130+ forkortelser for sociale medier, som alle marketingfolk bør kende

Det er ikke let at lære et nyt sprog, og der findes desværre ikke nogen Duolingo Owl for forkortelser på sociale medier (Duo, hvis du læser dette, vil jeg helt sikkert øve mig på japansk senere, stop venligst med at sende mig sms'er). Men korrekt og smart brug af internetforkortelser er en del af en vellykket strategi for sociale medier - så hvis dit brand bruger sociale medier i forretningsøjemed, skal du lære det.

Ukorrekt brug af akronymer på nettet kan i bedste fald være forvirrende og i værste fald pinligt. Du ønsker ikke, at din virksomhed skal lyde som en eller andens tante Margy:

Derfor har vi samlet den ultimative guide til akronymer på sociale medier. Læs videre for at få et lynkursus i internetsprog.

Bonus: Få en gratis skabelon til en strategi for sociale medier til hurtigt og nemt at planlægge din egen strategi. Brug den også til at spore resultaterne og præsentere planen for din chef, dine holdkammerater og kunder.

Netværksspecifikke forkortelser

Netværksnavne

FB: Facebook

G+: Google +

IG: Instagram

LI: LinkedIn

TW: Twitter

YT: YouTube

DM: Direkte besked

Dette er en privat form for kommunikation, som kun kan ses af afsender og modtager. På Twitter, Facebook, Instagram og LinkedIn kan brugere "komme ind" i en andens DM's ved at sende en privat besked.

MT: Ændret tweet

Tweets, der begynder med MT, angiver, at tweeteren har redigeret det indhold, han/hun retweeter af hensyn til kortfattethed eller andre årsager. Dette kaldes også et citat-tweet.

PM: privat besked

Private beskeder er det samme som direkte beskeder. Hvis en person beder dig om at sende en PM til vedkommende, beder vedkommende dig om at flytte en offentlig samtale til det private område.

PRT: Delvis retweet

Dette ligner meget en RT, men bruges til at vise, at du kun citerer en del af det, som den anden Twitter-bruger oprindeligt sagde. Du kan f.eks. komprimere det for at spare plads til din egen kommentar.

RT: Retweet

I stedet for at trykke på retweet-knappen eller retweete med en kommentar, genposter nogle Twitter-brugere et tweet og bruger "RT" plus brugerens håndtag for at angive navnet.

Populære akronymer og forkortelser for sociale medier

AFAIK: Så vidt jeg ved

Bruges, når du deler fakta eller siger noget, som du tror er sandt, men som du ikke er helt sikker på ved at skrive AFAIK. Du er jo ikke ekspert.

AKA: Også kendt som

Dette er en nyttig forkortelse, når man henviser til folk, der bogstaveligt talt har to navne (Stefani Germanotta AKA Lady Gaga), eller når man henviser til et almindeligt kælenavn (Simone Biles aka GOAT). Se også "GOAT".

AMA: Spørg mig om hvad som helst

AMA'er er sociale spørgsmål-svar-sessioner. Virksomheder, influencers, brandrepræsentanter og almindelige mennesker kan skrive AMA'er på Twitter, Reddit eller i en live stream på Facebook eller Instagram.

ASAP: Så hurtigt som muligt

Til når du har brug for noget, lige nu.

BRB: Jeg er straks tilbage

Dette er en af de oprindelige forkortelser for sociale medier, som blev brugt første gang i slutningen af 1980'erne eller begyndelsen af 1990'erne. Den stammer fra chatforum-æraen, men den finder sin vej tilbage på sociale medier, når den rette lejlighed kræver det.

BTS: Bag kulisserne

Nej, ikke det koreanske boyband. Denne forkortelse bruges til at give følgere et kig bag kulisserne på dit brand.

I øvrigt: I øvrigt

Dette akronym på de sociale medier bruges til at tilføje ekstra information, gå ud på en tangent eller kaste lidt skygge.

