Sådan annoncerer du på Facebook i 2022

Reklame på Facebook er ikke På trods af nye spillere på den sociale mediescene - TikTok, vi kigger på jer - er det stadig en vigtig færdighed for de fleste marketingfolk at vide, hvordan man annoncerer på Facebook.

Hvis du lige nu annoncerer på Facebook, kan dine annoncer nå ud til 2,17 milliarder mennesker - med andre ord, tæt på 30 % af verdens befolkning. Desuden vokser platformens aktive brugerbase fortsat.

Selvfølgelig er det imponerende tal, men Facebook handler om at få dit budskab ud til højre segment af disse personer. De brugere, der med størst sandsynlighed vil være interesseret i at købe dine produkter eller tjenester.

Læs videre for at finde ud af alt fra, hvor meget Facebook-annoncer koster, til hvordan du planlægger din første kampagne.

Bonus: Få et snydeark til Facebook-reklamer for 2022. Den gratis ressource indeholder vigtige oplysninger om målgruppen, anbefalede annoncetyper og tips til succes.

Hvad er Facebook-annoncer?

Facebook-annoncer er betalte opslag, som virksomheder bruger til at promovere deres produkter eller tjenester over for Facebook-brugere.

Kilde: Fairfax & Favor på Facebook

Facebook-annoncer er normalt målrettet mod brugere baseret på deres:

 • Demografiske data
 • Placering
 • Interesser
 • Andre profiloplysninger

Virksomhederne fastsætter et annoncebudget og byder for hvert klik eller tusind visninger, som annoncen modtager.

Ligesom Instagram vises Facebook-annoncer i hele appen, herunder i brugernes feeds, Stories, Messenger, Marketplace m.m. De ligner normale indlæg, men indeholder altid et "sponsoreret" mærke for at vise, at der er tale om en annonce. Facebook-annoncer indeholder flere funktioner end almindelige indlæg, f.eks. CTA-knapper, links og produktkataloger.

Hvis du vil have dit brand frem for flere brugere, bør annoncer være en del af enhver Facebook-markedsføringsstrategi.

Hvor meget koster det at annoncere på Facebook?

Der er ingen faste regler for budgetter for Facebook-annoncer. Omkostningerne ved Facebook-annoncer afhænger af flere variable faktorer, herunder:

 • Målretning af målgruppen. Det koster normalt mere at sende dine annoncer til en smallere målgruppe end til en bredere målgruppe.
 • Placering af annoncer. Omkostningerne kan ændre sig mellem annoncer, der vises på Facebook og Instagram.
 • Kampagnens varighed. Antallet af dage og timer, som en kampagne varer, påvirker de endelige omkostninger.
 • Konkurrenceevnen i din branche. I nogle brancher er der mere konkurrence om annonceplads end i andre. Annonceomkostningerne stiger normalt, jo højere produktprisen er, eller jo mere værdifuldt det lead, du forsøger at få fat i, er.
 • Tid på året. Annonceomkostningerne kan svinge i løbet af forskellige sæsoner, helligdage eller andre branchespecifikke begivenheder.
 • Tidspunkt på dagen. CPC er i gennemsnit lavest mellem midnat og kl. 6 om morgenen i alle tidszoner.
 • Beliggenhed. De gennemsnitlige annonceomkostninger pr. land varierer meget.

Fastsættelse af kampagneomkostninger i overensstemmelse med målene

Det vigtigste du kan gøre for at kontrollere omkostningerne ved Facebook-annoncer er at fastsætte det rigtige kampagnemål, og det øger også dine chancer for at få succes.

Benchmarks for omkostninger pr. klik varierer alt efter det enkelte kampagnemål. Der er fem centrale kampagnemål at vælge imellem:

 • Omdannelser
 • Indtryk
 • Klik på links
 • Lead generation

Den gennemsnitlige omkostning pr. klik varierer mellem forskellige mål for Facebook-annoncekampagner. For eksempel koster en kampagne med et mål om indtryk i gennemsnit 1,85 USD pr. klik, mens en kampagne med et mål om konverteringer koster 0,87 USD pr. klik.

