Sådan gennemfører du en smart overtagelse af sociale medier i 7 trin

En veludført overtagelse af sociale medier kan være en win-win-situation for både dig og din samarbejdspartner. Publikum har brug for konstant at få opmærksomheden henledt på dine konti på de sociale medier, og overtagelser er en god måde at gøre det på!

Denne vejledning vil dække, hvordan dit brand kan drage fordel af en overtagelse af sociale medier. Den vil også vise dig, hvordan du trin for trin gennemfører en overtagelse. Vi vil også give dig inspiration fra andre vellykkede overtagelser af sociale medier.

Bonus: Få skabelonen til influencer marketingstrategien til nemt at planlægge din næste kampagne og vælge den bedste influencer på de sociale medier at arbejde sammen med.

Hvad er en overtagelse af sociale medier?

En overtagelse af sociale medier er en form for influencer marketing Et brand lader en person midlertidigt skrive indhold på brandets konti på de sociale medier. Denne person kan være en influencer, et teamkammerat eller en brancheekspert. De kan "overtage" din konto og sende indhold, som de selv har skabt.

Hvorfor være vært for en overtagelse på sociale medier?

Influencers kan give et virkeligt indblik i dit brand. Publikum higer efter denne form for relaterbarhed. Lad os se på grundene til, at en overtagelse kan booste dine konti på de sociale medier.

Forøg eksponeringen af dit brand

Influencers har ofte et meget engageret, nichedannet publikum. Deres tillid til dit brand kan være med til at skabe troværdighed. Takeovers er en fantastisk måde at få et nyt og relevant publikum til at opdage dit brand på.

Unikke synspunkter kan give genlyd hos forskellige følgere. Social media managers bør altid arbejde på at inkludere og tage hensyn til forskellige perspektiver/ Overtagelser kan hjælpe med at udfylde huller eller løfte visse stemmer. En overtagelse på sociale medier er en måde at at præsentere nye ansigter, idéer og erfaringer.

Broadway Sacramento lavede f.eks. en takeover med et af deres ensemblemedlemmer. De delte et perspektiv bag kulisserne om, hvad der skal til for at forberede en forestilling. Denne form for takeover kan give publikum en ny forståelse af prøveprocessen.

Takeovers er også en god måde at gribe øjeblikket med særlige begivenheder. Særlige begivenheder resulterer normalt i underholdende indhold, som dit brand og din vært kan være kreative med.

Modellen Mika Schneider har lavet en video til Vogue France's YouTube-kanal, der dækker hendes oplevelser som model under Paris Fashion Week. Særlige begivenheder som Paris Fashion Week får masser af opmærksomhed. Mika Schneiders video giver unik dækning, der er relevant for Vogue's følgere.

Få nye tilhængere

Det er afgørende for din generelle vækst at sprede dit publikum, men du vil ikke bare have alle mulige følgere.

Overtagelse af sociale medier kan hjælpe dig med at få præcis den målgruppe, du ønsker at nå: folk, der har brug for dit produkt eller din tjeneste! Ved at samarbejde med relevante influencers hjælper de dig med at eksponere dit brand for dine ideelle kunder.

Opbyg mærkeaffinitet

Det er meget nemmere at skabe hype, når du har troværdige influencers på din side. Folk vil have autenticitet, og takeovers giver en reel måde at få kontakt til dit brand på.

Hvis du promoverer et nyt produkt eller en ny tjeneste, kan en overtagelse fra en influencer overbevise publikum om din pålidelighed som brand.

Sådan gennemfører du en overtagelse af sociale medier i 7 trin

1. Definer SMART-mål

Det er sjovt at overtage sociale medier, men du skal tilpasse dem til din markedsføringsstrategi. Ved at skabe en fælles vision med din influencer bliver det lettere at styre forventningerne til overtagelsen på de sociale medier.

