeste niveauer skal du købe flere Boosts eller få andre brugere til at bruge dem på din server.

Hvad er Discord-bots?

Bots er små programmer, der ligner brugere på din server, og som automatiserer en eller anden form for aktivitet. Tænk på dem som små hjælpsomme robotter, der kan klare opgaver for dig. Nogle bots giver dig f.eks. bedre serveranalyser eller hjælper dig med at administrere din server. Der findes endda bots til at bygge bots.

Hvad er en serverskabelon?

En serverskabelon giver en Discord-server en grundlæggende struktur. Skabeloner definerer en servers kanaler, kanalemner, roller, tilladelser og standardindstillinger.

Du kan bruge en af Discords foruddefinerede skabeloner, en skabelon fra et tredjepartswebsted eller oprette din egen skabelon.

Kan jeg reklamere på Discord?

Nej, Discord er en reklamefri social platform. Det betyder, at hvis du vil bruge Discord til dit brand, skal du oprette en server til dit fællesskab.

Spar tid på at administrere din tilstedeværelse på sociale medier med SMMExpert. Udgiv og planlæg indlæg, find relevante konverteringer, engager publikum, mål resultaterne og meget mere - alt sammen fra ét instrumentbræt. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Rul til toppen