Reach vs. Impressions: Hvad er forskellen (og hvad skal du spore)?

Lad os sige, at du lige har lanceret en reklamekampagne eller offentliggjort et stykke indhold, og du vil gerne se, hvordan det går. Du åbner dit analyseinstrumentbræt og ser to ord dukke op igen og igen: "impressions" og "reach". Du er sikker på, at der er tale om to forskellige ting, men du har aldrig helt forstået forskellen.

Hvad er forskellen på "reach" og "impressions"? Hvilken af dem skal du være opmærksom på? Og hvad betyder disse udtryk for din markedsføring?

Bonus: Læs den trinvise strategivejledning for sociale medier med professionelle tips til, hvordan du kan øge din tilstedeværelse på de sociale medier.

Forskellen mellem rækkevidde og indtryk

Reach og impressions betyder forskellige ting på forskellige platforme. Det, som Facebook kalder "impressions", kaldte Twitter f.eks. for "reach". Men generelt beskriver de to begreber:

henviser til det samlede antal personer, der har set din annonce eller dit indhold. Hvis 100 personer i alt har set din annonce, betyder det, at din annonces rækkevidde er 100.

Indtryk henviser til det antal gange, din annonce eller dit indhold er blevet vist på en skærm. Lad os sige, at din annonce fra det foregående eksempel blev vist på disse personers skærme i alt 300 gange. Det betyder, at antallet af visninger for denne annonce er 300.

For at forstå, hvordan de to målinger fungerer, skal vi se på, hvordan hver enkelt platform definerer de to begreber.

Facebook-rigdom vs. visninger

Facebook definerer officielt "rækkevidde" som: "antallet af personer, der har set dine annoncer mindst én gang", og inddeler rækkevidden i tre kategorier: organisk, betalt og viralt.

Organisk rækkevidde henviser til antallet af unikke personer, der har set dit indhold organisk (gratis) i Facebooks nyhedsfeed.

Betalt rækkevidde er antallet af personer på Facebook, der har set et stykke indhold, som der er betalt for, f.eks. en annonce. Det er ofte direkte påvirket af faktorer som annoncebud, budgetter og målgruppetilpasning.

Viral rækkevidde er antallet af personer, der har set dit indhold, fordi en af deres venner har interageret med det.

Reach på Facebook er forskelligt fra impressions, som Facebook definerer som: "antallet af gange, dine annoncer var på skærmen". En unik bruger kan se et opslag tre gange i sit feed i løbet af kampagnens varighed. Det tæller som tre impressions.

Hverken "reach" eller "impressions" indikerer, at nogen faktisk har klikket på eller set din annonce.

Facebook siger også, at en video "ikke behøver at starte afspilningen for at tælle indtrykket", men at indtryk måler antallet af gange, dit indhold er blevet set.

Hvordan ved vi så, om de "reach" eller "impressions", vi får, rent faktisk er ægte? For at besvare dette spørgsmål opdeler Facebook impressions i to kategorier: "serveret" og "set".

Hvis en annonce er " serveret ," betyder blot, at der er betalt for annoncen, og at systemet har besluttet at levere annoncen et sted (øverst i et meget synligt nyhedsfeed, i en annonceboks i en sidebar osv.).

"Serverede" annoncer behøver ikke at blive vist på skærmen (de kan forblive "under folden", som Facebook udtrykker det) eller endog være færdige med at blive gengivet for at tælle som et "serveret" indtryk.

"Set" indtryk Hvis brugeren ikke scroller for at se annoncen eller navigerer væk fra siden, før den indlæses, tæller annoncen ikke med som "set".

Twitter reach vs. visninger

Twitter registrerer ikke "reach", så spørgsmålet om reach vs. impressions er lidt mere ligetil. Twitter definerer et "impression" som enhver gang en Twitter-bruger ser et af dine tweets - enten i deres feed, i søgeresultater eller som en del af en samtale.

Lad os sige, at du har 1.000 følgere, og at hver eneste af dem ser dit seneste tweet (eller din annonce). Det betyder, at tweetet fik 1.000 visninger. Lad os nu sige, at du svarer på dette tweet med et andet tweet. Dine følgere ser det oprindelige tweet igen sammen med dit svar. Det vil resultere i yderligere 2.000 visninger, så du i alt får 3.000 visninger i alt.

Det er vigtigt at huske, at den måde, du bruger platformen på, vil have en drastisk effekt på det gennemsnitlige antal visninger pr. tweet.

Svar som svar på andres tweets får ofte langt færre visninger end tweets, som du offentliggør i dine følgers nyhedsfeeds. Så hvis du bruger meget tid på at svare folk på Twitter, kan antallet af visninger pr. tweet, der rapporteres i dine analyser, være skævt nedadgående.

Rækkevidde vs. visninger på andre netværk

Instagram behandler "reach" og "impressions" på næsten nøjagtig samme måde som Facebook. Reach refererer til det samlede antal unikke konti, der har set dit opslag eller din historie. Impressions måler det samlede antal gange, brugerne har set dit opslag eller din historie.

Snapchat behandler "reach" og "impressions" lidt anderledes - de kalder dem "reach" og "story views".

Google AdWords beregner to forskellige former for rækkevidde: " cookie-baseret rækkevidde " og " unik rækkevidde ." Den første måler unikke brugere på den traditionelle måde ved hjælp af cookies. Unik rækkevidde går et skridt videre ved at vurdere og udelade dobbeltvisninger fra den samme bruger.

Google Analytics , de relevante målepunkter her er " brugere " og " sidevisninger ." "Brugere" måler antallet af personer, der har besøgt dit websted mindst én gang i det relevante tidsrum. "Sidevisninger" er det samlede antal sider, der er blevet vist af alle dine brugere.

