Sådan bruger du Snapchat: En guide for begyndere

Er du klar til at få din virksomhed til at vokse med et publikum af snap-hungrende millennials og Gen-Zers? Lær, hvordan du bruger Snapchat til din fulde fordel og skaber mere engagement, opmærksomhed og indtjening for dit brand. Vi har styr på det hele.

Bonus: Download en gratis vejledning, der viser, hvordan du opretter brugerdefinerede Snapchat-geofiltre og -linser, samt tips til, hvordan du kan bruge dem til at promovere din virksomhed.

Hvad er Snapchat?

Snapchat er en visuel social medieplatform, hvor brugerne kan dele flygtige billeder og videoer.

Efter lanceringen i 2011 og lanceringen af Stories-funktionen i 2013 er Snapchat vokset til at blive en af de største sociale medieplatforme i verden. Og ligesom Shakiras hofter lyver Snapchat-statistikkerne ikke. I juli 2021 havde platformen 293 millioner daglige aktive brugere - en vækst på 23 % fra år til år.

I dag giver Snapchat dig mulighed for at optage og dele livevideoer, finde venner på et spændende kort, opleve augmented reality (AR) og meget mere. Ret cool, ikke?

Nye funktioner er en af de vigtigste faktorer, der gør Snapchat til et unikt værktøj for både virksomhedsejere og almindelige brugere.

Det er klart, at Snapchat har en plads ved de sociale mediers giganter - selv om brugernes demografi er mere rettet mod årtusind- og gen-Z-årgangene.

Kilde: Statista : Fordeling af Snapchat-brugere på verdensplan i juli 2021, efter alder og køn

Hvis din målgruppe er under 34 år, kan Snapchat være den perfekte platform for din virksomhed - især hvis du opererer på markedet for direkte salg til forbrugere. 60 % af Snapchat-brugerne er mere tilbøjelige til at foretage impulskøb, hvilket indikerer, at platformen kan øge dit salg, skabe flere indtægter og give et positivt investeringsafkast.

Snapchat-funktioner og terminologi

Snapchat er fyldt med funktioner, der kan hjælpe dig med at skabe engagement hos dit publikum og skabe opmærksomhed omkring dit brand. Men lad os først se på nogle af de vigtigste Snapchat-terminologier.

Snap

Snap er et billede eller en video, som du sender via appen til en eller flere af dine venner, og som har været tilgængelig for alle brugere siden første dag.

Et video-snap kan maksimalt være 60 sekunder langt (kendt som et Long Snap). I tråd med appens oprindelige funktion beholder Snapchat ikke foto- eller videoindhold - platformen sletter indholdet, efter at modtageren har set snap'en.

Historier

Historier er snaps, som du gerne vil dele med alle dine Snapchat-venner. Historier forbliver i appen i 24 timer, før de slettes. Hvis du gerne vil gemme din historie, kan du downloade dem til din enheds kamerarulle eller gemme dem i Minder.

Brugerdefinerede historier

Med brugerdefinerede historier kan du oprette historier sammen med andre personer fra din venneliste.

Snapstreak

En Snapstreak (eller Streak) registrerer, hvor mange dage i træk du og en ven deler Snaps. Du kan se en flamme-emoji ved siden af din vens navn med et tal, der angiver, hvor mange dage du har haft Streak i gang.

Filter

Et Snapchat-filter er en sjov måde at pifte dine Snaps op på ved at tilføje et overlay eller andre specielle effekter. Filtre kan ændres på baggrund af særlige begivenheder eller helligdage, placering eller tidspunktet på dagen.

Linser

Geofilter

Ligesom filtre er Geofilters unikke for din aktuelle placering. For at aktivere Geofilters skal du slå din placering til i Snapchat. Du kan også oprette et brugerdefineret Geofilter for så lidt som 5 $ - det er fantastisk til at skabe opmærksomhed omkring et brand eller vise en begivenhed frem.

Snapcode

Snapcodes er unikke QR-koder, som du scanner for at tilføje venner eller få adgang til funktioner og indhold på Snapchat. Hver bruger får automatisk tildelt en Snapcode, og du kan oprette yderligere Snapcodes, der linker til et hvilket som helst websted.

