Sådan sælger du produkter på TikTok i 7 nemme trin

TikTok føles som et selvstændigt internet i sig selv. Tænk over det - du kan finde bogstaveligt talt alt på TikTok, lige fra superpopulære internetstjerner, der sprænger trends i luften, til niche-freaks, der skælder ud om deres hyperspecifikke besættelser. Der er glæde, drama, lidenskab, et fælles sprog og en hel masse fællesskab. Og ligesom i ethvert andet hjørne af internettet er der også masser afmuligheder for at sælge produkter.

Ja, TikToks vækst og kulturelle allestedsnærværelse betyder, at det er det perfekte sted for dit brand. Vi har allerede lært, hvordan TikTok-markedsføring kan hjælpe dig med at nå ud til nye målgrupper og udvide din kundebase, men appen er langt mere kraftfuld end det. Hvis du lærer det hele at kende, kan du lære at sælge på TikTok i 7 nemme trin.

Sådan sælger du på TikTok

Bonus: Få en gratis tjekliste til TikTok-vækst fra den berømte TikTok-skaber Tiffy Chen, der viser dig, hvordan du kan få 1,6 millioner følgere med kun 3 studiolamper og iMovie.

Kan du sælge produkter på TikTok?

Førhen var det sådan, at mærker bare oversvømmede feed'et og håbede på, at TikTok-brugere ville skifte organisk mellem apps for at finde deres produkter. Sidste år strømlinede TikTok processen ved at samarbejde med Shopify om at lancere TikTok Shopping.

TikTok Shopping giver brugerne mulighed for at gennemse, vælge og købe varer sikkert uden at forlade appen. Det er en problemfri e-handelsintegration, der allerede gør store bølger på platformen.

"Vores fællesskab har forvandlet shopping til en oplevelse, der er baseret på opdagelse, forbindelse og underholdning, hvilket skaber uovertrufne muligheder for brands til at fange forbrugernes opmærksomhed," sagde Blake Chandlee fra TikTok ved lanceringen.

"TikTok har en unik placering i centrum af indhold og handel, og disse nye løsninger gør det endnu nemmere for virksomheder af alle størrelser at skabe engagerende indhold, der fører forbrugerne direkte til det digitale købssted."

Hvis du har konfigureret din side korrekt (og opfylder TikToks krav), kan du uden problemer tilføje en butiksfane til din TikTok-side. Integrationen giver brugerne mulighed for at se varer fra din onlinebutik uden at forlade appen.

Siden TikTok Shopping blev lanceret sidste år, er det ikke længere kun for Shopify-brugere. Det fungerer også med Prestashop, Base, Square, BigCommerce, OpenCart, Ecwid, Shopline og Wix eCommerce.

TikTok Shopping blev først lanceret for brugere i USA, Storbritannien og Canada, men er nu tilgængelig for brugere i de fleste lande i hele verden.

Kilde: Ecwid

Hvorfor sælge på TikTok?

En masse af mennesker bruger det

TikTok er ganske enkelt kulturens epicenter. De fleste tendenser - hvad enten det er mode, musik, mad, film eller næsten alt muligt andet - starter på appen, før de spredes andre steder. TikTok er virkelig de seje børns klub.

Men det er ikke kun for børn. Der er ca. 1 milliard aktive brugere på TikTok hver måned. Det er 20 % af alle internetbrugere på verdensplan og en ottendedel af hele verdens befolkning. Og den gennemsnitlige daglige brugstid er over en time.

Med andre ord, hvis du har et banebrydende produkt, eller bare noget, som du tror vil tiltrække noget glans, er TikTok et fantastisk sted at få foden indenfor.

Bliv bedre til TikTok - med SMMExpert.

Få adgang til eksklusive, ugentlige bootcamps om sociale medier, der afholdes af TikTok-eksperter, så snart du tilmelder dig, med insidertips om, hvordan du kan:

  • Få flere tilhængere
  • Få mere engagement
  • Kom på For You-siden
  • Og meget mere!
Prøv det gratis

Du har ikke brug for et stort budget

Det er heller ikke kun indflydelse, der gør TikTok unik. Brugerne har en tendens til ikke at bryde sig om alt for smarte reklamer, men foretrækker i stedet organisk interessant materiale.

