Påvirker sociale medier SEO? Vi lavede et eksperiment for at finde ud af det

Kan sociale medier hjælpe med SEO? Før vi besvarer dette spørgsmål, skal du have en hurtig ordliste over almindelige søgemaskineoptimeringsbegreber til læsere, der måske ikke er SEO-eksperter.

Ordliste over SEO-termer

  • SERP: Søgemaskinens resultatside
  • Søgerangering: Den position, som en URL har på en SERP for et bestemt søgeord
  • Søg synlighed: En måleenhed, der bruges til at beregne, hvor synlig et websted eller en side er på et SERP. Hvis tallet f.eks. er 100 %, betyder det, at URL'en ligger på førstepladsen for et eller flere søgeord. Synlighed i søgninger er især vigtig, når man følger et websteds samlede placering for en kurv af søgeord.
  • Domæne- eller sideautoritet: Et websted eller en sides styrke inden for et bestemt emne i søgemaskinernes øjne. F.eks. opfattes SMMExpert-bloggen af søgemaskinerne som en autoritet inden for markedsføring af sociale medier. Det betyder, at vi har større chance for at ranke for søgeord relateret til sociale medier end en madblog som Smitten Kitchen.

Hjælper sociale medier til SEO?

Spørgsmålet om, hvorvidt sociale medier har nogen indflydelse på SEO, har længe været diskuteret. I 2010 indrømmede både Google og Bing, at de brugte sociale signaler til at hjælpe med at rangere sider i deres resultater. Fire år senere ændrede denne holdning sig, efter at Twitter midlertidigt blokerede Googles adgang til deres sociale netværk. I 2014 udgav Googles tidligere chef for webspam, Matt Cutts, en video, der forklarer, hvordan Google ikke kanstole på signaler, der måske ikke er der i morgen.

Siden 2014 har Google offentligt benægtet, at sociale medier har nogen direkte indflydelse på rangeringerne.

Men nu er vi i 2018, og meget har ændret sig i løbet af de sidste fire år. Et bemærkelsesværdigt skift er, at sociale netværk er begyndt at blive vist i søgemaskinerne i langt større omfang.

Facebook-URL'er, der ligger i top 100 på Google.com (USA)

Twitter-URL'er, der ligger i top 100 på Google.com (USA)

Har du bemærket den eksponentielle vækst i antallet af Facebook- og Twitter-sider, der er på vej ind i Googles resultater? Ja, det har vi, og vi mente, at det var på tide at analysere forholdet mellem SEO og sociale medier med en række tests.

Sig goddag til "Projekt Elefant", et eksperiment, der er opkaldt efter "elefanten i rummet", som i dette tilfælde er det længe stillede, men aldrig besvarede spørgsmål: kan sociale medier hjælpe med at forbedre søgerangering?

Bonus: Læs den trinvise strategivejledning for sociale medier med professionelle tips til, hvordan du kan øge din tilstedeværelse på de sociale medier.

Sådan har vi struktureret vores forsøg

Repræsentanter fra SMMExperts teams for indgående markedsføring, dataanalyse og social marketing er gået sammen for at udvikle en pålidelig og kontrolleret testmetode.

Vi inddelte vores indhold - blogartikler i forbindelse med dette eksperiment - i tre grupper:

  1. Kontrolgruppen: 30 artikler, der ikke blev udgivet organisk eller betalt promoveret på sociale medier (eller andre steder)
  2. Gruppe A (kun økologisk): 30 artikler offentliggjort organisk på Twitter
  3. Gruppe B (betalt salgsfremstød): 30 artikler offentliggjort organisk på Twitter og derefter boostet i to dage med et budget på 100 USD pr. artikel

For at forenkle antallet af datapunkter valgte vi at køre denne første test på Twitter og udarbejdede en tidsplan for offentliggørelse for at holde os på sporet.

Men før vi lancerede testen, var vi nødt til at udjævne spillereglerne. Derfor blev ingen af de 90 artikler, der blev udvalgt til eksperimentet, opdateret eller promoveret i en hel uge før lanceringen. Dette gav os mulighed for at etablere en baseline for deres placering i søgningen.

