Sådan skaber du en Black Friday e-handelsstrategi

Black Friday er en af årets største dage for onlineforhandlere, men det kan også være en af de mest udfordrende. Det er ikke nogen lille opgave at opfylde forventningerne fra så mange nye kunder.

Heldigvis har du tid til at planlægge din succes med en Black Friday e-handelsstrategi - og vi har alle de tips, du har brug for, nedenfor!

Bonus: Lær, hvordan du sælger flere produkter på sociale medier med vores gratis vejledning Social Commerce 101 . Glæd dine kunder, og forbedr konverteringsraten.

Hvad er en Black Friday e-handelsstrategi?

Black Friday er dagen efter den amerikanske Thanksgiving-helligdag og er en af årets største shoppingdage. Kunderne forventer tilbud og kampagner fra deres foretrukne detailhandlere. Til gengæld belønner de virksomhederne med et stort forbrug. I 2021 brugte de amerikanske shoppere 9,03 milliarder dollars på Black Friday.

Med e-handelens begyndelse er der kommet en efterfølger til Black Friday, nemlig Cyber Monday, hvor onlineforhandlerne udbringer deres bedste tilbud. Sidste år overgik Cyber Monday faktisk Black Friday med et salg på 10,90 mia. dollars i amerikansk handel.

Disse store tal er ensbetydende med en masse trafik til din onlinebutik, og du skal derfor forberede dig med en solid Black Friday e-handelsstrategi.

Det betyder, at du skal udarbejde en markedsføringsplan forud for Black Friday, så du kan fange dine kunders opmærksomhed og gøre dem begejstrede for dit onlinesalg. Du skal også forberede dig på en tilstrømning af indkøbsvognsordrer og kundehenvendelser på dagen, hvilket kræver en solid kundesupportstrategi.

Er du begyndt at få sved på panden? Bare rolig! Vi har kortlagt de vigtigste værktøjer og taktikker til e-handel, som du skal have med i din Black Friday-strategi nedenfor.

11 eCommerce-taktikker til Black Friday, som du bør prøve

1. Optimer dit websted til SEO

Uanset om du sælger lipgloss eller jetski, vil en forbedring af din placering i søgningen bogstaveligt talt hjælpe dig med at hæve dig over konkurrenterne og øge konverteringsraten. Til at starte med kan du bruge en gratis SERP-checker (det står for "Search Engine Results Page") for at se, hvordan du ligger i placeringerne. Kan du se, at der er plads til forbedringer? Her er nogle ting, du kan prøve:

 • Fremskynder din indlæsningstid. Websteder, der tager lang tid om at indlæse en landingsside, lider under søgningen. Her kommer Google med endnu et gratis værktøj til at tjekke din websteds hastighed. Komprimering af dine billeder og opgradering af din hosting-tjeneste er to måder at forbedre websteds hastighed på.
 • Forbedring af produktnavne og -beskrivelser. Det vil hjælpe kunderne med at finde dine produkter, når de søger, og gøre brugeroplevelsen lettere. Du kan bruge gratis Google-værktøjer til at finde de bedste søgeord til dine produktsider.
 • Udstationering af kvalitetsindhold på de sociale medier . Vi gennemførte et eksperiment for et par år siden og fandt ud af, at en aktiv og engageret tilstedeværelse på de sociale medier har en positiv indvirkning på din placering i søgemaskinerne.

2. Sørg for, at dit websted er mobilvenligt

I 2021 rapporterede Shopify, at 79 % af alle Black Friday Cyber Monday-køb blev foretaget på mobile enheder. Mobilshoppere overgik desktop-shoppere i 2014, og antallet er vokset lige siden. Test dit websted og lav forbedringer nu, før du går glip af mobile shoppere.

