Sådan får du gratis følgere på TikTok: 11 gode tips

Vil du kende hemmeligheden bag at få mange følgere på TikTok?

Vi bebrejder dig ikke noget!

Med 689 millioner aktive brugere på verdensplan i januar 2021 er alle og deres bedstemødre på TikTok. At have mange følgere kan betyde en direkte linje til din virksomheds målgruppe - en forbindelse, som de fleste marketingstrateger kun drømmer om - så det er vigtigt at sikre, at din målgruppe kan finde dig.

Så hvordan gør du dig selv "findbar" og endnu bedre, "følgelig"?

Spoilervarsel: Det er ikke så ligetil. Hvis det var, ville vi alle være blevet virale nu. Og lad dig ikke narre af apps, der lader dig købe bots og falske følgere. Det vil kun give næring til dit ego og ikke gøre noget for din brand awareness.

De følgende tips viser dig, hvordan du får flere følgere på TikTok på den ærlige måde.

Bonus: Få en gratis tjekliste til TikTok-vækst fra den berømte TikTok-skaber Tiffy Chen, der viser dig, hvordan du kan få 1,6 millioner følgere med kun 3 studiolamper og iMovie.

Sådan får du flere TikTok-tilhængere gratis

Definer din målgruppe

Du kan ikke være alt for alle mennesker. Kend din målgruppe, så ved du, hvordan du kan få deres opmærksomhed. Vær specifik. Gå ind på en niche. Hvad kan de lide, hvad kan de ikke lide?

Hvis du har en klar idé om, hvem din målgruppe er (og ikke er), kan du hjælpe dig med at få dit indhold på deres For You Page. FYP eller For You Page er den side, du lander på, når du åbner TikTok. Det er der, du gerne vil være!

Find ud af, hvad din målgruppe er interesseret i.

Hvis du ikke ved, hvad de går op i, så spørg dem bare!

Brug dine andre sociale medieplatforme til at spørge dine følgere om, hvilket indhold de gerne vil se på TikTok. Instagram-afstemninger og -spørgsmål kan gøre dette meget engagerende, og de kan få at vide, at du har en TikTok, de bør følge (blink blink).

Tjek konkurrencen.

Det er heller ikke nogen dårlig idé at tjekke lignende skaberne og brands i din branche. Spil anerkender spil, når alt kommer til alt. Da I deler et lignende publikum, er det som gratis research!

Undersøgelse Gen Z

Husk på, at TikTok er stedet, hvor mange af Gen Z'erne holder til. I USA er langt størstedelen af TikTok-brugerne under 30 år gamle.

Hvis din målgruppe stadig kan komme med på Forbes' liste over 30 under 30-årige, er dine chancer for at nå dem på TikTok langt bedre. Men bare rolig, flere og flere mennesker (også over 30-årige) er med på TikTok-festen, så du skal heller ikke holde dig væk, hvis du har en lidt ældre målgruppe.

Deltag i udfordringer

Udfordringer er en af de største tendenser på TikTok og kan få dit antal følgere til at stige kraftigt.

Hvis du ikke ved, hvad en udfordring er, er det, når du beder eller udfordrer brugere om at gøre eller prøve noget. Men det kan være hvad som helst:

Udfordringer kan teknisk set finde sted på alle netværk, men de er mest populære på TikTok.

Her er nogle tips, som du skal huske på, når du deltager i en TikTok-udfordring for at få flere følgere:

Vælg den rigtige udfordring

Nogle udfordringer spredes som en steppebrand, mens andre går i vasken. En stor del af deres succes er, hvor let de kan genskabes, og hvor let de kan relateres til andre. TikTok-udfordringen #youdontknow gør dette rigtig godt (og er sandsynligvis grunden til, at hashtagget har 237,1 millioner visninger!)

Husk: Det er dit personlige præg, som du giver en udfordring, der får den til at skille sig ud.

Prøv en hashtag-udfordring med et branded hashtag

Alle virksomheder kan oprette en hashtag-udfordring, som lader TikTok-brugere skabe indholdet og lave reklame for dig. Det fungerer rigtig godt, hvis du henvender dig til allerede populære skabere og tilbyder at betale dem for at skabe en video til din udfordring. Du får adgang til deres loyale og engagerede følgere og udvider dit publikum. Tjek visningerne på Walmart's hashtag "Tilbage til skolenudfordring om outfits til den første dag!

Kom på For You-siden

For dig-siden er for TikTok-skabere det samme som Explore-siden er for Instagrammere. Tænk på: det seje bord i skolens kantine. Det er der, du skal være for at blive set!

Hvordan fungerer TikTok For You-siden?

TikTok siger, at de anbefaler videoer til din For You-side baseret på, hvordan du interagerer med andre videoer på TikTok. Du kan læse mere om algoritmen her, men i bund og grund er det kurateret indhold til dig og kun dig. Det betyder også, at der ikke er to For You-sider, der er ens. Fedt, ikke?

