16 måder at promovere dit "kedelige" mærke eller produkt på sociale medier på

Hvis du for 20 år siden sagde, at du arbejdede inden for robotrådgivning, direkte salg til forbrugerne inden for optometri eller salg af madrasser, ville du sandsynligvis være den mindst populære person til en middag. Ikke for at fornærme dig, men: Booooring! Hvem har inviteret dig!? Forsvind!

Men tingene har ændret sig: nogle af nutidens hotteste brands er centreret omkring traditionelt "kedelige" brancher.

Wealthsimple, Warby Parker og Casper (der handler med - du gættede det - robotrådgivning, optik og salg af madrasser direkte til forbrugerne) producerer noget af de sociale mediers mest engagerende indhold og har et globalt ry for at være sjove, friske, unge virksomheder.

Det viser bare, at, det er ikke et produkt eller en tjeneste, der gør noget "kedeligt", det er branding og markedsføring.

Og med de sociale medier har selv de kedeligste virksomheder mulighed for at pifte tingene op. Se f.eks. episode 5 af SMMExperts eget prisuddelingsshow om sociale medier, Fridge-worthy, for at finde ud af, hvordan dette transportfirma gør det:

Her er 16 måder, hvorpå enhver virksomhed kan slå et kedeligt ry og skabe engagerende socialt indhold.

Download vores rapport om sociale tendenser for at få alle de data, du har brug for, til at planlægge en relevant social strategi og skabe forudsætninger for succes på sociale medier i 2023.

16 måder at gøre et "kedeligt" brand spændende på

Nu skal du høre: markedsføring handler normalt ikke om hvad du sælger, så meget som det handler om hvordan Så du har ingen undskyldning.

Selv hvis du sælger elastikbånd eller medicinsk gaze eller hyperspecifik software til auktionshåndværkere, er der mulighed for at glæde, begejstre og informere dine følgere på de sociale medier.

1. Fortæl din historie

Uanset hvad din virksomhed er, må der have været en gnist af inspiration eller et stort "hvorfor"-øjeblik, der satte det hele i gang. Vær ikke bange for at være ærlig og dele det.

Hvad er mest interessant: Et bidetfirma, der forklarer, at sidste sæsons model er 25 % nedsat, eller et bidetfirma, der fortæller om den miljømæssige indvirkning, som toiletpapir har på planeten?

Menneskets hjerne er skabt til at forbinde sig med fortællinger, så udnyt din indre historiefortæller - uanset om det er i form af et tweet på 280 tegn eller en charmerende, vidtløftig Instagram-tekst.

Postordrevitaminfirmaet Ritual blander personlige breve fra sin administrerende direktør med memes, informationsindlæg og produktinformationer. Ja, hun fremhæver en ny produktserie, men hun deler også på ny grunden til, at hun begyndte at arbejde med kosttilskud. Smart, Kat! Du har tydeligvis taget dine, øh, hjernevitaminer.

2. Undervis dit publikum

At skabe engagerende indhold handler ikke altid om at lave vittigheder og konkurrencer - og måske er det ikke engang passende for dit brands stemning. Men uanset om dit indhold er mere fjollet eller seriøst, kan det aldrig skade at dele klare og nyttige oplysninger.

Giv ekspertrådgivning om, hvordan du får mest muligt ud af dit produkt, afslør en interessant virksomhedshistorie eller korriger en misforståelse om din branche. Hvis dit publikum scroller forbi og lærer noget, er det en gevinst.

H&R Block tilbyder skatteforberedelsestjenester (sig det med mig: boooorrring) - men ikke desto mindre er deres Instagram-konto fuld af muntre, informative grafikker, der leder følgere til lærerige blogindlæg. Hjælpsomt og sødt!

3. Gå bag kulisserne

Hvad sker der på dine kontorer? Er prototyperne til dit nyeste produkt lige dukket op på lageret? Hvordan gøre snørebånd bliver lavet?

Der er noget fascinerende ved at se en virksomheds praktiske detaljer, så hvis du er i stand til at give følgerne et kig bag gardinet, siger vi: afslør dig selv, Mr. Oz!

Se på den integrerede containerlogistikvirksomhed Maersk for at få inspiration. Undskyld, faldt du i søvn ved at læse den beskrivelse? Det er på tide at vågne op, for Maersks Instagram-feed er fuld af personlige tilråb til besætningerne, smukke solnedgangsbilleder fra dækket af prammen og andet indhold, der viser, hvordan det ser ud bag kulisserne at rejse rundt i verden på et containerskib (i det mindste desjove og seje dele).

4. Omfavn autenticitet

Der er helt sikkert en masse kunstgreb og optræden på de sociale medier. (Filtre: måske har du hørt om dem.) Men det er netop derfor, at autenticitet rammer hårdt. Det er spændende at se et brand blive ægte og rå.

