Sådan udfører du den nemmeste revision af sociale medier

Marketing på sociale medier er alt sammen sjov og ballade, indtil det er tid til at måle dine resultater, ikke sandt? Frygt ikke: En revision af sociale medier er din bedste ven for din virksomhed.

Lad dig ikke skræmme af navnet - skattevæsenet kommer ikke til at banke på din dør. Regelmæssige revisioner hjælper dig med at forstå, hvad der sker på alle dine platforme, og hvordan de hver især passer ind i dine marketingmål. Og hvis du bruger en simpel skabelon, er det ikke en arbejdskrævende eller kompliceret proces.

Læs videre for at lære, hvordan du gennemfører en effektiv revision af sociale medier fra start til slut. Vi viser dig endda vores praktiske (og gratis) skabelon til revision af sociale medier, så det bliver super nemt.

Sådan gennemfører du en revision af sociale medier

Bonus: Få den gratis skabelon til revision af sociale medier for at se, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer. Spar tid og forbedrér præstationen.

Hvad er en revision af sociale medier?

En revision af sociale medier er en proces, der bruges til at måle succesen af din sociale strategi på tværs af konti og netværk En revision identificerer dine styrker og svagheder og de næste skridt, der er nødvendige for at forbedre dig.

Efter en revision har du alt, hvad du har brug for til at optimere din strategi for markedsføring på sociale medier.

Du vil vide det:

 • Dine mest effektive platforme,
 • Hvad din målgruppe ønsker at se på hvert netværk,
 • Hvem din målgruppe er (demografiske oplysninger m.m.),
 • Hvad hjælper dig med at øge dit publikum (og hvad der ikke gør),
 • Hvordan hver enkelt platform bidrager til dine mål,
 • Hvilke nye idéer vil hjælpe dig med at vokse,
 • Og hvor du skal fokusere din opmærksomhed næste gang

Det er et vigtigt skridt, hvis du planlægger at opdatere din strategi for sociale medier til næste år:

Sådan udfører du en revision af sociale medier i 7 trin

Hvis du er klar til at gå i gang nu, kan du downloade den gratis skabelon til revision af sociale medier ovenfor og følge med.

1. Opret en liste over alle dine konti på de sociale medier

Du tror måske, at du kender alle dine sociale konti uden videre, men der er stor sandsynlighed for, at du har glemt en eller to. Start derfor med at lave en liste over alle dine sociale medieprofiler, også de inaktive.

Hvor du kan finde disse oplysninger:

Søg i alle større sociale netværk efter dit mærke og dine produktnavne. Måske finder du et par uventede resultater, f.eks. gamle testkonti. Ups .

Lav derefter en plan for, hvordan du skal håndtere alle de problematiske konti, du har fundet. Gamle testkonti, som din virksomhed har oprettet, er sandsynligvis ikke så svære at komme af med, men det kan være svært at finde gamle loginoplysninger.

Hvis du finder falske konti eller andre, der krænker dit ophavsretligt beskyttede materiale, skal den juridiske afdeling sandsynligvis involveres. Skriv ned, hvilke skridt der skal tages for at håndtere hver enkelt falsk konto. For nogle kan det være så simpelt som at kontakte ejerne af de falske konti eller at anmelde kontoen til det sociale netværk, den er på.

Når du har fundet frem til alle relevante konti, skal du oprette et overvågningsprogram for sociale medier for at holde øje med eventuelle nye bedragerier.

Ud over din nuværende tilstedeværelse på de sociale medier skal du også tænke på de konti, du endnu ikke har. Er der f.eks. nogle sociale platforme, du ikke har overvejet? Skal vil du være der?

Du behøver selvfølgelig ikke at være på alle netværk. Men en revision er en god mulighed for at tilføje nye idéer til din sociale strategi for fremtiden. Du bør i det mindste reservere dit virksomhedsbrugernavn på nye platforme, så ingen kommer dig i forkøbet.

Hvor skal du angive disse oplysninger:

Angiv dine grundlæggende kontooplysninger på Resumé fanen i regnearket til revision af sociale medier.