Når din virksomheds indhold vises på mange For You-sider, kan du nemt tiltrække flere følgere, få flere likes og også blive viral.

Ved du ikke, hvordan du kommer ind på TikTok for dig-siderne?

Bare rolig, vi har nogle forslag, der kan hjælpe dig med at komme på så mange FYP'er som muligt.

Skab engagerende indhold

I modsætning til Instagram eller YouTube kan TikTok-konti med få eller ingen følgere stadig håbe på at blive viralt med det rigtige indhold. I teorien burde det mest cremede indhold komme til tops. Sørg for, at dit indhold er af høj kvalitet, trendy eller relevant, og at det er noget, som dit publikum helt sikkert vil være interesseret i!

Skab masser af indhold

Husk din ABC: Always Be Content-ing! Jo mere indhold du har derude, jo flere chancer har du for at lande på For You-sider!

Du må heller ikke slette dine TikTok-videoer. Nogle gange kan en video, der er blevet lagt op i et par uger, pludselig ramme FYP-siden i massevis og blive viral helt af sig selv. Uanset om det er timing, force majeure eller bare dumt held, øger det at have masser af indhold i algoritmen dine chancer for at komme på flere For You Pages, hvilket kan give dig gratis følgere på TikTok.

Lav kvalitetsoptagelser

En anden god måde at komme på de eftertragtede For You-sider er ved at skabe videoer af høj kvalitet.

Brug et ringlys. Sørg for en god indramning. Sørg for, at lyden er klar og tydelig. Rediger dine videoer på en tiltalende måde.

Seerne er mere tilbøjelige til at interagere og engagere sig i dit indhold, hvis det er af høj kvalitet. Det er også mere sandsynligt, at det vil blive vist på siden Til dig.

Brug hashtags

Hashtags hjælper dit TikTok-indhold med at blive set af flere end blot folk, der allerede følger dig. De er nemme at oprette, søgbare og er endda vokset til at blive et effektivt markedsføringsværktøj for organisationer og brands samt almindelige TikTok-skabere. For ikke at nævne, at hashtags hjælper dig med algoritmen for TikTok For You Page. Hvis du bruger det rigtige hashtag, hjælper du folk, der ikke allerede følger dig, med at findedit indhold.

Her kan du se, hvordan du finder det rigtige hashtag for at få dit indhold set og tiltrække flere følgere.

Se, hvilke hashtags der er på vej til at blive populære

Der findes ikke noget magisk hashtag, der får dig med på alles FYP'er. Selv ved at bruge hashtags: #Foryou #FYP #ForYouPage er du ikke garanteret en plads.

At vide, hvilke hashtags du skal bruge, kan stadig føles som en smule uoverskueligt. Heldigvis er der måder at se, hvilke hashtags der er på vej - via værktøjet til hashtagforslag i appen. Du kan finde dette, når du opretter billedtekster til dine videoer. Tryk på # og forslagene vil dukke op. Det er dem, du skal bruge (hvis de er relevante for din video, selvfølgelig)!

Opret et branded hashtag

Et branded hashtag er en fantastisk måde at få TikTok-brugere til at engagere sig i dit brand ved at dele dit unikke hashtag. Det bør være en sætning eller et ord, der inspirerer folk til at involvere et brand i de samtaler, de har på TikTok, og drage fordel af de aktuelle tendenser. Det kan også være en branded hashtag-udfordring, der opfordrer TikTok-skabere til at skabe indhold for dit brand og bliveuofficielle brandambassadører.

Fyld også dine billedtekster med relevante hashtags!

Det er også vigtigt at inkludere relevante hashtags i dine indlægs billedtekster, der passer til dit indhold og brand. På den måde kan dit publikum finde dig, og algoritmen ved, hvad den skal gøre med dig. Og hvis du rangerer højt på et hashtag, kan folk søge på hashtagget og finde dine videoer. Du omgår algoritmen helt og holdent!

Få kontakt med din målgruppes foretrukne subkulturer

Hashtags er også grunden til, at der opstår mange nichefællesskaber og subkulturer på TikTok. TikTok kalder dem endda for de nye demografiske grupper, hvilket betyder, at det handler om at finde dit publikum ved at tilpasse dig til den rigtige subkultur. Er dit publikum virkelig til #cottagecore eller er de ægte #baddies? Kend dit hashtag = kend dit publikum!

Send indlæg, når din målgruppe er online

Selvfølgelig er det vigtigt, hvad du skriver, men det er lige så vigtigt, hvornår du skriver det.

Det bedste tidspunkt at sende indhold på de sociale medier er, når dit publikum er online!

Hvordan kan du finde ud af det? Ved at skifte til en TikTok Pro-konto.