3. Start din kampagne tidligt

Husk, at alle andre detailhandlere også vil køre en Black Friday-kampagne. Du skal ikke vente med din kampagne til sidste øjeblik, men bør pleje dine følgere på sociale medier og e-mail flere måneder i forvejen. På den måde har du et fast og engageret publikum, når du lancerer dine tilbud. Her er nogle tips:

 • Tilbyd eksklusiv tidlig adgang til Black Friday-tilbud til e-mailabonnenter. Hvis du opfordrer kunderne til at tilmelde sig din e-mail-liste, vil dine tilbud få større rækkevidde og give udbytte, efter at Black Friday Cyber Monday-salget er slut.
 • Test dine annoncer. Når alt kommer til alt, venter du ikke til dagen før maratonløbet med at begynde at træne. Du bør finpudse din kreativitet og køre A/B-tests på dine kampagner for at finde ud af, hvad der virker bedst for din målgruppe i god tid.
 • Skab opmærksomhed. Lad dine kunder vide, at du vil give detaljerne på de sociale medier og via e-mail. Dette vil øge dine følgere og belønne dine engagerede følgere, hvilket vil forbedre kundeoplevelsen i det lange løb.

4. Sørg for, at alle lageroplysninger er korrekte

Det er også et godt tidspunkt til at genopfylde dine mest populære varer og planlægge særlige tilbud eller tilbud for at få de produkter, der er mindre populære, ned fra hylderne.

Du kan forvente at se en tilstrømning af nye kunder på Black Friday. Det betyder, at indkøbsoplevelsen skal være nem og intuitiv, så den ikke skaber forvirring eller tøven. Produktsiderne skal indeholde alle vigtige specifikationer, f.eks. størrelse, vægt og materialer.

Sørg for, at hvert produkt har billeder og videoer af høj kvalitet. Inddrag også kundeanmeldelser på siden - selv én anmeldelse kan øge salget med 10 %.

5. Hav kundeservice klar til at hjælpe dig

Har du nogensinde vandret rundt i et stormagasin og været mere og mere desperat efter at finde en medarbejder, der kan hjælpe dig? Så ved du, hvor irriterende det er at skulle vente på hjælp. Og hvis dine kunder bliver frustrerede, smutter de!

Hvis du vil følge med mængden af kunder på Black Friday, skal du investere i en chatbot til detailhandel. En chatbot som Heyday giver øjeblikkelig kundeservice, der kan besvare op til 80 % af kundernes forespørgsler. Det frigør dit kundesupportteam til at besvare de resterende 20 % i tide.

Kilde: Heyday

Få en gratis Heyday-demo

Dette er især nyttigt under Black Friday Cyber Monday. Husk, at du har helt nye kunder, som er mindre fortrolige med din butik og dit lager. (Ifølge Bluecore blev 59 % af Black Friday-salget foretaget af førstegangs-købere i 2020!) En chatbot kan hjælpe dine kunder med at finde præcis det, de leder efter, ved at lede dem til den størrelse, farve og stil, de ønsker. De kan ogsågenerere personlige produktanbefalinger, mersalg og krydssalg på den gennemsnitlige ordre. Disse kan øge salget endnu mere - især når man tænker på, at 60 % af Black Friday-køb er impulskøb.

6. Samarbejd med influencers

Influencer marketing er et effektivt værktøj. En nylig undersøgelse viste, at 8 % af kunderne havde købt noget inden for de seneste seks måneder, fordi en influencer havde promoveret det. Dette tal stiger til næsten 15 % for 18-24-årige kunder. Hvis du samarbejder med en influencer om din Black Friday-strategi, kan det hjælpe dig med at nå nye kunder og øge dit salg.

Hvis det er nyt for dig, har vi en guide til influencer marketing, som vil sætte dig i stand til at få succes. Og husk, at det er vigtigt at finde det rigtige match med influencers. Gå ikke efter den største følgerskare - det er vigtigere at afstemme værdier og målgruppe.

7. Opret BFCM kampagnekoder

Hvis du tilbyder kampagnekoder og kuponer til Black Friday Cyber Monday, skaber det en vis hast, som tilskynder dine kunder til at udnytte de store rabatter, du tilbyder.