At vælge det rigtige mål for din kampagne er nøglen til at nå målene og samtidig sænke omkostningerne.

Typer af Facebook-annoncer

Markedsførere kan vælge mellem forskellige typer og formater af Facebook-annoncer, der passer til deres kampagnemål, herunder:

 • Billede
 • Video
 • Karrusel
 • Øjeblikkelig oplevelse
 • Indsamling
 • Lead
 • Diasshow
 • Historier
 • Messenger

Det store udvalg af Facebook-annonceformater betyder, at du kan vælge den bedste annoncetype, der passer til dit forretningsmål. Hver annonce har forskellige CTA'er, der guider brugerne til de næste trin.

Her er hver af Facebooks annonceformater forklaret mere detaljeret:

Billedannoncer

Billedannoncer er Facebooks mest grundlæggende annonceformat. De giver virksomheder mulighed for at bruge enkelte billeder til at promovere deres produkter, tjenester eller brand. Billedannoncer kan bruges på tværs af forskellige annoncetyper, placeringer og billedformater.

Billedannoncer er velegnede til kampagner med et stærkt visuelt indhold, der kan vises i et enkelt billede. Disse billeder kan være lavet af illustrationer, design eller fotografier.

Du kan oprette en sådan med få klik ved at booste et eksisterende opslag med et billede fra din Facebook-side.

Billedannoncer er enkle at lave og kan vise dit tilbud med succes, hvis du bruger billeder af høj kvalitet. De er velegnede til alle stadier i salgstrappen - uanset om du ønsker at øge kendskabet til dit brand eller promovere en ny produktlancering for at øge salget.

Billedannoncer kan være begrænsende - du har kun et enkelt billede til at få dit budskab frem. Hvis du skal vise flere produkter eller vise, hvordan dit produkt fungerer, er annonceformatet med et enkelt billede ikke det bedste valg.

Kilde: BarkBox på Facebook

Et godt tip: Vær opmærksom på billedannoncens specifikationer og forhold, så dit produkt ikke bliver afskåret eller strakt.

Videoannoncer

Ligesom billedannoncer giver videoannoncer på Facebook virksomheder mulighed for at bruge en enkelt video til at præsentere deres produkter, tjenester eller brand.

De er især nyttige til produktdemoer, tutorials og til at vise bevægelige elementer.

Videoer kan være op til 240 minutter lange, men det betyder ikke, at du skal bruge den tid! Kortere videoer er normalt mere engagerende. Facebook anbefaler, at du holder dig til videoer på under 15 sekunder.

Videoannoncer kan sætte lidt bevægelse i brugernes feed, som denne korte og søde videoannonce fra Taco Bell:

Kilde: Taco Bell på Facebook

Ulempen ved videoannoncer er, at de er tidskrævende at lave og kan blive dyre. En karrusel- eller billedannonce kan være bedre egnet til enkle budskaber eller produkter, der ikke kræver demoer.

Karrusel-annoncer

Karruselannoncer viser op til ti billeder eller videoer, som brugerne kan klikke sig igennem. Hver annonce har sin egen overskrift, beskrivelse eller link.

Karruseller er et godt valg til at vise en række forskellige produkter. Hvert billede i karrusellen kan endda have sin egen landingsside, der er specielt bygget til det pågældende produkt eller den pågældende tjeneste.

Dette Facebook-annonceformat er også nyttigt til at guide brugerne gennem en proces eller vise en række relaterede produkter ved at adskille hver del på forskellige sektioner af din karrusel.

Kilde: The Fold London på Facebook

Instant Experience-annoncer

Instant Experience-annoncer, tidligere kendt som Canvas-annoncer, er interaktive annoncer kun på mobilen, som giver brugerne mulighed for at engagere sig i dit promoverede indhold på Facebook.

Ved hjælp af Instant Experience-annoncer kan brugerne trykke sig gennem en billedkarrusel, flytte skærmen i forskellige retninger og zoome ind eller ud af indholdet.

