Sådan laver du den perfekte Facebook-annonce på få minutter

Det er nemt at blive forvirret med Facebook-annoncering. Fra adfærdsmæssig målretning til pixelsporing tilbyder Facebook et forvirrende antal målretningsmuligheder, bedste reklamepraksis og annonceformater.

I denne artikel lærer du om de fem elementer i vellykkede Facebook-annoncer. Jeg guider dig gennem hvert enkelt trin. Disse lektioner er baseret på ting, som vi har lært hos SMMExpert ved at køre betalte sociale reklamekampagner.

Bonus: Download en gratis guide, der viser dig, hvordan du kan omdanne Facebook-trafik til salg i fire enkle trin ved hjælp af SMMExpert.

1. Lav en simpel CTA med én klar handling

Den perfekte Facebook-annonce er tydelig med hensyn til den handling, den ønsker, at potentielle kunder skal foretage.

Alle kampagner eller annonceformater i verden kan koges ned til to typer: annoncer, der er designet til at fange din potentielle kunde opmærksomhed og annoncer, der har til formål at at gennemføre en direkte aktion f.eks. salg, app-installation eller lead.

I en perfekt verden gør din kampagne begge dele. Men i de fleste tilfælde får du enten det ene eller det andet. Brand awareness er værdifuldt. Det er en smart strategi, der opbygger din virksomhed på lang sigt. Men alt for mange kampagner forsøger at blande brand awareness og direct response sammen. Medmindre du er et marketinggeni, virker det sjældent.

Derfor er kreative kampagner for brand awareness bedre tjent med CTA'er, der er relateret til indholdsforbrug, f.eks. at følge din Facebook-side, abonnere på mere indhold eller indsamle e-mailabonnementer. Og direkte responsannoncer er bedre egnet til at besvare almindelige købsindvendinger end at forsøge at engagere eller underholde.

Et glimrende eksempel på en direct response-annonce kommer fra virksomheden AppSumo. Som du kan se nedenfor, har annoncen ét klart mål: at få dig til at købe produktet med det samme.

Annoncen spilder ikke tid - den fortæller, hvad produktet er, hvad tilbuddet omfatter, og bruger et tidsbestemt tilbud for at give dig en overbevisende grund til at købe med det samme.

Mailchimp er den ubestridte mester i brandannoncering. Deres genialitet er, at de lader brand awareness-kampagner simpelthen bygge brandet op. Deres Facebook-annoncer forsøger aldrig at få dig til at se en af deres underligt geniale videoer OG tilmelde dig en gratis prøveperiode. Det er ikke fordi Mailchimp ikke laver produktspecifikke annoncer. Mange af deres annoncer har til formål at fremme salg eller få kunderne til at prøve en ny funktion. Mende holder disse to verdener - brand awareness og direct response - fuldstændig adskilt.

Omvendt vil en annonce, der forsøger at gøre begge dele, sandsynligvis falde til jorden. Hvis du har en annoncetekst, der taler om produktets kerneværdi (brand awareness), skal du ikke bede folk om at købe eller tilmelde sig med det samme. Brug i stedet din CTA til at opfordre folk til at foretage en mindre, mere stedbestemt handling som f.eks. "se en video for at lære, hvordan produktet fungerer".

Beslut dig for én enkel handling, som du vil have folk til at foretage Den nemmeste måde er at fokusere din annonce på én del af købstrappen. Vælg en del af SMMExperts sociale medier-marketingtragt:

 • Kendskab, affinitet og forbrug : hold dig til første håndtryk CTA'er som f.eks. at øge følgere, læse andet indhold eller abonnere på din e-mail.
 • Samtale : fokusere på engagementsmålinger som f.eks. at øge antallet af delinger, øge antallet af kommentarer og tagging eller generere positive omtaler.
 • Hensigt : fokus på næste trin CTA'er som f.eks. "læs mere" eller download af indhold.
 • Konvertering : fokusere på handlinger, der fører direkte til indtægter, f.eks. at lægge produkter i en indkøbskurv, anmode om en salgsdemo, downloade en app eller tilmelde sig et abonnementsprodukt.