Bonus: Læs den trinvise strategivejledning for sociale medier med professionelle tips til, hvordan du kan øge din tilstedeværelse på de sociale medier.

Få den gratis vejledning lige nu!

Hvad er bedst at spore?

Reach og impressions refererer til to forskellige aktiviteter, så hvilken måling du vælger at være mest opmærksom på, afhænger af dine mål. Lad os starte med at se, hvorfor du måske vil fokusere på impressions.

Hvorfor fokusere på indtryk?

Du kan spore visninger, hvis du er bekymret for at overvælde brugerne med for mange annoncer. Hvis du vil undgå dette, bør du måske fokusere på at øge rækkevidden i stedet for visninger.

Impressioner er også nyttige, når du ønsker at spore dine annoncer fra øjeblik til øjeblik. Hvis du udsender en annonce, og den straks får få eller ingen impressions, kan det være et tidligt tegn på, at der er noget galt med indramningen eller indholdet.

Hvorfor fokusere på rækkevidde?

Reach kan også hjælpe dig med at finde ud af, om der er noget galt med dine annoncer. Hvis dine annoncer f.eks. har nået mange mennesker, men du ikke har haft en eneste konvertering, kan det betyde, at du skal revidere annoncens indramning eller indhold.

Hvis dit indhold derimod har stor rækkevidde, betyder det, at det når ud til mange nye brugere, hvilket betyder, at der er større sandsynlighed for, at det bliver delt og brugt.

Hvorfor spore både visninger og rækkevidde?

Impressioner og rækkevidde fortæller dig meget forskellige ting om dine annoncers og indholds resultater. Oftest skal du bruge begge målinger sammen for at finde ud af, hvor effektiv en kampagne eller annonce er.

Sådan finder du ud af din "effektive frekvens

Det er vanskeligt at sammenligne visninger med rækkevidde, fordi visninger (pr. definition) altid vil være lig med eller højere end rækkevidde. Alle brugere, der indgår i din rækkevidde, vil have set dit indhold mindst én gang, og de fleste vil sandsynligvis have set det mange gange. Hvor mange gange?

For at finde ud af det dividerer vi det samlede antal visninger med den samlede rækkevidde for at få det gennemsnitligt antal visninger pr. bruger . (Folk kalder dette "annoncefrekvens", "frekvens" eller "gennemsnitlige visninger pr. bruger" i flæng.)

Så hvor mange gennemsnitlige visninger pr. bruger er godt?

De fleste undersøgelser om brand awareness viser, at brugerne skal have set en annonce mindst flere gange, før de begynder at blive opmærksomme på brandet. Annoncører kalder dette for "effektiv frekvens" - det antal gange, en person ser en annonce, før vedkommende reagerer på den.

Herbert E. Krugman fra General Electric foreslog, at tre eksponeringer var nok til at gøre nogen opmærksom på dit brand. Tilbage i 1885 foreslog forretningsmanden Thomas Smith fra London, at det krævede tyve .

Den effektive frekvens for din virksomhed vil højst sandsynligt være meget specifik for din branche og dit produkt. Hvis du vil have en fornemmelse af, hvad et rimeligt antal visninger pr. bruger er, kan du prøve at få indsigt i, hvad konkurrenterne i dit område sigter efter.

For at undgå "reklametræthed

Det er også vigtigt at finde ud af din "effektive frekvens", fordi den fortæller dig, hvor mange gange brugerne kan se din annonce, før de bliver irriterede.

Hvor mange visninger pr. bruger, der er for mange, afhænger helt af dine mål for de sociale medier. Hvis du ønsker at opbygge kendskabet til dit brand langsomt i en lille niche, er en kampagne med mange visninger pr. bruger sandsynligvis ikke den rigtige løsning.

Men hvis du har en tidsfølsom kampagne og ønsker at eksponere den for så mange mennesker som muligt, kan et højt antal visninger pr. bruger være et godt mål.

Hvad skal du spore ud over rækkevidde og visninger

Indtryk og rækkevidde kan fortælle dig en masse om, hvordan dit indhold klarer sig i øjeblikket, men det er vigtigt at huske, at de ikke fortæller dig noget om, hvorvidt nogen faktisk har klikket på eller engageret sig i dit indhold.

Hvis du ønsker at måle din ROI på sociale medier og er fokuseret på afkast på kort og mellemlang sigt, er det stadig vigtigt at fokusere på erhvervskonverteringer. Når alt kommer til alt, er trafik på webstedet, genererede leads, tilmeldinger, konverteringer og indtægter langt mere konkrete mål for kampagnens succes.

Hvis du ønsker at trække en direkte linje mellem reklameudgifter og ROI, skal du kombinere reach- og impressionsmålinger med konverterings- og indtægtsdata. Sørg for at forbinde reach med mere konkrete mål, f.eks. tilmeldinger og indtægter.

En måde at gøre dette på er at dividere indtægten med det samlede antal brugere, der nås, for at få den gennemsnitlige indtægt pr. bruger, der nås.

Det kan hjælpe dig med at forstå, hvordan dine reklameudgifter og dine bestræbelser på at øge rækkevidden resulterer i et konkret afkast.

Du kan finde flere målinger - og grundene til, at de er værd at spore - i vores komplette guide til analyse af sociale medier.

Få mere ud af de sociale medier på kortere tid med SMMExpert. Fra et enkelt dashboard kan du udgive og planlægge indlæg til alle dine sociale netværk, engagere publikum, finde relevante samtaler, måle resultater og meget mere. Prøv det gratis i dag!

Kom i gang

Rul til toppen