Denne gratis opgradering giver dig adgang til TikTok Analytics, herunder din profils målinger og dataindsigt, som vil hjælpe dig med at finde det bedste tidspunkt at poste på.

Hvis du vil have endnu mere detaljeret information, kan SMMExperts TikTok-skemalægger endda anbefale de bedste tidspunkter til at poste dit indhold for at opnå maksimal engagement (unikt for din konto).

7-dages TikTok-træningslejr

Undrer du dig over, hvordan du kommer i gang med at promovere din virksomhed på TikTok? Få en e-mail med en ny udfordring hver dag i en uge, så du kan lære hvordan du skaber dine egne viralværdige videoer .

Skriv mig op

Brug Analytics til at finde ud af, hvornår din målgruppe er online.

Der er to ting, du skal overveje, når du skal finde ud af, hvornår det er bedst at poste: hvor dit publikum ser fra, og hvornår dit bedst sete indhold er blevet sendt.

Fanen Følgere i din Analytics viser din vækst i antal følgere, de bedste områder og følgernes aktiviteter. Husk, at den kun gemmer data for de sidste 28 dage.

I afsnittet "Follower-aktivitet" i fanen Follower-fanen kan du se detaljeret, hvilke tidspunkter og dage dit publikum er mest aktivt. Dette er registreret i UTC (Coordinated Universal Time). Så gør dig klar til at konvertere de aktive timer til at afspejle tidszonerne for det sted, hvorfra dit publikum ser med.

Den sidste del af billedet er indholdets ydeevne. Under afsnittet Indhold i TikTok Analytics kan du se dine indlægs ydeevne i løbet af de sidste 7 dage. Hvis du ser på dine bedste indlæg og de tidspunkter, hvor de blev lagt op, kan du få et bedre billede af forholdet mellem hvornår du lægger dit indhold op, og hvor godt det virker.

Bonus: Få en gratis tjekliste til TikTok-vækst fra den berømte TikTok-skaber Tiffy Chen, der viser dig, hvordan du kan få 1,6 millioner følgere med kun 3 studiolamper og iMovie.

Hent nu

Hvis du får mange øjne på nyt indhold, lige når du lægger det op, kan det hjælpe dine videoer med at få tidlig opmærksomhed og skabe et momentum, der kan føre til, at du får flere følgere på TikTok.

Cross promotion på andre platforme

De fleste mennesker bruger flere apps på samme tid. Faktisk fremgår det af en artikel om brugen af sociale medier i 2021, når man ser på 18-29-årige i USA: 71 % er på Instagram, 65 % på Snapchat og ca. halvdelen på TikTok-konti. At placere dit indhold på flere platforme - Facebook, Instagram og Twitter - hjælper din generelle synlighed og vil skabe trafik til din TikTok-profil.

Genanvend dine videoer til Instagram Reels

Instagram Reels er de nye børn i blokken og er lidt som Instagrams egen version af TikTok. Reels kan være op til 60 sekunder lange, mens TikTok-videoer nu kan være 3 minutter lange - så du kan være forberedt på at forkorte dine videoer, hvis det er nødvendigt.

Prøv også at undgå at efterlade TikTok-vandmærket på din Reel, da Instagrams algoritme ikke vil fremme det.

Reels har også en Explore-side, så du har adgang til et helt nyt publikum. Hvis du gerne vil sætte dine Reels op til succes med dette effektive opdagelsesværktøj, kan du læse vores guide til at få dit indhold på Instagram Explore-siden.

Brug TikTok-annoncer

En anden måde at omgå algoritmen på og nå ud til dit publikum er at oprette TikTok-annoncer. Denne mulighed afhænger af, om du har et budget til det.

Med TikTok Ads Manager får du adgang til et globalt TikTok-publikum med forskellige værktøjer til administration af annoncer - målretning, oprettelse af annoncer og rapporter om indsigt - som hjælper dig med at få mest muligt ud af dine annoncer.

Hvorfor TikTok-annoncer? De er stadig ret nye, så der er masser af plads til at være kreative og blive set af de rigtige mennesker - uden megen konkurrence.

Her er nogle fede ting ved TikTok-annoncer:

 • Du kan målrette dig mod specifikke demografiske grupper og steder.
 • Med funktionen "Tilpassede målgrupper" kan du finde personer, der allerede kender din virksomhed eller har været involveret i den.

