5 grunde til, at TikTok er intimiderende (på den BEDSTE måde)

Måske stoler du ikke på dine dansemoves, måske synes du ikke, at du er "cool" nok, måske kan du ikke følge med i de uendelige trends og udfordringer, der dukker op og brænder ud lige så hurtigt.

Måske er du ikke sikker på, om du tilhører .

TikTok kan være intimiderende og - tør vi sige det - endda en smule overvældende. Men tror du os, når vi siger, at det også er det, der gør det spændende?

Det er sandt: Det samme, som giver dig nervøsitet, er også præcis det, der gør denne app så spændende, kraftfuld og virkningsfuld.

Det er her, den reelle værdi for din virksomhed ligger.

Er du ikke helt sikker på, at du er med på vognen? Vi har kigget på nogle af de mest almindelige betænkeligheder ved at bruge TikTok for Business og har undersøgt, hvorfor de faktisk er massiv muligheder.

Læs videre for at opdage TikToks reelle potentiale.

1. TikTok er helt forskellige

De sociale mediestrategier, du bruger på alle andre kanaler, virker ikke på TikTok. Ingen af dine hårdt tilkæmpede indsigter gælder.

Du har brugt aldre at finde ud af præcis, hvad du skal gøre på hvert enkelt netværk, og nu er du bange for, at du skal smide det hele ud af vinduet (kan du overhovedet forestille dig at behandle TikTok på samme måde som Twitter?!).

Hvorfor det faktisk er en mulighed

TikTok er meget anderledes end alle andre sociale medieplatforme, ja, men det er IKKE en dårlig ting. Det betyder også, at de problemer, du kæmper med på dine andre sociale kanaler, ikke gælder her.

Faldende organisk rækkevidde? Jeg har ikke hørt om hende.

Det er vigtigt, hvor mange følgere du har langt mindre Det skyldes, at TikTok-algoritmen er en anbefalingsmotor, der er designet til at vise dig videoer, som den tror, du vil synes om, baseret på brugerinteraktioner (f.eks. hvilke videoer du har set eller syntes godt om tidligere), kategorier, du har markeret som interessante, og meget mere.

TikTok siger selv, at "TikTok-algoritmen er baseret på indholdsengagement snarere end på sociale forbindelser".

Hvad kan man gøre ved det?

Du behøver ikke at genopfinde hjulet helt for at få din virksomhed på TikTok, men du skal vende tilbage til de grundlæggende principper for en god social strategi.

Spørg dig selv: Hvad ønsker din målgruppe?

Så længe dit indhold er relevant for din målgruppe, kan det nå ud til dem på TikTok. Dette er din chance for at gøre noget ny . nervepirrende? Ja, men også spændende.

Bonus: TikToks største demografiske grupper, vigtige ting du skal vide om platformen og råd om, hvordan du får det til at fungere for dig? Få alt det vigtigste om TikTok i 2022 et praktisk informationsark .

2. TikTok er drevet af kulturelle smagsdommere

Det, der er cool, lever og dør på TikTok, og meget af det skyldes de unge mennesker, som udgør størstedelen af brugerne.

TikTok er derfor blevet en kultur- og trendmotor, der ikke kun dikterer, hvad der er cool på de sociale medier, men også i det virkelige liv: inden for mode, mad, musik og popkultur - overalt.

Det kan være skræmmende, fordi det er notorisk svært at markedsføre sig over for disse grupper. Dit brand kan blive omfavnet det ene øjeblik og undgået det næste.

Hvorfor det faktisk er en mulighed

Ja, TikTok er Gen Z's hjemmebase (hvilket gør det til det perfekte sted at nå dem), og en stor del af appens kulturelle indflydelse stammer fra dem, men de er ikke de eneste: Amerikanske TikTok-brugere i alderen 35 til 54 år er mere end tredoblet i forhold til året før. (Læs det igen.)

Desuden bruger ældre voksne i stigende grad TikTok til at trodse stereotyper og definere, hvad der er cool - og de bliver modtaget med åbne arme.

Så du kan faktisk nå ud til de "seje" mennesker inden for enhver befolkningsgruppe på TikTok, men endnu vigtigere - det er ikke længere kun de "seje" mennesker, der kan være smagsdannere. TikTok har åbnet døren for tilfældige hobbyister, eklektiske subkulturer og æstetikker og traditionelt "ufede" eller uhøjtidelige fællesskaber, så de ikke kun kan samles, men også blomstre .

Der er ikke én slags cool længere.

Brugerne organiserer sig omkring nicher - og der er en for alt. Ja, virkelig. Selv teknologi. Selv finans. Selv jura. Selv B2B. Selv [indsæt din branche her].