Facebook foreslår, at du bruger fem til syv billeder og videoer i hver Instant Experience-annonce for at opnå de bedste chancer for engagement. Med færdiglavede skabeloner kan du også spare tid og gentage dit hovedtema i hele annoncen.

Kilde: Spruce på Facebook

Indsamlingsannoncer

Collection-annoncer er en slags medrivende karruseller, der tager brugeroplevelsen et skridt opad. Collection-annoncer er mobile vindues-shopping-oplevelser, hvor brugerne kan bladre gennem dit produktsortiment. De kan tilpasses mere end karruseller og er også fuldskærmsannoncer. Brugerne kan købe produkter direkte fra Collection-annoncerne.

Kilde: Feroldi's på Facebook

Virksomheder kan også vælge at lade Facebook-algoritmerne vælge, hvilke produkter fra dit katalog der skal inkluderes for hver bruger.

Samlingsannoncer er et godt valg for store virksomheder, der sælger en række forskellige produkter og tjenester. Mindre virksomheder med et mere begrænset produktsortiment er måske bedre egnet til andre annoncetyper som f.eks. karruseller.

Lead-annoncer

Leadannoncer er kun tilgængelige for mobile enheder, fordi de er specielt designet til at gøre det nemt for folk at give dig deres kontaktoplysninger uden at skulle skrive en masse.

De er gode til at indsamle tilmeldinger til nyhedsbreve, til at tilmelde en person til en prøveperiode af dit produkt eller til at give folk mulighed for at bede om flere oplysninger fra dig. Flere bilproducenter har med succes brugt dem til at opfordre til prøvekørsler.

Kilde: Facebook

Slideshow-annoncer

Slideshow-annoncer består af 3-10 billeder eller en enkelt video, der afspilles i et slideshow. Disse annoncer er et godt alternativ til videoannoncer, fordi de bruger op til fem gange mindre data end videoer. Det gør slideshow-annoncer til et godt valg på markeder, hvor folk har langsommere internetforbindelser.

Slideshow-annoncer er også en god måde at komme i gang på for folk uden erfaring med at lave videoer.

Kilde: Charter College på Facebook

Historier annoncer

Mobiltelefoner er beregnet til at blive holdt lodret. Stories-annoncer er et vertikalt videoformat, der kun er beregnet til mobiltelefoner, og som giver dig mulighed for at maksimere skærmplads uden at forvente, at seerne skal dreje skærmen.

Lige nu siger 62 % af amerikanerne, at de har planer om at bruge Stories endnu mere i fremtiden end i dag.

Historier kan bestå af billeder, videoer og endda karruseller.

Her er et eksempel på en video, der er lavet til en Story-annonce:

Kilde: Waterford på Facebook

Stories giver mere kreativ frihed end almindelige billed- eller videoannoncer. Virksomheder kan lege med emojis, klistermærker, filtre, videoeffekter og endda augmented reality.

Ulempen ved Facebook Stories er, at de ikke er placeret i Facebook-feeds, så brugerne ser dem måske ikke så meget som andre Facebook-annonceformater.

Facebook Stories kræver også en anden formatering end video- eller billedannoncer, så det kan være nødvendigt at skabe originalt indhold kun til Stories.

Vækst = hacket.

Planlæg indlæg, tal med kunderne, og følg dine resultater Få din virksomhed til at vokse hurtigere med SMMExpert.

Start gratis 30-dages prøveperiode

Messenger-annoncer

Messenger-annoncer vises i Facebooks Messenger-fane. Da det er her, folk bruger tid på at chatte med venner og familie, føles Messenger-annoncer mere personlige end at scrolle gennem billed- eller videoannoncer.

Folk ser dine Messenger-annoncer i deres samtaler og kan trykke på dem for at starte en samtale med dit brand. Disse annoncer er en fantastisk måde at få folk til at interagere med dit brand på. For mindre virksomheder, der promoverer lokale produkter eller tjenester, kan Messenger-annoncer hjælpe med at starte samtalen.

Bonus: Få et snydeark til Facebook-reklamer for 2022. Den gratis ressource indeholder vigtige oplysninger om målgruppen, anbefalede annoncetyper og tips til succes.