Du skal dog sikre dig, at dine kunder nemt kan finde og anvende kampagnekoderne. Ellers kan det være, at de forlader deres indkøbskurv i frustration. Shopify har nogle gode forslag til, hvordan du sikrer, at dine rabatkoder er lette at finde:

 • Brug en pop-up på dit e-handelswebsted. Dette vil annoncere rabatkoden og give din kunde mulighed for at anvende den ved kassen med et enkelt klik.
 • Bed kunderne om at indtaste deres e-mailadresse for at modtage kampagnekoden. Det hjælper også med din e-mailmarkedsføring og remarketing!
 • Tilføj en flydende bjælke øverst på siden med rabatkoden Det er for tydeligt til at overse det.
 • Anvend koden automatisk ved kassen. Dette er den enkleste løsning for dine kunder. Sephora brugte det i forbindelse med deres Black Friday-udsalg i 2021. Kunderne fik automatisk 50 % rabat ved kassen:

Et tip: Sørg for, at dine rabatter er konkurrencedygtige. Ifølge Salesforce var den gennemsnitlige rabat i 2021 på 24 % - lavere end tidligere år. Men på Black Friday er kunderne stadig på udkig efter seriøse tilbud, så 10 eller 15 % rabat er ikke nok til at få dem til at ændre mening.

Bonus: Lær, hvordan du sælger flere produkter på sociale medier med vores gratis vejledning Social Commerce 101 . Glæd dine kunder, og forbedr konverteringsraten.

Få guiden nu!

8. Kør en e-mail rabatkampagne

Promover dit Black Friday Cyber Monday-salg via e-mail. Dette er en effektiv måde at nå ud til dine allerede engagerede kunder på. Det er også den perfekte måde at skabe opmærksomhed forud for Black Friday. Giv dine kunder en lille forsmag på kommende tilbud og gør dem begejstrede for de kommende tilbud. At tilbyde tidlig adgang til dit Black Friday-salg er også en effektiv måde at øge antallet af e-mailabonnenter på.

Desuden giver det dig mulighed for at segmentere dine tilbud, hvilket øger deres effektivitet. Klayvio har fundet ud af, at segmenterede e-mails giver tre gange så meget omsætning pr. kunde som generelle markedsføringsmeddelelser.

Vis tilbagevendende kunder rabatter på produkter, som de sandsynligvis vil være interesserede i, baseret på deres købshistorik. Eller giv dine VIP-kunder en eksklusiv gave ved køb som en måde at opbygge loyalitet på.

9. Forlæng dine BFCM-aftaler

Der er ingen grund til at afslutte dit udsalg mandag kl. 23.59. Hvis du forlænger dine Black Friday Cyber Monday-tilbud i løbet af ugen, kan du fange kunderne på deres anden indkøbsrunde. Det giver dig også mulighed for at tilføje større rabatter for at rydde mere lager inden årets udgang.

Da mange kunder er i gang med at planlægge ferien (mere om det nedenfor), skal du sørge for, at du er klar med hensyn til forsendelsesdatoer. Kunderne vil gerne vide, om deres pakke vil ankomme inden jul.

Du kan også udvide dine tilbud i den modsatte retning for at komme foran konkurrenterne! For eksempel har modeforhandleren Aritzia et årligt "Black Fiveday"-udsalg, som starter en dag tidligere, nemlig torsdag.

10. Udarbejd en julegaveguide

Black Friday betragtes ofte som starten på julehandlen. For mange mennesker er det tid til at strege så mange navne fra deres gaveliste som muligt. At lave en julegaveguide gør deres arbejde meget lettere.

Et godt tip: Segmenter dine guides efter modtageren ("Gaver til mor", "Gaver til hundepassere") eller tema ("Bæredygtige gaver"). Det vil hjælpe dine kunder med at finde det, de leder efter. Outdoor-forhandleren MEC har endda lavet en gaveguide til den person, der har alt.

Du kan også dele din gaveguide på de sociale medier ved at oprette en Instagram-guide, som er en kurateret samling af billeder med titler og beskrivelser.

11. Fremme dine BFCM-aftaler med annoncer på sociale medier

En af de største udfordringer for virksomheder på de sociale medier er den faldende organiske rækkevidde. Det er ligegyldigt, hvor godt dit indhold er. Hvis du vil nå dine potentielle kunder, skal du have en betalt strategi.

