12 ufejlbarlige strategier for Instagram-vækst i 2023

De bedste måder at opnå vækst på Instagram på har ændret sig meget i det seneste år, da platformen er blevet meget mere fokuseret på video - især Reels.

I dette indlæg vil vi se på, hvordan du opbygger en strategi for vækst på Instagram, der giver nye følgere og fastholder dem i lang tid.

Husk på, at reel, meningsfuld vækst på Instagram ikke sker fra den ene dag til den anden. Den gennemsnitlige månedlige vækst i antal følgere for Instagram-virksomhedskonti er +1,25 %. Lad os se, om du kan overgå dette benchmark og effektivt øge din konto ved at implementere disse tips.

12 effektive strategier for vækst på Instagram i 2023

Bonus: Download en gratis tjekliste der afslører de nøjagtige trin, som en fitness-influencer brugte for at vokse fra 0 til 600.000+ følgere på Instagram uden budget og uden dyrt udstyr.

11 strategier til organisk vækst på Instagram

Hvis du ønsker at vokse på Instagram, gennemgår denne video de vigtigste forskelle, som du bør implementere i år:

1. Brug Instagram Reels

Instagram siger selv: "Reels er det bedste sted at vokse kreativt, udvikle dit fællesskab og udvikle din karriere."

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Instagram for Business (@instagramforbusiness)

Instagram-brugere bruger i øjeblikket ca. 20 % af deres tid på appen på at se Reels, og det er stadig det hurtigst voksende format. Hvis du kun har tid til at foretage én ændring af din sociale strategi for at prioritere væksten af din Instagram-konto, så er det denne ændring.

Du kan finde alt det, du har brug for at vide om at skabe kvalitets-Instagram Reels, i vores blogindlæg om at bruge Instagram Reels til erhvervslivet.

2. Men ikke kun Instagram Reels... for nu

Instagram siger også: "Deling på tværs af formater (som Reels, Stories, Instagram Video osv.) kan hjælpe dig med at finde nye følgere og udvide din rækkevidde."

Det er interessant, at de faktisk slet ikke nævner fotoopslag i hovedfeedet her - sandsynligvis fordi fotoopslag er de mindst sandsynlige til at få dit indhold foran nye øjne, da de er begrænset til dine følgere uden mulighed for at genpublicere.

Men sondringen mellem in-feed-video og Reels ser ud til at være under forandring. Instagram kører i øjeblikket en test, hvor alle Instagram-videoer bliver til Reels for nogle brugere.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af SMMExpert 🦉 (@hootsuite)

Det er endnu et tegn på, at Reels vil blive en stadig vigtigere måde at opnå vækst på Instagram fremover. Men indtil videre skal du fortsætte med at bruge en blanding af formater med fokus på video.

3. Send regelmæssigt indlæg

At skaffe nye følgere er kun den ene halvdel af ligningen for vækst på Instagram. Den anden halvdel er at holde på de eksisterende følgere, så dit samlede antal følgere bliver ved med at stige. Det kræver en konstant strøm af værdifuldt indhold, der holder brugerne engagerede uden at overbelaste deres feeds.

Den sidste indsigt, vi har i dette fra Instagrams inderside, stammer fra Creator Week i juni 2021, hvor Mosseri sagde, at et "sundt feed" er "et par indlæg om ugen, et par historier om dagen".

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Instagram's @Creators (@creators)

SMMExpert's Global State of Digital April 2022-opdatering rapporterede, at den gennemsnitlige Instagram-virksomhedskonto poster 1,64 hovedindlæg pr. dag, fordelt på:

  • 58,6 % fotoindlæg
  • 21,5 % videoopslag
  • 19,9% karruselposter

Det kræver lidt eksperimentering at finde den rigtige rytme for dit brand. Med alle vækststrategier er det en god idé at holde et vågent øje med dine Instagram-analyser for at se, hvad der giver de bedste resultater.

4. Fokuser på konti med høj værdi i din niche

Instagrams anbefalinger i input (også kendt som Instagram-algoritmen) er baseret på en række signaler.

En simpel ting at fokusere på er "andre personer, de følger". Hvis du følger og engagerer dig i konti i din niche, signalerer algoritmen, at du er en del af den niche.

