Hvad er Roblox? Alt, hvad du behøver at vide om den sociale spilplatform

Medmindre du er Rip Van Winkle eller en eremit fra Nordsøen, er vi villige til at vædde på, at du har hørt ordet "Roblox" flyde rundt i de seneste par år. Med over 52 millioner daglige aktive brugere har den sociale spilplatform taget internettet med storm, og det har gjort os nysgerrige. Men hvad er Roblox egentlig?

En vigtig ting, du skal vide om Roblox på forhånd, er børnene kærlighed Ifølge en nylig præsentation af indtjeningen er over halvdelen af Roblox-brugerne under 13 år.

Men selv om du ikke hører til platformens kernemålgruppe, bør du forstå, hvad Roblox er, og hvorfor det er så vigtigt for både børn, voksne og brands.

Vi har svar på alle dine Roblox-relaterede spørgsmål, selv dem, du har været for bange til at stille teenageren i dit liv.

Download vores rapport om sociale tendenser for at få alle de data, du har brug for, til at planlægge en relevant social strategi og skabe forudsætninger for succes på sociale medier i 2023.

Hvad er Roblox?

Roblox er en app, der giver brugerne mulighed for at spille en lang række spil, skabe spil og chatte med andre online. Den kombinerer spil, sociale medier og social handel. Roblox, der betegner sig selv som det "ultimative virtuelle univers", er steder, hvor brugerne kan socialisere, bygge deres egne rum og endda tjene og bruge virtuelle penge.

Spil på Roblox kaldes officielt for "oplevelser", som falder ind under en række forskellige genrer. Brugerne kan prøve kræfter med spil som rollespil, eventyr, kamp, obby (forhindringsbaner), tycoon, simulator og meget mere.

Mange af de mest populære spil på appen, herunder Adopt Me! og Brookhaven RP, hører til kategorien rollespil. Disse spil er mindre spil og mere virtuelle mødesteder. Tusindårsalderen kan betragte dem som Gen Z's version af Club Penguin. Andre kategorier fokuserer mere på smidighed, strategi eller færdigheder.

Selv om selve platformen er gratis, kan brugerne foretage køb inden for hver oplevelse. En del af salget (ca. 28 cent pr. dollar, der bruges) går tilbage til spillets skaber. Det betyder, at brands og producenter i alle aldre kan tjene penge, hvis de spil, de udvikler, bliver populære. Det bringer virkelig brugergenereret indhold op på et helt nyt niveau.

Jailbreak, et af platformens mest populære spil, blev udviklet af teenageren Alex Balfanz, som betalte sin universitetsuddannelse udelukkende med sine Roblox-indtægter, og spiludvikleren Alex Hicks tjente over 1 million dollars om året på at skabe spil til platformen, og alt sammen inden han fyldte 25 år.

Er du stadig ikke sikker på, hvad Roblox egentlig gør? Hvis du ikke har en teenager til at vejlede dig, anbefaler vi, at du selv prøver det. For at komme i gang skal du først oprette en konto og derefter downloade appen på din telefon eller computer. Når du er inde, har du adgang til millioner af brugergenererede spil.

Hvis du vil lave dine egne spil, skal du downloade Roblox Studio , den "medrivende kreative motor", der giver brugerne mulighed for at skabe deres egne spil.

Har du stadig spørgsmål? Vi ved, at det er meget at lære!

Hvornår blev Roblox skabt?

Roblox blev officielt lanceret i september 2006. Det kan komme som en overraskelse for mange, at Roblox er ældre end Snapchat, Discord og endda Instagram! Det skyldes, at det tog meget længere tid for platformen at få vind i sejlene.

Mens Roblox' medstiftere David Baszucki og Erik Cassel officielt lancerede platformen for over 15 år siden, begyndte den først at vinde indpas efter omkring ti år. Og den eksploderede virkelig i popularitet under COVID-19-pandemien, hvor antallet af daglige aktive brugere steg med 40 procent.

Hvor mange mennesker spiller Roblox?

Virksomheden oplyser, at over 52 millioner mennesker spiller Roblox online hver dag, hvilket er en stigning på 21 % i forhold til sidste år.

Hvem bruger Roblox?

Historisk set har Roblox mest henvendt sig til teenagere og børn, og den største og mest engagerede målgruppe er 9-12-årige mænd.

I et brev til aktionærerne oplyste Roblox imidlertid for nylig, at dets brugere er ved at blive "ældre". I et brev til aktionærerne oplyste Roblox, at dets hurtigst voksende målgruppe er 17-24-årige.

Kilde: Roblox

Roblox er populært i hele verden. Mens spillere fra USA og Canada historisk set har udgjort den største del af brugerbasen, overgik antallet af europæiske spillere sidste år de amerikanske og canadiske spillere. I dag er der omtrent lige så mange brugere i Asien som i USA og Canada.

Er Roblox gratis?

Ja, Roblox er gratis at downloade, og de fleste spil på platformen er gratis at spille, men brugerne kan købe opgraderinger, boosts, tøj, tilbehør, skins og meget mere i spil.

Køb i spillet sker med platformens virtuelle valuta, Robux. Disse kan købes med rigtige penge, vindes eller optjenes under spillet. Brugere kan også bytte og sælge genstande til andre brugere i nogle spil.

Hvem er skaberen af Roblox?

Roblox blev skabt af David Baszucki og Erik Cassel, to ingeniører, der begyndte at arbejde på prototypen til platformen i 2004. Cassel var administrator og vicepræsident for teknik, indtil han døde af kræft i 2013. Baszucki er nu administrerende direktør.

Hvad er det mest populære spil i Roblox?