En smart måde at opstille mål på er ved at bruge SMART-rubrikken:

 • Specifikt: Angiv tydeligt dine kampagnemålinger.
 • Kan måles: Beskriv de målinger, du vil bruge til at følge resultaterne.
 • Kan opnås: Vær realistisk, og lad være med at sætte dig selv i en situation, hvor du risikerer at fejle.
 • Relevant: Sørg for, at overtagelsen er forbundet med bredere forretningsmål.
 • Tidsbegrænset: Fastsæt deadlines for dit team og din indholdskalender.

Ved at opstille SMART-mål får ledere af sociale medier de værktøjer, de har brug for til at skabe en vellykket overtagelseskampagne. Så spring ikke dette trin over!

2. Vælg dit netværk

Når du har fastlagt dine SMART-mål, kan du vælge, hvilken social medieplatform der er bedst egnet til din overtagelse. Hver platform har forskellige muligheder for at skabe indhold, så det er vigtigt at overveje din målgruppe når du vælger et netværk.

BuzzFeed Tasty valgte at bruge TikTok til at afholde en livestream, der promoverede virksomhedens kogegrej. TikTok kan have været en mere fordelagtig løsning i forhold til Instagram, hvis deres målgruppe er GenZ i stedet for millennials.

Mål altid det netværk, hvor din målgruppe sandsynligvis vil se din overtagelse. Det vil være en stor hjælp til at skabe en vellykket kampagne.

3. Udarbejd en detaljeret handlingsplan

Om din overtagelse bliver en succes afhænger af din handlingsplan. Uden en ordentlig ramme kan du og din influencer ende med at være uenige om, hvad der forventes af overtagelsen.

Nogle af de spørgsmål, du bør besvare, er bl.a:

 • Hvornår og hvor længe vil overtagelsen vare?
 • Hvad er det præcise indhold, der skal oprettes?
 • Hvilken type medier vil blive delt? Vil influenceren også skrive billedtekster?
 • Vil overtagelsen omfatte indlæg eller historier?
 • Hvor mange stillinger vil overtagelsen omfatte?
 • Skal overtagelsen fremme et hashtag, og skal den også omfatte andre hashtags?
 • Skal indholdet indeholde andre elementer som afstemninger eller links?

Mens du er i gang, må du ikke glemme at dele dit mærkes stilvejledning for sociale medier med den indflydelsesrige person Dette kan være med til at forhindre, at der oprettes forkert tilpasset indhold.

Men sørg for, at influenceren stadig skaber indhold i deres stil og med deres stemme. Når alt kommer til alt, handler en overtagelse af sociale medier om at levere nyt og interessant indhold til dit publikum!

4. Find de rigtige skabere

Brands samarbejder ofte med influencers, når de planlægger en overtagelse af sociale medier. Og det er der en god grund til. Influencers har ofte et loyalt publikum inden for en bestemt niche.

Hvis du vælger denne vej, oprette en liste over mulige samarbejdspartnere .

Hvis du ikke er sikker på, hvem der vil passe godt til dig, kan du starte med at se på folk, der allerede følger og deler dit brand med deres følgere. Du kan måske finde nogle få relevante og autentiske influencers på denne måde.

Når du har fundet influencers, som du ønsker at samarbejde med, begynde at se på deres målinger Ja, det er vigtigt, hvor mange følgere de har, men se også på deres tidligere samarbejder, niche, engagement , og den typen af indhold, de deler .

Nogle influencers har også mediekits, som du kan anmode om. Disse kan give dig et nærmere indblik i deres publikums engagement, demografi og honorarer.

Men influencers er ikke den eneste måde at overtage sociale medier på.

Ingen kender dit brand lige så godt som dine medarbejdere, så de er måske de ideelle personer til at overtage dine konti. Medarbejderne kan hurtigt oprette og dele en overtagelse på de sociale medier i forhold til at samarbejde med en influencer.

