Sådan kommer du på Instagram Explore-siden i 2021

Opdagelse af sociale medier er for det meste drevet af annoncekroner, men Instagram Explore-siden er stadig en af de sidste grænser for organisk rækkevidde.

Bag Explore feed er Instagrams finjusterede algoritme blevet rigtig god til at anbefale folk indhold, som de måske er interesserede i. Lidt for god, når det gælder spredning af misinformation.

Som reaktion på både dårlige og gode aktører udvikler algoritmen sig konstant og lærer hele tiden at identificere problematisk indhold, fjerne fordomme, fremme nye formater og forbinde folk med positive fællesskaber på platformen.

For brands er fordelene ved at blive vist i fanen Udforsk-fanen bl.a. potentielle stigninger i rækkevidde, visninger og salg. Det er et sted, hvor du kan udvide dit publikum og opbygge et fællesskab. Få mere at vide om de seneste opdateringer af algoritmen og den rigtige måde at lande på siden Udforsk-fanen på.

Læs hele artiklen, eller se videoen nedenfor for at få de bedste tips.

Bonus: Download en gratis tjekliste der afslører de nøjagtige trin, som en fitness-influencer brugte for at vokse fra 0 til 600.000+ følgere på Instagram uden budget og uden dyrt udstyr.

Hvad er Instagram Explore-siden?

Instagram Explore-siden er en samling af offentlige billeder, videoer, Reels og Stories, der er skræddersyet til at hjælpe den enkelte Instagram-bruger med at finde indlæg, konti, hashtags eller produkter, som han/hun måske kan lide.

Algoritmen bag Instagram Explore-siden bruger maskinlæring til at tilpasse og forbedre sine anbefalinger af indhold.

"Vi arbejder på at opdatere de typer fotos og videoer, du ser i Udforsk, for bedre at kunne skræddersy dem til dig", står der i et Instagram-opslag. Ifølge virksomheden udvælges de viste indlæg "på baggrund af ting som de personer, du følger, eller de indlæg, du kan lide".

Du kan finde Instagram Explore-siden ved at trykke på forstørrelsesglas ikonet i den nederste menu foran de dedikerede faner Reels og Shop. Øverst i feedet kan folk søge efter konti, hashtags og steder. I november tilføjede Instagram muligheden for søgeordssøgninger, så søgningen nu ikke længere kun omfatter brugernavne og hashtags.

Kilde: @VishalShahIs Twitter

Herunder er der forskellige kategorier, der spænder fra et dedikeret IGTV-feed til emner som musik, sport, rejser, skønhed og mad. Forvent at se nye kategorier som "lyd" dukke op her snart. Når nogen søger efter noget, tilpasses kategorimulighederne i overensstemmelse hermed.

Når nogen klikker på et foto i Udforsk-feed, åbnes et løbende rullefeed med indhold relateret til det pågældende foto. Så på en måde er Udforsk-siden et monsterfeed af portaler til flere feeds, der hver især er mere detaljeret og fokuseret end det foregående.

Ifølge Instagram tjekker 200 millioner konti udforsk feed'et hver dag.

Hvordan fungerer algoritmen for Instagram Explore-siden?

Der er ikke to Instagram Explore-sider, der er ens. Det skyldes, at det indhold, som en person ser, når han/hun åbner fanen Explore, er tilpasset af Instagrams Udforsk feed-rangeringssystemet .

Systemet, der er kendt som Instagram-algoritmen, bruger maskinlæring til at justere det, der vises, på baggrund af forskellige datakilder og rangeringssignaler.

I modsætning til hjemmet, hvor folk ser indlæg fra konti, de følger, klassificerer Instagrams ingeniører siden Udforsk som et "usammenhængende system". I dette system udvælges indlæg "baseret på en brugers aktivitet på Instagram og rangordnes derefter på baggrund af lignende faktorer", forklarer Amogh Mahapatra, en af virksomhedens forskere i maskinlæring, i et nyligt blogindlæg fra Instagram.

Kilde: Instagram

Med andre ord er udvælgelsen af indhold på hver Instagram-brugeres udforskningsside baseret på:

 • De konti, som en person allerede følger
 • Hvad de personer, som en konto følger, kan lide
 • De typer af indlæg, som en konto ofte bruger
 • Indlæg med højt engagement

Der er også blevet taget nogle skridt til at imødegå algoritmisk skævhed, f.eks. ved at indføre Machine Learning Model Cards.

Er det at have en Instagram erhvervskonto påvirke rangordningen af udforskersidefeed?

I øjeblikket favoriserer Instagrams rangordning de konti, som folk interagerer mest med, uanset om de er Business-, Creator- eller personlige konti.

"Vores mål er at gøre det muligt for virksomheder at udvikle mere meningsfulde forbindelser med deres publikum og blive opdaget af folk, der ønsker at uddybe deres interesser ved at udvide sig fra de konti, de allerede følger," står der på Instagrams hjemmeside for virksomheder.