Du skal ikke være bekymret, hvis du endnu ikke har oplysninger til alle kolonnerne i denne fane - vi fortsætter med at udfylde dem, efterhånden som vi gennemgår revisionen.

2. Tjek ind på din branding

Kig hver profil igennem for at sikre, at de passer til dine nuværende retningslinjer for brand-stil. Tjek dine profil- og bannerbilleder, hashtags, tekster og sætninger, brand voice, URL'er og meget mere.

Her er de vigtigste områder, der skal gennemgås for hver social konto:

 • Billeder af profil og forside. Sørg for, at dine billeder afspejler dit nuværende branding og overholder de enkelte sociale netværks krav til billedstørrelse.

 • Profil/biotekst. Du har begrænset plads at arbejde med, når du opretter en bio på sociale medier, så få mest muligt ud af det. Er alle felter udfyldt korrekt? Passer teksten til dine retningslinjer for tone og stemmeføring?
 • Brugernavn. Prøv at bruge det samme brugernavn på alle sociale kanaler. Det er i orden at have mere end én konto pr. netværk, hvis de tjener forskellige formål (f.eks. vores Twitter-konti @SMMExpert og @SMMExpert_Help).
 • Links. Går URL-adressen i din profil til det rigtige websted eller den rigtige landingsside?
 • Fasthæftede indlæg (hvis relevant). Vurder dine fasthæftede indlæg for at sikre, at de stadig er relevante og opdaterede.
 • Verifikation. Er din konto verificeret med et blåt flueben? Hvis ikke, skal du så prøve? Vi har vejledninger om, hvordan du bliver verificeret på Instagram, TikTok, Facebook og Twitter, hvis du ønsker at gøre det.

Hvor du kan finde disse oplysninger:

Den bedste måde at sikre, at dine konti er i overensstemmelse med dit brand, er at opføre dig som et medlem af din målgruppe.

Besøg hver af dine sociale profiler, og se, hvordan dine indlæg ser ud for dine følgere. Husk at klikke på eventuelle links for at se, om de skal opdateres.

Hvor skal du angive disse oplysninger:

Brug oplysningerne fra oversigtsfanen til at begynde at oprette og udfylde de platformsspecifikke faner i dit regneark til revision af sociale medier.

Efter dette trin burde du være i stand til at udfylde kolonnerne håndtag, bio, hashtags, link i profil, verificeret, kanalejer og "seneste indlæg". Vi har fremhævet dem i billedet ovenfor!

Hvis du har fundet indhold eller profiler, der ikke er af samme mærke, og som skal opdateres, skal du sørge for at notere det i bemærkningsafsnittet.

3. Identificer dit mest effektive indhold på de sociale medier

Det er på tide at foretage en indholdsrevision på de sociale medier. Skriv dine fem bedste indlæg op for hver social profil. Kopier derefter linket til indlæggene ind i din skabelon til revision af sociale medier, så du nemt kan gennemgå dem senere.

Hvad er et "top-performende indlæg"? Det afhænger af. Hvis du vil finde det indhold, som dit publikum bedst kan lide, foreslår vi at rangordne indlæg efter engagementsprocent Du kan vælge en anden nøglemetrik at fokusere på, f.eks. klik på links eller konverteringer.

Se dine bedste indlæg igennem for at finde mønstre, og spørg så dig selv:

 • Hvilken type indhold får du den respons, du ønsker? Billedindlæg, videoer, feed, historier eller filmruller?
 • Hvad har størst engagement: Uhøjtideligt indhold bag kulisserne eller polerede og professionelle indlæg?
 • Reagerer folk på samme måde på alle netværkene? Optræder specifikt indhold bedre på en platform end på andre?
 • Er folk interesseret i dine indlæg, hvis du stiller et spørgsmål?
 • Er dine bedste indlæg i overensstemmelse med din nuværende brand voice? (Hvis ikke, og de klarer sig godt, er det måske på tide at revurdere denne voice.)

Brug kolonnen med noter i dit revisionsdokument til at notere dine tanker. Vi vender tilbage til disse noter senere!