Vær ærlig og gennemsigtig, skab indhold, der er meningsfuldt, og du vil opbygge tillid hos dit publikum med tiden.

Tandbørstestartup Quip (en sætning du ikke kunne have forestillet dig at høre tilbage i år 2000) sender billeder af glade kunder ved badeværelsesspejlet. I vove du må finde noget mere autentisk indhold end denne smilende baby.

Bonus: at genbruge brugergenereret indhold er altid en god måde at belønne loyale fans med en lille del af rampelyset på og giver sociale beviser, der måske kan få dem, der ikke har set sig omkring, til at købe noget.

5. Hold en QA

Uanset om du har et noget kompliceret mærketilbud (hvad er skatter?) eller forhandler et produkt, der omhandler en pinlig, alt for menneskelig kropsfunktion (hallo, menstruationsundertøj!), så har dit publikum sikkert nogle spørgsmål, som de gerne vil have en ekspert til at besvare.

Lav en AMA på Facebook, vær vært for en live Q&A på TikTok, eller udnyt det der spørgsmålsmærkat på Insta.

Hvis fodklinikken Foot and Leg Center podiatry clinic kan ringe for at få svar på spørgsmål (med et sjovt svinebillede til at starte med), hvorfor skulle du så ikke kunne gøre det?

6. Slå dig sammen med en sjov person

Den bedste måde at bevise, at du ikke er kedelig, er ved at invitere en interessant person til at styrke dit omdømme. Indgå et samarbejde med en indflydelsesrig person eller et indflydelsesrigt medlem af et fællesskab om en overtagelse af sociale medier, produktsamarbejde eller endda et virtuelt interview eller en samtale. Deres cool faktor smitter måske af på dig.

Download vores rapport om sociale tendenser for at få alle de data, du har brug for, til at planlægge en relevant social strategi og skabe forudsætninger for succes på sociale medier i 2023.

Få den fulde rapport nu!

Nyhedsbrevsdistributionsplatformen MailChimp har en podcast, der sætter fokus på ejere af små virksomheder. Det er praktisk, at sociale indlæg, der promoverer podcasten, tilfældigvis giver mulighed for at krydsbestøve med virksomhedens eget publikum.

7. Være menneske

Der er ingen grund til at foregive, at hverken du eller dit publikum er perfekte ... for det er der ingen, der er. Der er noget stærkt ved at forholde sig til menneskehedens smerte (ohhh smerten!).

At dele smertepunkter i den menneskelige erfaring - uanset om det er din egen eller en del af din kernedemografi - og at føle empati kan være et øjeblik, der skaber samhørighed.

Toiletpapirfirmaet Who Gives a Crap blev groft realistisk om sin reaktion på et lille jordskælv i Melbourne for nylig. Ulækkert... men mærkeligt relaterbart?

8. Afholde en konkurrence

Folk elsker at vinde ting! Afhold en konkurrence med en gave, enten om dit eget produkt eller din egen tjenesteydelse eller noget fra en relateret virksomhed, og du vil være den mest populære post i blokken.

Piedmont Environmental Councils fotokonkurrence tiltrak sig opmærksomhed med sine generøse præmier i form af gavekort til restauranter og gav organisationen en undskyldning for at lægge smukke naturbilleder op i tiden op til deadline.

Hvis du synes, at dit produkt simpelthen er for kedeligt til at tale om i hvert eneste indlæg, er det helt i orden - der er masser af andet at snakke om online (faktisk bliver det lidt kedeligt at tale for meget om sig selv efter et stykke tid, selv for de mest sexede produkter).

Heldigvis er der altid et nyt aktuelt emne eller en aktuel begivenhed, som du kan tage stilling til. Brug social lytning til at finde ud af, hvad dit publikum går og snakker om, og deltag i samtalen. Du kan også undersøge de aktuelle hashtags for at komme ind i en bredere diskussion.

General Electric deltog i den store begejstring omkring #Olympiske Lege med denne video, hvor de heppede på deres egen praktikant, som skulle deltage i de paralympiske lege. (Det ser ud til, at der er en bonuslektion om branding her: ansæt fantastiske atleter, når det er muligt, bare for en sikkerheds skyld.)

10. Vær mindeværdig

Din sociale konto er blot en dråbe i et hav af indhold. Hvis du som alle andre weekendkrigere på de sociale medier poster et billede af en kop kaffe med teksten "Jeg elsker søndage!", hvorfor skulle nogen så gide at komme tilbage til dig for at få mere?

Skil dig ud fra mængden med iøjnefaldende grafik, en chokerende infografik eller en sjov meme.

Barbermaskinefirmaet Dollar Shave Club har f.eks. lavet denne TikTok-video, som vil hjemsøge mine drømme.

