Sådan laver du markedsføring på sociale medier for små virksomheder

Social media marketing for små virksomheder handler om at være strategisk. Mens store virksomheder har den luksus at have dedikerede ressourcer og tid, skal små virksomheder være mere fleksible, smidige og kreative.

Du kan ikke bare kaste penge efter et problem og håbe på det bedste. Du skal være klog på, hvordan du bruger de sociale medier til at nå din målgruppe.

Her er alle de tips til markedsføring på sociale medier, du har brug for til at markedsføre din lille virksomhed i 2023.

Bonus: Få en gratis skabelon til en strategi for sociale medier til hurtigt og nemt at planlægge din egen strategi. Brug den også til at spore resultaterne og præsentere planen for din chef, dine holdkammerater og kunder.

Hvorfor bruge sociale medier til din lille virksomhed

Hvis du ejer en virksomhed, har du sandsynligvis brugt tid på at undersøge markedsføring på sociale medier for små virksomheder, og det er der god grund til.

Der er nu 4,2 milliarder aktive brugere af sociale medier Det er næsten dobbelt så mange som for bare fem år siden, i 2017. Disse brugere bruger i gennemsnit 2 timer og 25 minutter på sociale kanaler hver eneste dag.

Desuden er sociale medier ikke længere kun for store virksomheder. 71 % af de små og mellemstore virksomheder bruger faktisk sociale medier til at markedsføre sig selv, og 52 % af dem poster en gang om dagen.

Hvis du vil konkurrere, skal du være online. Her er fem vigtige grunde til at bruge sociale medier i erhvervslivet.

Nå flere potentielle kunder

Enhver virksomhedsejer ved hvor svært det kan være at tiltrække nye kunder Du kan bruge timer på at udvikle det perfekte produkt og designe et iøjnefaldende websted, men hvis ingen ved, at du eksisterer, er det hele forgæves.

De sociale medier har udlignet spillereglerne , hvilket giver små virksomheder mulighed for at konkurrere med større virksomheder om opmærksomhed. Ved at bruge sociale medieplatforme til at skabe indhold, der er interessant og engagerende, kan du nå ud til et bredere publikum og tilskynde dem til at købe fra dit brand.

Øg din brand awareness

En veludført strategi for markedsføring på sociale medier vil føre til øget synlighed for din virksomhed. Når du skaber interessant og relevant indhold, vil folk dele det med deres følgere, hvilket vil øge din rækkevidde og eksponering. Jo mere dit brand bliver vist online, jo større er chancen for, at folk bliver bekendt med det og i sidste ende køber det.

Forstå dine kunder bedre

Hvor meget ved du egentlig om dine kunder? Selv om du måske har nogle oplysninger om deres demografiske data, sociale medier kan hjælpe dig med at få mere detaljerede oplysninger Disse værdifulde kundedata kan bruges til at forbedre din strategi for markedsføring på sociale medier og sikre, at du skaber indhold, der appellerer til din målgruppe.

Vi har samlet demografiske oplysninger for alle de store sociale netværk. Brug dem til at vurdere, hvor din målgruppe bruger deres tid på nettet. Men husk, at disse demografiske data kun er et overblik.

Forstå dine konkurrenter bedre

Dine konkurrenter er online. Punktum. Og chancerne er, at de allerede har tænkt over deres tilstedeværelse på de sociale medier. Ved at se på, hvad de gør, kan du ikke blot få nogle idéer til din egen strategi, men du kan også at lære, hvad der fungerer godt for dem, og hvad der ikke fungerer godt for dem Disse konkurrentdata er en vigtig del af en vellykket strategi for markedsføring på sociale medier.

Ved at foretage en konkurrenceanalyse kan du lære, hvad der fungerer og ikke fungerer for andre virksomheder som din virksomhed. Vær ikke bange for at se ud over dine vigtigste konkurrenter , og lade os inspirere af succesen fra virksomheder i alle brancher.

Opbyg langsigtede relationer med dine kunder

Sociale medier handler ikke kun om at lægge smukke billeder og sjove billedtekster ud, men også om at opbygge relationer med dine kunder Det er disse mennesker, der vil købe dine produkter og tjenester og fortælle deres venner om dig, så det er vigtigt at pleje disse forbindelser.

