Bruger du Pinterest i øjeblikket kun til at planlægge din drømmeferie eller finde lækre bagværk til at prøve - eller bruger du Pinterest i forretningsøjemed? Hvis du ikke gør det sidste endnu, er det måske på tide at overveje at få dit brand på denne visuelle platform.

Pinterest giver virksomheder i alle størrelser en unik måde at markedsføre sig selv på - som en visuel søgemaskine er Pinterest fantastisk til at eksponere nye potentielle kunder for dit brand.

Det skyldes, at Pinners kommer til platformen for at få inspiration. De ønsker at prøve nye ting, opdage nye idéer, finde gode opskrifter og ofte blive inspireret til deres næste køb.

Denne artikel dækker alle de grundlæggende principper for Pinterest-markedsføring, så du kan komme i gang, herunder:

 • Hvad er Pinterest-markedsføring?
 • Sådan bruger du Pinterest til erhvervslivet
 • Sådan opretter du en erhvervskonto på Pinterest
 • Vigtigt jargon, som du bør kende, og som vil hjælpe din Pinterest-markedsføringsstrategi
 • Sådan bruger du Pinterest med SMMExpert

Lad os komme i gang.

Bonus: Download din gratis pakke med 5 tilpasselige Pinterest-skabeloner nu. Spar tid, og promover nemt dit brand med professionelle designs.

Hvad er Pinterest-markedsføring?

Pinterest-markedsføring er en række taktikker, der inkorporerer Pinterest i din virksomheds større markedsføringsstrategi for sociale medier for at nå ud til nye målgrupper og øge kendskabet til dine mærker og produkter.

Ifølge Pinterest Business bruger marketingfolk på sociale medier platformen til at:

 • Nå et nyt publikum, og udbyg din onlinetilstedeværelse.
 • Få mere trafik til virksomhedens websted eller onlinebutik.
 • Opmuntre til konverteringer som tilmelding til nyhedsbreve, billetsalg eller køb.

Med andre ord kan du ved at bruge Pinterest til erhvervslivet hjælpe dit brand med at nå ud til mange mennesker og tjene penge.

I 2021 var Pinterest det 14. største sociale netværk i verden med 459 millioner aktive brugere hver måned.

Kilde: Den globale tilstand af digital 2021

Og dens reklameudbud er imponerende:

Kilde: Den globale situation for digital 2021

Faktisk har 80 % af de ugentlige Pinners opdaget et nyt mærke eller produkt på Pinterest. Og Pinterest-statistikker viser, at både antallet af Pinners og oprettede boards stiger år for år.

Denne platform kan være særlig fordelagtig, hvis din virksomhed henvender sig til den samme målgruppe, som elsker og bruger Pinterest. Platformen har historisk set tiltrukket kvinder og folk, der ønsker at shoppe eller starte et nyt projekt. Fra 2021 bliver den mere og mere populær blandt mænd og Z-generationens medlemmer.

Kilde: Pinterest Business

Pinterest er også populært blandt folk, der søger positiv inspiration - det er ikke en platform for FOMO eller kontroversielle diskussioner.

Nu hvor du ved, hvad Pinterest-markedsføring er, er det tid til at gå videre til hvordan du kan markedsføre din virksomhed på Pinterest. Læs videre og få 8 praktiske tips.

Sådan bruger du Pinterest til erhvervslivet: 8 tips og tricks

1. Opret en Pinterest-markedsføringsstrategi

Ligesom du ville gøre med alle andre sociale medier, skal du starte med at udarbejde en strategi for Pinterest - du skal ikke bare springe ud i det med det samme.

At skabe en Pinterest-markedsføringsstrategi betyder:

 • Fastsættelse af SMART-mål (specifikke, målbare, opnåelige, relevante og tidsbestemte). Ud over at få flere følgere på Pinterest håber du også, at platformen vil skabe trafik til dit websted, øge salget af et bestemt produkt eller få flere tilmeldinger til et arrangement?
 • Lær om det generelle Pinterest-publikum og den demografiske gruppe, der sandsynligvis vil bruge denne kanal.
 • Lær om dit brands specifikke Pinterest-målgruppe.
 • Overvej, hvad dine konkurrenter gør på denne sociale medieplatform.
 • Planlægning og indarbejdelse af on-brand-indhold til Pinterest i din indholdskalender for sociale medier.

Når du har fastlagt en klar strategi, kan du begynde at arbejde hen imod dine mål.