Fordele ved at blive vist på Instagram Explore-siden

Hvis du dukker op på Instagram-brugernes udforskningssider, betyder det, at dit indhold bliver mere eksponeret.

Derfor kan ydelserne omfatte eller ikke omfatte:

 • En stigning i engagementet i det indhold (indlæg, IGTV-video eller Reel), der er kommet på Explore, da dit indhold bliver vist til et bredere publikum end dine følgere
 • En stigning i antallet af nye følgere (dem, der kan lide dit indlæg nok til at tjekke din profil og er imponeret over din fantastiske bio, dine højdepunkter osv.)
 • Øget engagement fremover (fra de nye følgere)
 • Flere konverteringer (hvis du har det rigtige call-to-action klar til alle de nye øjenæbler)
 • Et salgsboost drevet af produkttags og Instagram-shoppingværktøjer.

Hvis du er overbevist, så lad os se på, hvordan du får det til at ske.

Sådan kommer du på Instagram Explore-siden: 9 tips

Følg disse tips, så du kan begynde at dukke op på folks Explore-side på ingen tid!

1. Lær dit målmarked at kende

Din målgruppe følger dig allerede. Så for at komme ind på Instagram Explore-siden skal du tage "kend din målgruppe" et skridt videre. Lær dine demografiske data på Instagram at kende, identificer de målgrupper, du gerne vil nå ud til på Explore, og find ud af, hvilket indhold disse brugere er mest engageret i.

Din virksomheds Explore-feed er et godt sted at starte. Gå ind i indlæg, kategorier og niche-feeds, og noter dig de taktikker, du måske kan efterligne. Nogle spørgsmål, du kan stille i denne øvelse, er f.eks:

 • Hvilken tone synes at give mest genklang hos publikum?
 • Er der en visuel stil, der fungerer bedst?
 • Hvilken type billedtekst giver flest svar?

2. Del engagerende indhold

Med en bedre forståelse af, hvilket indhold dit målmarked finder interessant, kan du selv skabe engagement på Instagram. Anvend din målgruppeundersøgelse til dit brands strategi for indhold på de sociale medier.

Videoer har en fordel i forhold til statiske billeder, når det gælder engagement, da de automatisk afspilles i fanen Udforsk, og de får ofte mere plads i feed'et. Men stadig visuelle billeder med produkttags, karruselformater eller bare fantastiske billeder kan også være engagerende. Du må heller ikke overse kraften i overbevisende billedtekster.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af GOLDE (@golde)

Følg den bedste praksis for hvert format: Del billeder af høj kvalitet, få seerne til at se tidligt, og tilbyd noget af værdi, lige fra god historiefortælling til loyalitetsbelønninger.

Husk, at engagement går ud over likes og kommentarer, så tilstræb at skabe indhold, som folk også har lyst til at dele og/eller gemme.

3. Prøv fremtrædende formater, såsom Reels

Det er ingen hemmelighed, at Instagram ønsker, at Reels skal lykkes. Der er en grund til, at Reels dukker op både i Explore-feed og på sin egen dedikerede fane. Fanen er så central for Instagram-appens brugeroplevelse, at hele forsiden blev omlagt for at få plads til den.

Hvis du bliver opdaget i fanen Reels, kan det også betyde, at du bliver opdaget i fanen Explore. Men tænk dig om to gange, før du genposter TikTok-filmen. Instagrams algoritme markerer åbenbart de videoer, der har TikTok-vandmærket, ned.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Instagram's @Creators (@creators)

Afprøv forskellige formater som f.eks. Reels eller IGTV for at se, hvilke vertikale områder der giver størst rækkevidde. Hold dig opdateret på Instagram for at forstå, hvilke formater virksomheden prioriterer på et givet tidspunkt.

4. Dyrk et aktivt fællesskab

Et af hovedformålene med Instagrams Explore-side er at forbinde folk med fællesskaber på platformen. Opbygning af fællesskaber er nøglen til Instagrams succes - hvilket betyder, at det også bør være nøglen til din markedsføringsplan.

Jo mere aktivt dit brand-fællesskab er på Instagram, jo mere sandsynligt er det, at Instagram vil anbefale det til "lookalike-grupper" på siden Udforsk.

Giv dit publikum rig mulighed for at engagere sig i din konto. Start og deltag i samtaler om dit brand i kommentarfeltet, DM'er og på andre aktive brandkanaler. Opmuntre dit publikum til at aktivere notifikationer for dine indlæg, så de kan engagere sig tidligt.

5. Send opslag, når dine følgere er online

Instagrams algoritme prioriterer aktualitet (også kaldet aktualitet), hvilket betyder, at hvis dit opslag er helt nyt, vil det blive vist til flere af dine følgere. Og at opnå et højt engagement blandt dine egne følgere er det første skridt i retning af at få en plads på Explore-siden.

