7 værktøjer til overvågning af sociale medier, og hvorfor du har brug for dem

Værktøjer til overvågning af sociale medier er den bedste måde at finde ud af, hvad folk siger om dit brand. Og også hvad de siger om dit produkt, dine konkurrenter, din branche, din Super Bowl-reklame, dit svar på en pandemi, din kundeservice, din nye maskot - stort set alt, hvad dit publikum kan have en mening om.

Med andre ord: software til overvågning af sociale medier indsamler og præsenterer indsigt i målgruppen og konkurrencen for brands, der ønsker at være opmærksomme.

I dette indlæg ser vi på nogle af de bedste værktøjer på markedet og gennemgår opsætning og bedste praksis, så du kan begynde at deltage i samtalen allerede i dag.

Bonus: Download en gratis vejledning for at lære, hvordan du bruger overvågning af sociale medier til at øge salg og konverteringer i dag Ingen tricks eller kedelige tips - bare enkle, letforståelige instruktioner, der virkelig virker.

Hvad er overvågning af sociale medier?

Overvågning af sociale medier betyder at følge hashtags, nøgleord og omtaler, der er relevante for dit brand, så du kan holde dig orienteret om dit publikum og din branche.

Ved at overvåge disse data laver du forskning, der både er kvantitativ (målinger og analyser) og kvalitativ (inspiration til indlæg og strategier). Du får oplysninger, der kan hjælpe dig med at afgøre ting som f.eks:

 • Social share of voice (dvs. hvor stor en procentdel af samtalen der handler om dig, i modsætning til hvor stor en procentdel der handler om dine konkurrenter)
 • Social stemningsanalyse (dvs. hvad er stemningen i samtalen)
 • Social ROI (dvs. hvor meget din investering i sociale medier betaler sig)
 • Relevante hashtags og nøgleord (dvs. hvilke Instagram-hashtags eller YouTube-nøgleord du måske vil bruge i fremtiden for at udvide din rækkevidde)
 • Tendenser (dvs. hvad taler dit publikum om, hvilke nye idéer, æstetik eller memes dukker op, tilbyder platformene nye værktøjer og tjenester osv.)

For brands er social overvågning en vigtig del af at være en god social borger og få succes på sociale medier. Du ville f.eks. ikke indlede en presset salgstale (eller et informativt foredrag eller endda en stand-up rutine) over for en ny kunde, der lige er kommet ind ad døren. Du ville lytte først og i det mindste finde ud af, hvad de leder efter, eller hvorfor de er på dit kontor.

På samme måde er det nødvendigt at være opmærksom på, hvad folk siger på de sociale medier for at være relevant og engagerende og for at undgå at lave uheldige fejltagelser.

@Johnsonville Det er ikke hamstring, hvis du overtaler parret bag dig til at købe den sidste pakke, vel? Kan vi ikke bare annullere #LimitedEdition på fyrværkeriet? Det skal være tilgængeligt overalt, hele tiden. 2020 har brug for nogle gode nyheder! pic.twitter.com/C7PShzpY77H

- Jim Prendergast (@jimpren) juli 3, 2020

Få nogle kunder, der elsker dig lige så meget som Johnsonville Sausage's kunder elsker dem.

Bemærk: Du har sikkert også hørt om social media listening, som er det næste skridt, du skal tage efter overvågning af sociale medier. Social listening indebærer ikke blot at indsamle og analysere målinger, men også at handle. Tag del i samtalen, og omsæt dine oplysninger til indsigt i publikum. Læs vores artikel om værktøjer til social media listening her.

Hvis du vil vide mere, kan du læse vores oversigt over, hvordan vi overvåger (og lytter!) sociale medier her hos SMMExpert:

7 værktøjer til overvågning af sociale medier for brands

For brands og virksomheder er overvågning af sociale medier mere end blot at skrive dit eget navn i søgelinjen på Instagram eller Twitter. Derfor har vi samlet denne liste over vores foretrukne værktøjer til overvågning af brands, der gør opgaven hurtigere, nemmere og - tør vi sige det - sjovere? (Okay, okay, du behøver ikke at se sådan på mig.)