Chat

Chat er Snapchats version af instant messenger til individuelle chats og gruppechats. Beskederne forsvinder, efter at de er blevet vist.

Erindringer

Minder er snaps og historier, som du kan gemme til senere visning i stedet for at lade dem forsvinde. Se Snapchat Minder som dit personlige fotoalbum, som du kan se når som helst.

Venner

Venner er personer, som du har tilføjet på Snapchat (eller som har tilføjet dig!) Du kan dele Snaps, historier og andet indhold med dine venner på listen over venner.

Opdag

Discover er en Snapchat-skærm, hvor brands deler historier med appens store publikum. Perfekt til virksomheder, udgivere og indholdsskabere, der ønsker at øge engagementet og skabe opmærksomhed omkring deres brand.

Kort over snap

Snap Map viser din placering og alle dine venners placeringer. Du kan se Snaps, der er indsendt til Snap Map fra hele verden. Hvis du ikke vil dele din placering, kan du selvfølgelig altid sætte dig selv i spøgelsestilstand, hvis du ikke ønsker at dele din placering.

Kontekstkort

Kontekstkort bruger oplysninger fra Snapchats partnere til at give yderligere oplysninger om et sted, der er nævnt i et snap, eller giver dig mulighed for at foretage handlinger som f.eks. at bestille en tur eller reservere et bord til middag. Du kan få adgang til kontekstkort ved at stryge opad på et snap eller en historie.

Bitmoji

En Bitmoji er en tegneserieavatar, der repræsenterer dig. Bitmoji kan tilpasses fuldt ud i Snapchat-appen og giver dig mulighed for at give din profil og konto personlighed.

Cameo

Spotlight

Snapchats Spotlight-funktion er stedet, hvor du kan dele videoindhold med et offentligt publikum. Ligesom TikTok og Instagram Reels giver Spotlight brugerne mulighed for at sende 60-sekunders videoer til appens Spotlight-sektion. Se Spotlight som et sted, hvor du kan dele dit bedste indhold i håb om, at det bliver viralt.

Vi præsenterer Spotlight 🔦

Det bedste fra Snapchat. Læn dig tilbage og se det hele, eller indsend dine video-snaps, så kan du få en andel af mere end 1.000.000 dollars om dagen. Happy Snapping!//t.co/U7eG7VNNJqk pic.twitter.com/mxGWWuDSdQk

- Snapchat (@Snapchat) november 23, 2020

Snapcash

Snapcash, der er drevet af Square, er en hurtig, gratis og nem måde at sende penge til dine venner via Snapchat-appen.

Sådan opretter du en Snapchat for Business-konto

Hvis du vil gennemføre markedsføringskampagner på Snapchat, skal du registrere dig for en Snapchat-virksomhedskonto. Processen tager få sekunder, og vi er her for at hjælpe dig i hvert enkelt trin.

1. Download den gratis Snapchat-app

Gå til App Store (til Apple iOS) eller Google Play Store (til Android), og download appen til din enhed.

2. Opret en almindelig Snapchat-konto

Før du opretter en erhvervskonto, skal du følge disse trin for at oprette en almindelig konto:

 1. Åbn Snapchat-appen, og tryk på Tilmeld dig Indtast derefter dit for- og efternavn, og tryk på Tilmeld dig & Accepter .
 2. Indtast din fødselsdag, og tryk på Fortsæt .
 3. Opret et brugernavn, der repræsenterer din virksomhed. Snapchat foreslår tilgængelige brugernavne, hvis det, du vælger, ikke er tilgængeligt. Vi anbefaler, at du vælger et brugernavn, som du ikke vil fortryde senere; den eneste måde at ændre dit brugernavn på, er at oprette en ny konto. Fortsæt .
 4. Opret din adgangskode, og tryk på Fortsæt .
 5. Indtast din e-mailadresse, og tryk på Fortsæt .
 6. Indtast dit telefonnummer, og tryk på Fortsæt Snapchat sender en bekræftelseskode til din mobiltelefon. Indtast den, når du bliver bedt om det, og Snapchat bekræfter din konto.