2. Sæt et engagerende og fængende indhold på din pin

Pinterest er en visuel platform, så hvis du skal bruge den effektivt til erhvervslivet, skal du producere visuelt indhold af høj kvalitet, som du kan dele.

Så hvad gør en fængende Pin til en fængende Pin?

 • Lodrette billeder. Data viser, at 82 % af brugerne surfer på Pinterest på mobilen. Vælg et format på 2:3 for at undgå at ende med akavet beskårne billeder.
 • Overvej din billed- og videokvalitet. Du vil gerne undgå pixelering, så tilstræb den højeste billed- og videokvalitet, som Pinterest anbefaler.
 • Beskrivende eksemplar. Gode beskrivelser kan hjælpe dig med at forbedre SEO, tilføje kontekst til dine billeder og tilskynde brugerne til at klikke på links.
 • Overlejret tekst. Overvej at medtage en overskrift, der styrker dit visuelle budskab.
 • Smagfuld branding. Hvis det giver mening for dit brand og svarer til din markedsføringsstrategi på Pinterest, kan du indarbejde dit logo i dine Pins, så dit brand ikke går tabt i Repin-mylderet.
 • Sørg for, at dine links fungerer. Brudte links hjælper ikke dit brand! Sørg for, at linket til dit Pin ikke fører til en 404-meddelelse, og at det indlæses hurtigt for at give Pinners den bedste brugeroplevelse.

Endelig skal du være konsekvent! Konstant, daglig pinning er mere effektivt end at oprette et board og fylde det op på én gang. Og hvis du pinter regelmæssigt, sikrer du, at dit indhold når ud til et bredere publikum.

Ved at bruge SMMExpert til at planlægge Pins kan du hjælpe dit brand med at holde styr på din indholdskalender. (Læs mere om, hvordan du bruger Pinterest med SMMExpert nedenfor.)

3. Prøv forskellige Pin-formater

Pinterest er en platform til deling af billeder, men det handler ikke kun om billeder.

Bland det hele! Pin en video, der opfordrer Pinners til at handle i din e-handelsbutik, eller prøv at tilføje flere billeder til en Pin for at skabe en karrusel.

Nike bruger f.eks. video til at promovere sine produkter:

Og karruseller til at vise en række forskellige produkter i ét Pin:

Men selv om 80 % af Pinners opdager et nyt mærke eller produkt på Pinterest, skal du tænke ud over shopping og eksplicit promovering af dit mærke.

Pinners kommer også til platformen for at få inspiration, idet 85 % af Pinners siger, at de kommer til Pinterest for at starte et nyt projekt. Overvej også at lægge hvordan man pins eller inspirationstavler ud for at give dit publikum sjovt og værdifuldt indhold.

Nespresso pinner f.eks. trin-for-trin-indhold for at engagere Pinners i deres brand:

4. Planlæg dine tavler omhyggeligt

Da 97 % af søgningerne på Pinterest er ubrandede, kan dit mærkes opslagstavler hjælpe dig med at nå nye Pinners, der er interesseret i specifikke emner eller lærer specifikke ting.

Oreos opslagstavler indeholder for eksempel Pins med inspiration til kommende sæsonbestemte helligdage - som opslagstavlen Spooky Sweet Halloween og opslagstavlen Holidays with Oreo - samt opskriftsideer, som opslagstavlen Oreo Cupcakes og Oreo Cookie Balls.

Med andre ord blander brandet dygtigt nyttige, engagerende og inspirerende indholdstavler med tavler, der er mere reklameprægede:

Og Aveeno har også brætter for deres egne produkter, f.eks. brætter for Aveeno Body og Sun Care:

Men brandet har også andre boards, som f.eks. Earth Day boardet, der indeholder Pins, som indirekte viser brandet og samtidig viser en forståelse for, hvad deres målgruppe værdsætter og støtter.

5. Optimer dine Pins til SEO

Pinterest er en søgemaskine, så sørg for, at din virksomheds Pins er nemme at finde i en søgning! Medtag nøgleord i dine Pins' beskrivelser, på boards og i hashtags.

Rich Pins, der er designet til at pinne nyt indhold fra din virksomheds websted, samtidig med at du undgår duplikatindhold, vil også øge dit mærkes SEO på Pinterest.

Du kan finde flere SEO-tips - og de 100 bedste søgeord til Pinterest - i denne artikel.