CMV: Ændre mit synspunkt

Du deler en mening, men er klar over, at din mening kan være forkert. Du er åben for at føre en civiliseret samtale. Faktisk er der en hel subreddit dedikeret til CMV-diskussioner.

Kilde: Reddit

DYK: Vidste du

Vidste du, at DYK-forkortelsen er en fantastisk måde at dele en sjov kendsgerning med dit publikum på de sociale medier på? Skriv det i din billedtekst på de sociale medier eller medtag det som et hashtag.

ELI5: Forklar (det for mig) som om jeg er fem år

Denne forkortelse på sociale medier er populær på Reddit og er en måde at anmode om en simpel forklaring på et komplekst emne eller koncept på.

FBF: Flashback fredag

En måde at kaste den tilbage til fortiden på en fredag.

FOMO: Frygt for at gå glip af noget

Hvis du ikke har hørt om FOMO, er du gået glip af noget. Denne socialfobi udtrykker angsten for fravær. For hjemmegående er der antonymakronymet JOMO, som betyder Joy of Missing Out.

har noget coachella fomo temmelig hårdt rn pic.twitter.com/pvik7lqalT

- Jordan Doww (@JordanDoww) April 16, 2022

FTW: For the win

En til tider oprigtig, til tider sarkastisk, til tider fuld af oprigtig begejstring. (Og på den anden side af mønten betyder FTL for tabet.)

FWIW: For hvad det er værd

Dette akronym på sociale medier bruges ofte til at udtrykke sin mening, men på en måde, der ikke er uhøflig eller anmassende. Det viser, at du ikke bevidst forsøger at råbe nogen op, hvis de deler noget, du ikke mener er korrekt. Du finder det oftest på Twitter eller på opslagstavler.

Til orientering: Til din information

Denne forkortelse for sociale medier er en informativ forkortelse, som nogle gange er lidt fræk.

H/T: Hattetip

Et hattip er et virtuelt nik, der angiver en original kilde til oplysninger eller et billede. Det kan også stå for hørt gennem .

ICYMI: Hvis du gik glip af det

En måde at fremhæve indhold eller nyheder, som måske er blevet overset i det evige blitz, som de sociale medier er.

IMO/IMHO: Efter min mening / Efter min ydmyge mening

En ansvarsfraskrivelse om, at nogen deler deres mening, ikke fakta, om noget. Der er delte meninger om, hvorvidt H'et står for ydmyg eller ærlig .

IRL: I det virkelige liv

IRL bruges til at skelne mellem, når noget sker i virkeligheden og ikke på sociale medier, i spil eller andre steder på internettet.

JSYK: Bare så du ved det

Dette akronym bruges, når der skal leveres nyttig information.

Jsyk fuldmåne om 3 dage!!! På tirsdag den 14.!!! pic.twitter.com/duJeKpQccbP

- Spiky-Toad✩°̥࿐ (@PiperMad_duck) June 11, 2022

LMK: Lad mig vide

Når nogen bruger denne forkortelse på sociale medier, venter de på feedback eller information. Skabere tilføjer ofte "LMK if this helps!", når de har delt et råd.

MFW: Mit ansigt, når

Dette akronym er altid ledsaget af et billede, der repræsenterer et ansigtsudtryk. Det bruges både positivt og negativt (f.eks. "MFW jeg finder 50 dollars i mine gamle bukser" eller "MFW min søster finder 50 dollars i de gamle bukser, jeg lige har givet hende").

Kilde: Reddit

NBD: Ikke noget særligt

Bruges ofte som en ydmyg praleri om noget, der faktisk er en stor ting for den, der skriver det sociale indlæg.

NP: Intet problem

En meget kølig reaktion (uanset om det faktisk var et problem).

NSFW: Ikke sikkert for arbejde

Denne er bogstaveligt talt ikke sikker på arbejdspladsen. Tænk dig godt om, før du bruger den - og deler noget NSFW-indhold - på en virksomhedskonto.

NYT: Nævn dit erhverv

Bruges i grupper og fora, hvor der udveksles oplysninger. Har fået mange til at tro, at The New York Times er meget efterspurgt.

