10 ting, som Meme-konti gør rigtigt i forbindelse med Instagram-markedsføring

Føles det som om, at meme-konti er ved at overtage dine sociale medier? Formatet er overalt i disse dage, også på Instagram, hvor konti som Kale Salad og Daquan har fået millioner af følgere og er blevet til varemærker.

Selv om disse konti virker fjollede og formålsløse, som den fjollede narkoman fra gymnasiet, er mange af dem faktisk strategiske og succesfulde - som når narkomanen vokser op og bliver Steve Jobs.

Her er et par marketing-lektioner, som du kan lære af de mest uhyggelige meme-konti på Instagram.

Bonus: Download en gratis tjekliste der afslører de nøjagtige trin, som en fitness-influencer brugte for at vokse fra 0 til 600.000+ følgere på Instagram uden budget og uden dyrt udstyr.

10 ting, som meme-konti gør rigtigt i forbindelse med Instagram-markedsføring

1. De kender værdien af en god billedtekst

Instagram-tekster skaber engagement, når de er godt lavet, og det er et område, hvor meme-konti har succes.

Deres billedtekster er ofte korte og enkle, hvilket gør dem lette at læse, selv når man scroller gennem feed'et. Korte billedtekster vises også altid fuldt ud, hvilket betyder, at brugerne kan se hele indlægget uden at klikke ud af feed'et.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Lola Tash og Nicole Argiris (@mytherapistsays)

Meme-tekster tilføjer også ofte et ekstra lag til vittigheden i billedet eller videoen.

Mange konti bruger længere tekst til at fortælle historier eller skabe kontakt til følgere, og nogle deler endda bloglignende indhold i deres billedtekster. Lange billedtekster kan være effektive, men de kræver også større investeringer fra dit publikum. Meme-konti beviser, at korte billedtekster kan fungere lige så godt for at skabe engagement.

2. De har en bred appel

Dette synes at være en naturlig del af begrebet meme, som er defineret ved sin popularitet, men meme-konti er fremragende til at omdanne obskurt eller nicheagtigt kildemateriale til en lettilgængelig, bredt appellerende vittighed.

For eksempel kombinerer @classic.art.memes kunstværker med relaterbare billedtekster. Selv hvis du ikke ved meget om kunsthistorie, kan du stadig grine af dette indlæg.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Art memes and more ❤️ (@classic.art.memes)

Det betyder ikke, at du skal forsøge at appellere til alle og skabe det bredest mulige indhold. Men alle brands bør tænke over, hvem deres målgrupper er, og sikre, at de laver indhold, der taler til deres interesser og viden.

3. De har en ensartet æstetik

Meme-æstetikken er umiddelbart genkendelig: normalt velkendte billeder eller fjollede fotos med tekst overlejret eller over billedet.

Nogle gange er de bare tekst eller screencaps fra Twitter eller Tumblr, men når man ser et, ved man med det samme, at det er et meme.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af thefatjewish (@thefatjewish)

Genkendeligheden af meme-indlæg viser, at konsistens er vigtig for at opbygge dit brand på Instagram. Ideelt set skal dine følgere vide, at de ser et indlæg eller en Story fra dig, før de overhovedet tjekker kontoen.

Nogle meme-konti anvender nu en mere typisk "Instagram"-æstetik, hvilket resulterer i en hybrid stil: meme-og-tema-konti. De er som smukt indpakkede gaver og er især populære blandt teenagere.

Meme-and-theme-konti tyder også på, at nogle af skaberne forsøger at skille sig ud fra deres kolleger ved at skabe et mere karakteristisk look, noget, der er lidt pænere end Lisa Simpson og hendes kaffe.

4. De kender deres målgruppe

Meme-konti har helt sikkert masseappel, men de er også målrettet en bestemt målgruppe. I grove træk er det millennials og Z-ere, som bruger meget tid online, forbruger mange medier og har en sarkastisk humoristisk sans.