Så du behøver ikke rigtig et stort budget eller et stort team for at gøre bølger på TikTok. Appen har virkelig en demokratisk tilgang til indhold, og de bedste videoer bliver ofte placeret på den eftertragtede For You Page (eller #fyp).

Det betyder, at mulighederne for at nå ud er stort set ubegrænsede, især hvis du ved, hvad du gør. Og det gør du, når du har læst vores guide.

Kilde: TikTok

Sådan sælger du på TikTok

1. Bestem din niche

Det siger sig selv, at den største brugerbase på TikTok består af teenagere, efterfulgt af de 20-29-årige og derefter de 30-39-årige. Det er allerede masser af oplysninger, der kan hjælpe dig med at skræddersy din markedsføring, og det betyder ikke nødvendigvis, at du ikke kan nå ud til ældre mennesker, hvis det er dit mål.

Specificitet hjælper på dette netværk, så sørg for at sætte dig ind i appen og dens forskellige fællesskaber.

Lad os sige, at du f.eks. ønsker at sælge en læselampe. Gå i dybden med hashtagget #BookTok og lær om den slags videoer, som appens bogentusiaster poster. Hvis du lærer deres sprog, kan du deltage mere organisk i samtalerne.

2. Oprettelse af din erhvervskonto

Når du har fået styr på det digitale land, er det tid til at gøre din TikTok-konto klar til succes. Uanset om du allerede har tilmeldt dig eller starter helt fra bunden, skal du sikre dig, at du har en TikTok for Business-konto (og det er lige så nemt at skifte som at åbne Administrer konto og ved at trykke på Skift til en erhvervskonto ).

Du vil naturligvis gerne gøre din konto klar, så den indeholder alle dine relevante oplysninger om dit brand og billeder, og så er det tid til at integrere din e-handelsplatform (der bør være en vejledning tilgængelig på webstedet for den e-handelsplatform, du bruger).

Når alt er sagt og gjort, har du TikTok Shopping-tagget på din side, og dine produkter vises. Du kan vælge mellem to integrationspunkter - du kan have hele butiksoplevelsen i appen, eller du kan lade den endelige transaktion finde sted på dit websted.

3. Begynd at oprette

Det er selvfølgelig ikke nok bare at oprette en side og lade den ligge der. For at trives på TikTok skal du skabe indhold. Meget indhold.

Når det kommer til TikTok, er kvantitet helt sikkert vigtigere end kvalitet. Men det vigtigste, du skal huske, er, at du ikke skal være "sælgende". TikTok-brugere kan lugte en reklame på lang afstand, så du skal være afslappet, hvis du vil have fat i noget. Sørg for, at du faktisk har det sjovt, for dine seere kan se, om du er autentisk eller ej.

Det bedste er at vende tilbage til din nicheforskning og deltage i tendenser og udfordringer inden for dette område. Uanset om det er en dansemode eller et viralt meme, kan du deltage i tendensen og samtidig promovere dit produkt på en lavmælt måde.

Når du først har etableret en stemme og en følgerskare, kan du måske endda prøve at lancere din egen TikTok-udfordring med et unikt hashtag. Med den rette mængde kreativitet og held kan et sådant tiltag give uanede gevinster.

4. Tag dine videoer med produkter

Et af de nemmeste og vigtigste trin i denne proces er at tagge produkterne i dine videoer korrekt. Ja, TikTok Shopping-funktionen indeholder muligheden for at tagge et produkt med et enkelt tryk.

Det er ikke kun vigtigt for at holde din brand awareness stærk, men det betyder også, at du kan reklamere uden at reklamere - dine videoer kan have enhver form, og de produkter, du viser, vil stadig være tagget. Det er en god måde at snige noget produktplacering ind foran brugere, der er stolte af ikke at falde for reklamer.

5. Udnyttelse af indflydelse

Uanset om du selv har haft succes med at udnytte TikTok-trends eller ej, er der altid mulighed for at bruge influencer marketing. Ja, TikTok er fyldt med influencers fra alle samfundslag, og de har alle én ting til fælles: De vil sandsynligvis støtte dit produkt mod betaling.