Der er over 40 millioner spil, men hvordan kan du vide, hvilke Roblox-oplevelser der er værd at bruge din tid på? Ved at starte med de mest populære spil i Roblox kan du få en fornemmelse af, hvordan millioner af brugere interagerer med appen.

Lige nu er det mest populære spil på Roblox Adopt Me! med over 29,4 milliarder besøg og 24,7 millioner favoritter. Rollespillet giver brugerne mulighed for at adoptere og opdrage kæledyr og dyr, indrette deres virtuelle hjem og interagere med venner.

Andre populære spil på Roblox omfatter Brookhaven RP med 21,4 milliarder besøg og 14,6 millioner favoritter, Tower of Hell med 18,7 milliarder besøg og 10,1 millioner favoritter og Blox Fruits med 7,1 milliarder besøg og 4,3 millioner favoritter.

Kilde: Roblox

Download vores rapport om sociale tendenser for at få alle de data, du har brug for, til at planlægge en relevant social strategi og skabe forudsætninger for succes på sociale medier i 2023.

Få den fulde rapport nu!

Er Roblox et socialt netværk?

Ja, Roblox er et socialt spilnetværk i metaverset, der giver brugerne mulighed for at skabe forbindelser med fremmede i det globale fællesskab og med folk, de kender i det virkelige liv.

Ifølge virksomheden sender Roblox-brugere ca. 2,5 milliarder chatbeskeder dagligt. Appen giver brugerne mulighed for at sende venneanmodninger, udveksle beskeder og handle med andre brugere i spil.

Sidste år lancerede Roblox Spatial Voice Chat, som gør det muligt for brugere at tale med andre spillere, der befinder sig i nærheden af dem i spil. Alderskontrollerede brugere, der er 13 år eller ældre, kan vælge at deltage i voice chat-funktionen.

Ud over at kommunikere med andre kan brugerne udnytte den magt, der ligger i at stemme på platformen. Spil kan up- og downvotes, følges eller favoriseres, hvilket er med til at signalere deres kvalitet og popularitet til andre brugere.

Sådan laver du et Roblox-spil

Hvis du er interesseret i at designe dit eget videospil og potentielt blive berømt i Roblox, skal du først downloade Roblox Studio på din computer.

Derefter skal du lære det grundlæggende i Roblox' scriptingsprog. Appen bruger et programmeringssprog kaldet Lua, som er relativt nemt at lære, hvilket gør det til en god måde for unge programmører at forstå det grundlæggende i videospiludvikling.

Roblox Studio tilbyder en række skabeloner, der gør det nemt at begynde at bygge dit onlinespil. Udforsk skabelonerne, tilføj dine egne komponenter, og lær alt om, hvordan videospil bliver lavet.

Sådan bruger brands Roblox

Hvis du er en dygtig markedsfører, der leder efter måder at nå ud til en yngre målgruppe på, kan du overveje at udvikle dit eget spil på Roblox.

Mærkespil på platformen har potentiale til at gå viralt og indbringe mærker store summer. Tag bare Gucci, som vakte opsigt, da en virtuel version af en af deres tasker blev solgt for over 4.000 dollars på appen.

Mærker som Clarks, Spotify, Chipotle, NARS, Gucci, Tommy Hilfiger, Nike og Vans har bygget virtuelle oplevelser på Roblox, og investeringen har vist sig at være det værd. Gucci's Gucci Town har næsten 33 millioner besøg, mens Chipotles Burrito Builder har over 17 millioner.

Hvis du vil have inspiration til Roblox-spil med branding, kan du kigge på Spotify Island. Streamingtjenesten tager brugerne med på en virtuel skattejagt, hvor de kan møde deres yndlingskunstnere, lege med lyden og samle særlige varer.

Nikeland er en anden bemærkelsesværdig mærkevareoplevelse, hvor næsten 20 millioner brugere tager på sportslige quests og samler Nike-udstyr til deres avatarer.

Kilde: Roblox

Er Roblox sikkert for børn?

Hvis du er forælder, spekulerer du måske på, om Roblox er et sikkert sted for dit barn. Som alle andre sociale medier er appen forbundet med risiko for svindel og mobning. Kritikere har faktisk kritiseret Roblox for ikke at beskytte børn på appen tilstrækkeligt mod chikane og misbrug.

Roblox hævder, at de automatisk filtrerer upassende indhold fra chatten, men forældre bør være forsigtige og undervise deres børn i online-sikkerhed, før de lader dem oprette en Roblox-konto.

Som forælder kan du begrænse chat i spillet, køb i appen og adgang til visse spil. Du kan også fastsætte en månedlig forbrugsgrænse og slå notifikationer til, så du får besked, når dit barn bruger penge i appen.

Du kan se en liste over forældrekontrol ved at logge ind på din Roblox-konto og gå til indstillinger. I afsnittet om forældrekontrol kan du se en mulighed for at tilføje en PIN-kode til forældre. Når PIN-koden til forældre er aktiveret, kan brugerne ikke foretage ændringer i indstillingerne uden at indtaste en PIN-kode.

Roblox: TL;DR

Hvis du mangler tid, kan du få det her: Roblox er en platform, der er vært for mere end 40 millioner brugergenererede oplevelser og giver brugerne mulighed for at bygge deres egne fra bunden af. På disse oplevelser kan brugerne spille spil, socialisere med andre og tjene og bruge en virtuel valuta kaldet Robux.

Spar tid på at administrere din tilstedeværelse på sociale medier med SMMExpert. Fra et enkelt dashboard kan du udgive og planlægge indlæg, finde relevante konverteringer, engagere publikum, måle resultater og meget mere. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Gør det bedre med SMMExpert , den alt-i-ét værktøj til sociale medier. Hold dig på forkant med tingene, voks, og slå konkurrenterne.

Gratis 30-dages prøveperiode
Rul til toppen