3. Registrer dig for en erhvervskonto

Nu, hvor du har oprettet en personlig Snapchat-profil, kan du registrere en erhvervskonto. Følg disse trin for at gøre det:

 1. Gå til landingssiden for Snapchat Ads på din enhed eller computer.
 2. Tryk på Opret en konto , og du kommer til følgende skærmbillede.
 3. Da du allerede har oprettet en konto, skal du trykke på Log ind øverst på skærmen, og indtast dit brugernavn eller din e-mail og adgangskode til den konto, du lige har oprettet.
 4. Indtast dit firmanavn, din e-mailadresse og dit navn. Tryk på Næste .
 5. Tilføj det primære sted, hvor du driver virksomhed.

Nu er du klar til at begynde at bruge Snapchat til markedsføringsformål!

Sådan navigerer du på Snapchat

Hvis du er bekendt med andre apps til sociale medier, bør det være nemt for dig at navigere i Snapchat.

Hvis du er i tvivl, har vi gennemgået hver enkelt skærm, hvordan du får adgang til dem, skitseret deres formål og sat dig på rette vej til at lære at bruge Snapchat fuldt ud.

Kamera-skærm

Se kameraskærmen som din startskærm. Her kan du tage snaps, sende snaps og navigere til andre områder i appen:

 • Stryg til venstre for at få adgang til chatskærmen.
 • Stryg til højre for at få adgang til skærmen Historier.
 • Stryg opad for at få adgang til skærmen Minder.
 • Stryg nedad for at få adgang til søgeskærmen.

På højre side af kameraskærmen er der en værktøjslinje. Her kan du styre kameraindstillinger som f.eks. blitz, skifte mellem front- og bagudvendt kamera, indstille selvudløser, justere fokusindstillingerne og tilføje et gitter til kameraskærmen, så du kan tage mere præcise snaps.

Chat-skærm

Snapchat-chatskærmen er stedet, hvor du finder "alt, der har med dine venner at gøre". Her kan du chatte med venner, se snaps, som de har sendt dig, redigere din venneliste og foretage lyd- og videoopkald.

Sådan bruger du Snapchats chatfunktion

Snapchats chat-funktion giver dig mulighed for at komme i kontakt med venner enkeltvis eller have en gruppechat med flere personer. Ved individuelle chats slettes beskederne automatisk, når I begge forlader samtalen. Beskederne i gruppechat slettes også efter 24 timer.

Hvis du ikke ønsker, at en meddelelse skal forsvinde, kan du trykke på og hold den for at gemme Husk, at andre personer i chatten vil kunne se, at du har gjort det, da baggrunden for beskeden bliver grå.

Sådan chatter du med én ven

For at få en samtale i gang med en ven, trykke på deres navn på chatskærmen, eller tryk på det blå ikon i det nederste højre hjørne og vælge en ven du gerne vil begynde at chatte med.

Sådan starter du en gruppechat

For at chatte med flere venner, Tryk på det blå ikon i nederste højre hjørne, vælg de venner, du vil have med i din gruppechat, og tryk derefter på Chat .

Sådan tilføjer du venner på Snapchat

Snapchat uden venner er som at gå til fest og være den eneste person i lokalet - kedelig! Hvis du vil have mest muligt ud af Snapchat, skal du tilføje nye venner. Du kan tilføje personer, du kender fra dine kontakter, men Snapchat bliver meget mere interessant, når du udvider dig lidt. Sådan gør du:

Tilføj ved Snapcode

Hvis du vil tilføje en ven ved hjælp af Snapcode, skal du blot åbne Snapchat, rette Snapchat-kameraet mod den anden brugers Snapcode og derefter trykke på Tilføj ven .

Tilføj efter navn

På Snapchat kan du søge efter og tilføje venner ved hjælp af deres rigtige navn eller brugernavn. Tryk på forstørrelsesglasset øverst til venstre på chatskærmen, og skriv, hvem du leder efter. Hvis de bruger Snapchat (og har en offentlig profil), kan du derefter tilføje dem som ven .

Hurtig tilføjelse

Snapchats Quick Add-funktion minder om de foreslåede kontakter på andre sociale medier. Funktionen foreslår personer, du måske ønsker at komme i kontakt med, baseret på dine gensidige kontakter og kontakterne på din telefon.

Hvis du vil bruge funktionen Hurtig tilføjelse, skal du åbne chatskærmen, og en liste over brugere vises i den nederste halvdel. Tryk på + Tilføj knappen ud for den bruger, du vil tilføje som ven.