Som med alt andet skal du selvfølgelig lave din research. Du vil have en influencer, der passer perfekt ind i den niche, du bestemte i trin 1, og du vil også have en influencer, der har reel indflydelse. Kig gennem deres følgere og indlæg for at sikre dig, at de passer perfekt til dit brand, og tag derefter kontakt og aftal et partnerskab.

At arbejde med en influencer kan være en god måde at øge din rækkevidde på, men du bør helt sikkert være strategisk, for det kan hurtigt blive dyrt.

Kylie Cosmetics samarbejder f.eks. ofte med influencers for at promovere deres makeupprodukter på TikTok.

Bonus: Få en gratis tjekliste til TikTok-vækst fra den berømte TikTok-skaber Tiffy Chen, der viser dig, hvordan du kan få 1,6 millioner følgere med kun 3 studiolamper og iMovie.

Hent nu

6. Fremme af UGC

Hvis du er smart (og heldig), kan dit arbejde med influencers og din brug af originale hashtags give anledning til en stormflod af UGC (brugergenereret indhold). Det er den ultimative sneboldeffekt, som kan resultere i en ufattelig global rækkevidde for dit brand.

UGC kan tage form af en TikTok-udfordring eller et meme, eller det kan bare være en enkelt video, der går viralt. Det kan være noget, du inviterer som brand, eller det kan være et spørgsmål om at udnytte en organisk mulighed, når den opstår.

Det mest berygtede eksempel på dette var Nathan Apodacas meget virale TikTok, hvor han stod på skateboard, mens han drak Ocean Spray tranebærjuice og lyttede til Fleetwood Macs "Dreams". Videoen tiltrak sig global opmærksomhed og blev genskabt af adskillige berømtheder (herunder medlemmer af Fleetwood Mac selv).

Vigtigst er det, at Ocean Spray integrerede den i deres markedsføringsmateriale og udnyttede den ved at promovere #DreamsChallenge. Den oprindelige TikTok har nu 13,2 millioner visninger. Forestil dig, hvad der ville være sket, hvis de havde tagget deres produkt direkte i videoen.

7. Fremme stillinger

Igen - TikTok-brugere er ikke så tilbøjelige til at reagere på traditionel reklame. Men det betyder ikke, at du ikke kan promovere et organisk opslag. Faktisk er det ret nemt at få en video ud til flere mennesker med TikTok Promote.

Her er trinene til at promovere en video og skabe trafik til din butiksfacade:

1. Tryk på Mig nederst til højre for at gå til din profil.

2. Tryk på ikonet med 3 linjer øverst til højre for at gå til dine indstillinger.

3. Tryk på Værktøjer til skaberen , og tryk derefter på Fremme .

4. Fra den Kampagner side, tryk på den video, du gerne vil promovere (den skal være offentlig og må ikke indeholde ophavsretligt beskyttet musik).

5. Vælg et af følgende mål for din video:

- Flere videovisninger .

- Flere besøg på webstedet .

- Flere tilhængere .

6. Hvis du vælger Flere besøg på webstedet skal du tilføje en URL-adresse og vælge en call-to-action-knap (eksempel: Lær mere, Køb nu eller Tilmeld dig). Tryk derefter på Gem .

7. Tryk på cirklen ud for den målgruppe, du gerne vil nå ud til, og tryk derefter på Næste Du kan vælge mellem:

- Automatisk TikTok vælger publikum for dig.

- Tilpasset . målrette specifikke køn, aldersgrupper og interesser, som du gerne vil nå ud til.

8. Indstil dit budget og din varighed, og tryk derefter på Næste .

9. Tilføj betalingsoplysninger (Android) eller oplad dine mønter (iPhone).

10. Tryk på Start kampagne .

Udvid din tilstedeværelse på TikTok sammen med dine andre sociale kanaler ved hjælp af SMMExpert. Fra et enkelt dashboard kan du planlægge og udgive indlæg på de bedste tidspunkter, engagere dit publikum og måle resultaterne. Prøv det gratis i dag.

Prøv det gratis!

Vil du have flere TikTok-visninger?

Planlæg indlæg på de bedste tidspunkter, se statistik over ydeevne, og kommentér videoer i SMMExpert.

Prøv det gratis i 30 dage
Rul til toppen