TikTok er for hver form for forretning.

Du behøver ikke at presse dig selv ind i en kasse, hvor du bare ikke passer ind. Så udfordr det, du synes, er sejt. For TikTok er vildt at tage imod ting, der ikke er traditionelt eller mainstream cool - så længe det virker autentisk.

Det virker ikke at foregive at være cool eller forsøge at være cool, hvis man bare er... ikke .

Hvad kan man gøre ved det?

Det er alt sammen godt nyt for din virksomhed, for det betyder, at du ikke behøver at være populær på overfladisk seje ting for at blive populær. Du skal bare finde de rigtige mennesker og levere dit indhold på de rigtige måder.

Først og fremmest skal du vide, hvad essensen af dit brand er, og du skal læne dig op ad det helhjertet. Du skal ikke forsøge at være noget, du ikke er: TikTokere vil kaste dig for ulvene på grund af det.

For det andet skal du finde ud af, hvor din målgruppe befinder sig på appen.

Læser de op på #BookTok? Vokser de stærkt i #PlantTok? Er de med i #CottageCore? Gå lidt rundt og se nogle TikTok-videoer for at finde din niche. (Kald det research.)

Men du skal ikke stoppe her.

Lav videoer om deres passioner - videoer, som de kan relatere til, som underholder dem eller endda lærer dem noget nyt. Kommentér videoer, som andre i subkulturen lægger op. Og hvis du har mulighed for det, så samarbejd med skabere i din niche.

Hvorfor? overbelastning resultater: 42 % af brugerne opdager nye produkter fra skabernes brand-sponsorerede TikToks, og skaberne får 20 % højere købsintention.

Leder du efter en snydekode til at finde ud af, hvad f@*! der egentlig sker på TikTok, kan du tjekke Få det til at give mening: En TikTok-kulturvejledning for at få en genvej til at forstå de bedste skabere, populære subkulturer og meget mere.

TikTok er det sted, hvor tendenser bliver født. Det er på forkant med kulturen. Men alting bevæger sig så forbandet hurtigt, at det er svært at følge med, for slet ikke at tale om at skabe indhold, der rent faktisk virker.

Og der er så mange tendenser, at selv om du kunne følge med, ville du umuligt kunne gøre det hele, og du kan ikke bebrejdes for at tænke: Hvad er meningen med at prøve?

Hvorfor det faktisk er en mulighed

Den evige kamp for enhver social media manager (vi kender den kun alt for godt): Hvad fanden skal jeg skrive i dag? Og i morgen? Og i overmorgen? Og i overmorgen? Og så videre og så videre og så videre...?

At fylde en kalender med indhold, der føles friskt, smart og underholdende, er en af de sværeste dele af jobbet.

Den høje hastighed og mængden af tendenser på TikTok kan virke skræmmende i starten, men se det på denne måde: Det er også en uendelig kilde til indholdsideer.

Hele platformen er designet omkring tanken om genbrug, remixing og samarbejde. Så der er altid noget til at skrive på TikTok.

Hvad kan man gøre ved det?

TikTok er FULD af idéer til indhold, så udnyt dem.

Men - og det er vigtigt - du skal ikke føle dig tvunget til at hoppe på hver eneste trend, der kommer forbi. Ud over at vi er ret sikre på, at det ikke er menneskeligt muligt, vil vi heller ikke anbefale det.

Hvis du forsøger at gøre det hele, vil det betyde, at du i virkeligheden spreder dig for meget. Ikke alle tendenser bliver DINE tendenser, og det er helt i orden. Hvis du hopper på den forkerte tendens, vil dit brand ofte se værre ud, end hvis du slet ikke havde gjort noget. Du ved, hvilken der er den rigtige, når du ser den.

Fokuser i stedet på konstant at skabe godt og værdifuldt indhold og behandl trends som dit eget personlige idélager.

Den gode nyhed er, at selv om du aldrig deltager i en enkelt trend, vil du være på forkant, hvis du blot holder dig ajour med dem.

Hvorfor? Fordi TikTok-trends er på forkant med den kulturelle tidsånd, og det, du ser der, vil være det, der er populært alle andre steder om to uger.

Så selv om du ikke har tid eller ressourcer til at hoppe på en trend, når den opstår på TikTok, kan du i det mindste få referencerne og være forberedt på at bruge dem på dine andre sociale kanaler senere (hvis det er relevant, selvfølgelig).

Vores nyhedsbrev om TikTok-trends kan hjælpe dig. Det er din opdatering hver anden uge om de nyeste TikTok-trends, om du bør hoppe på dem (eller ej), inspiration fra andre virksomheder på appen og gode tips, så du kan leve dit bedste TikTok-liv.