OC: originalt indhold

En anden måde at vise, at du deler dit eget indhold og ikke andres idéer eller ord. I princippet er det modsatte af RT. Hvis du f.eks. deler et foto på Twitter, som du selv har taget, er det OC. Det er det ikke, hvis du deler en andens foto.

WFH: Arbejde hjemmefra

Ikke overraskende fik dette akronym stor udbredelse under COVID-19-pandemien. Det bruges ofte i online-chats med kolleger, men kan også være nyttigt på sociale medier.

SMH: Jeg ryster på hovedet

Til de gange, hvor det er nødvendigt, at folk ved, at du er uimponeret eller vantro, og måske bogstaveligt talt ryster på hovedet bag skærmen.

TBH: For at være ærlig

Ligesom IMO bruges denne forkortelse på sociale medier til at vise sårbarhed, som en ydmyg flex, til at dele en mening eller vise, at du er enig eller uenig i noget.

TBT: Throwback torsdag

Ligesom FBF er dette endnu en nostalgisk dag på de sociale medier.

TFTF: Tak for at følge med

Twitter-slang. Denne forkortelse for sociale medier er en måde at interagere positivt med en person, der for nylig er begyndt at følge dig på sociale medier.

TFW: Den følelse, når

Forud for en oplevelse, der ofte kan relateres, og som normalt ledsages af en meme.

Kilde: Reddit

TGIF: Gudskelov er det fredag

Fordi alle arbejder i weekenden.

TL;DR: For lang; blev ikke læst

Bruges normalt til at give et kortfattet resumé af noget, der er for langt til internettets opmærksomhedsspændvidde. Eller det er et resumé, der skrives før eller efter den lange forklaring, lidt ligesom Coles Notes-versionen af en billedtekst på sociale medier.

WBW: Wayback onsdag

Wayback Wednesday tager en tur ned ad hukommelsesbanen på en dag, hvor der er pukkel i hovedet.

WCW: Kvindeknusning onsdag

En ugedag, hvor man fejrer en kvinde, der identificerer sig selv, som regel på Instagram, uanset årsagen! Der findes også MCM: Man Crush Monday. WCW kan bruges i en billedtekst eller som hashtag.

Akronymer for sociale medier i erhvervslivet

B2B: Business to business

En forkortelse for en virksomhed, der tilbyder produkter eller tjenester til virksomheder (snarere end til enkeltpersoner).

Bonus: Få en gratis skabelon til en strategi for sociale medier til hurtigt og nemt at planlægge din egen strategi. Brug den også til at spore resultaterne og præsentere planen for din chef, dine holdkammerater og kunder.

Få skabelonen nu!

B2C: Forretning til forbruger

Beskriver en virksomhed, der tilbyder produkter eller tjenester direkte til kunderne.

CMGR: fællesskabsforvalter

Community managers plejer et brands relationer på de sociale medier. Community managers skal ikke forveksles med social media managers, men de engagerer og plejer virksomhedens fællesskab.

CTA: Opfordring til handling

En opfordring til handling er en mundtlig, skriftlig eller visuel opfordring, der giver folk et bud på, hvad de skal gøre næste gang, uanset om det er "Tilmeld dig", "Abonner" eller "Ring til os i dag".

Ressource : Sådan skriver du en effektiv CTA.

EOD: ved dagens udgang

Normalt for at angive en tidsfrist, f.eks. "Send venligst denne rapport tilbage til mig senest EOD mandag."

EOW: End of week

Samme som ovenfor, men for slutningen af ugen (TGIF).

EM: Send mig en e-mail

Der er ingen grund til at planlægge endnu et Zoom-møde. Det kan aftales skriftligt.

ETA: Anslået ankomsttidspunkt

Den forkortelse, der bruges, når man gætter på, hvornår et produkt skal leveres. For eksempel: "Hvad er ETA på det blogindlæg, vi venter på?"