Hvis du viser, at du bekymrer dig om dine kunder og deres oplevelse med din virksomhed, vil det være en stor hjælp for at sikre disse relationer på lang sigt Og efterhånden som fans deler og synes godt om dit indhold, stiger du i de sociale algoritmer og får ny gratis eksponering.

Husk på, at den gennemsnitlige internetbruger har 8,4 konti på sociale medier, så du kan oprette forbindelse til dem på forskellige platforme til forskellige formål. Du kan f.eks. bruge Facebook til at opbygge dit publikum og generere kundeemner og Twitter til kundeservice.

Lad os undersøge fordelene ved hver platform for små virksomheder nedenfor.

Hvilke sociale medieplatforme er bedst for små virksomheder?

Nu hvor du ved, hvordan du kan bruge sociale medier til små virksomheder, er det tid til at komme online.

Når du begynder at undersøge de bedste platforme og værktøjer til at opbygge din strategi for sociale medier, lad være med at gøre antagelser om, hvor din målgruppe bruger deres tid.

Dit instinkt siger dig måske, at hvis du henvender dig til generation Z, bør du springe Facebook over og fokusere på Instagram og TikTok. Men dataene viser, at næsten en fjerdedel af Facebook-brugerne er mellem 18 og 24 år.

Hvis du sælger til baby boomers, synes sociale spørgsmål måske ikke at være en topprioritet, men det bør det være. Facebook og Pinterest er de bedste sociale netværk for boomere. Voksne over 65 år er Facebooks hurtigst voksende målgruppe.

Valg af platforme behøver ikke at være en alt-eller-intet-tilgang. Du kan bruge forskellige sociale kanaler til at nå forskellige målgrupper eller til at opfylde forskellige forretningsmål.

Her er de bedste sociale medieplatforme for små virksomheder.

Facebook

Uanset hvad du mener om denne sociale mediegigant, Facebook er fortsat den mest anvendte sociale medieplatform på verdensplan. Der er over 2,9 milliarder aktive brugere om måneden og mere end 200 millioner virksomheder.

Facebook er en fantastisk platform for små virksomheder, fordi:

 • Der er et bredt demografisk spektrum. Facebook-brugerne spænder over alle aldersgrupper, køn og interesser.
 • Den kan bruges til flere formål. Du kan oprette en Facebook-side, køre reklamekampagner på tværs af Meta-produkter, spore målgruppedata og oprette en e-handelsbutik - alt sammen på én platform.
 • Det kan være en one-stop-shop. Facebook kan tilbyde en komplet kundeservicerejse, fra første kontakt til det endelige salg.

Hvis du overvejer at bruge Facebook til din lille virksomhed, skal du stille disse spørgsmål først:

 1. Hvem er din målgruppe? Facebooks mest engagerede målgruppe er mellem 18-44 år. Hvis din målgruppe ligger uden for dette aldersinterval, bør du overveje en anden platform.
 2. Hvad er dine forretningsmål? Målene på Facebook kan være alt fra at skabe synlighed for dit brand med en Facebook-side til at sælge produkter i en butik eller gennem Facebook-annoncekampagner. Hvis du kender dine mål, kan du nemmere afgøre, om Facebook er den rigtige platform for din virksomhed.
 3. Hvor meget tid kan du afsætte? Undersøgelser viser, at den bedste måde at opnå resultater på Facebook på er at skrive 1-2 gange om dagen. Hvis du ikke har tid til at gøre dette, bør du måske tage din ressourcestrategi op til revision.

Instagram

Mens Facebook fungerer som en generalistplatform, Instagram er stedet, hvor du kan blive specifik omkring din niche. Hvis du f.eks. er i mode-, mad- eller filmbranchen, er det sandsynligt, at størstedelen af din målgruppe er på Instagram.

Det er også værd at bemærke, at platformen er yngre - langt størstedelen af brugerne er mellem 18 og 34. Så hvis din målgruppe er baby boomers, bør du måske fokusere din energi andre steder.