Du vil måske ikke se navne foreslået i Hurtig tilføjelse, før du er begyndt at opbygge dit Snapchat-netværk.

Sådan accepterer du en venneanmodning på Snapchat

Når en anden bruger sender dig en venneanmodning på Snapchat, skal du acceptere den, før I får forbindelse. Sådan accepterer du en venneanmodning,

 1. Åbn Snapchat, og tryk på profil-cirklen øverst til venstre på skærmen
 2. Tryk på Tilføjet mig .
 3. Tryk på den + knappen ved siden af din vens brugernavn for at acceptere deres venneanmodning

Skærm med profil

I øverste højre hjørne af kameraskærmen er der et ikon med din Bitmoji (hvis du har oprettet en). Tryk på denne for at få adgang til din profilskærm. Du kan finde en samling af dine Snapchat-informationer på denne skærm, f.eks. dine kontooplysninger, Bitmoji, placering på kortet, Story-administration og meget mere.

Skærm med historier

Stryg til højre for at få adgang til skærmbilledet Stories. Her finder du dine egne Stories, dine venners Stories og Stories fra brands og kreative personer i sektionen Opdag.

For at bevæge dig gennem Historier skal du blot Tryk på skærmen , og appen vil automatisk gå videre til den næste Snap i historien. Når en historie slutter, går Snapchat automatisk videre til den næste historie. Nemt!

Hvis du har brug for lidt mere vejledning, har vi beskrevet præcis, hvordan du opretter en Snapchat Story lidt længere nede i dette indlæg.

Skærmbilledet "Memories" (minder)

Hvem elsker ikke at se tilbage på sine kære minder? Heldigvis giver denne smarte Snapchat-funktion dig mulighed for at stryg opad fra kameraskærmen, og gense Snaps og historier fra gamle dage.

Bonus: Download en gratis vejledning, der viser, hvordan du opretter brugerdefinerede Snapchat-geofiltre og -linser, samt tips til, hvordan du kan bruge dem til at promovere din virksomhed.

Få den gratis vejledning lige nu!

Du kan bladre mellem dine Snaps, Historier, Kamerarulle og private Snaps i hovedmenuen øverst på skærmen.

Sådan bruger du Snapchat Memories

Snapchat Memories giver dig mulighed for at gemme snaps og historier, så du kan se dem senere eller endda sende dem igen.

Du kan gemme et snap i Memories ved at trykke på Gem Du kan også vælge at gemme alle snaps som standard i Memories.

Åbn Snapchat-appen, og stryg opad eller tryk på den lille cirkel under optagelsesknappen for at få vist dine Minder.

Vil du vide mere om, hvad du kan gøre med Snapchat Memories? Vi har et indlæg om, hvordan du kan bruge Snapchat Memories til at øge og engagere dit publikum.

Kortskærm

Den muligvis fedeste funktion på Snapchat er Snap Map. På denne skærm kan du gøre et par ting:

Min Bitmoji

Bitmoji handler om at vise verden din personlighed. På Snap Map kan du ændre din Bitmoji, så den afspejler, hvad du har gang i. Hvis du f.eks. er på en klub og danser, kan du ændre din Bitmoji til en, der viser dig i gang med at danse! Eller hvis du arbejder hårdt på en lokal kaffebar, kan du opdatere din Bitmoji, så den viser, at du drikker en øl.

Steder

Se, hvad der sker omkring dig ved at trykke på Steder ikonet nederst på kortskærmen. Kortet kommer til live og viser dig populære steder i nærheden af din placering. Klik på et sted for at få adgang til detaljer, f.eks. åbningstider, populære besøgstider og kontaktoplysninger. Du kan endda sende anbefalinger af steder til din venneliste.

Venner

Tryk på den Venner ikonet på Snap-kortet for at finde dine venner. Du kan også se steder, de har været på, og du kan også deltage i Snaps på forskellige steder i verden!

Søg på skærmen

Stryg nedad på kameraskærmen, eller tryk på forstørrelsesglasset i øverste venstre hjørne for at få adgang til søgeskærmen. Her kan du søge i Snapchat, få adgang til spil, hurtigt tilføje venner og se, hvad der er aktuelle tendenser på Snapchat.

