Sådan bruger du Facebook Ad Library til at 10X dine annoncer

Annoncører ved, hvor hård konkurrencen på nettet kan være. Selv den mindste fordel kan gøre en verden til forskel, når det kommer til Facebook Ads.

Selvfølgelig har du måske erfaring, strategi og et skarpt sind til at lave overbevisende annoncer, men hvad sker der, hvis disse annoncer begynder at gå i stå? Hvad kan du gøre for at forbedre ROI?

Indtast: Facebook Ads Library (eller Meta Ads Library, som det også kan kaldes).

Facebook Ads Library er et paradis for dataelskere. Du kan finde oplysninger om enhver Facebook-annonce, der kører i øjeblikket, herunder hvem der har lavet den, hvordan den ser ud, og hvornår den kørte.

Værktøjet er designet til at fremme gennemsigtighed og give brugerne adgang til oplysninger om de annoncer, de ser hver dag.

For marketingfolk tilbyder Facebook Ads Library en måde at forbedre dine egne annoncer på. Ved at studere Facebook-annoncer, der fungerer godt, kan du lære, hvordan du kan gøre dine egne annoncer mere effektive.

Lad os se nærmere på Facebook Ads Library, og hvordan du kan bruge det til at forbedre din Facebook-annoncering.

Bonus: Få et snydeark til Facebook-reklamer for 2022. Den gratis ressource indeholder vigtige oplysninger om målgruppen, anbefalede annoncetyper og tips til succes.

Hvad er Facebook Ad Library?

Facebook Ad Library er en søgbar database over alle aktive annoncer på Facebook. Biblioteket indeholder oplysninger om, hvem der har oprettet annoncen, hvornår den blev offentliggjort, og hvilken form for kreativitet der blev brugt til den.

Alle offentliggjorte Facebook-annoncer vil blive vist i annoncebiblioteket i op til 7 år.

Hvorfor er det vigtigt?

Nå, for forbrugerne, Annoncebiblioteket giver mulighed for at se, hvad Facebook har gang i. Biblioteket blev oprindeligt oprettet som reaktion på Facebooks kontrovers om politiske annoncer i 2016 for at forbedre gennemsigtigheden.

For marketingfolk er Facebook Ads Library en guldgrube af oplysninger. Du kan bruge det til at se, hvad dine konkurrenter gør, få idéer til dine egne kampagner og følge dine fremskridt over tid.

Nogle af de bedste funktioner i Facebook Ad Library omfatter:

  • Mulighed for at se annoncer fra hele verden
  • Adgang til konkurrenters annoncer til research
  • Gennemsigtighed i forbindelse med politiske annoncer og lobbyvirksomhed
  • Kreativ inspiration til fremtidens reklame

Sådan bruger du Facebooks annoncebibliotek til at gøre dine annoncer bedre

Facebook Ads Library er designet til at være brugervenligt og tilgængeligt for alle, lige fra de første Facebook-annoncører til erfarne professionelle annoncører.

Du kan få adgang til Facebook Ads Library ved at gå til facebook.com/ads/library/ og vælge din placering, kategori og nøgleord.

Du kan også bruge mærkenavne i søgeordsfeltet for at finde annoncer fra dine konkurrenter.

Lad os bruge SMMExpert som et eksempel.

Hvis jeg er en marketingmedarbejder, der er interesseret i de typer annoncer, som SMMExpert viser i Canada, vil jeg indtaste: Canada, All Ads og SMMExpert som søgeord.

Når jeg klikker på Enter, kan jeg se alle de annoncer, som SMMExpert har indrykket i Canada i løbet af de sidste 7 år, samt datoen for offentliggørelsen, den anvendte annoncetype og meget mere.

Okay, så nu har du dataene, men hvad betyder de? Lad os undersøge nogle af de måder, du kan bruge disse data til at forbedre dine egne Facebook-annoncer på.

Slå op på dine konkurrenters annoncer

En af de bedste måder at finde ud af, hvad du bør gøre, er at se på, hvad dine konkurrenter gør. Dette kaldes konkurrenceanalyse, og det er en god måde at lære af andre i din branche.

Facebook Annoncebibliotek gør det nemt at foretage en konkurrenceanalyse, da du kan se alle de annoncer, som dine konkurrenter bruger. Du kan også se, hvornår og hvor de bruger dem, og hvordan de har grebet deres budskaber an.

Ved at tage dette indhold til efterretning kan du justere din Facebook-annoncestrategi, så du kan bruge dine konkurrenters bedste taktik (og undgå deres værste). Dette kan omfatte justering af dit budget, ændring af din målretning eller eksperimentering med nye annonceringstyper som video eller karruselannoncer.

Selv hvis du ikke er enig i konkurrentens annoncestrategi, er der altid noget at lære. Konkurrencedata kan vise dig, hvad du skal gøre, hvad du ikke skal gøre, eller give dig inspiration til en helt ny strategi.

Brug rapportfunktionen

Hvis du er på udkig efter endnu mere detaljerede data, kan du prøve rapportfunktionen.

Med funktionen Facebook Annoncebibliotek-rapport kan du ændre din generelle søgning for at filtrere efter annoncer, der fokuserer på politik, valg eller vigtige sociale spørgsmål.

Disse data kan opdeles efter annoncør, udgiftsbeløb eller endda geografisk placering.

Dette viser Facebooks bestræbelser på at øge gennemsigtigheden i markedsføringen og giver brugerne mulighed for at holde platformen ansvarlig.