Efter dette trin promoverede vi to indlæg om dagen fra gruppe A og gruppe B i en to ugers periode og målte resultaterne i den efterfølgende uge. Hele eksperimentet tog ca. en måned fra start til slut.

Metodologi

For at sikre, at vi dækkede alle vores baser, registrerede vi følgende datapunkter:

  • Hvilke søgeord vi sporede
  • Hvilke URL'er (blogartikler) vi sporede
  • Den månedlige søgemængde for hvert søgeord
  • Google-søgningsrang for hver artikel før testen begyndte
  • Google-søgerang for hver artikel 48 timer efter testen begyndte
  • Google-søgningsrang for hver artikel i en uge efter testen begyndte
  • Antallet af links, der peger på hver artikel før testen startede (backlinks er den vigtigste drivkraft for søgninger)
  • Antallet af unikke websteder, der peger på hver artikel før testen begyndte
  • URL-klassificering (aHrefs-metrikken, mere om det om et øjeblik) for hver artikel før testen begyndte
  • Antallet af links, der peger på hver artikel efter testen konkluderede
  • Antallet af unikke websteder, der peger på hver artikel efter testen konkluderede
  • URL-rating (aHrefs-metrikken) for hver artikel efter testen konkluderer

Da vi gik ind, forstod vi, at den accepterede holdning til emnet er: der er en indirekte sammenhæng mellem sociale medier og SEO Det vil sige, at indhold, der klarer sig godt på sociale medier, sandsynligvis vil få flere backlinks, hvilket er med til at øge søgerangering.

På grund af dette indirekte forhold mellem social og søgningsrangering var vi nødt til at være i stand til at sige, om traditionelle domæne/sideautoritetsmålinger spillede en rolle i enhver ændring af rangering.

Metrikken for sideautoritet var baseret på aHrefs' Live Index. aHrefs er en SEO-platform, der crawler websider og indsamler data om forholdet mellem websteder. Til dato har de crawlet 12 billioner links. Den hastighed, hvormed aHrefs crawler nettet, er kun overgået af Google.

Resultaterne af forsøget

På et højt niveau kan vi observere en forbedring i synlighed i søgningen mellem de tre søgeordskurve. Som du kan se af resultaterne ovenfor, ser der ud til at være en stærk sammenhæng mellem social aktivitet og placeringer .

Lad os sætte tænderne i de faktiske datapunkter for bedre at forstå mekanismerne bag den forbedrede placering.

Som det fremgår, er det kontrolgruppen, der oplever de laveste forbedringer i rangordenen og de højeste fald i rangordenen sammenlignet med de andre testgrupper.

Selv om placeringer blev registreret i hele testperioden, ønskede vi specifikt at fokusere på de ændringer, der skete umiddelbart efter, at et stykke indhold blev promoveret på sociale medier.

Ovenstående spredningsdiagrammer illustrerer den ændring i rang, der er observeret inden for de første 48 timer efter, at et stykke indhold er blevet delt, sammen med det samlede antal sociale engagementer. Som du kan se, klarer de organiske og boostede testgrupper sig meget bedre end kontrolgruppen, hvor der er flere observerede tab af rangering.

Ovenstående diagram ser specifikt på ændringen i rang inden for de første 48 timer i forhold til det samlede antal sociale engagementer forbundet med det pågældende indholdsaktiv på tværs af alle testgrupper. Hvis vi ser på dataene fra overfladen, kan vi observere en positiv lineær trendlinje, hvilket indikerer en positiv sammenhæng mellem antallet af sociale engagementer og ændringen i rang.

Selvfølgelig vil enhver erfaren SEO-strateg sætte spørgsmålstegn ved denne sammenhæng på grund af en række faktorer i forbindelse med, hvordan social engagement kan påvirke andre målinger, som faktisk er rankingfaktorer. Mere om det senere.

Når vi ser på det samlede antal sociale engagementer i forhold til ændringen i rang efter en uge på tværs af alle testgrupper, kan vi også se en positiv lineær tendenslinje, hvilket indikerer en positiv sammenhæng mellem de to målinger.

Men hvad med det ældgamle argument: social aktivitet fører til flere links, hvilket fører til bedre placeringer?