Få det gratis snydeark nu!

Kilde: Facebook

Sådan opslår du annoncer på Facebook

Hvis du allerede har en Facebook-virksomhedsside (og det bør du have), kan du gå direkte til Annoncehåndtering eller Virksomhedsadministrator for at oprette din Facebook-annoncekampagne. Hvis du endnu ikke har en virksomhedsside, skal du først oprette en.

Vi følger trinene for Ads Manager i dette indlæg. Hvis du foretrækker at bruge Business Manager, kan du få flere oplysninger i vores indlæg om, hvordan du bruger Facebook Business Manager.

Ads Manager er udgangspunktet for at køre annoncer på Facebook og Messenger. Det er en alt-i-én-værktøjspakke til at oprette annoncer, administrere hvor og hvornår de skal køre, og spore kampagnens resultater.

Trin 1: Vælg dit mål

Log ind på Facebook Ads Manager, og vælg Kampagner fanen, og klik derefter på Opret for at komme i gang med en ny annoncekampagne på Facebook.

Facebook tilbyder 11 markedsføringsmål baseret på, hvad du ønsker, at din annonce skal opnå.

Her er, hvordan de er i overensstemmelse med forretningsmålene:

 • Kendskab til mærket: Introducer dit brand for et nyt publikum.
 • Nå ud: Udsæt din annonce for så mange personer i din målgruppe som muligt.
 • Trafik: Få trafik til en bestemt webside, app eller Facebook Messenger-konversation.
 • Forlovelse: Nå et bredt publikum for at øge antallet af engagementer i indlæg eller følgere på siden, øge antallet af deltagere i dit arrangement eller opfordre folk til at gøre krav på et særligt tilbud.
 • Installation af apps: Få folk til at installere din app.
 • Visninger af video: Få flere mennesker til at se dine videoer.
 • Leadgenerering: Få nye kundeemner ind i din salgstragt.
 • Meddelelser: Opfordr folk til at kontakte din virksomhed ved hjælp af Facebook Messenger.
 • Omdannelser: Få folk til at foretage en bestemt handling på dit websted (f.eks. tilmelde sig din liste eller købe dit produkt), med din app eller på Facebook Messenger.
 • Katalogsalg: Forbind dine Facebook-annoncer med dit produktkatalog for at vise folk annoncer for de produkter, de sandsynligvis vil købe.
 • Trafik i butikken: Få kunder i nærheden til at besøge fysiske butikker.

Vælg et kampagnemål baseret på dine mål for den pågældende annonce. Husk, at for konverteringsorienterede mål (f.eks. salg) kan du betale pr. handling, men for eksponeringsmål (f.eks. trafik og visninger) skal du betale for visninger.

I dette eksempel vælger vi den Forlovelse Derfra skal vi angive, hvilken form for engagement vi ønsker.

Vi vælger Synes godt om siden for nu.

Nogle af de muligheder, du får vist i de næste trin, varierer afhængigt af, hvilket mål du vælger.

Klik på Næste.

Trin 2. Navngiv din kampagne

Navngiv din Facebook-annoncekampagne, og angiv, om din annonce hører ind under særlige kategorier som f.eks. kredit eller politik.

Hvis du vil oprette en A/B-split-test, skal du klikke på Kom i gang i afsnittet A/B-test for at indstille denne annonce som din kontrol. Du kan vælge forskellige versioner, der skal køres mod denne annonce, efter at den er offentliggjort.

Rul lidt længere ned for at vælge, om du vil aktivere Advantage Campaign Budget+.

Denne indstilling kan være nyttig, hvis du bruger flere annoncesæt, men indtil videre kan du lade den være slået fra.

Klik på Næste.

Trin 3. Fastsæt dit budget og din tidsplan

Øverst på dette skærmbillede navngiver du dit annoncesæt og vælger, hvilken side du vil promovere.

Derefter bestemmer du, hvor mange penge du vil bruge på din Facebook-annoncekampagne. Du kan vælge et dagligt budget eller et livstidsbudget. Derefter skal du angive start- og slutdatoer, hvis du vil planlægge din annonce i fremtiden eller vælge at gøre den live med det samme.