Spotlight-skærm

Få adgang til Spotlight-skærmen ved at trykke på trekantsymbolet i den nederste menu på kameraskærmen. På denne skærm kan du finde og interagere med korte virale videoer fra hele platformen.

 • Tryk på hjerteknappen for at favorisere en Spotlight-video
 • Tryk på pileknappen for at sende en Spotlight-video til en ven
 • Tryk på knappen med de tre prikker for at abonnere på skaberens indhold eller rapportere upassende indhold

Sådan opretter du et snap

Selvfølgelig er det sjovt at se Snaps, men du skal også vide, hvordan du laver dine egne Snaps. Når du åbner Snapchat-appen, går den direkte til kameraskærmen, så du er klar til at begynde at snappe.

1. Tag et billede eller en video

Hvis du vil tage et billede, skal du trykke på den runde optagelsesknap nederst på skærmen.

Hold optagelsesknappen nede for at optage en video, og der vises en rød markering for at angive, at appen optager. Du kan optage op til 10 sekunders video i ét Snap. Hvis du bliver ved med at holde knappen nede, optager den flere Snaps med op til 60 sekunders video.

Hvis du vil tage en selfie, skal du vende kameraet på skærmen ved at trykke på ikon med firkantede pile i øverste højre hjørne eller ved at dobbelttappe et vilkårligt sted på skærmen. Hvis du ikke kan lide billedet eller videoen, skal du trykke på X ikonet i øverste venstre hjørne for at kassere og prøve igen.

2. Bliv kreativ

Når du har taget din Snap, er det tid til at slippe din kreative side løs! Du kan pynte din Snap med innovative værktøjer og filtre.

Kreative værktøjer

Følgende kreative værktøjer vises i højre side af skærmen:

 • Billedtekst (T-ikonet): Tilføj tekst med fed, kursiv eller understregning. Du kan også bruge @-symbolet til at nævne venner i dine Snaps.
 • Doodle (blyantsikon): Snapchats tegneværktøj. Du kan ændre farve og størrelse på penslen eller trykke på hjerteikonet for at tegne med emojis.
 • Klistermærker (et firkantet ikon, der ligner en klistermærke): Tilføj klistermærker fra Snapchat-biblioteket.
 • Saks (saks-ikon): Du kan vælge næsten alle dele af et snap for at lave det om til et klistermærke, som du kan bruge på dit aktuelle snap eller gemme til fremtiden.
 • Musik (ikonet for musiknoter): Tryk på musikikonet for at tilføje de hotteste musiknumre til din Snap. Du kan gennemse afspilningslister, søge efter bestemte kunstnere eller sange og redigere det musikstykke, du vil have på din Snap.
 • Link (papirclips-ikon): Tryk på dette ikon for at indtaste URL-adressen til en hvilken som helst webside. Når din ven ser din Snap, kan han/hun stryge opad for at finde den linkede webside.
 • Afgrøde (ikonet med to højre vinkler): Tryk på dette for at beskære og zoome ind eller ud af dit snap.
 • Timer (stopur-ikon): Vælg hvor lang tid din snap skal kunne ses - op til 10 sekunder. Eller vælg uendelighedssymbolet for at lade dine venner se din snap så længe, de vil.

Du kan også tilføje filtre og linser - mere om dette nedenfor!

3. Send din snap

Når din snap er klar, skal du klikke på det gule Send til pilikonet nederst til højre på skærmen. Vælg derefter de kontakter, du vil sende snap'en til, ved at markere felterne ud for deres navne. Du kan også tilføje din snap til din historie og dit snapkort.

Når dit snap er sendt, fører appen dig til chatskærmen.

Hvis du vil sende flere Snaps, skal du gentage processen ovenfor. Din ven modtager dine Snaps i den rækkefølge, du har sendt dem.