6. Afprøv forskellige Pinterest-annoncer

En anden effektiv måde at markedsføre din virksomhed på Pinterest er med annoncer. Pinterest giver annoncører mulighed for at målrette annoncer efter søgeord, interesser, placering, alder og andre målinger og kategorier.

Og detaljeret målgruppetilpasning giver annoncører mulighed for at nå specifikke grupper af Pinterest-brugere, herunder:

 • Personer, der har besøgt dit websted.
 • Personer, der har været engageret i dine Pins.
 • Personer, der har været i kontakt med lignende indhold på platformen.
 • En brugerdefineret liste, f.eks. dine nyhedsbrevsabonnenter.

Der findes en række forskellige annonceringstyper på Pinterest, lige fra videoannoncer til samlinger og promoverede pins. Få alt, hvad du behøver at vide om annoncering på Pinterest, at vide her.

7. Følg op på målingerne

En vellykket Pinterest-markedsføringsstrategi er datadrevet. Med andre ord hjælper sporing, måling og analyse af vigtige Pinterest-målinger og publikumsadfærd social media managers med at se, hvilket indhold der fungerer bedst, og hvilket indhold der er lidt mindre engagerende.

Vi fortæller dig her, hvilke målinger du bør spore, og hvilke værktøjer du kan bruge til at overvåge dem.

8. Fremme din Pinterest-profil

Endelig skal du sørge for, at dine loyale følgere fra andre platforme ved, at du også er aktiv på Pinterest. Fremme din Pinterest-profil:

 • Ved at linke til din Pinterest-profil på dit virksomhedswebsted.
 • Indsæt linket i din e-mail-signatur.
 • Cross-promovering af din Pinterest-forretningskonto på din virksomheds andre sociale kanaler.
 • Deling af nyheden om Pinterest-profilen i et nyhedsbrev fra virksomheden.

Sådan opretter du en erhvervskonto på Pinterest

Når du bruger Pinterest til erhvervsmæssig brug, skal du sikre dig, at du har oprettet en erhvervskonto på Pinterest og ikke bare bruger en personlig konto. Det skyldes, at en erhvervskonto giver dit brand mulighed for at:

Bonus: Download din gratis pakke med 5 tilpasselige Pinterest-skabeloner nu. Spar tid, og promover nemt dit brand med professionelle designs.

Få skabelonerne nu!
 • Få adgang til analyser for at overvåge og måle din Pinterest-markedsføringsstrategi.
 • Kør en bred vifte af Pinterest-annoncer.
 • Opret en fanebladet Shop.

Her følger vi dig gennem trinene til oprettelse af din Pinterest erhvervskonto for dit brand.

Sådan opretter du en konto, hvis du aldrig har brugt Pinterest før

Trin 1: Start med at oprette en ny konto

Gå til pinterest.com, og klik på Tilmeld dig.

Trin 2: Naviger til bunden af pop-up'en

Og klik på Kom i gang her!

Trin 3: Udfyld dine oplysninger

Tilføj din professionelle e-mailadresse og din alder, og opret en sikker adgangskode. Sørg for, at den e-mailadresse, du tilføjer, ikke er forbundet med nogen anden Pinterest-konto. Klik derefter på Opret konto.

Trin 4: Udfyld felterne for at oprette din virksomhedsprofil

Du vil blive bedt om at tilføje din virksomheds navn, sprog og placering. Klik derefter på Næste.

Trin 5: Beskriv din virksomhed

Vælg den beskrivelse, der passer bedst til det, din virksomhed laver, og tilføj et link til dit websted.

Nu er du klar til at begynde at pinne og køre annoncer!

Sådan opretter du en konto, hvis du har en privat Pinterest-profil

Trin 1: Log ind på din personlige Pinterest-konto, og gå til Indstillinger

Du kommer hertil ved at klikke på den sidste knap (et simpelt pilikon) i menuen øverst til højre. Dette åbner en drop-down menu. Klik derefter på Indstillinger.

Trin 2: Vælg Kontoindstillinger i menuen til venstre

Trin 3: Rul ned til Kontoændringer

Og klik på Konverter konto under den Konverter til en erhvervskonto sektion.

Trin 4: Udfyld dine virksomhedsoplysninger

Du bliver bedt om at tilføje din virksomheds navn, sprog og beliggenhed. Du skal også vælge den beskrivelse, der passer bedst til din virksomheds aktiviteter, og tilføje et link til dit websted.