4. TikTok handler om god video

Video er ALT på TikTok, hvilket kan få dig til at tro, at du har brug for professionelle videoproduktionsevner for at lave gode TikTok-videoer.

Det kan være en stor hindring for at skabe godt socialt indhold, hvis man ikke har det rette udstyr, de rette færdigheder eller (lad os se det i øjnene) et budget. Og nogle af de mest populære TikTok-videoer synes at være fyldt med smarte redigeringstricks og -effekter.

Hvorfor det faktisk er en mulighed

Det kan godt være, at appen kun handler om video, men det betyder ikke, at den handler om blank video.

Autenticitet er det vigtigste på TikTok. Nogle gange er det svært producerede videoer, der vinder frem, men oftest er det de små selvfremstillede ting, der rammer #fyp.

Globalt set siger gennemsnitligt 64 % af TikTok-brugerne, at de kan være deres sande jeg på TikTok, mens gennemsnitligt 56 % siger, at de kan sende videoer, som de ikke ville sende andre steder. som om appen - og det er også det, de ønsker at se fra virksomheder.

Faktisk er 65 % af TikTok-brugerne enige i, at professionelle videoer fra brands ikke hører hjemme eller føles mærkelige på TikTok, ifølge en undersøgelse, som TikTok har foretaget sammen med Flamingo (Marketing Science Global Community and Self-expression Study 2021).

Autenticitet er bare en god forretning: 56 % af brugerne og 67 % af skaberne føler sig tættere knyttet til de brands, de ser på TikTok - især når de udgiver menneskeligt, upoleret indhold.

Bonus: TikToks største demografiske grupper, vigtige ting du skal vide om platformen og råd om, hvordan du får det til at fungere for dig? Få alt det vigtigste om TikTok i 2022 et praktisk informationsark .

Download nu!

Hvad kan man gøre ved det?

Brugerne vil ikke have polering, de vil have virkelighed, så vær dig selv - fejltagelser og det hele.

Det bedste udstyr til at filme er noget, du allerede har: en mobiltelefon. Brug TikTok selv til at redigere din video (den har TONSVIS af brugervenlige funktioner). Og hvis du vil have lidt hjælp, kan du tjekke vores TikTok-videoværksted, hvor en skaber trin for trin guider dig gennem processen med at lave din første video.

Hvis stilen på din video ikke er så vigtig, hvad er så vigtigt? Indholdet. Ud over et uudtømmeligt udbud af idéer til indhold, der er baseret på trends, er der masser af andre muligheder for, hvad du kan sende.

Du kan vise folk en dag i din virksomheds liv. Giv dem et kig ind bag kulisserne. Lær dem noget nyt. Fortæl dem en historie. Vis et nyt produkt frem. Vis dine mest interessante medarbejdere frem. Mulighederne er uendelige.

5. TikTok er fuld af brands, der laver spændende ting

Detailhandel og B2C-brands har tendens til at få mest opmærksomhed for at lave seje ting på TikTok.

Du behøver blot at se på virksomheder som Chipotle og Gymshark - der hopper på trends, kører populære hashtag-udfordringer med branded hashtag og har millioner af følgere - for at se det i aktion.

Det kan være lidt skræmmende at se alle disse mærker blive fremhævet som succeshistorier.

Du vil ikke være den kedelige gæst til festen, og TikTok virker som et sted, hvor dit brand skal være super cool, trendy eller provokerende - og det er ikke naturligt for dit brand eller din branche.

Hvorfor det faktisk er en mulighed

B2B-virksomheder (og også mange servicebaserede virksomheder) opererer ofte på meget nicheprægede områder med et meget nichepræget publikum. På andre netværk virker dette imod dig.

Men TikTok-algoritmen har langt større sandsynlighed for at få dit meget nicheprægede indhold ud til det meget nicheprægede publikum, som sandsynligvis vil være oprigtigt begejstret for det. På den måde tjener TikTok faktisk B2B-virksomheder (og andre ikke-oplagt spændende mærker) bedre end andre sociale netværk.

På samme måde som du ikke behøver at producere glansfilm for at få succes på TikTok, behøver du heller ikke at lave vildt flotte videoer for at nå ud til DINE folk.

Underholdning er en af de mest populære typer af indhold på platformen, det er sandt, men folk glemmer ofte de to andre: inspiration og uddannelse.

Hemmeligheden bag succesfuldt indhold på TikTok ligger lige foran dig: TikTokere ELSKER at lære. Og få virksomheder er bedre placeret til at skabe uddannelsesindhold end B2B-brands. (Det er også en perfekt strategi for mange forskellige typer virksomheder, fra banker til advokatfirmaer.)