1. SMMExpert

Hvad overvåger den? Alle større sociale medieplatforme

Betalt eller gratis: Gratis værktøj med betalte muligheder

SMMExperts tilpassede søgestrømme er nok det nemmeste værktøj til social overvågning på denne liste, og de kan overvåge enhver social platform, du ønsker, så du kan se, hvad der foregår på et øjeblik. Find vigtige emner, tendenser og sociale omtaler baseret på nøgleord, hashtags, steder og specifikke brugere.

Streams er inkluderet i SMMExperts gratis abonnement, men hvis du vil have adgang til detaljerede brugerdefinerede analyser, prøv SMMExperts professionelle plan gratis i 30 dage .

Hvis du virkelig vil gå i dybden med social lytning, kan du også prøve SMMExpert Insights, der drives af Brandwatch.

Dette betalte værktøj er så effektivt, at det mere kan betegnes som et værktøj til social lytning end som en app til social overvågning, men SMMExpert Insights kan give dig et øjeblikkeligt overblik over millioner af onlinekonversationer i realtid.

Søg efter ethvert emne eller nøgleord, og filtrer efter dato, demografi, placering m.m. Du vil kunne identificere thought leaders eller brand advocates, forstå opfattelsen af dit brand på markedet og få øjeblikkelige advarsler, hvis og når dine omtaler stiger (på godt og ondt).

SMMExpert Insights kan fortælle dig en masse om dit publikum - og hvordan de har det med dig. Det er kun tilgængeligt for virksomhedsbrugere, men hvis du mener det alvorligt med social lytning, er Insights det eneste værktøj, du har brug for.

Anmod om en demo

2. Nexalogy

Hvad overvåger den? De fleste større platforme + bredere web

Betalt eller gratis? Gratis værktøj

Nexalogys datavisualiseringer i topklasse adskiller sig fra andre: interaktive tidslinjer, geolokaliseringsbaserede varmekort, leksikalske klyngekort, der viser fælles mønstre for emner. Plus de "grundlæggende" ting, som det ville tage et menneske uger at finde ud af, såsom populære nøgleord og mest aktive konti.

3. Mentionlytics

Hvad overvåger den? Alle sociale platforme + bredere web

Betalt eller gratis? Gratis værktøj

Mentionlytics er en professionel app til overvågning af sociale medier, der sporer omtaler, nøgleord og stemninger på tværs af flere sprog.

4. Reputologi

Hvad overvåger den? Yelp, Google, Facebook-anmeldelser + andre anmeldelsessider

Betalt eller gratis? Gratis værktøj

For virksomheder med kundekontakt kan en dårlig anmeldelse være et stort slag, hvis den ikke håndteres korrekt og hurtigt. Reputology giver dig mulighed for at overvåge de vigtigste anmeldelsessider som Yelp, Google og Facebook-anmeldelser fra et enkelt instrumentbræt.

Du kan spore aktivitet på tværs af flere butikker og lokationer og reagere ved hjælp af hurtige links.

5. Tweepsmap

Hvad overvåger den? Twitter

Betalt eller gratis? Gratis værktøj

Denne kombination af analyseværktøj og socialt overvågningsværktøj er udviklet til at vise Twitter-brugere, hvordan hashtags og emner bevæger sig, så du kan følge med i, hvad dit publikum taler om.

6. Reddit Keyword Monitor Pro

Hvad overvåger den? Reddit

Betalt eller gratis? Betalt værktøj

Med 430 millioner gennemsnitlige månedlige aktive brugere er Reddit en ofte overset social platform, hvor samtalen ofte er dybdegående og ærlig. Med dette værktøj kan du overvåge webstedets 138.000 aktive fællesskaber for at finde de samtaler, du er interesseret i.

7. Talkwalker

Hvad overvåger den? De fleste store sociale platforme + bredere web

Betalt eller gratis? Betalt værktøj

Talkwalker tilbyder mere end 50 filtre til overvågning af samtaler på tværs af 150 millioner datakilder, herunder blogs, fora, videoer, nyhedssider, anmeldelsessider og sociale netværk.

Du kan nemt analysere engagement, rækkevidde, kommentarer og stemning omkring brandet.

Bonus : Se vores AMA med Talkwalker her for at få mere at vide.

Vækst = hacket.

Planlæg indlæg, tal med kunderne, og følg dine resultater Få din virksomhed til at vokse hurtigere med SMMExpert.

Start gratis 30-dages prøveperiode

Sådan opretter du overvågning af sociale medier

Trin 1: Vælg det bedste værktøj til overvågning af sociale medier til dit formål.

