Sådan får du flere likes på Facebook: 8 nemme tips

"Synes godt om os på Facebook" er blevet en så almindelig sætning, at det er svært at forestille sig platformen på en anden måde. Hvis Facebook Synes godt om var et menneske, ville det være blevet bar eller bat mitzvahed nu. Men vi har ikke altid spekuleret på, hvordan man får flere likes på Facebook.

I 2007 var den sociale netværksplatform FriendFeed den første, der gav brugerne mulighed for at klikke på som ved siden af et opslag på et socialt medie. I 2009 tilføjede Facebook så en identisk funktion til sin platform. Og lige siden har vi alle sammen forsøgt at finde ud af, hvordan man får likes på Facebook.

Det potentielle publikum, som Facebook tilbyder, er enormt. Selv om antallet af brugere i alt faldt for første gang i begyndelsen af 2022, kan du stadig få Facebook-likes for at promovere dit indhold til ca. 2,11 milliarder konti ved at få Facebook-likes.

Kilde: Digital 2022 Global Overview Report

Læs videre for at få tips til at forstå, hvilken rolle likes spiller i din Facebook-markedsføring, og hvorfor det er vigtigt, at dine likes er autentiske. Derefter gennemgår vi nogle praktiske forslag, der kan hjælpe dig med at få flere likes på Facebook.

Klik på et af nedenstående tips for at springe videre, eller fortsæt med at scrolle videre og læs guiden i sin helhed.

8 nemme tips til at få flere likes på Facebook

Bonus: Download en gratis guide, der viser dig, hvordan du kan omdanne Facebook-trafik til salg i fire enkle trin ved hjælp af SMMExpert.

Hvorfor er det vigtigt med Facebook-likes?

Synes godt om er et ranking-signal for Facebooks algoritme

Synes godt om er vigtigt, fordi det er med til at bestemme, hvilke indlæg Facebooks algoritme skubber øverst i brugernes feed. Algoritmen er en sort boks med matematik, der ordner indlæg. Der er mange faktorer, der går ind i boksen, og så kommer brugerens feed ud.

Likes og algoritmen har en lang historie sammen. Faktisk var den første feed-algoritme baseret på likes alene.

Detaljerne om den nuværende Facebook-feed-algoritme er en forretningshemmelighed, men likes er sandsynligvis en vigtig del af den. De er også en del, som alle kan se.

De tjener som socialt bevis

De fleste af faktorerne i Facebooks algoritme er usynlige for brugerne, men det er anderledes med likes. Fordi alle kan se dem, giver likes sociale beviser, der kan påvirke dit publikum. Det gør likes til en vigtig del af at få brugerne til at engagere sig i dit Facebook-indhold.

Social proof er blot et fint ord for gruppepres. Mere specifikt henviser social proof til den måde, folk har tendens til at gøre det samme som andre, når de ikke er sikre på, hvad de skal gøre.

Hvis du er alene ved siden af en klippe, vil du måske tøve med at springe ud, men hvis du ser alle dine venner springe ud, vil du være mere tilbøjelig til selv at prøve det. Brugerengagement fungerer på samme måde.

Synes godt om er et bevis på, at andre brugere allerede har været engageret i dit indlæg. Når andre brugere ser dette, er de mere tilbøjelige til at gøre det samme.

Skal du købe Facebook likes?

I betragtning af hvor vigtigt likes er for en blomstrende tilstedeværelse på Facebook, kan det være fristende at købe dem. Vi har set reklamerne - "Høj kvalitet! 100 % ægte og aktive brugere! Overkommelige priser!" Men uanset hvad der står i pop-up'en, er det ikke en god idé at købe Facebook-fans.

For det første er der etiske grunde til ikke at gøre det, men hvis du har brug for et blogindlæg fra SMMExpert for at få det at vide, så vil jeg nok ikke overbevise dig nu.

Der er også en risiko for, at du bliver opdaget. Facebooks officielle holdning til falske likes er tvetydig. Den forbyder ikke udtrykkeligt at købe likes. Den siger heller ikke, at platformen ikke vil gå efter brugere, der køber likes.

Selv om Facebook selv er ligeglad med, om du køber likes, gør dine kunder det sandsynligvis. At opbygge tillid til dine kunder er en af de største fordele ved markedsføring på sociale medier. Hvis de finder ud af, at du køber likes, er det hele tabt.

Ud fra et rent egoistisk synspunkt er det stadig en dårlig idé at købe Facebook-likes, selv om du aldrig bliver opdaget. Det skyldes, at du ikke bare lyver over for andre Facebook-brugere, men også over for dig selv. Alle de falske likes, du køber, vil ødelægge dine bestræbelser på social overvågning.