Instagram er en fantastisk platform for små virksomheder, fordi:

 • Den tilbyder shopping i appen. Instagram gør det nemt for brugerne at købe produkter, som de ser i dine opslag, filmruller og historier.
 • Platformen er visuel , hvilket gør den ideel til virksomheder inden for mode, skønhed, rejser og fødevarer.
 • Instagram-brugere er engagerede -den gennemsnitlige bruger bruger 11 timer om måneden på appen.

Hvis du overvejer at bruge Instagram til din lille virksomhed, skal du stille disse spørgsmål først:

 1. Er mit brand godt visuelt præsenteret? Instagram er en meget visuel platform, så dine opslag skal være tiltalende.
 2. Kan jeg forpligte mig til at skrive regelmæssigt Som alle andre sociale medieplatforme kræver Instagram en konsekvent tilstedeværelse. Det anbefales at poste på Instagram 3-7 gange om ugen.
 3. Har jeg tid til at skabe engagerende indhold? Hvis du ikke har tid eller ressourcer til at skabe indhold af høj kvalitet, er Instagram måske ikke den bedste platform for din virksomhed.

Twitter

En anden platform med generel appel er Twitter. Twitter er det niende mest besøgte websted på verdensplan og har over 200 millioner aktive daglige brugere. Twitter-brugere er også meget engagerede shoppere, idet 16 % af internetbrugere i alderen 16-64 år rapporterer, at de bruger Twitter til at undersøge mærker, og 54 % rapporterer, at de sandsynligvis vil købe nye produkter. For annoncører er Twitters CPM den laveste af alle de store platforme.

Twitter er en fantastisk platform for små virksomheder, fordi det er:

 • Samtale: Twitter handler om at føre en samtale, enten mellem dig og dine kunder eller mellem dig og andre virksomheder.
 • I realtid: Twitter er stedet, hvor folk går hen for at finde ud af, hvad der sker lige nu, og derfor elsker nyhedsorganisationer og journalister Twitter.
 • Hashtag-venlig: Hashtags er en god måde at få dit indhold frem for folk, der er interesseret i det pågældende emne.

Hvis du overvejer at bruge Twitter til din lille virksomhed, bør du stille disse spørgsmål først:

 1. Er dine kunder på Twitter? Twitter er fantastisk til at opbygge relationer, men hvis dine kunder ikke er aktive på platformen, er det måske ikke din tid værd.
 2. Hvilken slags indhold vil du dele? Twitter er en god platform til at dele hurtige nyheder og opdateringer, men hvis du hovedsagelig sender billeder eller længere indhold, er det måske bedre at bruge en anden platform.
 3. Har du ressourcerne til at engagere dig i Twitter? Vi anbefaler, at du tweeter mindst 1-5 gange om dagen. Hvis du ikke mener, at du kan overholde dette, er Twitter måske ikke den bedste platform for din lille virksomhed.

TikTok

Måske tror du, at TikTok-markedsføring ikke passer til dit brand. Men selv veletablerede brands med et publikum langt uden for Gen Z er eksperimentere med denne platform .

TikTok er en fantastisk platform for små virksomheder, fordi:

 • Det er ensartede spilleregler. Du har ikke brug for et stort budget for at producere indhold af høj kvalitet.
 • Det handler om kreativitet. Hvis du kan være kreativ og tænke ud af boksen, vil du klare dig godt på TikTok.
 • Der er mange muligheder for viralitet. Hvis dit indhold er godt, har det en chance for at blive set af millioner af mennesker.

Hvis du overvejer at bruge TikTok til din lille virksomhed, skal du stille disse spørgsmål først:

 1. Har du tid til at lave TikTok-videoer? Selvom du ikke har brug for et helt produktionsteam ved din side, tager det tid at skabe TikTok-videoer og sende dem konstant.
 2. Bruger din målgruppe TikTok? Husk på, at TikToks målgruppe har tendens til at være 18-24 år. Så hvis du markedsfører til Generation Z eller unge millennials, er TikTok bestemt værd at overveje.
 3. Har du kreative idéer til videoer? Hvis du ikke er sikker på, hvilket indhold der ville gøre sig godt på TikTok, kan du tage dig tid til at gennemse appen og blive inspireret.