Sådan får du vist et snap

Du ved nu, hvordan du opretter og sender en Snapchat, men ved du også, hvordan du kan se Snaps? Det er nemt:

 1. Stryg til højre fra kameraskærmen for at åbne skærmen Chat.
 2. Hvis venner har sendt dig Snaps, kan du se et ikon ved siden af deres brugernavn. Afhængigt af den type besked, der er sendt, varierer ikonet i farve:
  1. Blå : en Chat-besked uden tilknyttet Snap
  2. Rød : et snap eller flere snaps afspilles i rækkefølge uden lyd
  3. Lilla : et snap eller flere snaps afspilles i rækkefølge med lyd ( Pro tip : Hvis du ser Snaps offentligt, skal du slå lydstyrken fra og se dem i stilhed - eller vente og se dem senere.)
 3. Tryk på beskeden for at åbne den. Hvis du har fået flere Snaps fra den samme ven, vises de i rækkefølge. Timerens yderste ring viser, hvor lang tid der er tilbage i den aktuelle Snap. Tryk én gang for at springe til den næste besked, eller stryg nedad for at afslutte Snap'en.
 4. Genoptag snap'et. Tryk på og hold vennens navn nede, og tryk derefter på snap'et for at se det igen. Du må ikke forlade skærmen Venner, ellers kan du ikke afspille snap'et igen.
 5. Tag et skærmbillede (hvis du tør). Du kan tage et skærmbillede af snaps, som folk sender dig (på samme måde som du normalt ville gøre det på din telefon). Snapchat giver dog den person, der har sendt dig snapsen, besked om, at du har taget et skærmbillede.

Bemærk: Du kan også indstille push-meddelelser på din telefon for nye Snaps.

Sådan opretter du Snapchat Stories

En Snapchat Story er en samling af snaps, der er taget inden for de seneste 24 timer. Som standard er din Story synlig for alle dine venner, og de kan se snapsene i din Story så mange gange, de vil. Du kan begrænse, hvem der kan se din Story, ved at ændre dine indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger.

Sådan opretter og redigerer du din historie

Tilføj snaps til din historie

Følg de instruktioner, vi har beskrevet ovenfor om at oprette en snap, og tryk derefter på Historie knappen nederst til venstre på skærmen. Til sidst skal du trykke på Tilføj , så bliver snapsen en del af din historie.

Slet et snap fra din historie

Fra kameraskærmen skal du trykke på det cirkulære ikon øverst til venstre på skærmen (du bør se dit seneste snap der). Tryk derefter på Min historie . Tryk på en snap for at få den vist, tryk på de tre prikker i øverste højre hjørne, og tryk på Slet snap .

Gem din historie

Husk, at din Story er et løbende arkiv over de seneste 24 timer. Hvis du gerne vil beholde en Story længere end det, kan du gemme den. Tryk på profilikon i øverste venstre hjørne, og tryk derefter på download-knap ved siden af Min historie for at gemme din aktuelle historie i Minder eller i din kamerarulle.

Se, hvem der har set din historie

Tryk på øjenikonet på et snap i en historie for at se, hvem der har set det. ( Pro tip : Du kan kun finde ud af, hvor mange personer der har set din historie, mens den er live. Når den er forsvundet, forsvinder sporingen af visninger.)

Sådan får du vist en andens historie

På kameraskærmen skal du trykke på Historier ikon i nederste højre hjørne. Du får vist en liste over kontakter, der har opdateret deres historier. Hvis du vil se historien, skal du trykke på din vens brugernavn .

Når du ser historien, kan du trykke på for at gå til det næste snap, trykke på venstre side af skærmen for at gå tilbage til det forrige snap, stryge til venstre for at springe frem til den næste historie, stryge til højre for at gå tilbage til den forrige historie, stryge nedad for at afslutte historien eller stryge opad for at starte en chat med din ven.

Sådan opretter du en brugerdefineret historie

Du kan oprette en fælles historie med dine venner. Brugerdefinerede historier kan indeholde op til 1.000 snaps, og de varer så længe nogen tilføjer et snap hver 24. time.

 1. Tryk på ikonet Profil i øverste venstre hjørne på kameraskærmen.
 2. Tryk på + Ny historie øverst til højre.
 3. Vælg at oprette en brugerdefineret historie.

Sådan bruger du Snapchat Lenses

Hvis du vil gøre dine snaps mere spændende, kan du anvende en Snapchat-linse. Det er et meget populært format, der hjælper dit indhold med at skille sig ud. I juli 2021 var der over 2 millioner linser at vælge imellem, så du kan helt sikkert finde en, der passer til dit brands stil.