WebinarGeek er vært for månedlige medarbejderovertagelser på Instagram. I en hel uge skriver medarbejderne om at arbejde hos WebinarGeek. Målet er at vække interessen hos potentielle medarbejdere til at søge job hos virksomheden.

Hvis du virkelig ønsker at få gang i den kreative saft, kan din virksomheds maskot deltage i overtagelsen. WebinarGeek har også lavet en Instagram-reel med Business Booster Kiki, kontorhunden. Ingen kan modstå et sødt dyr!

5. Opsætning af tilladelser

Bonus: Få skabelonen til influencer marketingstrategien til nemt at planlægge din næste kampagne og vælge den bedste influencer på de sociale medier at arbejde sammen med.

Få den gratis skabelon nu!

Nu går vi videre til den mere tekniske del af en overtagelse af sociale medier. Selv om det ikke er den mest spændende del af en overtagelse, skal ledere af sociale medier oprette tilladelser til at sende indhold. Brands har tre muligheder:

Forudleveret indhold

I dette scenario, influencers skaber og deler indholdet med dig, før det bliver offentliggjort Det giver dig tid til at evaluere indholdet, foretage de nødvendige ændringer og sikre, at det er i overensstemmelse med dine kampagnemål.

Managere foretrækker ofte indhold, der er leveret på forhånd, fordi det giver dem mulighed for at overtage Instagram uden at give adgangskoden væk.

Indhold, der er leveret på forhånd, gør det også lettere at planlægge overtagelsen i din kalender (et værktøj som SMMExpert Planner giver dig mulighed for at oprette og planlægge indlæg til offentliggørelse på forhånd).

Selv om det er den sikreste løsning, er der en stor ulempe. Indhold, der er leveret på forhånd, forhindrer live-interaktioner mellem influenceren og dit publikum.

Diskussioner i realtid kan være en vigtig faktor i din overtagelse, så det er noget, du skal overveje, når du planlægger dit indhold.

Begrænsede tilladelser

Nogle gange er delvis adgang til dine konti på de sociale medier den bedste måde at foretage en overtagelse på. Mange sociale medieplatforme giver virksomheder mulighed for at give en samarbejdspartner begrænsede rettigheder til at administrere og offentliggøre indhold.

Facebook giver sider mulighed for at tildele forskellige roller til brugere. Der er 6 forskellige roller til rådighed.

I forbindelse med overtagelser kan du overveje at give en influencer en redaktørrolle, da det giver dem mulighed for at oprette indlæg. Det giver dem også adgang til Instagram. De kan dog også se indsigt, hvilket kan være for meget adgang.

På Instagram kan du bruge Instagram Collab-funktionen til at lade det samme opslag blive offentliggjort på både din side og influentens side.

En anden mulighed er at dele værtstjansen med din influencer for at lave en Instagram live.

Misfits Market brugte Instagram Collab-funktionen sammen med Kelly Mitchell til at lave en informationsvideo om rødvin.

TikTok tilbyder ikke nogen begrænsede tilladelser til at tillade influencere at gæsteposte. Du kan dog lave en TikTok live og invitere dem som medvært.

En anden mulighed er at bruge din platform til styring af sociale medier. På SMMExpert kan ledere af sociale medier tilføje indflydelsesrige personer som medlemmer og derefter tildele specifikke tilladelser.

Begrænsede tilladelser giver et medlem mulighed for at uploade indhold, men det skal godkendes af en redaktør, før det kan offentliggøres.

Hvis forhåndsgodkendelse ikke er nødvendig, kan der indstilles redaktørrettigheder for at give medlemmerne mulighed for at offentliggøre.

Der er også mulighed for at tilpasse tilladelser til medlemmer. Du kan f.eks. ønske en forhåndsgodkendelse af indlæg, men du kan give tilladelse til at kommentere og svare på meddelelser uden godkendelse.

