Sådan håndterer du sociale medier for virksomheder på kun 18 minutter om dagen

Mange små virksomhedsejere har ikke den nødvendige båndbredde til at administrere konti på sociale medier - og slet ikke budgettet til at ansætte dedikerede teammedlemmer eller en social media manager.

Men det gør ikke administration af sociale medier mindre vigtig. Folk forventer at kunne komme i kontakt med virksomheder på sociale platforme: Facebook, Instagram, LinkedIn eller endda TikTok. Uden en aktiv tilstedeværelse kan din virksomhed blive glemt, miste kunder til konkurrenterne - eller værre endnu, virke forsømmelig.

Desuden går du måske glip af nye kunder. Mere end 40 % af de digitale shoppere bruger sociale medier til at undersøge nye mærker og produkter.

For dem, der ikke har så meget tid, har vi sammensat en 18-minutters plan Denne plan fører dig minut for minut gennem de sociale nødvendigheder og fremhæver tidsbesparende tips undervejs.

Hvis du har mere tid til sociale aktiviteter, så brug den. Men for dem, der ikke har det, kan du se her, hvordan du får hvert minut til at tælle.

Administrer sociale medier på 18 minutter om dagen

Bonus: Download vores gratis, tilpassede kalenderskabelon til sociale medier til nemt at planlægge og planlægge alt dit indhold på forhånd.

Planen med 18 minutter om dagen for sociale medier

Her er en oversigt over, hvordan du kan holde dig på toppen af det sociale område.

Minutter 1-5: Social lytning

Start med at bruge fem minutter på social lytning. Hvad betyder det helt præcist? Det handler helt enkelt om at overvåge de samtaler, som folk fører på de sociale medier om din virksomheds niche.

Social listening kan omfatte sporing af nøgleord, hashtags, omtaler og meddelelser for dit brand og dine konkurrenter. Men bare rolig, du behøver ikke at gennemsøge internettet manuelt. Der findes værktøjer, der gør sporing meget nemmere (*hust* værktøjer til styring af sociale medier som SMMExpert).

I SMMExpert kan du oprette streams for at overvåge alle dine sociale kanaler fra ét dashboard. Det gør det nemmere for dig at reagere på kommentarer fra følgere, kunder og potentielle kunder senere hen.

Her er nogle få ting, du bør tjekke og notere dig hver dag:

  • Omtaler af dit brand
  • Omtaler af dit produkt eller din tjenesteydelse
  • Specifikke hashtags og/eller nøgleord
  • Konkurrenter og partnere
  • Nyheder og tendenser i branchen

Hvis din virksomhed har et fysisk sted eller en butik, kan du bruge geosøgning til at filtrere efter lokale samtaler. Det hjælper dig med at fokusere på kunder, der er tæt på dig, og på de lokale emner, de interesserer sig for.

Tip : Hvis du har lidt ekstra tid at investere på forhånd, kan du tage vores gratis kursus Social Listening with SMMExpert Streams for at spare mere tid i det lange løb.

Minutter 5-10: Analyser dine brand omtaler

Brug yderligere fem minutter på at analysere dine resultater. Dette vil hjælpe dig med at finjustere din proces for social lytning og dine markedsføringsindsatser. Her er nogle af de aspekter, du bør huske på:

Stemning

Stemning er et godt sted at starte. Hvordan taler folk om dit brand? Hvordan er det sammenlignet med, hvordan de taler om dine konkurrenter? Hvis tingene er overvejende positive, er det godt. Hvis de er negative, skal du begynde at overveje, hvordan du kan styre samtalen i en mere positiv retning.

Feedback

Har dine kunder specifikke tilbagemeldinger om din virksomhed? Find tilbagevendende tendenser og indsigter, som du kan handle på.

Hvis du f.eks. driver en restaurant, og mange mennesker synes, at musikken er for høj, kan du skrue ned for lyden. Hvis du tilbyder et produkt, f.eks. fitnessbånd, og kunderne udtrykker interesse for flere farvemuligheder, har du lige opdaget en ny salgsmulighed.

Tendenser

Hvad er de aktuelle tendenser i din branche? Hvis du opdager dem, kan de hjælpe dig med at identificere nye nicher og målgrupper, som du kan engagere dig i. Eller måske kan de inspirere dig til indhold til din næste markedsføringskampagne. Endnu bedre - måske kan de være med til at udvikle et nyt produkt eller en ny tjeneste.

Købsintention

At lytte til sociale medier omfatter ikke kun sporing af samtaler fra nuværende kunder. Det kan også hjælpe dig med at finde nye kunder. Spor sætninger eller emner, som potentielle kunder kan bruge, når de er på markedet for dit tilbud.

Hvis din virksomhed f.eks. er en rejseudbyder, kan du i januar spore søgeord som "vinterdepression" og "ferie".

