Planlægning af en Black Friday-markedsføringsstrategi er nøglen til at skille sig ud i en stor mængde reklamer. Tænk over det. Alle butikker, uanset om de er fysiske eller e-handelsbutikker, reklamerer med tilbud. Kunderne søger aktivt efter dem. Så hvordan fanger du deres opmærksomhed?

Ved at være forberedt og ved at bruge nogle fantastiske taktikker.

Lad ikke planlægningen af din Black Friday-markedsføringsstrategi frustrere dig. Det er nemmere end du tror at skille sig ud fra mængden på en travl salgsdag.

Her er 19 afprøvede og testede markedsføringsstrategier, som du kan prøve til Black Friday!

19 ufejlbarlige Black Friday-markedsføringsstrategier

Bonus: Lær, hvordan du sælger flere produkter på sociale medier med vores gratis vejledning Social Commerce 101 . Glæd dine kunder, og forbedr konverteringsraten.

Hvad er Black Friday?

Black Friday er fredagen efter den amerikanske Thanksgiving og er berygtet for de nedsatte priser i e-handel og fysiske butikker, hvilket medfører en stigning i forbrugernes forbrug.

Black Friday er typisk startskuddet på julehandlen, og du har måske hørt historier om det kaos, som de fysiske butikker oplever.

Udtrykket "Black Friday" stammer fra Philadelphia i 1950'erne, hvor politibetjente brugte det til at beskrive de store, forstyrrende menneskemængder, der strømmede til byen dagen efter Thanksgiving. Forstadskøbere og turister strømmede til byen før den berygtede Army-Navy-fodboldkamp.

Senere indførte detailhandlerne Black Friday. De var afhængige af, at julehandlen ville få dem "tilbage i de sorte tal" inden regnskabsårets afslutning. "Tilbage i de sorte tal" betyder blot at få overskud i stedet for at drive med underskud eller "at være i de røde tal".

I dag er Black Friday blevet udvidet fra fysiske butikker til at omfatte onlinesalg, og e-handelsbutikker har taget denne helligdag til sig. Det har også udvidet tidslinjen. Nu er Black Friday ikke bare en dag, men en weekend med salg mellem Black Friday og Cyber Monday.

E-handelsbutikker høster fordelene ved onlinesalg, selv i en tid, hvor de globale købsvaner ændrede sig i et uforudsigeligt marked. I 2021 omsatte Shopify-butiksejere samlet set for hele 6,3 milliarder USD i salg globalt mellem Black Friday og Cyber Monday, hvilket er en stigning på 23 % i forhold til 2020.

I denne periode blev salget tilskrives 47 millioner unikke kunder, der foretog et køb hos en Shopify-butik. Det var heller ikke de klassiske tilbud i en købekasse. Den gennemsnitlige pris for indkøbskurven var over 100 USD!

Det er muligheder, som din virksomhed også kan få del i. Det eneste, du har brug for, er en fremragende markedsføringsstrategi, der kan hjælpe dig med at skille dig ud fra mængden.

19 ufejlbarlige Black Friday-markedsføringsstrategier

Der er ikke noget universelt svar, når det gælder Black Friday-markedsføringsstrategier. Du kender dine kunder, og du ved, hvad der virker bedst for dem. Men der er nogle gennemprøvede strategier, der kan hjælpe dig med din Black Friday-markedsføringsstrategi.

Se nedenfor disse 19 ufejlbarlige Black Friday-markedsføringsstrategier.

1. Brug markedsføring på sociale medier til at fremme dit salg på forhånd

Nogle shoppere nyder jagtens spænding, mens andre foretrækker at planlægge på forhånd og drage fordel af tidlige udsalg. Du kan lokke begge typer shoppere til ved at bruge sociale medier til at promovere dine udsalg. Du kan lokke udsalg frem på dit feed ved at tilbyde "mystery deals" eller offentliggøre præcis, hvad dine kampagner vil være.

Ved at dele previews af eksklusive tilbud, nedtællingstimer og andet engagerende indhold kan virksomheder skabe forventning og skabe trafik til deres butikker på Black Friday. Og sociale medier er en fantastisk måde at komme i kontakt med kunderne på og besvare eventuelle spørgsmål, de måtte have om dit Black Friday-salg.

2. Skab en følelse af, at det haster

For at få kunderne til at blive begejstrede for dine udsalgsvarer skal du skrive tekster, der giver udtryk for, at det haster. Hvis du skaber en følelse af hastværk eller knaphed i din Black Friday-markedsføring, tilskynder du kunderne til at skride til handling.

En af grundene til, at det er vigtigt at skabe en følelse af hastværk, er, at det er med til at fange opmærksomheden. I en travl indbakke er der f.eks. større sandsynlighed for, at en e-mail, der skiller sig ud og skaber en følelse af hastværk, bliver bemærket end en e-mail, der ikke gør det.