Hvor du kan finde disse oplysninger:

Du kan bruge de indbyggede analyseværktøjer for hvert socialt netværk til at sortere og finde dine bedste indlæg for den nøglemetrik, du har valgt. Er du ikke sikker på hvordan? Vi har komplette vejledninger til at bruge dem alle:

 • Twitter-analyseguide
 • Facebook-analyseguide
 • Instagram-analyseguide
 • Vejledning om TikTok-analyser
 • Vejledning om LinkedIn-analyser
 • Vejledning om Pinterest-analyser
 • Guide til Snapchat-analyse

Men vent lige lidt: Det kan tage en evighed. I stedet kan du gøre livet lettere og bruge SMMExpert Analytics. Du kan finde de bedste indlæg for alle dine sociale konti ét sted med få klik.

SMMExpert Analytics er et fantastisk alt-i-ét-værktøj til at gennemgå dine data på et øjeblik. Du kan endda planlægge regelmæssige tilpassede rapporter, der sendes direkte til din e-mail.

Prøv SMMExpert gratis (du kan afmelde dig når som helst).

I SMMExpert Analytics har hver rapport en fleksibel, tilpasselig grænseflade. Du kan trække-og-slippe et ubegrænset antal "fliser", som hver især viser den valgte måling. På den måde er det nemt at gennemgå dine vigtigste målinger og justere din sociale strategi på farten.

Hvor skal du angive disse oplysninger:

Når du har identificeret dit bedste indhold for hver platform, skal du tilføje et link til det pågældende indlæg i den fremhævede kolonne i dit regneark til revision.

4. Evaluering af hver enkelt kanals præstationer

Nu er det tid til at vurdere, hvordan hver social kanal bidrager til dine overordnede markedsføringsmål.

Bonus: Få den gratis skabelon til revision af sociale medier for at se, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer. Spar tid og forbedrér præstationen.

Få den gratis skabelon nu!

Hvis du ikke allerede har udarbejdet en mission statement og nogle få hovedmål for hver social konto, er det nu, du skal gøre det.

Flere konti kan have lignende mål, f.eks. at skabe webtrafik og konverteringer, mens andre udelukkende har til formål at yde kundeservice eller skabe kendskab til et brand.

Vores YouTube-konto handler f.eks. kun om produktuddannelse, mens vores @SMMExpert_Help Twitter-konto kun er til teknisk support:

For hver kanal skal du opstille en liste over de(t) mål, du har sat dig, og følge dine fremskridt i forhold til dem. For målbare mål som trafik eller konverteringer skal du skrive de faktiske tal ned.

Hvor mange besøg på webstedet kom fra Instagram? Hvor mange salg kom fra besøgende på Facebook-siden? Hvis målet er kundeservice, så skriv din CSAT-score ned og se, om den forbedres over tid. Vær specifik.

Hvis du har mål uden kvantificerbare data, skal du registrere dokumentation. Hvis din Facebook-konto er beregnet til at øge kendskabet til dit brand, er din følgerskare så vokset? Har du øget din organiske eller betalte rækkevidde?

Vi ønsker at få klarhed over formålet med hver af dine sociale kanaler og måle deres effektivitet.

Vækst = hacket.

Planlæg indlæg, tal med kunderne, og følg dine resultater Få din virksomhed til at vokse hurtigere med SMMExpert.

Start gratis 30-dages prøveperiode

Hvor du kan finde disse oplysninger:

At finde relevante oplysninger afhænger af de mål, du har fastsat for hver kanal.

Hvis du har mål for kundeservice eller brand awareness, kan du prøve at bruge værktøjer til social lytning til at indsamle data fra rigtige kunder.

Hvis du måler trafik- eller konverteringsmål, kan du bruge Google Analytics. Du kan se trafikfordelingen pr. kanal (og mange flere oplysninger) ved at gå til Acquisition -> Social -> Network Referrals.

Det er ikke nogen nøjagtig videnskab at spore konverteringer fra sociale medier, selv om det er lettere på nogle kanaler end andre. Du skal f.eks. oprette Meta Pixel (tidligere Facebook Pixel) for at spore konverteringsdata fra Facebook, og mange netværk har deres egne sporingskoder. Mange e-handelsplatforme har også indbygget sporing af sociale kanaler.