Social overvågning er, når du bruger data relateret til dit brand fra sociale medier til at få forretningsindsigt. Platforme som SMMExpert tilbyder effektive værktøjer til at analysere de data, som din tilstedeværelse på sociale medier genererer. Når du fylder din tilstedeværelse på Facebook med støj som f.eks. falske likes, gør du det sværere at finde ud af, hvad rigtige mennesker ønsker.

Sådan får du flere likes på Facebook

Der er grundlæggende to måder at få flere Facebook-likes på: at øge din rækkevidde og øge engagementet. Men de to går ofte hånd i hånd.

At øge din rækkevidde betyder, at dit indhold får flere øjne på dit indhold. Jo flere, der ser dit indlæg, jo større er chancen for, at det får likes.

Øget engagement betyder, at du får flere likes fra de mennesker, der ser dem. Når du laver indhold, som dit publikum ønsker at se, får du likes mere effektivt, end hvis du rammer Indlæg på det første, der falder dig ind.

Det lyder utroligt enkelt, men vi har otte tips til at hjælpe dig med at mestre den fine kunst at få flere likes på Facebook.

1. Start med stærke grundlæggende principper for social markedsføring

Når du ved, hvad du forsøger at opnå på de sociale medier, er det til gavn for alle dele af din tilstedeværelse på de sociale medier. Inden du planlægger dit næste Facebook-mesterværk, skal du tænke over, hvordan det pågældende indlæg bidrager til dine overordnede markedsføringsmål.

Gode grundlæggende principper for sociale medier betyder, at du skal følge en plan for markedsføring på sociale medier, der er i overensstemmelse med dine forretningsmål. Når alt kommer til alt, er det seks gange mere sandsynligt, at succesfulde indholdsmarkedsførere har en dokumenteret strategi på plads.

2. Vid, hvad dit publikum ønsker at se

Hvis du vil lave indhold, som dit publikum vil engagere sig i, skal du bruge noget tid på at finde ud af, hvad de kan lide. Hvis du træffer beslutninger baseret på data fra din specifikke kontekst, kan du lave indlæg, der får flere likes.

Heldigvis er der masser af værktøjer til at hjælpe dig med at analysere dine data. Du kan bruge Facebooks officielle analyseplatform, Business Manager, til at grave i data fra alle Metas sociale medieplatforme.

Der findes også tjenester fra tredjeparter, som SMMExpert Analyze, der integrerer dataanalyse på tværs af alle sociale medieplatforme.

Når du har dataene, skal du sørge for at fokusere på de rigtige tal. Engagementsmålinger som applausrate (antallet af godkendelseshandlinger, som et indlæg modtager i forhold til dit samlede antal følgere) og viralitetsrate (antallet af personer, der delte dit indlæg i forhold til antallet af unikke visninger, som det modtog) kan hjælpe dig med at finde frem til den type indhold, der har genklang hos dit publikum.

3. Vid, hvornår din målgruppe er aktiv

En simpel måde at få flere likes på er at poste, når dit publikum er mest aktivt. Selv om den kronologiske tidslinje er gået af vejen for dronten, prioriterer algoritmen stadig det seneste indhold.

Det er enkelt, men ikke altid let. Først skal du finde ud af, hvornår det er bedst at skrive på Facebook.

Der er generelle tendenser, som gælder for alle områder. Between 8:00 og 12:00 om tirsdagen og torsdagen er det bedste tidspunkt generelt.

Værktøjer som SMMExpert Analytics kan bruge data fra din tilstedeværelse på de sociale medier til at finde ud af, hvornår det er bedst at poste på baggrund af din kontos historiske resultater.

Kilde: SMMExpert Analytics

Når du ved, hvor du har det bedste sted at være, er det næste skridt at sende indhold konsekvent på de tidspunkter. Brugerne (og algoritmerne) er opmærksomme på konti, der sender regelmæssigt. Men konti, der oversvømmer deres feeds, slår dem fra. Find den rette balance ved at bruge en Facebook-postingplan.

Du tiltrækker mere opmærksomhed, hvis du er på forkant med de nyeste tendenser. Facebook-brugere leder efter indhold, der er relevant for dem.

Facebook Reels er det hurtigst voksende format på platformen, og Facebook reklamerer for dem stort set alle steder. Udnyt den stigende brug af Reels til at få flere likes på dit kortformede videoindhold.

Folk bruger også stadig Facebook som en måde at undersøge brands på. SMMExpert's 2022 Social Media Trends-rapport viste, at 53 % af brugerne mellem 16 og 24 år bruger sociale medier som deres primære måde at undersøge brands på. Giv brugerne, hvad de vil have, ved at sende indhold med oplysninger om dit brand.