2. Brug en målgruppestrategi, der hjælper dig med at forfine den over tid

Den perfekte Facebook-annonce kombinerer ikke tilfældigt målgruppetilpasning, men bruger test til at forbedre målretningspræcisionen over tid.

Facebook tilbyder en uendelig liste over muligheder for målgruppetilpasning. Det er let at blive forvirret, og det er endnu lettere at give op og tilføje tilfældige interesse- og adfærdskategorier og håbe på, at Facebook på magisk vis vil matche dig med kunder.

Du kan spare en masse penge og tid ved at være bevidst målrettet i din målgruppe.

Tricket ved målgruppetilpasning er at forbedre din indsigt i, hvad der virker over tid.

Her er en enkel måde at starte på.

Begynd med et lookalike-publikum .

Lookalike audiences er effektive, fordi du kan bruge eksisterende data (f.eks. personer, der har købt et produkt på dit websted) til at målrette lignende potentielle kunder på Facebook. Dette giver dig en solid platform til at begynde at teste og finjustere din målgruppe.

Hvordan opretter du et lookalike-publikum i Facebook? Følg disse trin i dit foretrukne Facebook-annonceværktøj.

 1. Naviger til den Publikum afsnittet i din annonceadministrator.
 2. Klik på Opret et lookalike-publikum .
 3. Vælg oprette et brugerdefineret publikum og vælg derefter kundefil .
 4. Du kan derefter tilføje en Excel-fil med kunder - f.eks. din e-mail-liste eller en liste over kunder fra PayPal.
 5. Vælg det land, hvor du gerne vil finde en lignende gruppe af personer.
 6. Vælg den ønskede publikumsstørrelse med skyderen.
 7. Klik på Opret publikum .

Hvis dit mål er at målrette de mest potentielle potentielle potentielle kundeemner, bør du oprette lookalike audiences, der er rettet mod en til to procent af et lands befolkning, i stedet for at sigte efter 10 procent. Og for at opnå de bedste resultater skal du ikke glemme at udelukke brugerdefinerede audiences af personer, der allerede har konverteret.

Hvis ovenstående trin er forvirrende, kan du læse en artikel med flere oplysninger om, hvordan du opretter et lookalike-publikum i Facebook.

Senere kan du forfine med nuanceret målretning .

Når du har kørt din første kampagne, kan du justere din strategi for målgruppetilpasning ved at tilføje nedenstående justeringer. Tilføj dem en ad gangen for at se, om de har en effekt. Denne artikel fra AdEspresso af SMMExpert forklarer, hvordan målretning fungerer i Facebook.

Først skal du vælge målplacering. Derefter skal du tilføje interesser. Derefter demografiske oplysninger. Indsnævre din målgruppe ved at tilføje nødvendige kategorier - f.eks. at brugeren skal være interesseret i X og også kunne lide Y eller Z. Eksperimentér også med adfærd.

Under Adfærd kan du målrette dig mod bestemte enhedsejere, personer, der f.eks. har jubilæum inden for de næste to år, eller brugere, der for nylig har foretaget et køb for en virksomhed.

En anden metode er at starte med at teste brede målgrupper og derefter tilføje mere specifikke målgrupper efterhånden, så du får en mere raffineret og mere konverterende målgruppe hver gang.

3. Skriv en klar og mundret overskrift

Den perfekte Facebook-annonce irriterer ikke folk med kedelige fordele eller mundrette salgstaler. Brug en konversationstone, og slap af med salgstricks.

Hos SMMExpert har vi fundet ud af, at overskrifter fungerer bedst, når de er klare og konverserende, så folk ikke bliver generet af åbenlys reklame i deres personlige feeds.

Nogle gange er en god overskrift en smart sætning, andre gange er det en simpel produktfordel. Der findes ingen rigtige tricks til at skrive overskrifter. Og selv det gamle råd om, at overskrifter skal indeholde fordele - ikke funktioner - er, som briterne siger, noget vrøvl.