Linser er en særlig AR-effekt, der anvendes direkte på ansigterne i snap'et. I modsætning til de kreative værktøjer og filtre, som du anvender efter at have taget snap'et, tilføjer du snapchat-linser, før du trykker på optagelsesknappen. Sådan gør du:

 1. Ret kameraet mod dit ansigt (med selfiekameraet) eller mod en vens ansigt (med frontkameraet). Du kan have flere personer med i din Snap, hvis du ønsker det.
 2. Tryk på et af ansigterne på skærmen. Linser vises i bunden.
 3. Rul gennem de tilgængelige linser for at få vist effekterne.
 4. Nogle linser har opfordringer som "åbn munden" eller "løft øjenbrynene". Når du følger opfordringen, får din snap en ny form.
 5. Når du har fundet et objektiv, du kan lide, skal du trykke på optagelsesknappen for at tage et billede eller holde optagelsesknappen nede for at tage en video.

Sådan bruger du Snapchat-filtre

Du får adgang til Snapchat-filtre ved at stryge til venstre eller højre på din Snap. De tilgængelige filtre omfatter farveeffekter, feriegrafik, tidsstempler eller geofiltre baseret på din placering. Du kan desuden trykke på stak-ikonet, der vises under de andre kreative værktøjer, for at anvende flere lag filtre på din Snap.

Sådan bruger du Snapchat på din computer

Snapchat er udviklet til iOS- eller Android-enheder, hvilket betyder, at appen ikke rigtig er bygget til brug på en pc eller Mac. Der er f.eks. ingen webapplikation Snapchat, der har et login, så du kan gennemse Snaps og Stories på et skrivebord - i modsætning til Instagram, Facebook og endda TikTok.

Men hvis du er fast besluttet på at lære at bruge Snapchat online, er der en løsning.

Sådan bruger du Snapchat på pc

Det er svært, men du burde kunne få Snapchat op at køre på din pc. Sådan gør du:

 1. Åbn en ny fane i den webbrowser, du har valgt.
 2. Gå til Bluestacks-webstedet, download deres Android-emulator (en .exe-fil), og installer den på din pc.
 3. Når det er installeret, skal du åbne Bluestacks og dobbeltklikke på Google Play Store-ikonet og logge på med dine kontooplysninger.
 4. Søg efter Snapchat. Det bør være det første resultat, du får vist i rullemenuen.
 5. Klik på knappen Installer på landingssiden for Snapchat-appen.
 6. Når Snapchat er installeret, skal du klikke på Åbn for at starte appen i Bluestacks.

Har du problemer med at bruge Snapchat på din pc? Du får måske en fejlmeddelelse om, at noget er gået galt. Det er ikke et problem med din Google Play-konto; Snapchat er i færd med at slå ned på emulatorer, der bruger appen, så du er måske nødt til at bide i det sure æble og bruge en smartphone til dine Snaps.

Sådan bruger du Snapchat på Mac

Hvis du vil bruge Snapchat på en Apple Mac, kan du desværre ikke finde appen i Mac App Store, og du er nødt til at bruge en lignende løsning for at bruge Snapchat på din Mac.

 1. Åbn en ny fane i den webbrowser, du har valgt.
 2. Gå til Bluestacks-webstedet, og download deres Android-emulator (en .dmg-fil).
 3. Åbn .dmg-filen, og gennemgå installationsprocessen.
 4. Klik på Åbn , så Installer nu .
 5. Når det er installeret, skal du åbne Bluestacks og dobbeltklikke på Google Play Store-ikonet og logge på med dine kontooplysninger.
 6. Søg efter Snapchat. Det bør være det første resultat, du får vist i rullemenuen.
 7. Klik på knappen Installer på landingssiden for Snapchat-appen.
 8. Når Snapchat er installeret, skal du klikke på Åbn for at starte appen i Bluestacks.

Hvis du opdager, at din Mac ikke vil åbne Bluestacks, kan du gå til Indstillinger> Sikkerhed & Privatliv> Generelt> Tillad apps Husk, at hver gang du vil bruge Snapchat på din Mac, skal du først åbne Bluestacks.

Så er du mere end klar til at begynde at bruge Snapchat og forbedre din virksomhed. Vil du have flere tips, kan du læse vores artikel om Snapchat-hacks, så du kan tage dine færdigheder til det næste niveau.

Rul til toppen