11 måder at kickstarte din brainstorm på de sociale medier på

Vi har alle været der - vi har siddet rundt om et bord med kolleger og stirret på næste måneds indholdskalender. På en eller anden chokerende måde er kalenderen tom. "Hvordan kunne jeg lade det ske igen?" tænker du måske, eller "Vil internettet aldrig ophøre?"

Endelig, efter flere minutters akavet tavshed, er der en, der kvæler: "Så... er der nogen, der har nogen idéer?"

Det er et mareridtsscenarie for mig - en INFJ-personlighedstype, der føler mig forpligtet til at udfylde alle tavsheder med min egen tankeløse snak. Jeg er sikker på, at det også er et mareridtsscenarie for dig. Ud over at fremhæve tidens hastige tempo kan en tom indholdskalender give anledning til panik ved tanken om næste måneds arbejdsbyrde.

Men det er kun, hvis du gør det forkert. Med de rigtige strategier ved hånden kan brainstorms i teamet (eller endda alene) være sjove og produktive begivenheder. Faktisk kan det at se på en tom indholdskalender inspirere til kreativitet og spænding.

Tror du ikke på mig, så prøv en eller flere af disse strategier i din næste brainstorm og se, hvad der sker.

Bonus: Læs den trinvise strategivejledning for sociale medier med professionelle tips til, hvordan du kan øge din tilstedeværelse på de sociale medier.

1. Gennemgå de mest effektive indlæg eller indhold

Det bedste sted at søge inspiration, når du føler dig uinspireret, er det indhold, du allerede har. Hvad har fungeret godt? Spørg dit team, om de har nogle ideer til, hvordan du kan gentage denne succes i de kommende måneder.

Ved at gennemgå det bedst fungerende indhold kan du også fjerne ineffektivitet. Ud over at du kan se, hvilke indlæg der virkede, kan du også se, hvilke indlæg der ikke virkede, og du kan undgå lignende indlæg i fremtiden.

2. Undersøg dine konkurrenter

Det næstbedste sted at søge inspiration er dine fjenders feeds. Hvad gør de, som du ikke gør? Hvilke slags indlæg har succes for dem? Min personlige favorit er: Hvad gør de, som du kunne gøre bedre?

Du kan gå så langt som til at foretage en omfattende analyse af mangler, men selv en hurtig gennemgang af feeds fra en eller to af dine vigtigste konkurrenter er ofte nok til at sætte gang i hjernen.

3. Gå sæsonbestemt

I de sociale mediers verden er der en "helligdag" med et hashtag for hver eneste dag i året. Find ud af, hvilke helligdage der er på vej i din indholdskalender, og beslut dig for, hvilke der giver mening for dit brand at "fejre" online. Diskuter derefter interessante eller unikke måder at fejre det på. Tip: Der kan være noget eksisterende indhold, der kan genbruges (se punkt 1).

I marts 2018 besluttede SMMExpert for eksempel at fejre #nationalpuppyday ved at opdatere og dele et ældre blogindlæg med titlen 8 Dogs That Are Better at Instagram Than You. Det tog relativt lidt tid og kræfter at udgive, men er fortsat et stort hit på vores sociale feeds (selv om det ikke længere er #nationalpuppyday). I en perfekt verden ville hver dag være #nationalpuppyday.

4. Gennemgå dine mål

Har dit team en mission og/eller en visionserklæring? Det er nu et godt tidspunkt at tage den frem. Nogle gange er det bare nødvendigt med en påmindelse om, hvorfor du er her, for at få gang i tingene.

En anden god ting at kigge på er de officielle mål, du satte dig, da du udarbejdede din strategi for sociale medier. Bed teamet om at tænke over, hvilken slags indhold de tror, der vil hjælpe dig med at nå disse mål. Bare det at have dem i tankerne, når du kaster idéer rundt, er nyttigt. På den måde kan du også afvise idéer, der ikke hjælper dig med at nå disse mål.

5. Opbevar en inspirationsmappe

Hvis du ser noget, du kan lide på nettet, kan du sætte det som bogmærke eller gemme det i en mappe på dit skrivebord, så du kan vende tilbage til det, når inspirationen er ved at slippe op.

De ting, du gemmer, behøver slet ikke at være relateret til dit brand eller din målgruppe. Måske kan du lide indramningen af en bestemt overskrift, stemningen på et bestemt fotografi eller tonen i en bestemt artikel. Behold det hele. Inspiration kan komme fra alle steder. Og hvis du kunne lide det, er der sikkert en god grund til det.