For marketingfolk kan rapportfunktionen være en guldgrube af oplysninger til at forstå, hvordan Facebook-annoncerne bliver brugt, og hvad der virker, hvad der ikke virker, og hvor du måske skal ændre din strategi.

Søg andre annoncer i din region

En af de bedste funktioner i Facebooks annoncebibliotek er muligheden for at filtrere annoncer efter placering. Dette giver dig mulighed for at se, hvordan dine direkte konkurrenter markedsfører deres produkter over for deres målgrupper.

I øjeblikket kan du kun filtrere efter land, men vi håber snart at kunne se flere regionale filtre.

Et godt tip: Hvis du ønsker at søge efter annoncer inden for en bestemt by, kan du prøve at skrive navnet på den pågældende by i søgeordsfeltet i annoncebiblioteket. Hvis en annoncør har brugt navnet på din by i sin tekst, vises annoncen i dine resultater.

Brug filtre til at søge efter bestemte medietyper

En af de seneste funktioner i Facebooks annoncebibliotek er muligheden for at filtrere annoncer efter medietype.

Du kan nu indsnævre dine resultater efter annoncer, der indeholder billeder, memes, videoer eller transskriptioner af videoer.

Det er en fantastisk måde at få inspiration til dine egne annoncekampagner på og se, hvilket indhold der vækker genklang hos forbrugerne i din branche.

Hvis du f.eks. har overvejet at eksperimentere med memes i dine annoncer, kan du undersøge, hvordan denne taktik har fungeret for dine konkurrenter.

Du kan gøre det samme med videoindhold og annonceringstyper som karruseller, samlinger eller annoncer, der kan afspilles.

Tænk på det som om dine konkurrenter laver A/B-test for dig. Alt du skal gøre er at studere, efterligne og optimere.

Bonus: Få et snydeark til Facebook-reklamer for 2022. Den gratis ressource indeholder vigtige oplysninger om målgruppen, anbefalede annoncetyper og tips til succes.

Få det gratis snydeark nu!

Filtrer efter dato for at undgå konkurrerende tidsrammer

Hvis du forstår, hvornår og hvorfor dine konkurrenter annoncerer, kan du undgå eller drage fordel af bestemte situationer.

Hvis du f.eks. ved, at din konkurrent har et udsalg på samme tidspunkt som dig, kan du måske skubbe dit udsalg en uge frem.

Facebook Annoncebibliotek giver dig mulighed for at filtrere annoncer efter dato, så du kan se præcis, hvad dine konkurrenter kørte i hvilken sæson.

Hvis du opdager, at dit seneste salg ikke fik den trafik, det fortjente, kan du undersøge, om du var oppe imod et salg fra en konkurrent.

Hvis du normalt har sæsonudsalg, kan du også undersøge, hvad dine konkurrenter reklamerede for sidste år, og bruge disse data til at forbedre dit salg i år.

Vær opmærksom på kampagnens budskaber

Det er en vigtig del af lanceringen af en ny kampagne at udforme kreative annoncer. Du vil gerne kunne tale til så mange mennesker som muligt uden at miste effektiviteten af dit budskab.

En måde at få inspiration til dine kampagnemeddelelser på er ved at se på, hvad dine konkurrenter siger.

Facebook Annoncebibliotek giver dig mulighed for at filtrere annoncer efter annoncør, så du kan se, hvordan de skaber sammenhængende kampagner.

Her er et eksempel fra Allbirds, der promoverer deres nye serie af merinouldssko. Du kan se, hvordan de bruger farveblokering, overlay-beskeder og en blanding af statiske billeder og videoindhold til at kommunikere deres nye produkt.

Et godt tip: Opret en Facebook-annoncekampagne, definer din målgruppe, sæt et budget, vælg hvor længe den skal køre, opbyg din annoncekreativitet, og udgiv kampagnen til Facebook eller Instagram fra dit SMMExpert dashboard - samme sted som du planlægger og udgiver dit organiske indhold på sociale medier.

Denne video viser, hvordan det fungerer:

Få min gratis demo

Se, hvad dine konkurrenter tester

Et af de vigtigste værktøjer i en marketingværktøjskasse er A/B-testning. A/B-testning giver os mulighed for at forstå, hvilke budskaber og visuelle elementer der giver størst genklang hos vores målgruppe.

Der er så mange ting, du kan teste i en annonce, lige fra tekst til indhold, annonceformat og meget mere.

Hvis du ikke ved, hvad du skal teste først, kan du kigge i dit Facebook Annoncebibliotek for at se, hvad dine konkurrenter tester.

Først kan du filtrere efter annoncør for at indsnævre dine resultater til én hovedkonkurrent.

Vær derefter opmærksom på annoncer, der bruger de samme visuelle elementer, men forskellige tekster, eller de samme tekster med forskellige annonceformater.

Du kan også holde øje med et tag i selve annoncen, hvor der står " Denne annonce har flere versioner ". Det viser, at annoncøren tester forskellige versioner af annoncen.

Derfra kan du begynde at brainstorme om, hvad du kan teste i dine egne annoncer for at forbedre ydeevnen.

Administrer din tilstedeværelse på Facebook sammen med dine andre sociale medier ved hjælp af SMMExpert. Fra et enkelt dashboard kan du planlægge indlæg fra dit brand, dele video, engagere dit publikum og måle effekten af din indsats. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Let planlægge, administrere og analysere organiske og betalte kampagner fra ét sted med SMMExpert Social Advertising. Se det i aktion.

Gratis demo
Rul til toppen