Fokuser på et kvalitetsengagement med konti af høj værdi inden for dit område. Hvis du kan få deres opmærksomhed, så de følger dig tilbage, er det et endnu større signal til algoritmen om, at folk, der følger dem, måske også er interesseret i dig.

5. Inddrag dit publikum

Reels kan give dig nye seere, men det er din opgave at gøre dem til langvarige følgere. Igen kommer Instagram ind i billedet: "Den nemmeste måde at gøre tilfældige følgere til fans på er ved at synes godt om, svare og dele deres svar igen."

Hvis du engagerer dig i dine fans ved at svare på kommentarer, øger du chancerne for at få endnu flere kommentarer. Folk er meget mere tilbøjelige til at engagere sig i dig, hvis de kan se, at du har taget dig tid til at svare på folk, der har kommenteret før.

Vær kreativ med den måde, du inddrager dit publikum på. Spørgsmålsklistermærker på Stories er en god måde at sætte gang i samtalen på, samtidig med at de danner grundlag for nyt indhold.

Og på Reels kan du endda svare på kommentarer med videosvar.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Instagram's @Creators (@creators)

Du må selvfølgelig ikke glemme at besvare DM'er. Hvis du arbejder sammen med et team og ønsker at dele denne opgave med dine kolleger, kan du bruge et værktøj som SMMExpert's Inbox.

Alt dette Instagram-engagement sender søde signaler til algoritmen, så dit indhold er mere sandsynligt, at det vises i dine følgers feeds, så de forbliver interesserede i dig, så de ikke fristes til at fjerne deres følgere.

Tip : Lad dig ikke friste til at købe Instagram-følgere. Vi går i detaljer om, hvorfor du ikke bør gøre det (og hvad du skal gøre i stedet) i dette indlæg. TL;DR, Instagram-algoritmen ved, om det er bots og ikke rigtige mennesker, der engagerer sig i dit indhold - og det bryder den sig ikke om.

Bonus: Download en gratis tjekliste der afslører de nøjagtige trin, som en fitness-influencer brugte for at vokse fra 0 til 600.000+ følgere på Instagram uden budget og uden dyrt udstyr.

Få den gratis vejledning lige nu! Vækst = hacket.

Planlæg indlæg, tal med kunderne, og følg dine resultater Få din virksomhed til at vokse hurtigere med SMMExpert.

Start gratis 30-dages prøveperiode

6. Vælg de rigtige hashtags

Hashtags er en nem måde at udvide din rækkevidde på, hvilket er en vigtig del af væksten i antallet af Instagram-følgere.

Ved at bruge de rigtige hashtags kan du få nye følgere til din konto på tre måder:

  1. Dit indlæg kan blive vist på den relevante hashtag-side. Det betyder, at alle, der klikker på hashtagget, kan se dit indlæg, selv om de ikke følger dig.
  2. Hashtags kan hjælpe dit opslag med at blive vist i søgeresultaterne på Instagram.
  3. Da folk kan vælge at følge hashtags, som de er interesserede i, kan dit indlæg blive vist i hovedfeedet for folk, der er specifikt interesserede i din niche. Det er meget målrettede potentielle følgere, som selv har valgt at se indhold som dit, men som endnu ikke følger dig.

Rådgivningen om det bedste antal hashtags til vækst på Instagram synes at ændre sig konstant.

Instagram tillader op til 30 hashtags pr. opslag og 10 pr. historie, men du skal nok ikke bruge alle dine hashtags særlig ofte.

Instagram siger: "Brug 3 eller flere hashtags, der beskriver din virksomhed, dit produkt eller din service, til feed-indlæg for at nå ud til folk, der måske er interesserede i din virksomhed, men som endnu ikke har opdaget den."

Men de har også sagt, at man skal "holde antallet af hashtags på mellem 3 og 5".

De bedste hashtags til vækst på Instagram er ikke nødvendigvis de største eller mest populære hashtags.

I stedet kan meget målrettede niche-hashtags med langt færre Instagram-opslag og mindre konkurrence sende bedre signaler til algoritmen ved at gøre det meget klart, hvad dit indhold handler om. Desuden får de som sagt dit indhold ud til de helt rigtige øjenæbler i stedet for et mere generelt publikum.