Men meme-konti skaber også forskellige identiteter, der passer til deres målgruppe. @mytherapistsays beskriver udfordringerne ved at blive "voksen" for kvinder med memes om arbejde og angst for forhold, mens @journal henvender sig til yngre teenagere (men stadigvæk kvinder). Nogle er mere nicheprægede: @jakesastrology laver memes for astrologi-elskere, som er en overraskende stor befolkningsgruppe.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af 🌜♎️🌛 (@jakesastrology)

Mens nogle meme-konti administreres af virksomheder (@journal er en af dem), blev de fleste af dem populære, fordi de lavede indhold til deres jævnaldrende, som havde samme humoristiske sans og smag for popkultur.

Denne autenticitet hjalp dem med at undgå den akavede "Hvordan går det, kammerater?"-situation, der opstår, når corporate brands forsøger at lyde som teenagere.

Det betyder ikke, at virksomheder kun kan nå ud til målgrupper, der er lige som dem selv - men det betyder, at reel forståelse er nødvendig for at skabe forbindelse.

5. De skiller sig ud

Hvis du nogensinde får deja vu Du er ikke alene, når du scroller gennem dit feed. Billeder på Instagram er begyndt at se ens ud, takket være de visuelle trends.

Dette er blevet dokumenteret på en effektiv måde af @insta_repeat, en konto, der dokumenterer populære temaer på platformen. Kanoer er et af de vigtigste:

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Insta Repeat (@insta_repeat)

Meme-konti bryder med denne formel. Deres indlæg er måske ikke kønne, men de fanger din opmærksomhed, fordi de ikke ligner noget andet. Faktisk er det ofte med vilje, at meme-indlæggene ser så uinteressante ud, en Instagram-version af "Internet Ugly".

Det hjælper dem med at skille sig ud fra indlæg med lignende indhold. Du har sikkert set en million søde hundebilleder på Instagram, men hvor ofte ser du et billede som dette?

Bonus: Download en gratis tjekliste der afslører de nøjagtige trin, som en fitness-influencer brugte for at vokse fra 0 til 600.000+ følgere på Instagram uden budget og uden dyrt udstyr.

Få den gratis guide lige nu! Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af 𝕮𝖍𝖎𝖑𝖑 𝖜𝖎𝖑𝖉𝖑𝖎𝖋𝖊 🖖🏼 (@chillwildlife)

En vindblæst strandhund giver måske ikke mening for dit brand, men læren gælder: Det kan betale sig at skille sig ud fra mængden.

6. De skaber indhold, der kan deles

Alle brands ønsker, at deres indhold skal spredes. De fleste forsøger at opnå dette gennem kvalitet: gode blogindlæg (hallo!), flotte billeder, informative nyhedsbreve.

Men meme-konti er for det meste baseret på lettilgængelig, umiddelbart genkendelig fjollethed.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Violet Benson (@daddyissues_)

Deres vittigheder virker, fordi de er relaterbare, og de trækker på en kilde i populærkulturen, som de fleste af deres følgere forstår. Næsten 75.000 mennesker kunne lide dette indlæg fra @daddyissues_, fordi Venner og Nicolas Cage er et fælles kulturelt grundlag.

Ud over at skabe positivt engagement er dette også en smart strategi til at øge publikum. Kommentarerne til meme-indlæg er fyldt med brugere, der tagger venner, som også finder dem sjove. Disse venner vil sandsynligvis trykke på følg, når de er færdige med at grine.

7. De gør brug af FOMO

En konstant kamp for brands er at sikre, at deres publikum ser deres indhold. Dette har længe været et problem på Facebook, hvor det organiske engagement er faldet kraftigt. Mange forventer, at det samme vil ske på Instagram med tiden.

Der findes masser af tips til at øge dit organiske engagement på sociale medier. Men nogle meme-konti bruger en genial og overraskende taktik: at gøre deres konti private.

Private konti er i sagens natur eksklusive, og det udløser FOMO blandt Instagram-brugere udenfor, som naturligvis gerne vil vide, hvad de går glip af.

Med en offentlig konto er du mindre motiveret til at følge dem, fordi du kan tjekke deres feed når som helst, men med en privat konto skal du vælge at følge dem.

Resultatet er, at nye følgere bliver begejstrede, når deres anmodning om at følge dem bliver accepteret, mens eksisterende følgere føler sig specielle, fordi de har været med hele tiden. Det skaber en følelse af loyalitet og fællesskab, hvilket styrker engagementet.