En anden mulighed er at knytte en Pinterest-virksomhedskonto til din allerede eksisterende personlige konto. For at gøre det skal du blot klikke på Tilføj en konto efter at du har navigeret til indstillinger, mens du er logget ind på din personlige konto:

Klik på Opret under Opret en gratis erhvervskonto:

Når du har oprettet en tilknyttet Pinterest-virksomhedskonto, skal du følge de samme trin som ovenfor: tilføj din virksomheds navn, sprog, placering, beskrivelse af virksomheden og et link til dit websted.

Uanset hvilken metode der er den rigtige for dit brand, er du klar til at begynde at markedsføre dig på Pinterest, når du har oprettet en Pinterest-virksomhedskonto!

Vigtige Pinterest for erhvervstermer, som du bør kende

Ligesom alle andre sociale medier har Pinterest sit eget sprog, som du bør sætte dig ind i for at få succes. Her er en ordliste, der kan hjælpe dig.

Pins og Pin-formater

Pinner

LinkedIn har medlemmer, Snapchat-brugere er Snapchatters, og Pinterest har Pinners. Med andre ord er en Pinner en branded betegnelse for en person, der bruger Pinterest.

Stifter

Et pin er et primært indlæg, der offentliggøres på Pinterest. Pins indeholder billeder eller videoer og kan linke tilbage til en original kilde, ligesom et bogmærke på et websted.

Promoverede pins

Promoted Pins er en slags Pinterest-annonce. Det er Pins, som virksomheder har betalt for at promovere, så flere Pinners sandsynligvis vil se dem. Disse Pins vises i startfeed, kategorifeed og søgeresultater og indeholder et "Promoted"-mærke.

Der er også mulighed for promoverede video Pins, karruseller og app Pins. Få mere at vide om Pinterest-annonceringsmulighederne her.

Repins

Tænk på en Repin som en deling på Facebook eller en Retweet på Twitter. En Repin er, når nogen pinner et indlæg, de kan lide (men som de ikke har oprettet), til et af deres boards.

Rich Pins

Rich Pins trækker automatisk flere oplysninger fra dit websted til pinden. Formålet er at give flere oplysninger, f.eks. produkttilgængelighed og opdaterede priser. Rich Pins findes i tre formater: Product Rich Pins, Recipe Rich Pins og Article Rich Pins.

Video-stifter

De ligner almindelige pins, men i stedet for et statisk foto har de en video, der løber i loop.

Karrusel-pinde

I stedet for kun ét billede har karruselpins flere billeder. Der kan tilføjes op til fem billeder til et karruselpin.

Samlinger Pins

Dette Pin-format gør det nemmere for Pinners at shoppe efter lignende produkter. Når en Pinner klikker på forstørrelsesglasset i nederste højre hjørne af en Samlingspin, vises der hvide prikker.

Idea Pins

Dette er et nyt Pin-format, som endnu ikke er så udbredt. Idea Pins kan bruges til at promovere dit brand på en ny måde ved at tilpasse farverne og skrifttyperne i din Pin, oprette trinvise vejledninger eller samle samlinger.

Prøv produktet Pins

Dette er endnu et nyt Pin-format, som endnu ikke er bredt tilgængeligt. Try on Pins bruger augmented reality (AR-filtre), så Pinners kan "prøve" produkter, de ser på Pinterest, virtuelt ved hjælp af Pinterest Lens.

Styrelser og styrelsestyper

Bestyrelser

Tænk på Pinterest-boards som digitale moodboards. Brug boards til at gemme, samle og organisere dine Pins. Mange bruger boards til at gruppere Pins efter et bestemt tema eller emne. Du kan f.eks. oprette et board omkring planlægningen af en produktlancering, til sæsonbestemt indhold eller til bryllupsinspiration.

Gruppetavler

Gruppetavler er det samme som almindelige tavler, bortset fra at mere end én person kan tilføje indhold. Dette format er ideelt for marketingfolk, der ønsker at dele idéer eller planer med deres team, da alle kan bidrage.

Hemmelige tavler

En hemmelig tavle kan kun ses af dens skaber og inviterede samarbejdspartnere. Når du opretter en sådan tavle, vises et låsesymbol ved siden af tavlens navn. De er nyttige til planlægning, som du ikke ønsker skal være offentlig - hemmelige tavler vises ikke i startfeed, i søgningen eller andre steder offentligt på Pinterest.