Se listen ovenfor, hvis du endnu ikke har fået afgrænset den.

Trin 2: Lav en brainstorm over dine søgeord.

Hvilke ord eller navne bruger folk, når de taler om dit brand?

Hvis du er en fastfoodkæde, vil folk måske nævne dine vegetabilske burgere meget mere end din administrerende direktør. Hvis du derimod er en AI-startup med fem personer, vil navnet på den berømte investor måske være indgangspunktet for opdagelse. Her er nogle steder at starte:

 • Varemærke eller firmanavn som både håndtag og omtale (dvs. @MoodyBlooms og #MoodyBlooms)
 • Produktnavn(e) (f.eks. #PeekFreans #MoonPie)
 • Navne på tænkende ledere, CEO'er, talspersoner osv.
 • Slogans eller slagord
 • Brandet hashtags (f.eks. #optoutside, #playinside osv.)

Du skal også gentage alt ovenstående for hver af dine vigtigste konkurrenter.

Udvid derefter dine synspunkter til at omfatte din branche, vertikale branche eller niche.

 • Branche hashtags eller nøgleord (f.eks. #inboundmarketing, #SEO,)
 • Hashtags eller nøgleord for fællesskaber eller grupper (f.eks. #banffcentreartist)
 • Platformsspecifikke hashtags eller nøgleord (f.eks. #containergardenersofinstagram, YouTubers)
 • Hashtags eller nøgleord for placering (f.eks. #MileEnd, #JasperNationalPark #QueenWestWestWest)

Du kan få en detaljeret oversigt over de mest almindelige søgeovervågningsforespørgsler, som brands bruger, ved at se vores seneste webinar med Brandwatch.

Trin 3: Indstil dine søgninger i din brand overvågningssoftware.

Det afhænger af, hvilket værktøj du vælger. Efter vores ydmyge mening er det bedre, jo flere samtidige og gemte søgninger et værktøj tilbyder (det er bare for deprimerende at skrive navnet på din største konkurrent i Instagram-søgelinjen hver dag).

Bonus: Download en gratis vejledning for at lære, hvordan du bruger overvågning af sociale medier til at øge salg og konverteringer i dag Ingen tricks eller kedelige tips - bare enkle, letforståelige instruktioner, der virkelig virker.

Få den gratis vejledning lige nu!

Her er en hurtig instruktionsvideo, der viser, hvordan du bruger SMMExperts stream-funktion, hvis du er nysgerrig efter at vide, hvordan den fungerer:

Trin 4: Tjek dine streams regelmæssigt.

Hvis du er hjernen og tommelfingrene bag virksomheden Instagram, vil du tjekke dine streams dagligt, eller måske endda hver time, eller måske vil du aldrig rigtig lade være med at tjekke dem.

På den anden side, hvis det ikke er din jobbeskrivelse at give hånd og kysse babyer på sociale medier (fordi det er det at klippe buketter eller træne heste), så overvej at sætte en påmindelse til dig selv om at gennemse dine søgninger. Tro os, du vil takke os senere.

Trin 5: Husk at genoverveje dine søgeord og justere dem med jævne mellemrum.

Som alle job, der involverer sociale medier, er social overvågning aldrig rigtig færdig Når du har oprettet dig selv og overvåget det i et par uger, kan du tage et nyt kig for at se, om din søgning virkelig fanger alt det, du ønsker, mens du filtrerer det, du ikke ønsker, fra.

Hvis du får for mange resultater, især ikke-relaterede resultater, skal du overveje at stramme dine søgeparametre. Hvis du ikke får mange resultater, skal du udvide dem. (Tip nr. 2 i denne artikel om research forklarer, hvordan du kan bruge boolske operatorer til din fordel).

Tips til overvågning af sociale medier

Overvåg på alle de sprog, som dine kunder taler.

Dette kan være let at overse for nordamerikanere, der er vant til at arbejde på ét sprog. Men hvis din virksomhed lige har købt en nystartet virksomhed i Montreal, skal du huske at oprette søgninger med franske, engelske (og fransksprogede???) ord og sætninger.

Hvis din nye kunde arbejder meget på et sprog, som du ikke taler, kan du samarbejde med det lokale team om at finde ud af, hvordan man staver "love it" på vietnamesisk eller "the worst" på russisk.