Det kan være besværligt at gå platform for platform (så mange faner!), men du kan gøre dit liv meget nemmere ved at bruge et værktøj til styring af sociale medier som SMMExpert Analytics til dette formål.

Og du behøver heller ikke at tage vores ord for det - vores eget sociale team bruger SMMExpert til at foretage deres egne sociale medieaudits.

"Jeg bruger SMMExpert til at lave social media audits for vores egne kanaler, fordi det har alle vores analyser og kanaler samlet ét sted. Det gør det super nemt at scrolle gennem vores forskellige indlæg og netværk, forstå, hvad der fungerer eller ikke fungerer, og udarbejde mine anbefalinger til at foretage ændringer i fremtiden." - Nick Martin, Social Listening & Engagement Team Lead hos SMMExpert

Prøv SMMExpert gratis (du kan afmelde dig når som helst).

Hvor skal du angive disse oplysninger:

Tilføj hver platforms mission statement til den relevante fane i dit regneark, og gå derefter ned til afsnittet Performance.

Din mission statement fortæller dig om hver platforms formål og bestemmer, hvilke KPI'er der er vigtigst.

Hvis din mission for Instagram f.eks. er "Øge kendskabet til dit brand og skabe trafik/leads", vil du sandsynligvis gerne oplyse målinger som publikumsvækst og webside-trafik fra sociale medier. Vær specifik!

Valgfrit:

Gå et skridt videre og sammenlign hver enkelt kanals præstationer med dine største konkurrenter.

Rul ned til afsnittet SWOT-analyse i dit regneark, og brug de data, du har indsamlet i dette trin, til at liste dine interne styrker og svagheder. Måske får dine indlæg usædvanligt mange likes og kommentarer, men du producerer færre videoer end dine konkurrenter. Skriv det ned!

Se derefter nærmere på konkurrenterne. Har de ikke formået at udnytte en ny funktion? Vokser deres konti hurtigere end dine? Det er muligheder og trusler for dit brand, så sørg for at have øje for dem.

Hvis du ønsker at foretage en endnu mere grundig konkurrenceanalyse, kan du læse denne blog og denne gratis skabelon.

5. Forstå din målgruppe på hver platform

Nu hvor du ved, hvordan hver enkelt konto hjælper med at støtte og udvikle dit brand, er det tid til at grave dybere for at forstå, hvem du når ud til på hver enkelt platform.

Demografiske målgrupper er et godt udgangspunkt. Instagram får f.eks. meget opmærksomhed på grund af sine e-handelsfunktioner, men forbrugerne bruger faktisk flest penge på TikTok. På samme måde er Facebook den mest populære platform for 35-44-årige, men YouTube er det mest populære sted at være for 18-25-årige.

Selv om din målgruppe måske er anderledes end normen, har vi samlet alle de vigtigste demografiske data for hvert socialt netværk for at hjælpe dig i gang:

 • Demografiske oplysninger på Facebook
 • Demografiske oplysninger på Twitter
 • Demografiske data på Instagram
 • TikTok demografiske oplysninger
 • Demografiske oplysninger på LinkedIn
 • Snapchat demografiske oplysninger
 • Demografiske oplysninger om Pinterest
 • YouTube-demografiske oplysninger

Find ud af, hvordan dit unikke publikum på hver platform er demografisk sammensat, og brug det sammen med de typer indlæg, de foretrækker, til at oprette køberpersonligheder (bare rolig, vi har en gratis skabelon til køberpersonligheder, som gør det nemt for dig).

Hvor du kan finde disse oplysninger:

Du kan finde demografiske oplysninger i hver enkelt platforms indbyggede analyser, men det er meget hurtigere, hvis du bruger alt-i-en målgruppe-rapporteringen i SMMExpert Insights.

Dette værktøj på virksomhedsniveau kan give dig et øjeblikkeligt overblik over millioner af onlinesamtaler i realtid.

Søg efter ethvert emne eller nøgleord, og filtrer efter dato, demografi, placering m.m. Du vil kunne identificere thought leaders eller brand advocates, forstå opfattelsen af dit brand på markedet og få øjeblikkelige advarsler, hvis og når dine omtaler stiger (på godt og ondt).