F2F: ansigt til ansigt

Dette akronym bruges, når man ønsker at arrangere et personligt møde, f.eks. "I stedet for endnu et Zoom-møde, lad os planlægge noget F2F."

IAM: På et møde

En forkortelse for at vise, at det ikke er det rette tidspunkt til at ringe op eller sende en endeløs strøm af sms'er. Du har travlt!

ISO: På jagt efter

Bruges ofte i fora og grupper, hvor der opfordres, sælges eller udveksles ting.

Kilde: Facebook

IT: informationsteknologi

Den afdeling, du skal ringe til, når du har tekniske problemer (efter at du har prøvet at slukke og tænde for den igen).

KPI: Key performance indicator (nøgleindikator)

En nøgleresultatindikator er en målestok, der viser, hvor effektivt en virksomhed opfylder sine mål.

Ressource: Dette er de KPI'er, du skal følge for at måle dit brands succes.

MoM: måned til måned

Bruges til at vise vækst eller kvantitative ændringer, der sker hver fjerde uge. Bruges ofte til ændringer i indtægter, aktive brugere, sidevisninger eller tilmeldinger. Der er også YoY: Year over year. Dette måler de samme kvantitative målinger, men sammenligner data over 12 måneder i stedet for 4 uger.

OOO: ikke på kontoret

Normalt medtaget i en automatiseret e-mail, der skal sendes, når en person ved, at vedkommende er væk fra kontoret på grund af ferie, rejser på grund af arbejde eller en længerevarende workshop. F.eks. "Jeg vil forsøge at vende tilbage til dig på mandag, da jeg er OOO på ferie de næste tre dage."

P/E: Pris i forhold til indtjening

Et forhold eller en måleenhed, der ofte anvendes af investorer og forretningsanalytikere til at bestemme værdien af en virksomhed.

ROI: Afkast af investeringer

ROI måler, hvor meget overskud der er opnået for bestemte virksomhedsinitiativer. ROI er en af de mest almindelige måder, hvorpå virksomheder vurderer succesen af kampagner og projekter.

Ressource: Lær, hvordan du kan spore og forbedre din ROI på sociale medier.

SEM: Søgemaskine markedsføring

Søgemaskinemarkedsføring er en reklamemetode på internettet, der indebærer køb af annoncer på søgemaskiner for at øge trafikken på websitet.

SEO: Søgemaskineoptimering

Søgemaskineoptimering har til formål at forbedre de organiske søgemaskineresultater og øge synligheden af indhold på nettet.

Ressource: Har sociale medier en indvirkning på SEO? Vi fortæller dig det her.

SERP: Søgemaskinens resultatside

Det er de betalte og organiske sideresultater, som vises af en søgemaskine, når en bruger har foretaget en søgning.

SMART (mål): specifikke, målbare, opnåelige, relevante og rettidige mål

Et almindeligt akronym, der bruges i forbindelse med målsætning, og som minder den person, der sætter målene, om at opstille mål, der kan følges og faktisk nås.

Ressource: Her kan du se, hvordan du kan opstille SMART-mål for at give dit brand succes på de sociale medier.

SMB: små og mellemstore virksomheder

Små virksomheder er virksomheder med mindre end 50 ansatte. Mellemstore virksomheder har typisk mindre end 250. De kaldes undertiden også små og mellemstore virksomheder (SMV'er).

Ressource: Er dit brand en lille virksomhed? Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med din strategi for sociale medier.

SMM: Markedsføring på sociale medier

Praksis, der går ud på at øge kendskabet til et brand og øge opmærksomheden på sociale medier med det formål at opbygge relationer og generere kundeemner.

SMO: Optimering af sociale medier

Optimering af sociale medier sikrer brugen af de rette platforme til markedsføring af et brand. Det ligner meget SMM.

SoLoMo: socialt, lokalt og mobilt

Social, lokal, mobil beskriver konvergensen af mobil og lokalt målrettet markedsføring på sociale medier, som er blevet mere og mere populær takket være geo-lokaliseringsteknologi.