Social lytning ved hjælp af et værktøj til styring af sociale medier som SMMExpert er en effektiv måde at opdage værdifulde hashtags i din niche på. Hvad bruger dine konkurrenter? Dine følgere? De konti, som du ønsker at efterligne?

Bemærk, at hashtags skal vises i billedteksten og ikke i kommentarerne, hvis de skal booste din SEO på Instagram.

Da hashtags er en så vigtig del af din vækststrategi på Instagram, har vi en hel guide til, hvordan du bruger hashtags effektivt på Instagram.

Du kan også se denne hurtige videoguide:

7. Udarbejd gode billedtekster

For at hjælpe med at øge antallet af følgere skal billedtekster til Instagram gøre to ting:

  1. Send signaler til algoritmen om, at dit indhold er interessant og relevant for nye potentielle følgere (via nøgleord og hashtags).
  2. Inddrag de følgere, du allerede har, så de interagerer med dit indhold og forbliver følgere på lang sigt.

Instagram-tekster kan være op til 2.200 tegn lange, men det er usandsynligt, at du har brug for så mange tegn i de fleste tilfælde. Hvis du har en virkelig spændende historie at fortælle, så fortæl den endelig. Men en kort, hurtig billedtekst med effektiv brug af emojis, nøgleord og hashtags kan også fungere lige så godt.

Den eneste måde at finde ud af, hvad der virkelig virker bedst for dit publikum - og dit potentielle nye publikum - er at eksperimentere og følge dine resultater.

SMMExpert Analytics er et effektivt værktøj til at forstå resultaterne af dine Instagram-teksteksperimenter.

Prøv det gratis

Mangler du inspiration? Vi har en liste med mere end 260 Instagram-tekster, som du kan bruge eller ændre, samt tips til, hvordan du kan skrive en god billedtekst fra bunden.

8. Lav en komplet og effektiv bio

De strategier til vækst på Instagram, som vi har gennemgået indtil nu, vedrører alle dit indhold. Men din Instagram-bio er også en vigtig faktor for at øge din følgerskare.

Det vigtigste er at sørge for, at dit håndtag og dit Instagram-profilnavn er relevant og tydeligt, så folk, der specifikt søger dig på Instagram, kan finde og følge dig. Hvis du kan indføje et relevant søgeord i dit håndtag eller navn, er det endnu bedre.

Nøgleord er også vigtige i din bio. Brug de 150 tegn, der er afsat til din bio, til at fortælle de besøgende, hvad du og dit brand handler om. Det vil være med til at få nye besøgende til at følge dig, samtidig med at du sender vigtige rangeringssignaler til algoritmen, så du får flere potentielle fans.

Endelig kan du tilføje en placering, hvis det er relevant for din virksomhed. Det kan være med til at opbygge din lokale følgerskare og gøre det nemmere for andre lokale brands at finde og komme i kontakt med dig, hvilket er til gavn for alle virksomheder i dit lokalsamfund.

9. Samarbejde med skaberne

At samarbejde med Instagram-skabere kan være en effektiv måde at sprede budskabet om dit brand på. Det er en måde at få dit navn frem for et målrettet og engageret publikum på, samtidig med at du får nye idéer og muligheder for indhold.

Find kreative personer, der er på linje med dit brands værdier og æstetik. Igen er social lytning et fantastisk værktøj.

En anden ny mulighed for at hjælpe dig med at finde de rigtige skaberne til at arbejde sammen med dit brand er Instagram Creator Marketplace, som i øjeblikket er i testfasen. Det vil give skaberne mulighed for at angive de brands og emner, der er mest relevante for dem, og strømline kontakten og kommunikationen mellem brands og skaberne.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Instagram's @Creators (@creators)

Når du leder efter skaberne at samarbejde med, skal du huske på, at størrelsen af deres publikum ikke nødvendigvis er den vigtigste faktor for at hjælpe dig med at opnå vækst på Instagram. I stedet skal du lede efter en skaber med en god engagementrate, som allerede skaber indhold, der er yderst relevant for dit brands niche.

Branded content, som skaberne laver for dig, skal ikke føles som en annonce (selv om det skal mærkes som sådan). Det er altid mest effektivt at arbejde med skaberne, som brænder for dit brand og kan dele dit budskab autentisk med deres følgere.