SMMExpert Insights kan fortælle dig en masse om dit publikum - og hvordan de har det med dig. Hvis du vil lære mere om dit unikke publikum, er Insights det eneste værktøj, du har brug for.

Anmod om en demo af SMMExpert Insights

Hvor skal du angive disse oplysninger:

I dit regneark skal du rulle ned til afsnittet Publikum for hver platform og tilføje alle relevante demografiske oplysninger.

Sørg for at angive det antal følgere, du har nu, og den procentvise ændring i løbet af det seneste år.

Hvis du finder noget interessant i din social listening audit, skal du huske at notere det her. Hvis der f.eks. er sket en stigning i positive (eller negative) følelser om dine brands, skal du holde øje med det.

6. Gør noget: Opdater din markedsføringsstrategi for sociale medier

Nu hvor du ved, hvor du står, kan du overveje, hvordan du kan forbedre dine målinger på de sociale medier. Det er tid til at gennemgå de noter, du har lavet tidligere!

Her er et par spørgsmål, som du kan stille dig selv:

 • Hvilke platforme giver de fleste resultater?
 • Er der nye sociale medieplatforme, som du bør bruge?
 • Er der nogen platforme, du forsømmer? Har du overhovedet brug for dem, eller ville det være bedre at droppe dem og fokusere på de platforme, der giver bedre resultater?
 • Hvilke indholdstyper fungerer bedst lige nu? Hvordan kan du lave mere af dette?
 • Er dit indhold i overensstemmelse med din forventede målgruppe, eller er der opstået en ny potentiel persona?

Tænk på nyt indhold og nye kampagneidéer, der bygger på det, du lærte af dit bedste indhold i trin tre. Hvis video er et stort hit, kan du f.eks. skrive en specifik strategi for at indarbejde mere af det i din markedsføring. Det kunne være: "Post 3 nye Instagram Reels om ugen" eller "Omdanne eksisterende video i lang form til korte klip på 15 sekunder til de sociale medier".

Disse beslutninger behøver ikke at være evige. Succesfuld markedsføring afhænger af at teste og eksperimentere for at finde ud af, hvad der virker for din målgruppe. Vær ikke bange for at tage risici. Regelmæssige revisioner af sociale medier vil fortælle dig, om du er på rette vej eller skal gå i en anden retning.

Skriv hver ny strategi og idé ned i din markedsføringsplan. (Har du ikke en endnu? Vi har endnu en fantastisk skabelon til dig: dette gratis dokument til en markedsføringsplan for sociale medier.) Din markedsføringsstrategi er et levende dokument, så hold den opdateret.

Hvor du kan finde disse oplysninger:

Din hjerne! Brug alle de data, du har indsamlet indtil nu, til at generere nye idéer. Hav dine mål for hver platform foran dig, så du kan forbinde din opdaterede markedsføringsplan med dem. Husk at give andre besked, når du har opdateret markedsføringsplanen, så alle er på samme side.

Når du er færdig med din revision... planlægge den næste! Hold dig til en regelmæssig tidsplan. Kvartalsvis er godt for de fleste virksomheder, selv om du måske bør tjekke hver måned, hvis du kører mange kampagner eller kanaler.

Regelmæssige revisioner forbinder dit teams daglige marketingarbejde med virksomhedens mål. Med tiden kan du finpudse din sociale strategi og lære, hvordan du bedst kan komme i kontakt med dit publikum.

Hvor skal du angive disse oplysninger:

Når du har haft mulighed for at gennemgå dine data, skal du tilføje dine nye mål for hver platform til målafsnittet i dit regneark til revision. Sørg for at sætte en dato for at vende tilbage og gennemgå dine fremskridt.

Tillykke - dit regneark for revision bør nu være komplet For at gøre det nemmere at gennemgå dine resultater udfylder du resten af oplysningerne på fanen Resumé for at gøre det nemmere.

Gratis skabelon til revision af sociale medier

Bonus: Få den gratis skabelon til revision af sociale medier for at se, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer. Spar tid og forbedrér præstationen.