Overdragelse af adgangskode

Der er naturligvis visse risici forbundet med at overdrage dine loginoplysninger til en ekstern person, men nogle gange er en overdragelse af adgangskoden den eneste måde, hvorpå influencere kan bruge en social medieplatforms funktioner.

Hvis du bruger en adgangskodeadministrator, kan du sende loginoplysningerne sikkert til en anden person - ingen e-mails er nødvendige. På den måde er der mindre risiko for, at din adgangskode bliver hacket af uautoriserede personer.

Når overtagelsen er afsluttet, kan du tilbagekalde deres adgang til loginoplysningerne.

6. Fremme overtagelsen

Det er tid til at gøre folk begejstrede for din overtagelse. Opbygning af forventningsafstemning er et afgørende skridt til at få dit publikum til at få lyst til at tjekke overtagelsen ud.

Afhængigt af hvad I har aftalt, kan du bede din influencer om at tease indholdet før og under overtagelsen på bestemte sociale platforme. Sørg for, at de inkludere dit håndtag og/eller hashtag når de gør det.

Fotograf Peter Garritano overtog for nylig New Yorker Photos Instagram-side og delte flere billeder af sit seneste projekt.

Han reklamerede også for overtagelsen på sin personlige konto, hvilket gjorde det muligt for flest muligt at få kendskab til overtagelsen, før den fandt sted.

Bare fordi overtagelsen finder sted på Instagram, betyder det ikke, at du kun skal promovere den der! Gå på Twitter, Snapchat, LinkedIn og andre kanaler, der virker relevante, for at fortælle din målgruppe om det.

Bandet Aespa gik på Twitter for at annoncere deres overtagelse af en SiriusXM-radiostation. Ved at promovere deres overtagelse på forskellige sociale medier blev de gjort opmærksom på denne kommende begivenhed.

7. Følg din succes

Ingen overtagelse af sociale medier er komplet uden en gennemgang af dens resultater. Du skal gå tilbage til de SMART-mål, du lavede tidligere, for at bestemme, hvilke analyser der vil vise, om din kampagne er en succes.

De fleste sociale medieplatforme tilbyder indbyggede analyseværktøjer til virksomheder, men de tilbyder kun grundlæggende tal i et begrænset tidsrum.

Ved at bruge et avanceret analyseværktøj som SMMExpert Analytics er det meget nemmere at måle og rapportere om resultaterne af en overtagelseskampagne.

Uanset hvad dine mål for succes er, kan SMMExpert finde de tal, du har brug for, for at bevise din succes.

Vi er naturligvis lidt forudindtagede, men SMMExpert har smarte analyseværktøjer, som vil hjælpe dig med at finde ud af, hvorfor en overtagelse af sociale medier var en succes.

Til sidst skal du sørge for at vise din succes til din chef med stolthed!

SMMExpert kan oprette tilpassede rapporter, der viser det reelle udbytte af din overtagelse. Disse analyser kan også give værdifuld indsigt i, hvad der virkede (og hvad der ikke virkede). Lær af dine indlæg, så din næste overtagelse af sociale medier kan få endnu større effekt.

Og det var det! Din trinvise guide til at gennemføre en vellykket overtagelse af sociale medier. Hvis du vil have endnu flere tips om influencer marketing, har vi samlet den ultimative guide til at hjælpe dig.

Planlæg og administrer nemt alt dit indhold på de sociale medier fra SMMExperts super enkle dashboard. Planlæg indlæg til at blive sendt live, mens du er på arbejde - og post på det bedst mulige tidspunkt, selv om du sover hurtigt - og overvåg dit indlægs rækkevidde, likes, delinger og meget mere.

Gratis 30-dages prøveperiode (risikofri)

Gør det bedre med SMMExpert , den alt-i-ét værktøj til sociale medier. Hold dig på forkant med tingene, voks, og slå konkurrenterne.

Gratis 30-dages prøveperiode
Rul til toppen