Beskyttede plader

I lighed med hemmelige opslagstavler findes beskyttede opslagstavler nederst på din Pinterest-profil, og kun du kan se dem. Pins på disse beskyttede opslagstavler kan dog ses på hele Pinterest, hvis en Pinner har et direkte link.

Generelle vilkår for Pinterest

Indsigt i publikum

Erhvervskonti på Pinterest har adgang til vigtige målinger og analyser via Audience Insights. Få mere at vide om, hvordan du bruger Pinterest-analyser, og hvilke platformsspecifikke målinger du bør spore.

Pinterest-objektiv

Dette augmented reality-værktøj er kun tilgængeligt på mobile enheder. Pinterest Lens er et kameraværktøj, der giver brugerne mulighed for at tage et billede af noget - f.eks. et produkt eller en Pincode - og derefter kan de finde relateret indhold på Pinterest.

Pincodes

Pincodes er i princippet QR-koder. Disse koder kan anbringes på papirkopier af markedsføringsmateriale (f.eks. et visitkort eller en pressemeddelelse) og scannes med Pinterest Lens - koderne linker derefter tilbage til et Pinterest board eller en Pinterest-profil.

Sådan bruger du Pinterest med SMMExpert

SMMExpert giver dig mulighed for at strømline din Pinterest-markedsføring, arbejde med markedsføring på sociale medier som et team og håndtere alle dine sociale konti (på tværs af platforme) fra ét instrumentbræt.

Her er hvordan SMMExpert's integration med Pinterest kan hjælpe dig med at spare tid og nemt tilføje Pinterest til din strategi for sociale medier.

Sådan kan SMMExpert hjælpe din Pinterest-markedsføringsstrategi

Brug af Pinterest vil hjælpe dig og din virksomhed ved at:

 • Spar tid. SMMExpert giver dig mulighed for at oprette og planlægge Pins. Du kan også sende indholdet til flere konti på samme tid.
 • Forbedring af teamwork. Med SMMExpert kan du sikre, at indholdet bliver skabt ensartet, uanset hvilket teammedlem der udfører arbejdet. Det kan du gøre ved at oprette en godkendelsesarbejdsgang i SMMExpert og bruge dashboardets samarbejdsværktøjer.
 • Gør det nemmere at administrere flere kanaler. Planlægningsfunktionen sikrer, at din Pinterest-markedsføringsstrategi passer problemfrit til alle de andre sociale platforme, som dit brand bruger, herunder Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube og Twitter.

Sådan kommer du i gang med at bruge Pinterest med SMMExpert

Trin 1: Forbind din Pinterest-virksomhedskonto med SMMExpert

Sørg for, at du er logget ind på din Pinterest-virksomhedskonto. Klik derefter på Tilføj socialt netværk:

Vælg Pinterest som det netværk, du vil tilføje til SMMExpert:

Og godkend den ved at klikke på Giv adgang.

Trin 2: Opret dit første indlæg

Hold musen hen over Composer-ikonet, og vælg Pin.

Trin 3: Vælg en tavle til din Pin

Du behøver ikke kun at vælge én - du kan offentliggøre pinden på flere opslagstavler.

Trin 4: Upload dine mediefiler

Upload dit billede (og rediger det, hvis du vil), tilføj et link til webstedet, og skriv en tekst for at få yderligere oplysninger om din pin.

Trin 5: Vælg et tidspunkt for offentliggørelsen af pinden

Klik på Indlæg nu for at offentliggøre pinden med det samme. Du kan også klikke på pilen for at få flere muligheder for offentliggørelse:

Trin 6: Når du planlægger til senere, skal du vælge din udgivelsesdag og -tidspunkt

Klik derefter på Færdig.

Se denne video for at få flere oplysninger om, hvordan du offentliggør indlæg på Pinterest ved hjælp af SMMExpert:

Spar tid på at administrere din tilstedeværelse på Pinterest ved hjælp af SMMExpert. Fra et enkelt instrumentbræt kan du sammensætte, planlægge og offentliggøre Pins, oprette nye opslagstavler, pinne på flere opslagstavler på én gang og administrere alle dine andre sociale medieprofiler. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Planlæg Pins, og følg deres ydeevne sammen med dine andre sociale netværk - alt sammen i det samme brugervenlige instrumentbræt.

Gratis 30-dages prøveperiode
Rul til toppen