Det er den slags indhold, som du sikkert allerede er rigtig god til at skabe til dine andre markedsføringskanaler. Du skal bare begynde at tilpasse denne tankegang til TikTok.

Hvis du stadig ikke er sikker på, at du hører til, så tænk på dette: 13,9 % af B2B-beslutningstagere, der bruger sociale medier til arbejdsundersøgelser, siger, at TikTok påvirker deres købsbeslutninger. Det ville simpelthen ikke være tilfældet, hvis B2B-brands ikke hørte til på appen. Og tænk på dette, mens du er i gang: TikTok-videoer, der bruger hashtagget #Finance, har 6,6 milliarder visninger. Vi har ikke mere at sige.

Hvad kan man gøre ved det?

Godt nyt: TikTok-brugere er meget villige til at se indhold fra brands: 73 % af TikTok-brugerne siger, at de føler sig tættere forbundet med brands på TikTok end på andre websteder og apps, og 56 % føler sig mere positive over for et brand, når de har set det på TikTok.

Hvordan giver du dem disse gode følelser?

Luk aftalen med dit publikum ved at hjælpe dem med at lære noget nyt - 38 % af TikTok-brugerne siger, at et brand føles autentisk, når det lærer dem noget.

Du kan ikke ignorere muligheden for TikTok (selv om det gør dig nervøs)

Det kan føles skræmmende at løbe en risiko med en ny platform. Ingen ønsker at bruge tid, energi eller et dyrebart budget på noget uden at få noget konkret eller målbart ud af det.

Men den gode nyhed er, at det er ikke sandsynligt, at det vil ske med TikTok.

Det er et fantastisk sted at få nye øjne, det er sandt. Faktisk så godt, at 70 % af TikTokerne siger, at de har opdaget nye produkter og mærker på platformen, som passer til deres livsstil. (Kan du huske, hvad vi fortalte dig tidligere om den magiske algoritme?)

Men det er ikke kun for at skabe opmærksomhed om et brand. Har du hørt om den lille ting kaldet #TikTokMadeMeBuyIt? Med 14 MILLIARDER visninger (og stadig flere) er det en kraft at regne med.

TikTok har også en stor købsintention:

  • 93 % af brugerne har foretaget en handling efter at have set en TikTok-video
  • 57 % af brugerne er enige i, at TikTok har inspireret dem til at shoppe, selv når de ikke havde tænkt sig at gøre det
  • TikTokere er 1,5 gange mere tilbøjelige til straks at gå ud og købe noget, de har opdaget på platformen, sammenlignet med brugere af andre platforme

TikTok-brugere er dog ikke bare mere tilbøjelige til at købe, men de er også engageret forbrugere, der er 2,4 gange mere tilbøjelige end andre platformsbrugere til at oprette et indlæg og tagge et mærke efter at have købt et produkt og 2 gange mere tilbøjelige til at kommentere eller DM'e et mærke efter at have købt et produkt.

TikTok er til opdagelse, overvejelse, konverteringer og kundeloyalitet.

Kom i gang med små skridt

Det vil være svært for TikTokere at se din virksomhed, hvis du ikke er på platformen, så vis dig selv.

Tilmeld dig en TikTok for Business-konto. Opret indhold, der viser værdien af dit produkt eller din tjenesteydelse og dit brand. Inddrag dit publikum. Bliv medlem af et fællesskab.

Derefter (og dette er vigtigt) måler du det hele.

Tilføj et link til din bio og brug UTM'er, så du kan spore trafik og konverteringer i din websiteanalyse. Hold styr på din rækkevidde, dit engagement og andre vigtige målinger ved hjælp af en social media management platform som SMMExpert til at planlægge dine TikTok-videoer, administrere kommentarer og - på afgørende vis - måle TikTok sammen med alle dine andre sociale kanaler. TikTok har endda et CRM (Customer Relationship Management).integration, så du kan oprette en direkte strøm af kundeemner ved hjælp af LeadsBridge eller Zapier.

Så nu kan du se, at grundene til, at du er nervøs for TikTok, også er de samme grunde til, at du skal give det en chance. Se Få det til at give mening: En TikTok-kulturvejledning for at få et lynkursus i, hvad folk laver på TikTok, og hvorfor det er vigtigt, så du kan skabe en strategi, der skaber forbindelse og giver konkrete forretningsresultater.

Læs vejledningen

Voks hurtigere på TikTok med SMMExpert

Planlæg indlæg, lær af analyser, og svar på kommentarer alt sammen på ét sted.

Start din 30-dages prøveperiode
Rul til toppen