11. Fremme din virksomhedskultur

Selv om dit produkt eller din tjenesteydelse ikke er det mest fængslende, er det måske dine medarbejdere, der er det! Fremhæv, hvad der gør din virksomhed eller dit kontor unikt, fremhæv medarbejdernes resultater eller talenter, og pral generelt med, at du har et sjovt team at arbejde sammen med.

Optikvirksomheden Warby Parker promoverer sin sjove virksomhedskultur med en særlig "Warby Barker"-instagramkonto med medarbejdernes hunde og andre pelsede slikkepinde med briller på. Kan jeg komme til at arbejde der? Kan disse hunde være min chef?

12. Vær nyttig

Hvilke ressourcer kan du dele for at gøre livet bedre for dine følgere? Videoer med vejledninger, svar på ofte stillede spørgsmål, arbejdsark til download?

Tilbyd indhold, der fungerer som en service, og din værdi vil være krystalklar.

Ja, TurboTax har en TikTok-konto. Det er 2021, så tag dig af det. Men den er fuld af nyttige indlæg, som f.eks. disse tre hurtige og nemme tips til at øge din skatterefusion.

13. Opret en serie

En tilbagevendende funktion hjælper ikke kun med at afrunde din indholdskalender på de sociale medier, men giver også følgerne en grund til at komme tilbage regelmæssigt for at få mere indhold, som de elsker.

Det kan være en Instagram Story fredag eftermiddag, hvor du deler dit teams playliste for weekenden, eller et tilbagevendende videoafsnit, hvor du putter hverdagsgenstande i en blender. Konsekvens gør, at fans ved, hvad de kan forvente, og understreger dine brandværdier.

PayPal er på nuværende tidspunkt en global magtfaktor, men lad os ikke glemme, at det på papiret er et digitalt værktøj til udveksling af penge: a.k.a kedelig Men deres marketingteam ved bedre end blot at skrive om valutakurser og servicegebyrer hele dagen. I stedet fylder de deres feeds med redaktionelt indhold, som f.eks. deres I Call Next serie, der portrætterer medlemmer af esports-miljøet.

14. Vær en pralhals

Lav et skørt stunt, eller pral med en nylig bedrift. Hvis du ikke selv er en god mand, hvem skal så være det? Det er en god anledning til engagement.

Madrasforhandleren Casper fik en chance for at vise sig frem, da mærket blev vist i en Jeopardy spørgsmål med dette hurtige Instagram-klip. Mere end 15.000 mennesker var meget, meget glade på Caspers vegne. (Er Venn-diagrammet mellem Jeopardy fans og Casper-fans bare en cirkel?)

15. Gennemfør en afstemning

Det smukke ved de sociale medier er deres interaktivitet, så vær ikke genert for at bede dine følgere om at give deres mening til kende.

En afstemning er en fantastisk måde, hvorpå selv de mest generte fans kan give deres mening til kende om et emne og deltage i samtalen. Afstemninger kan bede om kundernes feedback på det nyeste produkt, måle interessen for en ny tjeneste eller endda bare få folk til at vælge side om, hvorvidt de bedst kan lide glat eller sprødt jordnøddesmør.

I forbindelse med promovering af en bog om sorg har WTF Just Happened lavet denne ømme, sjove og relaterbare afstemning på sin Instagram-konto. Fans gav deres bud og foreslog deres egne yndlingspersoner, som man kan slå i kølvandet på et tab. Denne er fællesskab, folkens!

16. Tag ikke dig selv så alvorligt

For at "kedelige" brands kan trives på sociale medier, handler det i virkeligheden om at have det sjovt. Bare fordi din virksomhed ikke producerer glødepinde eller slik, betyder det ikke, at du ikke kan bringe festen ind i dit feed.

BH-virksomheden ThirdLove har en meningsfuld mission om at skabe inkluderende undertøj til alle slags kroppe - men ikke alle indlæg på virksomhedens sociale kanaler er en trist historie, hvilket en nyligt genudsendt memes viser.

Summa summarum: Skab godt indhold, og det er ligegyldigt, hvor kedeligt dit egentlige produkt er. Hvis du vil have flere inspirerende idéer til kreativt socialt indhold, har vi et snydeark med inspiration til kreative indlæg lige her.

Du kan nemt administrere alle de sociale medieprofiler for dit kedelige produkt ved hjælp af SMMExpert. Fra et enkelt dashboard kan du planlægge og offentliggøre indlæg, engagere dine følgere, overvåge relevante samtaler, måle resultater, administrere dine annoncer og meget mere.

Kom i gang

Gør det bedre med SMMExpert , den alt-i-ét værktøj til sociale medier. Hold dig på forkant med tingene, voks, og slå konkurrenterne.

Gratis 30-dages prøveperiode
Rul til toppen