Flere og flere brugere foretager køb i deres apps på de sociale medier. Tilfredsstil dit publikums behov ved at oprette en Facebook Shop for at få flere likes på hele platformen.

Kilde: Facebook

Gå et skridt videre, og sæt dit brand på Facebooks Live Shopping-funktion. Det er en fantastisk måde at få øjne på din virksomhed og likes til din Facebook-side.

Men du skal ikke bare blindt følge trends uden at sikre dig, at de passer ind i din overordnede indholdsstrategi. Facebooks ekkokammer var en vigtig årsag til den katastrofale overgang til video i slutningen af 2010'erne. Hvis du prøver en trend, skal du sørge for at se på dataene for at se, om den virker for dig.

5. Fastgør et populært indlæg

Mange af disse tips går ud på at finde ud af, hvad der fungerer godt, og gøre mere af det. Når du fastgør et populært Facebook-opslag, giver du det større synlighed. Det giver et opslag med mange likes en chance for at få endnu flere.

Kilde: Monte Cook Games på Facebook

Monte Cook Games har f.eks. pinned deres seneste Kickstarter-kampagne for at maksimere synligheden. Efterhånden som flere brugere ser indlægget, opstår sneboldeffekten, hvilket øger deres tilstedeværelse på begge platforme.

6. Samarbejd med Facebook-influencers

Brands bruger mere end nogensinde før influencer marketing. I 2022 rapporterer to tredjedele af de amerikanske marketingfolk på sociale medier, at de bruger influencer marketing. Kun tre år tidligere, i 2019, var det kun halvdelen, der gjorde det.

Kilde: eMarketer

Hvis du samarbejder med en influencer, især en der kan tale direkte til din målgruppe, kan det hjælpe dig med at producere engagerende indhold, som dine følgere ikke vil gå glip af.

Kilde: ASOS på Facebook

Når tøjmærket ASOS f.eks. genposter indhold fra influencers med deres eget store publikum, får begge parter gavn af eksponeringen.

Bonus: Download en gratis guide, der viser dig, hvordan du kan omdanne Facebook-trafik til salg i fire enkle trin ved hjælp af SMMExpert.

Få den gratis vejledning lige nu!

7. Udnyt krydspromotion

Hvis du har mange følgere på andre sociale kanaler, skal du udnytte det! Mere end 99 % af Facebook-brugerne har konti på andre sociale medier.

Kilde: Digital 2022 Global Overview Report

Prøv at promovere Facebook-specifikt indhold på andre sociale medier for at øge synligheden af dine indlæg.

Deltag onsdag 23. kl. 11 på vores Facebook-side -//t.co/SRuJNPgbOR - for en Facebook Live med Great British Sewing Bee-dommer og modedesigner @paddygrant pic.twitter.com/YdjE8QJJWey

- singersewinguk (@singersewinguk) juni 18, 202

Kilde: SingerSewingUK

Lidt over 80 % af Twitter-brugerne er også på Facebook. Ved at tweete om en kommende Facebook-begivenhed gør Singer det lettere for deres målgruppe at holde sig opdateret med deres aktiviteter på de sociale medier.

Cross-promotion er heller ikke begrænset til sociale medier. Glem ikke at linke til din Facebook-side på dit websted og medtage den på dine visitkort. Gør det nemt for folk at finde dit brand på sociale medier - de kan jo ikke synes godt om dine indlæg, hvis de aldrig ser dem.

8. Kør annoncer

Nogle af de tips her vil hjælpe dig med at forbedre din organiske rækkevidde, men desværre er den organiske rækkevidde på de sociale medier faldende. Uden betalt markedsføring vil et brands indlæg kun blive set af ca. 5 % af dets følgere. Men hvis du vælger at indrykke annoncer, kan du udnytte Facebooks detaljerede annoncering af målgrupper for at sikre, at dine indlæg når ud til din ideelle målgruppe.

Kilde: remarkableAS

Remarkable venter ikke på, at mund-til-mund-på-mund-ordet spreder nyheden om deres produkts nyeste funktioner. De gør brug af de data, som Facebook indsamler, for at sikre, at deres budskab når ud til de personer, der med størst sandsynlighed vil reagere positivt på det.

Administrer din tilstedeværelse på Facebook ved at bruge SMMExpert til at planlægge opslag, dele video, engagere følgere og måle effekten af dine bestræbelser. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Få din tilstedeværelse på Facebook til at vokse hurtigere med SMMExpert Planlæg alle dine sociale indlæg, og følg deres resultater på ét dashboard.

Gratis 30-dages prøveperiode
Rul til toppen