SRP: platform for sociale relationer

En SRP er en centraliseret platform, der bruger virksomhedsteknologi til at give virksomheder mulighed for at offentliggøre på flere sociale medier samt overvåge, moderere og analysere.

Ressource: Hvis du leder efter et eksempel på en SRP, skal du ikke lede længere. SMMExpert er en platform for sociale relationer, og her kan du se, hvordan du bruger den.

TBD: skal besluttes/fastsættes

Brug dette akronym, når de oplysninger, du har brug for, ikke er kendt endnu, som i "Kage til Alyssas fødselsdag på torsdag! Smag TBD."

TOS: Vilkår for tjeneste

Servicevilkår er de juridiske regler, som brugerne accepterer at følge for at bruge en social platform.

UGC: brugergenereret indhold

Brugergenereret indhold henviser til alt indhold, herunder indlæg, billeder eller videoer, der er skabt af brugere af en platform og ikke af et brand.

WOM: mund til mund

Mund-til-mund-markedsføring henviser til den virale videreførelse af en brandkonversation online gennem aktiv opmuntring fra en virksomhed.

Tekniske akronymer, der anvendes på sociale medier

API: Programmeringsgrænseflade for applikationer

En API er et sæt værktøjer, definitioner og protokoller, der gør det muligt for softwareudviklere at forbinde et system med et andet. Google Maps har f.eks. API'er til rådighed til integration af webbrowsere og apps, så forskellige virksomheder kan integrere kortteknologi.

CMS: indholdsstyringssystem

Et indholdsstyringssystem er en platform, der er vært for oprettelse og forvaltning af digitalt indhold. Populære indholdsstyringssystemer omfatter WordPress, Joomla og Drupal.

CPC: Omkostninger pr. klik

Den pris, som en annoncør betaler for hvert klik, der opnås på en kampagne.

CR: konverteringsrate

Konverteringsraten måler procentdelen af personer, der har foretaget en handling i forbindelse med din kampagne, f.eks. visninger, registreringer, downloads og køb. Konverteringer er et vigtigt mål, når det gælder om at beregne ROI.

CRO: optimering af konverteringsraten

Foranstaltninger til forbedring af konverteringer.

CTR: klikfrekvens (Click-through rate)

En klikrate er den procentdel af de personer, der klikker på et link, efter at de har fået vist muligheden.

CX: kundeoplevelse

Kundeoplevelse henviser til det forhold, en kunde har til en virksomhed gennem forskellige interaktioner og kontaktpunkter. At kortlægge kunderejsen er en god måde at sikre, at en kunde får en god oplevelse med din virksomhed.

ESP: udbyder af e-mail-tjenester

I enkle vendinger er en ESP en tredjepartsvirksomhed, der tilbyder e-mail-tjenester som f.eks. udsendelse af nyhedsbreve eller markedsføringskampagner. Populære virksomheder omfatter MailChimp, Constant Contact og Drip.

FTP: protokol til filtransport

En måde at overføre filer eller kopiere filer mellem computere på. Bruges ofte til filoverførsel mellem en server på et netværk og en klientcomputer. Dette er en af de nemmeste måder at overføre filer på - og også den ældste, da den fandt sted i tiden før internettet.

GA: Google Analytics

Google Analytics er en analyseplatform til websites, der giver marketingfolk mulighed for at spore besøgende på websites, henvisninger, afvisningsrater og meget mere.

Ressource: Vi fortæller dig, hvordan du opretter Google Analytics og bruger det til at spore dit brands succes på de sociale medier.

IM: Instant messaging

At sende en indtastet besked til en andens computer med det samme. Du kan f.eks. sende en IM via Slack, Googles Hangout Conversations eller Skype-chat.

OS: Operativsystem

Den software, der kører en computer, tablet eller smartphone. Når du f.eks. får en meddelelse på din iPhone om at opdatere til iOS 16, opdaterer du det operativsystem, der kører din telefon.

PV: sidevisninger

Sidevisninger er en optælling af, hvor mange besøgende der er landet på en given webside. Statistikker over samlede sidevisninger følges ofte sammen med unikke sidevisninger.