Min anbefaling er at følge mærker, der virkelig mestrer de æstetiske og sociale koder på Facebook og Instagram. Et par personlige favoritter: Chewy.com, MVMT og . Du vil bemærke, at disse mærker har en tendens til at have en meget konverserende tilgang til overskrifter i stedet for traditionelle, benefit-fokuserede tekster.

Som en sidebemærkning er din overskrift i en Facebook-annonce typisk "tekst"-feltet i annoncebyggeren, ikke "overskrift"-feltet. Zuck og jeg er enige om mange ting, men det er klart, at det er ingeniører - ikke tekstforfattere - der har bygget Facebook-annoncer.

Som du måske har bemærket i Facebooks annoncebygger, vises "overskriften" på tredjepladsen i annoncen under billedet. Det ville gøre overskriften til det andet, du læser i annoncen - altså slet ikke en overskrift.

Hvis du indtaster en tekst i feltet "tekst", skal du betragte den som din overskrift. Det er det første, dine potentielle kunder ser, og overskriften fungerer mere som en underoverskrift for yderligere oplysninger.

4. Brug et billede, der har et kreativt spændingsforhold til overskriften

Den perfekte Facebook-annonce har en smart eller kreativ spænding mellem kunst og tekst.

Amatuer-annoncører på Facebook begår en forudsigelig fejl. Billedet og overskriften har ikke nogen kreativ spænding. Hvis overskriften f.eks. er "tjen penge i søvne", vil du se et stockbillede af en person i pyjamas, der holder en håndfuld kontanter. Eller hvis overskriften siger "bliv en jedi på sociale medier", vil du se en social media manager klædt ud som en jedi.

Her er en nyttig regel for en stærkere art direction: Hvis teksten er bogstavelig, skal du gøre det visuelle legende. Hvis det visuelle er legende, skal du gøre teksten bogstavelig. Det skaber kontrast og samspil mellem det visuelle og det grafiske udtryk.

Slack's berømte kampagne har f.eks. et abstrakt billede. Overskriften er ligetil og forklarer metaforen. Det ville være en meget anderledes kampagne, hvis billedet også var ligetil og bogstaveligt, f.eks. en person på et kontor, der får en high-five. Det er spændingen mellem billedet og overskriften, der gør annoncen interessant.

Et andet eksempel kommer fra Zendesk. Forestil dig, hvor forfærdelig annoncen nedenfor ville være, hvis billedet blev erstattet af et smilende team af supportmedarbejdere. En bogstavelig overskrift og et bogstaveligt billede giver en livløs reklame.

Hvis du har brug for visuel inspiration, kan du bruge AdEspressos gratis annonceværktøj. Det giver dig mulighed for at udspionere konkurrenterne og finde vellykkede eksempler på Facebook-annoncer.

Hvis du ikke har råd til et personligt fotoshoot, kan du finde 21 gratis stockfotosider her.

5. Brug beskrivelsesområdet til at fjerne friktion for din CTA

Den perfekte Facebook-annonce ved, at det altid skaber angst hos køberen at bede folk om at gennemføre en handling.

Dit sidste skridt er at skrive beskrivelsen af din CTA. Dette er News Feed Link Description. Brug denne plads til at foregribe almindelige købsindvendinger.

Hvis din CTA f.eks. er "Download din rapport", kan det være en almindelig indvending, at målgruppen stiller spørgsmålstegn ved rapportens værdi.

Som du kan se nedenfor, bruger Dollar Shave Club beskrivelsesområdet til at besvare almindelige indvendinger mod deres abonnementspakke.

Så du kan tilføje nogle specifikke detaljer som f.eks. en teaser af indholdet. Hvis du beder om et direkte salg - f.eks. at tilføje et produkt til en indkøbskurv - kan du nævne gratis forsendelse eller returpolitik.

Deltag i vores webinar bootcamp-serie om Facebook-annoncer

Vi har lanceret en komplet (og gratis) Facebook-annoncering bootcamp-serie. Hver 30-minutters tutorial dækker forskellige aspekter af opbygningen af vellykkede Facebook-annonceringskampagner. Du lærer avancerede taktikker og bedste praksis for målretning fra ægte reklameprofessionelle. s.

Gem din plads

Rul til toppen