Din strategi bør også helt klart omfatte TikTok, hvor dine annoncer kan nå ud til over en milliard brugere. Ifølge vores rapport om sociale tendenser for 2022 siger 24 % af virksomhederne, at TikTok er deres mest effektive kanal til at nå deres forretningsmål. Det er en stigning på 700 % i forhold til 2020!

3 kreative eksempler på Black Friday-annoncer

Walmart - #UnwrapTheDeals

Til Black Friday 2021 skabte Walmart kampagnen #UnwrapTheDeals med et tilpasset TikTok-filter. Ved at sende en TikTok med filteret kunne brugerne "pakke ud" gavekort og præmier og handle direkte i appen. Walmart samarbejdede med influencers for at promovere kampagnen, hvilket førte til over 5,5 milliarder visninger.

Nyt at tage med:

 • Gør det sjovt. Ved at bruge et interaktivt filter lavede Walmart en kampagne, der kunne deles og var tillokkende.
 • Tilføj kreative belønninger. #UnwrapTheDeals tilbød bonuspræmier ud over Black Friday-rabatterne. Dette tilskyndede TikTok-brugere til at forsøge at vinde ved at sende en video. Hvert nyt indlæg forstærkede kampagnens rækkevidde.
 • Vær opmærksom. Du har kun få sekunder til at fange folks opmærksomhed på de sociale medier. En dynamisk kampagne som denne får brugerne til at stoppe med at scrolle og se med.
 • Kom på TikTok! Dette er din sidste påmindelse om at gøre TikTok til en del af din forretningsstrategi.

IKEA - #BuyBackFriday

IKEA kørte en kreativ #BuyBackFriday-kampagne under Black Friday 2020. I stedet for blot at give rabat kunne kunderne optjene kredit ved at aflevere gamle IKEA-artikler. IKEA tilbyder et tilbagekøbsprogram hele året, men under Black Friday fordoblede de kreditterne.

Denne kampagne virkede på flere niveauer:

 • Det var ikke en almindelig Black Friday-kampagne. #BuyBackFriday-budskabet skiller sig ud i et hav af "25 % rabat!"-opslag.
 • Det appellerede til værdierne. Mange kunder lægger vægt på bæredygtighed og overkommelige priser. Denne kampagne er bygget op omkring disse principper. Hvis du viser dine kunder, at du lægger vægt på de samme ting, skaber du loyalitet og tillid.
 • Det handlede om mere end salget. Denne kampagne var målrettet IKEA-købere med gamle møbler, der skulle sælges, og det gjorde det muligt at nå ud til folk, der ikke engang havde planer om at shoppe på Black Friday.
 • Den tilbød et kreativt rabatsystem. Hvis din virksomhed ikke har råd til at reducere lageret med 30 %, kan du overveje, hvordan du ellers kan appellere til kunderne. Et kreditsystem som dette tilskynder kunderne til at vende tilbage i fremtiden. Det er en langsigtet strategi for succes.

DECEIM - Slowvember

Skønheds- og hudplejemærket DECEIM gik imod strømmen. Deres "Slowvember"-kampagne varede hele november. Ideen var at modvirke impulskøb og opfordre kunderne til at handle med omtanke. Den fik stor positiv opmærksomhed fra kunderne.

Her er nogle af de vigtigste resultater:

 • Vær kreativ med timing Ved at køre et månedlangt udsalg slog DECEIM konkurrenterne på Black Friday.
 • Fokus på kunden. DECEIM's budskaber handlede udelukkende om deres kunder. Det får folk til at føle sig taget hånd om dem, og det gør dem mere tilbøjelige til at støtte din virksomhed i fremtiden.
 • Glem ikke kampagnen. Kampagnens slogan fik opmærksomhed, men DECEIM tilbød stadig en attraktiv rabat på 23 % på alle produkter.
 • Tilbyde oplevelser. Black Friday kan være hektisk. DECEIM har derfor arrangeret afslappende oplevelser i butikken, bl.a. DJ-sæt, blomsterarrangementer, broderiworkshops og meget mere. Husk, at bare fordi det meste af salget foregår online, betyder det ikke, at du kan glemme den personlige oplevelse.
 • Tænk på det lange sigt. Black Friday Cyber Monday er et tidspunkt, hvor du kan få kontakt med mange nye kunder. Ideelt set vil du gerne gøre dem til langtidskunder. Så tænk over, hvordan du opbygger relationer eller tillid i mange år fremover. Du får måske ikke så mange salg på selve Black Friday. Men en vellykket forretningsstrategi er et maraton, ikke en sprint.