6. Spørg dit publikum

Som redaktør af SMMExpert-bloggen er jeg super heldig, at den målgruppe, jeg forsøger at nå ud til, sidder lige ved siden af mig. Da vi udgiver indhold til professionelle inden for sociale medier, gør vi en dyd ud af at invitere vores eget sociale team til vores brainstorming-sessioner. Og så griller vi dem ubarmhjertigt om, hvilken slags indhold de vil læse næste måned.

Selv om du ikke sidder ved siden af dit publikum, har du stadig adgang til dem - på de sociale medier. Spørg dem, hvad de gerne vil se på din kanal i de kommende måneder. Eller kig på kommentarerne til dine indlæg for at finde ledetråde.

7. Læs nyhederne

Så måske er vi ikke alle de bedste til at holde os ajour med nyhederne i branchen. Der er trods alt en million og en ting at gøre på en dag. Men hvis der nogensinde er et tidspunkt, hvor man skal indhente det, så er det lige før en brainstorming-session.

Brug denne tid til at notere alle nyheder, der påvirker dit brand eller dit publikum. Er der noget, du kan offentliggøre for at imødegå disse nyheder? Da Facebook f.eks. annoncerede store ændringer i sin algoritme i 2018, offentliggjorde vi en liste over tiltag, som brands kunne tage for at afbøde virkningerne af ændringen.

Bonus: Læs den trinvise strategivejledning for sociale medier med professionelle tips til, hvordan du kan øge din tilstedeværelse på de sociale medier.

Få den gratis vejledning lige nu!

Dette går hånd i hånd med at læse nyhederne, men det er også noget for sig selv. Gennemgå trending hashtags for at se, om der er nogle, der giver mening for dit brand at engagere sig i. Bed dit team om input til, hvordan du kan være kreativ med detaljerne. Vær sikker på, at du virkelig forstår, hvad hashtagget handler om, og om det er passende for dit brand, før du kaster dig ud i det.

9. Afspil musik

Nogle mennesker arbejder bedst i stilhed, men stilhed kan være yderst ubehageligt for andre. Mine introverte kolleger i lokalet kan finde det umuligt at bryde stilheden i begyndelsen af en brainstorm-session med deres egen idé. Så hvorfor ikke undgå stilhed helt og holdent ved at sætte nogle melodier på?

Hold lydstyrken lav - bare høj nok til at fjerne al intimidering fra rummet.

10. Lav "sprints"

"Sprinting" er ikke kun for løbere og softwareudviklere. Vi gør det også i kreative skrivetimer! Det er en sjov øvelse, som også kan bruges i brainstorms, da målet er det samme: at få varmet hjernen op.

Prøv at skrive et tema på en tavle i jeres mødelokale. Sæt en timer (mellem tre og fem minutter, eller længere, hvis I mener, det vil være nyttigt) og bed alle om at skrive det, der falder jer ind. I sidste måned brugte vi temaet "forår" i forbindelse med SMMExpert Blog brainstorm og fik masser af gode ideer til blogindlæg relateret til årstiden, herunder dette indlæg.

11. Accepter alle idéer - i første omgang

Et af de vigtigste elementer i en produktiv brainstorm er at gøre det til et sikkert sted, hvor alle kan tale og bidrage. Afhængigt af dit team kan det betyde, at du skal vente med at kritisere ideer til senere.

Der er ikke noget mere skræmmende i en gruppe brainstorming end at få sin idé afvist med det samme. Og hvorfor? Nogle af de bedste idéer kommer efter at en masse urealistiske, forfærdelige idéer er blevet kastet ud i luften.

Mit forslag: Skriv hver eneste idé ned, som du har fået i brainstormen - selv de vilde idéer - og book derefter en separat session med dig selv eller et par centrale teammedlemmer for at "finpudse" din liste.

Jeg siger ikke, at du aldrig mere behøver at bekymre dig om en akavet tavshed. Men nu, hvor du er udstyret med 11 gennemprøvede strategier til at håndtere brainstorm-sessioner på sociale medier, burde du have meget lettere ved at finde nye idéer af høj kvalitet til din indholdskalender på regelmæssig basis. Det er en gevinst.

Brug dine gode nye ideer med SMMExpert, og administrer nemt alle dine sociale mediekanaler fra ét dashboard. Få dit brand til at vokse, engager dine kunder, hold trit med konkurrenterne, og mål resultaterne. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Rul til toppen