Pinterest

I de seneste år er Pinterest vokset fra at være en kreativ katalogplatform til at en af de mest effektive visuelle søgemaskiner Pinterest-brugerne elsker ikke kun at finde og gemme nye idéer, men de bruger også i stigende grad platformen til at træffe købsbeslutninger.

Bonus: Få en gratis skabelon til en strategi for sociale medier til hurtigt og nemt at planlægge din egen strategi. Brug den også til at spore resultaterne og præsentere planen for din chef, dine holdkammerater og kunder.

Få skabelonen nu!

Pinterest er en fantastisk platform for små virksomheder, fordi:

 • Det er et positivt rum. 8 ud af 10 Pinterest-brugere siger, at platformen får dem til at føle sig godt tilpas. At være til stede på en positiv platform kan være med til at forbedre dit brands image og omdømme.
 • Det er meget visuelt. Folk elsker billeder, fordi 90 % af den information, der overføres til hjernen, er visuel. Pinterest er det perfekte sted at dele smukke visuelle billeder af dine produkter eller tjenester.
 • Du kan nå ud til nye målgrupper. Fordi Pinterest er en visuel søgemaskine, har du mulighed for at blive fundet af folk, der aktivt søger efter produkter og tjenester som dine.

Hvis du overvejer at bruge Pinterest til din lille virksomhed, skal du stille disse spørgsmål først:

 • Har du nok visuelt indhold til at bruge Pinterest? Som vi sagde ovenfor, er Pinterest en meget visuel platform. Du skal bruge billeder af høj kvalitet for at få dine pins til at skille sig ud.
 • Er din målgruppe aktiv på Pinterest? Kvinder i alderen 25-34 år udgør 29,1 % af Pinterest's annoncepublikum, mens mænd kun udgør 15,3 %.
 • Har du produkter, du vil sælge på Pinterest ? 75 % af de ugentlige Pinterest-brugere siger, at de altid er på indkøb, så sørg for at have noget at tilbyde dem.

YouTube

YouTube er verdens mest populære sociale netværk til deling af videoer og kan prale af et potentielt reklameudbud på 2,56 milliarder. YouTube har ikke kun et enormt publikum, men er også et effektiv platform til fremme af produkter og tjenester.

YouTube er en fantastisk platform for små virksomheder, fordi:

 • Du kan skabe trafik til dit websted. Ved at inkludere et link til dit websted i dine YouTube-videoer kan du skabe trafik til dit websted.
 • Du kan forbedre din SEO. YouTube-videoer vises ofte i Googles søgeresultater, hvilket kan være med til at forbedre dit websteds SEO.
 • Du kan opbygge kendskabet til dit brand. YouTube er en enorm platform med en meget engageret brugerbase. Brug den til at lægge engagerende videoindhold ud, som vil være med til at skabe opmærksomhed omkring dit brand.

Hvis du overvejer at bruge YouTube til din lille virksomhed, skal du stille disse spørgsmål først:

 1. Har du ressourcer til at engagere dig i indholdsskabelse? I modsætning til TikTok kræver det mere end blot at optage et hurtigt klip på din telefon at lave YouTube-videoer. Du skal have et ordentligt kamera og nogle redigeringsevner (eller adgang til en, der har det).
 2. Har du noget unikt at sige? Der er allerede meget indhold på YouTube, så du skal sikre dig, at du har noget unikt og interessant at sige, før du starter en kanal. Spørg dig selv: Hvad kan jeg tilbyde, som andre virksomheder i min branche ikke kan tilbyde?
 3. Kan du forpligte dig til en regelmæssig uploadplan? Når du starter en YouTube-kanal, skal du kunne forpligte dig til at uploade nye videoer regelmæssigt. Det kan være en gang om ugen, en gang om måneden eller endda en gang om dagen - men konsekvens er nøglen.

Bonus: Få en gratis skabelon til en strategi for sociale medier til hurtigt og nemt at planlægge din egen strategi. Brug den også til at spore resultaterne og præsentere planen for din chef, dine holdkammerater og kunder.

Rul til toppen