Som nævnt ovenfor har Google traditionelt afvist, at social aktivitet har indflydelse på placering, og har i stedet antydet, at socialt engagement kan påvirke andre målinger, som f.eks. links, der kan påvirke din placering. Dette diagram illustrerer ændringen i henvisende domæner, der peger på et stykke indhold, der promoveres, i forhold til antallet af sociale engagementer, det har modtaget. Som vi kan se, er der helt klarten positiv korrelation mellem de to målepunkter.

Bonus: Læs den trinvise strategivejledning for sociale medier med professionelle tips til, hvordan du kan øge din tilstedeværelse på de sociale medier.

Få den gratis vejledning lige nu!

SEO-eksperter kan fortsætte med at scrolle, da de allerede kender svaret på spørgsmålet om, hvorvidt links korrelerer med bedre placeringer eller ej. Social marketingfolk bør dog lytte opmærksomt efter. Ovenstående diagrammer illustrerer placering vs. antallet af henvisende domæner, der peger på indholdsaktivet i kontekst.

Som du kan se, er der en stærk sammenhæng mellem antallet af websteder, der peger på et stykke indhold, og den relative placering. For sjov filtrerede vi resultaterne efter søgemængde og observerede en meget mindre signifikant sammenhæng for søgeord med mere end 1.000 månedlige søgninger, hvilket indikerer et højere konkurrenceniveau. Det giver mening. Du vil se meget større forbedringer på mindre konkurrenceprægede termerfor hvert link, der opnås, i forhold til mere konkurrencedygtige termer.

Hvad sker der, hvis vi fjerner de tilfælde, hvor vi har observeret en ændring i de henvisende domæner?

For at udfordre teorien om, at social marketing kun kan påvirke placeringer gennem erhvervede links og ikke placeringer direkte, fjernede vi alle de søgeord, hvor der blev observeret en ændring i henvisende domæner i løbet af testperioden. Vi havde kun to faktorer tilbage: rangændring og sociale engagementer .

Denne filtrering har ganske vist reduceret vores stikprøvestørrelse, men den giver os et lovende billede.

Der er en positiv sammenhæng mellem socialt engagement og ændring i rang Samlet set var der flere forbedringer i rang i forbindelse med sociale engagementer end observerede tab af rang.

Selvfølgelig opfordrer disse data til en test i større skala, hvilket ville være svært at gennemføre i betragtning af de strenge SEO- og sociale metoder, der er anvendt i dette eksperiment.

Hvad marketingfolk bør (og ikke bør) gøre med disse data

Ja, sociale medier kan hjælpe med SEO, men det bør ikke give dig en fribillet til at overposte og spamme folks feeds. Hvis du gør det, risikerer du at irritere dine følgere. Og så kan de ignorere dine indlæg eller, endnu værre, helt holde op med at følge dig.

Kvaliteten af indlæg - og ikke kvantiteten - er afgørende. Ja, det er vigtigt med regelmæssige opslag, men hvis du ikke tilbyder dit publikum værdi, er der ingen grund til det.

Husk, at der måske kun skal ét nyt backlink til at forbedre en URL's søgerangering betydeligt (afhængigt af hvor konkurrencepræget søgeordet er, og hvor autoritativt det websted er, der linker til dit eget). Hvis du imponerer den rette person nok til at dele dit indhold på deres websted, vil du se et løft i søgerangering og synlighed i søgningen.

Social marketingfolk bør også være opmærksomme på konsekvenserne af betalt markedsføring for SEO. Vores resultater viser nemlig, at betalt markedsføring har næsten dobbelt så mange SEO-fordele som organisk markedsføring .

SEO bør integreres med omtanke i din bredere sociale markedsføringsstrategi, men det bør ikke være den drivende kraft. Hvis du fokusere på at skabe og dele kvalitetsindhold Kvalitet er trods alt den vigtigste rankingfaktor i Google.

Brug SMMExpert til at dele kvalitetsindhold på alle dine sociale mediekanaler fra ét dashboard. Få dit brand til at vokse, engagerer kunderne, hold trit med konkurrenterne, og mål resultaterne. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Rul til toppen