De 7 vigtigste værktøjer til e-handelsbutikker, der er uundværlige at have

1. Heyday

Heyday er en chatbot til detailhandel, der vil glæde dine kunder og spare din virksomhed for en masse tid og penge. Den er altid klar til at besvare spørgsmål og hjælpe kunderne med at finde det, de har brug for, hvilket er værdifuldt hele året rundt (men uvurderligt under Black Friday!) En virksomhed sparede 50 % af sine kundeserviceressourcer efter at have fået Heyday.

Få en gratis Heyday-demo

2. SMMExpert

SMMExpert hjælper din virksomhed med at strømline og forbedre markedsføringsindsatsen. Med SMMExpert kan du planlægge dit indhold på sociale medier på tværs af alle platforme ét sted. SMMExpert giver dig også de data, du har brug for til at forbedre dine kampagner, med et tilpasset dashboard over dine sociale mediers resultater. Du kan også bruge SMMExpert til at spore, hvad dine kunder siger online.

Få en gratis 30-dages prøveperiode

3. Facebook Messenger

Facebook Messenger er en af verdens mest anvendte sociale medieplatforme med 988 millioner aktive brugere dagligt. Hvis du ikke er på Messenger, går du glip af muligheden for at komme i kontakt med utallige kunder. Desuden kan du bruge en Facebook-chatbot til at tilbyde hurtig og venlig kundeservice 24 timer i døgnet.

4. Google PageSpeed Insights

Googles gratis værktøj PageSpeed Insights giver dig mulighed for at se, hvor hurtigt dit websted indlæses. Hvis du forbedrer din hastighed, forbedrer du også din placering i søgemaskinerne, så du skal ikke sove på dette!

5. Instagram Shopping

Sælger du produkter direkte på Instagram? Det burde du gøre! Social handel er fremtiden. Ifølge Instagram handler 44 % af brugerne ugentligt på appen. Udnyt dette voksende marked ved at forbinde din onlinebutik med din Instagram-konto.

6. TikTok Shopping

TikTok har vist sig at være en effektiv detailhandelskanal: Næsten halvdelen af alle brugere køber produkter efter at have set dem på platformen. Mens tusindårige og generation X-købere er mere tilbøjelige til at købe på Instagram og Facebook, foretrækker yngre kunder TikTok. Det er ikke underligt, at TikTok er på vej til at blive det vigtigste sociale netværk for markedsføring.

TikTok Shopping er en forholdsvis ny funktion, men du skal ikke glemme den. Vi har en detaljeret guide til, hvordan du opretter din TikTok-shop.

7. Shopify

I 2021 indtjente Shopify-forhandlere 6,3 milliarder USD i Black Friday-salg. Det skyldes, at Shopify tilbyder en nem og intuitiv platform til at opbygge din butik. Der er masser af Shopify-apps, der kan forbedre din forretning og din kundeoplevelse. Du kan også integrere din Shopify-butik med TikTok-shopping og Instagram-shopping. Dette skaber en problemfri kundeoplevelse på tværs af alleplatforme.

Shopify er desuden direkte integreret med Heyday-chatbotten, så du kan yde kundesupport døgnet rundt til alle kunder.

Du har fået alle de tips og værktøjer, du har brug for til dit bedste Black Friday-salg nogensinde. Hvis du har brug for mere hjælp til strategi eller indsigt i nye funktioner til sociale medier, så har vi dig i ryggen.

Indgå i dialog med kunderne på sociale medier, og omsæt kundekonversationer til salg med Heyday, vores dedikerede AI-chatbot til social commerce-forhandlere. Lever 5-stjernede kundeoplevelser - i stor skala.

Få en gratis Heyday-demo

Gør kundeservice-samtaler til salg med Heyday Forbedre svartider og sælge flere produkter. Se det i praksis.

Gratis demo
Rul til toppen