Afhængigt af størrelsen og den relative betydning af din målgruppe kan du måske bruge et sprogspecifikt værktøj til social overvågning. Crowd Analyzer er f.eks. fremragende til social overvågning på arabisk.

Mange værktøjer til overvågning af sociale medier (som SMMExpert) giver dig mulighed for at dele tilladelser med teammedlemmer, så du kan få hjælp, hvor du har brug for det, f.eks. fra dine franske eller spanske kolleger.

Giv din hashtag- og søgeordsstrategi næring, mens du overvåger.

Hvis du nogensinde har været i tvivl om, hvilket hashtag du skal tilføje til et Instagram-opslag, eller hvis du har tænkt på, hvad der vil ske med dine visninger, hvis du ikke finder det rigtige nøgleord til din YouTube-video, kan social overvågning hjælpe dig.

Ordskyen i SMMExpert Insights giver f.eks. idéer til, hvilke søgeord eller hashtags du måske vil tilføje til dine løbende overvågningsaktiviteter. Men den kan også give dig søgeord og hashtags, som du vil bruge i dine egne indlæg som en del af din overordnede hashtag-strategi.

Kilde: SMMExpert Insights, drevet af Brandwatch

Hvis du ved, hvilket sprog dine følgere taler (f.eks. taler folk om "container gardening" eller "balcony plants"?), kan du sikre, at du kan hjælpe dem med at finde dit fantastiske indhold.

Identificer influencers og brand advocates, som du måske ønsker at samarbejde med.

En anden smart måde at øge din sociale overvågning på er at holde øje med de gengangere, der gentager sig. Når du passer på den endeløse scrolling, skal du være opmærksom på de personer, der gentagne gange engagerer sig i eller nævner dit brand.

Hvis de altid klapper eller hepper på og har deres egne følgere, kan du overveje at inkludere dem som en del af din strategi for influencer marketing.

Det er nemt at vælge et værktøj, der kan lave de komplicerede beregninger for at finde ud af, hvem dine største fans er, og det er en let gevinst.

Kilde: SMMExpert Insights, drevet af Brandwatch

Indstil advarsler for usædvanlig aktivitet.

Hvis din stemning falder, når din nye tv-reklame lanceres, eller hvis din konkurrent lancerer et skræmmende cool nyt produkt, skal det sociale team være blandt de første, der får besked om det.

En krise på de sociale medier (eller bare en almindelig PR-krise) kan opstå når som helst. Overvågning af sociale medier kan advare dig, hvis mængden af omtaler stiger kraftigt, eller hvis de sociale følelsesmålere tikker over i rødt hele vejen ned ad tavlen.

Det rigtige værktøj vil ikke blot advare dig, men sikre, at du har indsigt i realtid til rådighed, så du kan træffe beslutninger om, hvordan du løser problemet.

Del dine resultater.

Apropos at dele: Lad resten af dit team (eller din virksomhed) vide, hvad du ser.

Nogle gange glemmer social media managers - som vi er - at vi har et enestående indblik i vores organisations omdømme og status i verden. Hvor meget vil du satse på, at dit salgsteam, endsige din administrerende direktør, har tid, knowhow eller værktøjer til at gennemgå de Niagara Falls af meninger og følelser, som verdens 4,5 milliarder brugere af sociale medier deler online?

Rapporter om overvågning af sociale medier er vigtige af to årsager:

1) at bevise, at dit arbejde er 24 % af markedsføringsbudgettet værd (jeg peger ikke på nogen, men nogle gange har folk brug for at blive mindet om det) og,

2) at sikre, at din viden om dine kunder og potentielle kunder når frem til de personer, der træffer beslutningerne.

Så uanset om din virksomhed er kundeorienteret eller dataorienteret, er vores råd at vælge et værktøj, der nemt kan integrere overvågning af sociale medier med brugerdefineret rapportering.

Brug SMMExpert til nemt at finde og overvåge samtaler, der er relevante for din virksomhed på de sociale medier. Spar masser af tid og forbedr dine resultater. Prøv det gratis i dag!

Spar tid nu

Gør det bedre med SMMExpert , den alt-i-ét værktøj til sociale medier. Hold dig på forkant med tingene, voks, og slå konkurrenterne.

Gratis 30-dages prøveperiode
Rul til toppen