At køre dine betalte Facebook-annoncer efter en tidsplan kan være den mest effektive måde at bruge dit budget på, da du kan vælge kun at vise din annonce, når din målgruppe sandsynligvis er på Facebook. Du kan kun indstille en tidsplan, hvis du opretter et livstidsbudget for din annonce.

Trin 4. Målret din målgruppe

Rul ned for at begynde at opbygge målgruppen for dine annoncer.

Start med at vælge din målgruppe med hensyn til placering, alder, køn og sprog. Under placering kan du endda vælge at medtage eller udelukke byer over en vis størrelse.

Du kan også prioritere personer, der for nylig har vist interesse for det produkt eller den tjeneste, du sælger.

Når du foretager dine valg, skal du holde øje med indikatoren for publikumsstørrelse til højre på skærmen, som giver dig en fornemmelse af din potentielle annoncerebase.

Du kan også se et anslået antal daglige og Synes godt om siden Disse estimater vil være mere præcise, hvis du har kørt kampagner før, da Facebook har flere data at arbejde med. Husk altid, at der er tale om estimater og ikke garantier.

Nu er det tid til den detaljerede målretning.

Husk: Effektiv målretning er nøglen til at maksimere ROI - og der er masser af måder at målrette din målgruppe på med Facebook Ads Manager.

Brug den Detaljeret målretning feltet for specifikt at inkludere eller udelukke personer baseret på demografi, interesser og adfærd. Du kan blive meget specifik her. Du kan f.eks. vælge at målrette til personer, der er interesseret i både rejser og vandreture, men udelukke personer, der er interesseret i rygsækrejser.

Trin 5. Vælg dine Facebook-annonceplaceringer

Rul ned for at vælge, hvor dine annoncer skal vises. Hvis du er nybegynder i Facebook-annoncering, er det enkleste valg at bruge Advantage+ placeringer.

Når du vælger denne indstilling, placerer Facebook automatisk dine annoncer på tværs af Facebook, Instagram, Messenger og Audience Network, når de sandsynligvis giver de bedste resultater.

Når du har mere erfaring, kan du vælge Manuel placering. Ved at vælge denne mulighed får du fuld kontrol over, hvor dine Facebook-annoncer vises. Jo flere placeringer du vælger, jo flere muligheder har du for at nå din målgruppe.

Dine muligheder varierer alt efter det valgte kampagnemål, men kan omfatte følgende:

 • Enhedstype: Mobil, desktop eller begge dele.
 • Platform: Facebook, Instagram, Audience Network og/eller Messenger
 • Placeringer: Feeds, Stories, Reels, in-stream (for videoer), søgning, beskeder, overlay- og post-loop-annoncer på Reels, søgning, i artikler samt apps og websteder (eksterne til Facebook).
 • Specifikke mobile enheder og styresystemer: iOS, Android, funktionstelefoner eller alle enheder.
 • Kun når der er forbindelse til WiFi: Annoncen vises kun, når brugerens enhed har forbindelse til WiFi.

Trin 6. Fastsæt brandsikkerhed og omkostningskontrol

Rul ned til Brand Safety-afsnit for at udelukke indholdstyper, der ikke bør vises sammen med din annonce.

Du kan f.eks. vælge at undgå følsomt indhold og tilføje specifikke blokeringslister. Blokeringslister kan udelukke specifikke websteder, videoer og udgivere.

Når du er tilfreds med alle dine muligheder, skal du tage et sidste kig på de potentielle estimater for rækkevidde og sidetilfredshed.

Hvis du er tilfreds med det, du ser, kan du klikke på Næste .

Trin 7. Opret din annonce

Vælg først dit annonceformat, og indtast derefter tekst- og mediekomponenterne for din annonce. De tilgængelige formater varierer afhængigt af det kampagnemål, du valgte i begyndelsen af denne proces.

Hvis du arbejder med et billede, skal du vælge dit medie fra dit Facebook-galleri og vælge den rigtige beskæring, så det fylder din placering.