Der er forskellige annoncemuligheder, du kan vælge imellem (men husk, at de alle er dyre - 25.000-50.000 dollars pr. dag - så hvis du ikke har et annoncebudget, skal du springe til næste punkt):

 • In-Feed-annoncer
 • TopView (gør din annonce til det første, de ser, når de åbner appen)
 • Brand Takeover (ligesom TopView, ses først, når appen åbnes, men det er en fuldskærmsannonce)
 • Brand Hashtag-udfordringer (brugerdefinerede hashtag-udfordringer placeret på Discovery-siden)
 • Branded Effect (dit eget brugerdefinerede augmented reality virtual filter)

Bliv partner med andre TikTok-skabere

Et samarbejde med en populær TikTok-skaber kan forstærke dit budskab og sætte gang i din kampagne. Du kan bruge Creator Marketplace til at finde en række skabere, influencers og TikTok-personligheder, der kan passe godt til dit brand og har samme målgruppe.

Gør dine bedste videoer til annoncer med TikToks nye værktøj "Promote" (Fremme)

Promote er nyligt blevet tilgængelig for at hjælpe virksomheder med at nå ud til flere mennesker og udvide deres fællesskab med deres TikTok-videoer. Med Promote kan du forvandle enhver organisk TikTok-video til en annonce, så du kan begynde at nå ud til nye målgrupper, opbygge en følgerskare og skabe trafik til din virksomheds websted. Omkostningerne kan også være høje, så du skal selv afgøre, om det er det værd for dig.

Fordele: Du får indsigt, så du ved, hvad der har givet genlyd hos dit publikum.

Husk, at du kun kan promovere videoer, der bruger original lyd eller lyde, der kan bruges til kommercielle formål.

Hvorfor kender så mange mennesker (inklusive mig selv) teksten til "Into The Thick of It" af Backyardigans? Fordi TikTok, det er derfor.

Hvis du kigger på de sange, der er øverst på hitlisterne lige nu, er mange af dem superpopulære på TikTok. Det er ikke tilfældigt. TikTok er et stort aktiv for musikindustrien og samarbejder med pladeselskaberne om at få visse sange frem i appen. Hvis du kobler dig på en af disse sange, har din video større chance for at blive afspillet på FYPs. (Og med det mener vi, at du skal bruge en trending-sang idin video. Det behøver ikke at være en dans!)

Her kan du se, hvordan du finder trendy musik og lyde:

 1. Gå ind i TikToks videoredigeringsværktøj
 2. Tryk på plus-ikonet nederst på skærmen
 3. Tryk på "lyde"
 4. Rul igennem, hvad der er på vej!

Sådan finder du ud af, hvad dine følgere lytter til:

For at finde de bedste lyde, som dit publikum har lyttet til i de seneste 7 dage, skal du gå til fanen Analytics (du skal have en TikTok Pro-konto for at kunne gøre det!) og under fanen Followers scrolle ned for at se al den forskellige musik og lyd, som dit publikum lytter til.

11. Eksperimentér med TikTok-duetter og stitching

En anden cool funktion i TikTok er Duets. Det er videoer side om side, en af den oprindelige skaber og den anden af en TikTok-bruger. De kan bruges til at kommentere, komplimentere, svare eller tilføje til den oprindelige video og er en sjov måde at interagere på i appen. Der er også en mulighed for duet med grøn skærm, hvor den oprindelige video er baggrunden.

Duetter opfordrer folk til at dele og interagere med dit brands indhold, hvilket øger chancen for, at det bliver set af flere og andre brugere. Det skaber et stort engagement i brandet og giver mulighed for flere følgere, som måske ellers ikke ville have set dit indhold.

Denne skaber duetterede sin reaktion på en populær video og opnåede over 2 millioner likes.

Stitch giver brugerne mulighed for at klippe og integrere scener fra en anden brugers video i deres egen video. Ligesom Duet er Stitch en måde at genfortolke og tilføje til en anden brugers indhold på og bygge videre på deres historier, tutorials, opskrifter, matematiktimer m.m. Det er endnu et værktøj til at engagere folk, der kan få dem til at trykke på plus-tegnet.

Sidste tanker om at få TikTok-følgere

Der findes ikke nogen standardløsning til at få flere følgere på TikTok. Men der er helt sikkert mange måder at få flere visninger og få dit indhold på de rigtige For You-sider. At kende dit publikum, udnytte tendenser, hashtags og udfordringer, bruge andre sociale medier og annoncer til at promovere dine ting, og timingen af dine indlæg korrekt er alle gode måder at øge dine chancer for at få flere følgere på TikTok.at få følgere uden at downloade skitseagtige apps eller betale penge for bots.

Udvid din tilstedeværelse på TikTok sammen med dine andre sociale kanaler ved hjælp af SMMExpert. Fra et enkelt dashboard kan du planlægge og udgive indlæg på de bedste tidspunkter, engagere dit publikum og måle resultaterne. Prøv det gratis i dag.

Prøv det gratis!

Voks hurtigere på TikTok med SMMExpert

Planlæg indlæg, lær af analyser, og svar på kommentarer alt sammen på ét sted.

Start din 30-dages prøveperiode
Rul til toppen