RSS: Rigt side resumé

RSS, også kendt som Really Simple Syndication, er et format til syndikering af webindhold. (Det betyder, at indhold fra et websted gøres tilgængeligt for et andet websted.) Podcasts, blogs og udgivere bruger RSS-feeds til at dele deres indhold med et bredt publikum.

Ressource: Tjek SMMExpert Syndicator.

Saas: Software som en tjeneste

Software som en tjeneste henviser til cloud-baserede applikationer, der er tilgængelige for kunder via internettet. Det kaldes også undertiden "on-demand software" eller software plus tjenester." Eksempler herpå er e-mail- og kalenderapps og SMMExpert.

SOV: andel af stemme

Share of voice måler den eksponering, som en virksomhed har i forhold til konkurrenterne. Social share of voice måler derimod eksponeringen af et brand baseret på den sociale konversation om en virksomhed.

UI: Brugergrænseflade

Den visuelle del af et system, der er designet til slutbrugerne. Det er i bund og grund der, hvor mennesker og maskiner mødes.

URL: Uniform resource locator

En URL er den globale webadresse for et websted eller en side. URL'en for dette blogindlæg er //blog.hootsuite.com/social-media-acronyms-marketers-know/.

UV: Unikke udsigter

Unikke visninger er antallet af individuelle seere af en side, video eller et billede. Hvis en enkelt bruger f.eks. læser en historie på et websted 10 gange, vil det blive registreret som 10 sidevisninger og én unik visning.

UX: Brugeroplevelse

Inden for digitalt design undersøger brugeroplevelsen, hvor effektivt folk bruger systemer som f.eks. websteder eller applikationer. God UX sigter mod at forstå brugernes værdier, behov, evner og barrierer.

VPN: Virtuelt privat netværk

Et privat netværk, der giver brugeren anonymitet, når han/hun bruger internettet, ved at tilbyde en krypteret forbindelse i modsætning til at være på et offentligt netværk. En VPN kan bruges til at beskytte brugeren mod hackere eller spyware.

Gen Z akronymer for sociale medier

Gen Z har en købekraft på over 143 milliarder dollars - det er mange penge. Og Gen Z'erne er kendt for at tilpasse deres forbrug til deres værdier, så nu er det tid til at være #relatable. Her er de forkortelser, som Gen Z bruger lige nu.

411: Oplysninger

Hvis du har fået 411, ved du, hvad der er på færde.

AF: Som f---

En tilføjelse for at understrege, dvs. jeg er sulten AF.

"Hvem fik dig til at smile?" Jeg er sjov af mig selv

- Noah ✵ (@noahdonotcare) June 10, 2022

AFK: væk fra tastaturet

Bruges til at fortælle andre, at der kan være en vis forsinkelse i svaret på deres besked, fordi du ikke er ved dit tastatur lige nu eller er offline.

BAE: Før alle andre

Kærlig betegnelse for en vens ven, forelskelse eller partner.

BC: Fordi

Fordi BC er bare nemmere.

BFF: Bedste venner for evigt

Et akronym, der viser, at en person er en rigtig, rigtig god ven. Den bedste.

FFS: For f---'s skyld

Jeg er bare helt fortvivlet.

FML: F--- mit liv

Bruges ofte før eller efter en uheldig anekdote.

GOAT: Størst af alle tiders bedste

Dette akronym på de sociale medier anerkender de allerbedste inden for deres felt. Det er ikke alle, der bliver GOAT. Simone Biles er f.eks. gymnastik GOAT.

HMU: Hit me up

Ring til mig, kontakt mig, tag kontakt til mine DM'er osv.

IDK: Jeg ved det ikke

Hvis du ikke ved, hvad det betyder, ved jeg ikke, hvordan jeg kan hjælpe dig.

IDGI: Jeg forstår det ikke

Et akronym, der bruges til at udtrykke forvirring.

ILY: Jeg elsker dig

Sommetider også skrevet som ILU. Hjerter og kysse-emojis er også acceptable.