Et regneark er den bedste måde at holde styr på dine oplysninger om revision af sociale medier (og alt andet i livet).

Hvis du har fulgt med, ved du, at vi har lavet en klar til brug-skabelon til revision af sociale medier til dig. Download den ovenfor, eller lav din egen skabelon med følgende felter:

Kontooplysninger:

 • Dit brugernavn
 • Link til din profil
 • Om/biotekst for kontoen
 • Alle hashtags, der optræder i din bio, eller som du regelmæssigt vil bruge
 • URL til brug i din bio
 • Om din konto er verificeret eller ej
 • Intern person eller team, der er ansvarlig for forvaltningen af kontoen (også kendt som "ejeren" - f.eks. det sociale marketingteam)
 • Mission statement for kontoen (f.eks.: "At fremme virksomhedskulturen ved hjælp af medarbejderfotos" eller "At yde kundeservice")
 • Oplysninger om det aktuelle fastgjorte indlæg (hvis relevant)
 • Dato for det seneste indlæg (for at hjælpe dig med at identificere underudnyttede/forladte konti)

Detaljer om ydeevne:

 • Samlet antal offentliggjorte indlæg
 • Samlede engagementstal: Engagementrate, klikrate, visninger, kommentarer, delinger osv.
 • Ændring i engagement i forhold til din sidste revision
 • De fem bedste indlæg for hver platform efter engagement (eller den nøglemetrik, du har valgt)
 • Din kampagnes ROI (hvis du bruger betalte annoncer)

Detaljer om publikum:

 • Demografiske data og personas for købere
 • Antal følgere (og ændring +/- i forhold til din sidste revision)

Målsætninger:

 • 2-3 S.M.A.R.T.-mål, som du ønsker at nå inden din næste revision
 • Om du har nået de mål, du satte dig for denne revision, eller om du har ændret kurs (og hvorfor)

Nu ved du alt, hvad du har brug for til at gennemføre din egen revision af sociale medier. Gå ud og analysér!

Ofte stillede spørgsmål om revision af sociale medier

Hvad er en revision af sociale medier?

En revision af sociale medier er en proces, der bruges til at måle succesen af din sociale strategi på tværs af konti og netværk. En revision identificerer dine styrker og svagheder og de næste skridt, der er nødvendige for at forbedre dig.

Hvorfor er det vigtigt med en revision af sociale medier?

En revision af sociale medier hjælper dig med at gennemgå, hvordan din indsats på de sociale medier er i forhold til dine forretningsmål.

En revision viser dig, hvilket indhold og hvilke platforme der fungerer bedst, hvem dit publikum er, og hvad de interesserer sig for, og hvor du skal fokusere din indsats næste gang.

Hvordan starter jeg en revision af sociale medier?

Start din revision af de sociale medier med at lave en liste over alle dine konti, og gennemgå derefter hver enkelt konto for at se på dens præstationer. Du kan få en guidet rundvisning i processen ved at rulle opad i denne blog.

Hvor lang tid tager en revision af sociale medier?

Det afhænger af! Du kan foretage en hurtig revision af sociale medier på bare 30 minutter, men hvis du vil dykke dybt ned i hver af dine konti, skal du måske afsætte et par timer.

Hvad er trinene i en revision af sociale medier?

En revision af sociale medier er ret ligetil, og du skal blot følge disse trin:

 1. Liste over alle dine konti
 2. Tjek din branding
 3. Identificer dit bedst performende indhold
 4. Evaluér hver enkelt kanals præstationer
 5. Forstå din målgruppe på hver platform
 6. Gør noget og sæt nye mål

Spar tid ved at administrere alle dine konti ét sted med SMMExpert. Planlæg indhold og kampagner, planlæg indlæg, administrer samtaler, og se alle dine analyse- og ROI-data med hurtige, automatiserede rapporter. Giv din sociale markedsføring mere kraft i dag.

Start din gratis 30-dages prøveperiode

Alle dine analyser af sociale medier samlet ét sted Brug SMMExpert til at se, hvad der virker, og hvor du kan forbedre dine resultater.

Gratis 30-dages prøveperiode
Rul til toppen