Opdateringer

Har du bemærket et nyt nøgleord, der er ved at dukke op? Eller måske har du bemærket en almindelig stavefejl, når folk nævner dit brand. Måske er en ny konkurrent kommet ind på banen. Hold øje med ting, du bør tilføje til din liste over sporing af lytning på sociale medier.

Minutter 10-12: Tjek din indholdskalender

Tjek din indholdskalender for at se, hvad du har planlagt at skrive for dagen. Dobbelttjek, at billeder, visuelt materiale og tekst er klar til brug. Sørg altid for at læse korrektur en sidste gang for at opdage de sidste stavefejl.

Forhåbentlig har du allerede en plan for markedsføring på sociale medier og en indholdskalender på plads. Hvis ikke, så planlæg at afsætte en time hver måned til at brainstorme og forberede idéer og udfylde din kalender.

Uanset om du outsourcer indholdsoprettelse, benytter dig af gratis værktøjer eller gør det hele selv, gør en solid strategi for social marketing det meget nemmere at administrere sociale medier, hvis du har en solid strategi for social marketing.

Tip : Hvis du ikke har tid eller budget til at producere indhold, kan du overveje at tilføje brugergenereret indhold, memes eller kurateret indhold til din kalender på de sociale medier.

Bonus: Download vores gratis, tilpassede kalenderskabelon til sociale medier til nemt at planlægge og planlægge alt dit indhold på forhånd.

Få skabelonen nu!

Minutterne 12-13: Planlæg dine indlæg

Med de rigtige værktøjer burde det kun tage dig omkring et minut at planlægge dine indlæg på de sociale medier. Det eneste, du skal gøre, er at tilføje dit indhold, vælge det tidspunkt, du vil offentliggøre det, og planlægge det.

Disse værktøjer er især nyttige, hvis du gerne vil sende indhold på tidspunkter, hvor du er på ferie eller bare ikke er tilgængelig. Med en platform til styring af sociale medier som SMMExpert kan du endda planlægge flere indlæg på forhånd, så du kun behøver at gøre det én gang om ugen (hvilket frigør mere tid til den næste opgave på denne liste: Engager dig).

Planlæg indhold på tidspunkter, hvor folk sandsynligvis er mest online. Generelt viser SMMExpert-undersøgelser, at det bedste tidspunkt at poste på sociale medier er mellem kl. 9 og 12 EST. Men det kan variere fra platform til platform. Og selvfølgelig afhængigt af, hvor din målgruppe befinder sig.

Tjek de bedste tidspunkter og dage til at skrive på din Facebook-side, Twitter, Instagram og LinkedIn.

Tip : Brug analyser til at se, hvornår din målgruppe normalt er online, og det kan være anderledes end det globale gennemsnit.

Minutterne 13-18: Inddrag dit publikum

Før du logger ud, skal du tage dig tid til at engagere dig i kunderne. Svar på spørgsmål, synes godt om kommentarer og del indlæg. Jo mere aktiv du er, jo mere sandsynligt er det, at folk vil engagere sig i dig.

Jo mere positiv oplevelsen er, jo mere sandsynligt er det, at folk vil købe hos dig og anbefale din virksomhed. Faktisk er det sandsynligt, at mere end 70 % af de forbrugere, der har en positiv oplevelse med et brand på sociale medier, vil anbefale brandet til venner og familie.

Send os et DM, så kan vi hjælpe dig med anbefalinger!

- Glossier (@glossier) April 3, 2022

For at spare tid kan du oprette skabeloner for almindelige svar. Disse er især nyttige, når du ofte deler de samme specifikke oplysninger, f.eks. åbningstider eller returpolitik.

Men brug ikke for mange standardiserede svar. Folk sætter pris på autenticitet og vil gerne føle, at det er en rigtig person, der taler med dem. Selv noget så simpelt som at efterlade initialer fra kundeservicemedarbejdere i svarene øger forbrugernes goodwill.

Tip : Prøv så vidt muligt at engagere dig kort tid efter, at du har lagt noget ud. Hvis du har valgt det rigtige tidspunkt, er det der, hvor dit publikum er online og engagerer sig. På den måde interagerer du med folk i realtid og har også en god svartid.

Leder du efter flere tidsbesparende værktøjer til sociale medier? Disse 9 skabeloner til sociale medier vil spare dig for mange timers arbejde.

Spar tid på at administrere din tilstedeværelse på sociale medier med SMMExpert. Fra et enkelt dashboard kan du udgive og planlægge indhold på sociale medier, finde relevante konverteringer, engagere publikum, måle resultater og meget mere. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Gør det bedre med SMMExpert , den alt-i-ét værktøj til sociale medier. Hold dig på forkant med tingene, voks, og slå konkurrenterne.

Gratis 30-dages prøveperiode
Rul til toppen