Sådan vandt dette undertøjsmærke med en social kampagne mod Black Friday

Ah, Black Friday.

Det er ingen overraskelse, at den officielle startdag for julehandlen er ansvarlig for en massiv årlig stigning i forbrugernes forbrug, der alene i USA vil nå op på 8,9 milliarder dollars i 2021. Men mens det er en årlig succes for de store detailhandlere, kan Black Friday medføre flere udfordringer end fordele for små virksomheder.

At sænke priserne for at skabe salg går direkte ind i deres bundlinje - og med begrænsede markedsføringsbudgetter og ressourcer kræver det mod, indsigt og kreativitet at konkurrere med store mærker. Derfor er de små virksomheder, der skiller sig ud i juletiden, dem, der er i kontakt med deres kunders unikke ønsker og behov, er modige med deres markedsføringsstrategier og skaber tommelfinger-stopper indhold, der helt sikkert får folk til at tale.

Sidste år vandt det britiske bæredygtige undertøjsmærke og SMMExpert-kunde Pantee Black Friday med en kampagne, der brød med konventionerne og skabte opmærksomhed om ikke-bæredygtige impulskøb. Vi interviewede Pantees stiftere, søstrene Amanda og Katie McCourt, for at høre, hvordan de gjorde det, hvad resultaterne var, og hvad de har lært med henblik på fremtidige kampagner.

Hvad er Pantee?

Pantee er et undertøjsmærke, der gør en forskel: deres produkter er fremstillet af "deadstock"-stoffer eller usolgte varer, der ellers ville ende på lossepladsen. Pantee's produkter er designet af kvinder til kvinder og for kvinder og planeten og er skabt med komfort og stil i tankerne, samtidig med at de hjælper med at forhindre, at ubrugte tøjstykker går til affald.

For Pantee er bæredygtighed ikke et modeord eller en trend, som man kan hoppe på; mærket blev grundlagt med dette formål som kerne. Ideen blev født i en genbrugsbutik i 2019, da Amanda gennemsøgte genbrugsbutikker i London og blev overrasket over antallet af helt nye t-shirts på hylderne, som stadig havde mærker på sig.

"Det var helt vildt for mig, hvor mange mennesker, der havde givet tøj væk, før de overhovedet havde haft det på," siger Amanda. "Det fik mig til at tænke: Hvis det er så meget kasseret tøj, vi kan se, hvor meget er der så, som vi ikke kan se? Da jeg begyndte at undersøge det, vidste jeg, at vi kunne gøre en forskel. Det er meget svært at købe rigtigt i modebranchen, hvor trends og indkøbscyklusser ændrer sig så ofte,og derfor overproducerer mange virksomheder, og jeg blev fascineret af tanken om, hvad vi kunne gøre med tøj, der ikke længere er på lager."

Det korte svar på Amandas spørgsmål om, hvor meget affald vi ikke kan se, er: a parti. Modeindustrien producerer skønsmæssigt 92 millioner tons tekstilaffald hvert år, og ca. 30 % af det tøj, der fremstilles, bliver aldrig solgt.

Med en dristig passion for at gøre en forskel for vores planet - og efter at have indset, at det bløde bomulds-t-shirtstof, som alle elsker, ville egne sig godt til undertøj og trådløse bh'er - gav Amanda og Katie virksomheden navnet Pantee (en forkortet version af "pants made from deadstock tees") og gik i gang med at føre konceptet ud i livet.

Siden de oprindeligt lancerede deres Kickstarter i november 2020 (hvor de indsamlede 11.000 £) og Shopify-websted i februar 2021, er Pantee vokset til en succesfuld bæredygtig startup - og har genbrugt mere end 1.500 kg dødt stof alene i løbet af de første 1,5 år. Pantee planter også et træ for hver bestilling (hvilket resulterer i over 1.500 plantede træer!) og er et stolt medlem af 1% For the Planet.

Vend om med en "Blackout Friday"-kampagne

Op til Black Friday-pandemoniet i 2021 havde Amanda og Katie én ting i tankerne: overforbrug. Black Friday var allerede et problem i modebranchen i den almindelige sæson, men det var sikkert, at det ville tilskynde forbrugerne til at foretage unødvendige indkøb - mange af dem ville blive ubrugt og ende tilbage på hylderne eller, endnu værre, på lossepladserne.

Så mens mange små virksomheder kæmpede med spørgsmålet om, hvorvidt de skulle gennemføre salg og kampagner eller ej, stillede Pantee et andet spørgsmål: Hvordan kunne de skabe en vellykket kampagne og samtidig forblive tro mod deres mission?

  • Løsningen: Genoptag Black Friday ved at omdøbe den til "Blackout Friday", et initiativ, der opfordrer forbrugerne til at genoverveje deres indkøb og undgå impulskøb.
  • Budskabet: Stop op og tænk dig om, før du køber. Er det noget, du elsker? Er det noget, du har brug for? Hvis ja, så køb og nyd dit nye køb. Men hvis du ikke allerede havde tænkt dig at købe det, så overvej at undvære det.

"Black Friday er årets største dag for impulskøb, og folk bliver let suget ind i udsalget," siger Katie. "Men mentaliteten bør være: Er det virkelig et røverkøb, hvis du ikke ville bruge pengene oprindeligt? Vores kampagnes holdning var ikke at tilskynde til impulskøb, og vi oplevede et stort engagement på grund af de fælles værdier og det fælles grundlag, der blev etableret med vores målgruppe."