8. De samarbejder med brands, der matcher deres værdier

Det vil måske overraske dig at vide, at meme-konti kan (og gør det!) sende sponsoreret indhold. Med deres enorme, stærkt engagerede publikum er de ønskelige partnere for brands. Desuden er de rigtig gode til sponsoreret indhold.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Lola Tash og Nicole Argiris (@mytherapistsays)

Deres sponsorerede indlæg passer altid ind i deres overordnede indholdsstrategi. Det skyldes, at meme-konti er dygtige til at finde partnere, der passer til deres værdier.

//www.instagram.com/p/BvAN1DdBx9C/

Og da meme-konti poster så ofte, dominerer det sponsorerede indhold aldrig deres feed. I stedet tilbyder de en god balance mellem originalt indhold og lejlighedsvis en annonce.

9. De er aktuelle

Den 19. februar skete der en bizar "eksplosion" af Nike-sko under en college-basketballkamp. Dagen efter skrev @middleclassfancy - en konto, der har specialiseret sig i vittigheder om ufede mærker og produkter - et indlæg om Costco-sneakers om denne begivenhed:

Mens mange brands kæmper for at følge med den hurtige livscyklus for meme, lykkes det meme-konti ved hurtigt at omdanne enhver ny kulturel begivenhed til indhold. Marie Kondo-showet på Netflix udløste som forventet en bølge af memes:

//www.instagram.com/p/BtYeJcLlTzc/

Meme-konti er altid på toppen af popkulturen, bl.a. fordi de er små virksomheder - ofte drevet af en enkelt person - hvilket betyder, at der ikke er et marketingteam, der skal gennemgå og godkende hvert enkelt indlæg.

Det giver dem mulighed for at handle hurtigt og afprøve et vittighedsformat for at se, om det fungerer for publikum. Hvis det gør, vil det sandsynligvis blive kopieret i hele meme-universet (kan du overhovedet huske livet før Distracted Boyfriend?)

Det vil hjælpe dig med at lære, hvad dit publikum kan lide, og måske kan du endda fange den næste meme-bølge, før den er overstået.

10. De er mystiske

Mere end nogensinde før er brands åbne og kommunikative over for deres publikum. Kunderne forventer autenticitet og gennemsigtighed fra virksomheder til gengæld for deres loyalitet. Og mange brands har haft succes ved at anvende en stadig mere afslappet og velkendt tone på de sociale medier, som Wendys berygtede sarkastiske Twitter.

Denne tilgang kan dog give bagslag, når publikum begynder at føle, at brands bliver for personlige på de sociale medier:

Når alt kommer til alt, er forbrugerne mennesker. Og folk higer efter autenticitet. Det er det, de søger i deres forhold, deres underholdning og, ja, deres mærker. Derfor lader appelsinjuicekontoen nu som om, at den har depression, og alle kan lide det, og det er godt. pic.twitter.com/9fNOLZPY1z

- Brands Saying Bae (@BrandsSayingBae) februar 4, 2019

Dette er et andet område, hvor de fleste meme-konti har valgt den modsatte tilgang. De er stort set anonyme, og i nogle tilfælde har deres hemmelighedskræmmeri kun gjort dem mere interessante for fans. @daquan fik millioner af følgere, mens han skjulte sin identitet (som siden er blevet afsløret).

Der er så lidt mystik tilbage på internettet. Selv de personer, der driver brands, er lige så indflydelsesrige som brands selv (Jenna Lyons-effekten). Så det er logisk, at publikum finder en gåde fascinerende.

Det er ikke muligt (eller endda en god idé!) for virksomheder at forsøge at efterligne denne strategi. Men det er værd at huske, at når man lancerer en ny kampagne eller et nyt produkt, er det værd at huske, at en smule mystik rækker langt.

Spar tid på at administrere din Instagram-tilstedeværelse ved hjælp af SMMExpert. Fra et enkelt dashboard kan du planlægge og offentliggøre billeder direkte til Instagram, engagere publikum, måle resultater og styre alle dine andre sociale medieprofiler. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Rul til toppen