Tjek vores analyse af det bedste tidspunkt at poste på Instagram for din branche, tag et kig på dine analyser, eller brug SMMExperts postkomponist til at finde ud af, hvornår dit publikum er online. Eller gå til SMMExpert Labs på YouTube for at få alt det ovenstående i en nøddeskal:

Pro tip : Hvis dit publikum er online, når du ikke er det, er en Instagram-skemalægger det bedste valg.

6. Brug relevante tags

Geotags, kontotags og hashtags er yderligere måder at udvide dit indholds rækkevidde i Explore-økosystemet på.

Husk, at folk også bruger Instagram Explore-siden til at søge efter hashtag og sted. Hvis et bestemt hashtag vækker nogens interesse, kan de nu også følge det. Vælg strategiske Instagram-hashtags og geotags, så dit indhold vises der, hvor folk leder efter det.

Bonus: Download en gratis tjekliste der afslører de nøjagtige trin, som en fitness-influencer brugte for at vokse fra 0 til 600.000+ følgere på Instagram uden budget og uden dyrt udstyr.

Få den gratis guide lige nu! Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Instagram's @Creators (@creators)

Konto-tags er en anden måde at få dine indlæg frem til nye målgrupper på. Sørg for at tagge relevante konti i dine indlæg, uanset om det er virksomhedens CEO, brandpartnere (herunder influencers) eller fotografen eller illustratoren.

Del indlæg fra dit publikum for at opbygge et fællesskab og samtidig skabe større rækkevidde og engagement.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Rouje Paris (@rouje)

7. Vær opmærksom på analyser

Tag et kig på, hvad du gør, som allerede er i fokus hos dit publikum. Måske finder du ud af, at de bedre kan lide dine boomerangs end dine karruseller, eller at de bedre kan lide dine vittigheder end dine inspirerende citater.

Hvis du kan få dit eget publikum til at trykke på hjerter og efterlade kommentarer konsekvent, vil deres engagement være med til at få dig op på siden Udforsk.

Tjek dine analyser for at se, om dine største indlæg allerede er kommet ind på siden Udforsk. Tryk på den blå Se indsigt knappen under dit dyrebare indlæg, og stryg opad for at se, hvor alle dine indtryk kom fra.

Pro tip : Brug SMMExpert's værktøj til at identificere dine mest effektive indlæg og juster din strategi derefter.

8. Overvej annoncer i Explore

Hvis du er åben for at støtte din organiske indsats med nogle annoncekroner, kan du overveje at indrykke en annonce i udforsk-feedet.

Disse annoncer placerer dig ikke direkte i nettet med Udforsk-feed, men i stedet i den næstbedste position: Det rulbare feed med billeder og videoer, der vises, når en person klikker på et indlæg i nettet.

Kilde: Instagram

Hvis du ikke tror, at dette er den nemme løsning, er det ikke tilfældet. For at få ROI på en annonce på siden Udforsk, skal den være lige så overbevisende som de indlæg, der omgiver den. Det er en stor opgave, ikke?

Vi har en komplet oversigt over, hvordan du kan lave annoncer på Instagram, i en guide.

9. Spring algoritmehacks over

At oprette Instagram-pods eller købe følgere kan give gevinster på kort sigt, men det kan normalt ikke betale sig i det lange løb.

"Instagrams feed-ranking er baseret på maskinlæring, som konstant tilpasser sig nye mønstre i data, så den kan genkende uægte aktivitet og foretage justeringer", forklarer Instagrams @creators-konto.

Fokuser på at skabe engagerende indhold og opbygge et ægte brand-fællesskab.

Sådan nulstiller du Instagram Explore-siden, hvis du ikke kan lide det, du ser

Hvis du ikke kan lide det, du ser på Instagram Explore-siden, er der en hurtig løsning: Træk nedad og opdater feed'et. Du skal blot placere tommelfingeren forsigtigt på skærmen og skubbe den nedad, indtil du kan se cirklen dreje under kategorierne.

Hvis du vil have en mere langsigtet løsning, kan du lære algoritmen, hvad du ikke ønsker at se, ved at se følgende fremgangsmåde:

1. Tryk på det indlæg, du ikke kan lide.

2. Tryk på de tre prikker over indlægget.

3. Vælg Ikke interesseret .

Brug SMMExpert til nemt at oprette og planlægge Instagram-opslag, engagere publikum, spore konkurrenter og måle resultater - alt sammen fra det samme instrumentbræt, som du administrerer alle dine andre sociale medier på. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Vokse på Instagram

Du kan nemt oprette, analysere og planlægge Instagram-opslag, Stories og Reels med SMMExpert. Spar tid og få resultater.

Gratis 30-dages prøveperiode
Rul til toppen