"Der er så meget overforbrug på Black Friday", tilføjer Amanda. "Vores holdning var ikke nødvendigvis ikke foretage et køb , men hvis du skal, så køb noget, du har ønsket dig i rigtig lang tid ."

Pantee stoppede ikke her. For at give kampagnen liv og omsætte deres ord til handling, lukkede detailhandleren deres websted for alle andre end deres engagerede kunder, som kun kunne få adgang til webstedet via en kode, som de sendte til deres eksisterende mailingliste.

Resultaterne

Kampagnen var en overvældende succes og førte til en betydelig stigning i salget, socialt engagement og rækkevidde, mærkebevidsthed og nye kunderhvervelser.

  • Engagementet på de sociale medier blev fordoblet i løbet af kampagnen (fra 4 til 8 %), og de organiske sociale indtryk nåede op på over fire gange det samlede antal følgere på det pågældende tidspunkt.
  • Kampagnen øgede organisk webtrafikken med 122 % måned-til-måned i november 2021 uden støtte fra betalte udgifter.
  • Pantees mailingliste voksede med 33 % i ugen op til Black Friday.
  • Succesen med den sociale kampagne bredte sig langt ud over Pantee's Instagram, og initiativet blev omtalt i den bedste presse, herunder The Observer, Drapers, Reuters, The Daily Mail og mange flere.

"Selv om vi ikke havde udsalg eller kampagner sidste år, var Black Friday årets største salgsdag," siger Katie. "Ved blot at tage stilling og udnytte sociale medier til at få vores budskab ud, fik vi en måneds webtrafik på få timer og fik masser af mennesker til at tilmelde sig vores e-mail-liste. Vi fik masser af nye kunder, der kom for første gang, bare fordi de satte pris på det, vi gjorde."

"Brands tror ofte, at man kan have værdier, men at de ikke kan omsættes til salg," tilføjer Amanda. "Men vi mener, at det er ved at ændre sig - og denne kampagne er et godt eksempel på det."

Pantee lancerer nu kampagnen for andet år og ser frem til endnu mere imponerende resultater.

4 erfaringer fra en ukonventionel kampagne

Uanset om du er i gang med at brainstorme fremtidige kreative kampagner, udarbejde næste kvartals sociale marketingstrategi eller allerede er begyndt at planlægge næste års julesæson, kan Pantee's Blackout Friday-kampagne give gode erfaringer, som enhver marketingmedarbejder bør huske på. Vi spurgte Amanda og Katie om deres fire bedste anbefalinger - her er, hvad de sagde.

1. Skærp dit formål

"Vi taler meget om vores værdier som brand," siger Katie. "Og gang på gang har vi set, at hvis vi taler om et emne, vores værdier eller noget med substans bagved, er vores engagement meget højere. Det er det, folk gerne vil se: noget, der får dem til at tænke."

Amanda tilføjer: "Jeg tror, at vi på et tidspunkt mistede vores vej lidt og blev mere produkt- og salgstunge på vores sociale kanaler, og vi bemærkede, at vi ikke fik den samme rækkevidde. Det fungerer at promovere produkter via e-mailmarketing og andre områder af virksomheden, men med sociale kanaler har vi set en større mulighed for at uddanne vores publikum og dele nyttige oplysninger, som de kan gå videre med."

2. Et engageret fællesskab er alt

"Der er en stor forskel på at skabe en følgerskare og at skabe en følgerskare, der også er engageret," forklarer Katie. "Når det kommer til sociale medier, har vi fundet ud af, at de mennesker, der engagerede sig i starten, er blevet fortalere for vores brand. Vi ser så meget værdi i fællesskabet og i at engagere os i vores kunder ud over at få et salg. Mange brands ser sociale medier som en platform til at få deres budskab ud,men for os er det en tovejs-vej."

3. Vær ikke bange for at være modig

"Vi lærte ret tidligt med vores sociale kampagner, at engagementet var størst, når vi tog stilling til noget," siger Katie. "Vi har altid været meget missionsorienterede, men vi kan godt lide at have det sjovt med det og ikke være for prædikende. Når vi har lanceret kampagner med vores bæredygtighedsmission i fokus, har engagementet været tårnhøjt."

4. Husk, at der er mere i sociale medier end det, du poster

"Sociale medier handler ikke kun om, hvad du lægger ud, men også om, hvordan du engagerer dig i andre konti og får folk til at føle," forklarer Amanda. "Det er uvurderligt at bruge tid på dine sociale platforme på at komme i kontakt med andre, opbygge relationer og etablere et engageret fællesskab. Vi bruger vores sociale kanaler til tovejssamtaler med både kunder og vores fællesskab - der er så meget, man kan lære, når mandu taler med dem i stedet for at tale til dem."

Hvis der er én ting, der er vigtigere end alle de andre, er det, at sociale medier er et af de mest effektive værktøjer, som brands kan bruge til at sætte gang i deres forretning og gøre tilskuere til loyale brandforkæmpere, opmærksomhed til salg og din mission til positiv, håndgribelig forandring. Spørg bare Pantee.

Få mere at vide om de største tendenser, der præger de sociale medier, så du kan være på forkant med udviklingen - og sikre, at din næste sociale kampagne bliver en succes.

Opdag tendenserne

Bonus: Download en gratis guide, der viser dig, hvordan du kan omdanne Facebook-trafik til salg i fire enkle trin ved hjælp af SMMExpert.

Få den gratis vejledning lige nu!
Rul til toppen