Brug visningsværktøjet til højre på siden for at sikre dig, at din annonce ser godt ud for alle potentielle placeringer. Når du er tilfreds med dine valg, skal du klikke på den grønne Udgiv knappen for at starte din annonce.

3 tips til at indrykke annoncer på Facebook

1. Vær opmærksom på Facebook-annoncens specifikationer

Facebook-annoncestørrelser ændrer sig oftere end vejret (seriøst). For at dine Facebook-annoncer ikke bliver strakt, beskåret eller forvrænget på anden vis, skal du sikre dig, at dine valgte billeder og videoer passer til de rigtige dimensioner.

Her er en hurtig oversigt:

Facebook-videoannoncer

Facebook feed-videoer

Mindste bredde: 120 px

Mindste højde: 120 px

Opløsning: mindst 1080 x 1080 px

Videoforhold: 4:5

Filstørrelse på video: maks. 4 GB

Mindste videolængde: 1 sekund

Maksimal videolængde: 241 minutter

Facebook har også en komplet liste over alle billedformatforhold og funktioner til videoer.

Facebook instant artikel videoer

Opløsning: mindst 1080 x 1080 px

Videoforhold: 9:16 til 16:9

Filstørrelse på video: maks. 4 GB

Mindste videolængde: 1 sekund

Maksimal videolængde: 240 minutter

Facebook Stories-annoncer

Anbefalet: Højeste tilgængelige opløsning (mindst 1080 x 1080 px)

Videoforhold: 9:16 (understøttes fra 1,91 til 9:16)

Filstørrelse på video: maks. 4 GB

Maksimal videolængde: 2 minutter

Facebook image ads størrelse

Facebook-feed billeder

Opløsning: mindst 1080 x 1080 pixels

Mindste bredde: 600 pixels

Mindste højde: 600 pixels

Formatforhold: 1:91 til 1:

Billeder af Facebook Instant Article

Maksimal filstørrelse: 30 MB

Formatforhold: 1,91:1 til 1:

Opløsning: mindst 1080 x 1080 px

Billeder fra Facebook Marketplace

Maksimal filstørrelse: 30 MB

Formatforhold: 1:

Opløsning: mindst 1080 x 1080 px

2. Test alt

Det er vigtigt, at du ikke antager, hvad der vil virke, og hvad der ikke vil virke i dine Facebook-annoncer.

Hver gang du prøver noget nyt, bør du teste det i forhold til dine tidligere annoncer, så du kan se, om du forbedrer de målinger, der betyder mest for dig.

Den bedste praksis for Facebook-annoncer ændrer sig konstant. Kun du ved, hvad der virker for din specifikke målgruppe. Og den eneste måde, du kan holde denne viden opdateret, er ved at teste.

3. Forenkling af din arbejdsgang

Markedsførere på sociale medier har travlt med en tilsyneladende uendelig lang række opgaver. Men der er et par måder, hvorpå du kan forenkle din arbejdsgang.

SMMExpert Boost giver dig mulighed for at promovere indlæg på sociale medier direkte fra dit SMMExpert dashboard. Administrer målgruppen, kampagneudgifter og varighed. Ved at oprette Automation Triggers kan du lade SMMExpert administrere, hvilke indlæg der skal boostes hvornår i henhold til dine kriterier.

SMMExpert Social Advertising hjælper dig med at strømline dine arbejdsgange inden for social marketing og maksimere dine annonceudgifter. Du kan booste dine mest populære organiske indlæg for at nå ud til flere mennesker. Opret annoncekampagner, følg resultaterne og foretag justeringer for at forbedre resultaterne. Senere kan du generere omfattende analyserapporter for at se, hvilke kampagner der har opfyldt dine mål.

Få mest muligt ud af dit Facebook-annoncebudget med SMMExpert. Du kan nemt oprette, administrere og optimere alle dine Facebook-annoncekampagner ét sted. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Med filer fra Christina Newberry.

Let planlægge, administrere og analysere organiske og betalte kampagner fra ét sted med SMMExpert Social Advertising. Se det i aktion.

Gratis demo
Rul til toppen