10. Post, når din målgruppe er online

Vi talte tidligere om vigtigheden af engagement. Der er størst sandsynlighed for tidligt engagement, hvis du poster, når dit publikum er online. Og da algoritmen bruger timing som et signal, er det også vigtigt at poste på det rigtige tidspunkt for at sikre, at dit publikum overhovedet ser dit opslag.

Du kan få oplysninger om, hvornår dit publikum er online, via Instagram Insights. Du kan også bruge funktionen Bedste tidspunkt for offentliggørelse i SMMExpert til at få personlige anbefalinger om det bedste tidspunkt at offentliggøre på for dit publikum.

I SMMExpert Analytics skal du klikke på Bedste tidspunkt for offentliggørelse og derefter vælge målet Opbyg opmærksomhed for at finde tidspunkter, hvor dit indhold med størst sandsynlighed får det højeste antal visninger baseret på reelle data fra din egen konto i de sidste 30 dage.

Prøv det gratis

11. Vær original - og forbliv tro mod dit brand

Frem for alt skal du være tro mod dit brand. Det er vigtigt at holde øje med opdateringer af platformene. (Til orientering: SMMExpert poster en ugentlig Instagram-story, der fremhæver vigtige ændringer på de vigtigste sociale netværk.) Men det er umuligt at ændre hele din sociale strategi, hver gang der sker en opdatering eller algoritmeændring.

Fokuser i stedet på at skabe godt indhold, der taler til dit publikum og ærer dine brandværdier. Det lyder måske ikke sexet, men det er en sikker måde at skabe en loyal følgerskare på med tiden.

Instagram har opdateret algoritmen for at "prioritere distribution af originalt indhold i anbefalinger". Ved originalt indhold forstås indhold, som du har skabt, eller som ikke er blevet offentliggjort på platformen før. Det betyder, at det er godt at genpublicere UGC for at opnå social bevisførelse, men det vil sandsynligvis ikke øge dit indhold i anbefalinger.

📣 Nye funktioner 📣

Vi har tilføjet nye måder at tagge på og forbedret rangordningen:

- Produkt Tags

- Forbedrede tags

- Rangering efter originalitet

Skabere er så vigtige for Instagrams fremtid, og vi vil gerne sikre, at de har succes og får al den anerkendelse, de fortjener. pic.twitter.com/PP7Qa10oJr

- Adam Mosseri (@mosseri) April 20, 2022

Undtagelsen er, når du tilføjer dit eget budskab via indbyggede funktioner som Remix eller Collabs. Det tæller som originalt indhold og er berettiget til at blive anbefalet af algoritmen.

Plus en betalt metode til vækst af Instagram-følgere

12. Prøv Instagram-annoncer

Mens resten af dette indlæg fokuserer på organisk vækst på Instagram, kan vi ikke undgå at nævne Instagram-annoncer.

Den enkleste måde at bruge Instagram-annoncer til Instagram-vækst på er at booste et opslag eller en Story og bruge annoncemålet Flere profilbesøg. Du kan køre en kampagne i syv dage for så lidt som 35 USD.

Hvis du vil udnytte dit annoncebudget til vækst på Instagram bedst muligt, er det vigtigt at målrette den rigtige målgruppe. Brug Analytics til at lære alt, hvad du kan, om dine eksisterende følgere, og brug dem som grundlag for at skabe en målgruppe for dine annoncer.

Hvis du vil have mere kontrol over dine Instagram-annoncer, kan du vælge at oprette dem i Meta Ads Manager. I dette tilfælde skal du vælge annoncemålene Brand Awareness eller Reach ad objectives. Først skal du forbinde din Instagram-konto til Meta Business Manager.

Hvis du vil køre og spore dit organiske og betalte Instagram-indhold side om side, kan du også tjekke SMMExpert Social Advertising ud.

Spar tid på at administrere din Instagram-tilstedeværelse ved hjælp af SMMExpert. Planlæg og udgiv indlæg direkte til Instagram, engager publikum, mål resultaterne, og styr alle dine andre sociale medieprofiler - alt sammen fra ét enkelt instrumentbræt. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Vokse på Instagram

Du kan nemt oprette, analysere og planlægge Instagram-opslag, Stories og Reels med SMMExpert. Spar tid og få resultater.

Gratis 30-dages prøveperiode
Rul til toppen