JK: Det var bare for sjov

En nyttig tilføjelse, når vittigheden ikke er indlysende.

JTM: Kun budbringeren

En forkortelse for at angive, at du ikke er kilden til den information, du deler. Bruges ofte i grupper og på opslagstavler.

KK: Okay

En måde at sige "cool" eller "alt er godt" eller "jeg har styr på det" på. Men når du skriver KK, viser du, at du er afslappet omkring den beslutning. Du er afslappet.

LOL: Griner højt

Fordi vi ikke kan høre din latter på internettet.

LOML: Mit livs kærlighed

Et andet kortfattet udtryk for hengivenhed (bruges mest i platoniske og romantiske forhold - brug det ikke til din chef).

LMAO: Jeg griner mig ihjel

Til når det normalt ikke er nok at grine, eller når noget er virkelig sjovt.

MRW: Min reaktion, da

Et akronym på sociale medier, der oftest bruges sammen med et billede eller en GIF for at vise, hvordan du har det med noget.

NVM: Glem det

Bare glem det.

Naturligvis: Naturligvis

Obvi bruges også, obvs.

OH: Overhørt

Forud for et direkte citat eller en parafrase, der er opfanget ved aflytning.

OMG: Åh gud

Eller "Åh, du godeste" virker også.

OMW: På vej

En forkortelse, som du kan bruge, når du skal mødes med nogen, eller når du bare udtrykker, at du er på farten generelt.

Pls: Vær venlig

Uden vokaler, tak.

POV: Synspunkt

Dette akronym har eksisteret længe, men det er især blevet anvendt på TikTok: skaberne behandler typisk kameraet som om det er en person og giver seerne denne persons synsvinkel.

PSA: Public service-meddelelse

En måde at udsende et budskab, der anses for at være værdifuldt for den brede offentlighed.

RN: Lige nu

En stemning i realtid, f.eks. "Så sulten RN." Du kan også spørge nogen WYD RN? (Oversættelse: Hvad laver du lige nu?)

ROFL: Ruller sig på gulvet af grin

En hel grad over LMAO.

SRSLY: Seriøst

For alvorlig vantro.

TMI: For mange oplysninger

Bruges før man giver for mange oplysninger (f.eks. "det er måske TMI, men..."). Eller for at fortælle nogen, at de har: "Det er ulækkert! TMI!"

TTKU: Prøv at følge med

Bruges ofte på en fræk måde til at sige det til nogen, når de ikke er hurtige nok til at forstå en vittighed eller en kendsgerning.

TY: Tak

Eller tak.

WBU: Hvad med dig

"Jeg klarer mig godt, WBU?"

WDYM: Hvad mener du

En forkortelse for at vise, at du ikke helt forstår, hvad der foregår lige nu. Du har brug for, at nogen forklarer det for dig.

WTF: What the f---

WTF. kan også forkortes til bare TF.

YOLO: Man lever kun én gang

For blot et par år siden blev YOLO brugt meget til at vise, at du lever dit bedste liv. Nu bruges det i ægte Gen Z-stil mest ironisk - det er skræmmende.

YW: Det var så lidt

Lad være med at nævne det, og brug kun så mange bogstaver som nødvendigt.

Hvis du mestrer disse akronymer, er dit brand et skridt nærmere succes på de sociale medier.

(Det er alt sammen en del af udviklingen af en effektiv strategi).

Okay, folkens, timen er officielt slut. For nu. Få jer en snack, I har arbejdet hårdt AF.

DYK SMMExpert gør SMM nemmere og hurtigere? Planlæg, skriv og udgiv indlæg til FB, IG, LI, TW og YT alt sammen fra et enkelt instrumentbræt. Prøv det gratis nu.

Prøv det gratis!

Gør det bedre med SMMExpert , den alt-i-ét værktøj til sociale medier. Hold dig på forkant med tingene, voks, og slå konkurrenterne.

Gratis 30-dages prøveperiode
Rul til toppen