Du kan opfordre kunderne til at handle nu i stedet for at vente. Ved at tilbyde en tidsbegrænset rabat eller eksklusiv adgang til udsalgsvarer vil kunderne føle sig tvunget til at udnytte dine Black Friday-tilbud, før de forsvinder.

3. E-mail marketingkampagne

Opsæt en e-mailmarketingkampagne, og se din ROI vokse og vokse og vokse og vokse. Når du beregner gennemsnittet, giver e-mail en ROI på 36 dollars for hver dollar, du bruger. Det er højere end nogen anden kanal.

Hvem elsker ikke at modtage rabatter og tilbud i sin indbakke hver dag? Opret en indbakke et par uger før Black Friday med tilbud til dine abonnenter.

4. Optimer dit website til kunder, der søger på Google

Black Friday er hævet med e-handelswebsteder, der kæmper om en plads på Googles forside. Hvis du skal placere dig på førstepladsen, skal du optimere dit websted til onlinekøbere.

En måde at gøre dette på er at bruge nøgleord, som kunderne sandsynligvis bruger, når de søger efter tilbud i forbindelse med ferien. Lav nogle søgeordsundersøgelser, og spred derefter disse ord ud over hele dit websted. Sørg for at lyde naturlig og undgå at blive vant til at fylde dit websted med nøgleord.

Derudover bør du også sørge for, at dit websted er mobilvenligt, da flere og flere mennesker bruger deres telefoner til at købe ind i forbindelse med ferien.

5. Installer en chatbot på dit websted for at gøre kundesupport nemmere

Med flere kunder kommer der flere forespørgsler til kundeservice. Det kan du ikke undgå. Forbrugerne vil henvende sig med ofte stillede spørgsmål om ordrer, forsendelse og returnering, og hvad du nu vil.

Ved at installere en chatbot på dit websted kan du strømline og automatisere din kundesupport. Chatbotten kan håndtere de nemme ofte stillede spørgsmål, og når der er brug for en kundeservicemedarbejder, kan vedkommende træde ind og overtage samtalen. Denne proces kan fjerne det gentagne arbejde, der tynger dit team, og give dem tid tilbage til at fokusere på større problemer.

6. Installer også en chatbot på dit Shopify-websted

Du ønsker at gøre det så nemt som muligt for dine kunder at konvertere. Så hvis du bruger et e-handelswebsted som Shopify, kan du overveje at installere en chatbot.

Shopify chatbots kan trække data fra din butik for at automatisere opgaver, herunder nødvendig kundekommunikation, kontrol af lagerbeholdning, returnering af varer og fremme af salg.

I en travl periode som Black Friday er det vigtigt at give dine kunder den støtte, de har brug for. En chatbot hjælper dig med at gøre det.

7. Brug en chatbot til at hjælpe kunderne med at finde produkter hurtigere

Ud over at automatisere kundeserviceforespørgsler kan AI-chatbots som Heyday også hjælpe med salget. Hvis du finder den rigtige, kan en chatbot hjælpe kunderne med at finde de produkter, de har brug for, hurtigt og nemt.

Det kan fungere, hvis du programmerer din chatbot til at stille kunderne en række spørgsmål. Derfra kan de indsnævre søgningen til nogle få specifikke varer. Derefter kan kunderne enten købe produktet online eller finde det i butikken.

Kilde: Heyday

Chatbots kan også give personlige anbefalinger baseret på tidligere køb. Og i det kaos, som Black Friday er, vil du have al den hjælp, du kan få.

Få en gratis Heyday-demo

8. Tilbyd kunder, der har været kunder i lang tid, eksklusive tilbud

Folk kan lide at blive anerkendt, især når de har et forhold til dit brand. Black Friday giver dig en chance for at vise din anerkendelse til loyale kunder, der har været loyale i lang tid.

At tilbyde eksklusive tilbud og rabatter til disse kunder er en smart markedsføringstaktik, der kan være med til at opbygge kundeloyalitet og skabe gentagne forretninger. Ved at vise dine kunder, at du værdsætter deres loyalitet, vil du tilskynde dem til at komme tilbage på dage, hvor de er ikke Black Friday.

9. Prøv at sælge direkte på de sociale medier

Folk bruger ofte sociale medier til at undersøge et produkt eller finde et mærke. Næsten hver anden person har rapporteret, at de har søgt efter nye mærker, produkter eller tjenester på Instagram.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Instagram for Business (@instagramforbusiness)

På Black Friday vil alle søge efter tilbud og kampagner. Ved at sælge direkte på platforme som Instagram kan du placere dine produkter lige foran din målgruppe. Ved at sælge dine produkter direkte på appen er det endnu nemmere for dine forbrugere at konvertere.

Og du kan nå ud til et globalt publikum på de sociale medier. Folk på Instagram forventer f.eks. at blive markedsført. 90 % af folk følger jo et brand.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Instagram for Business (@instagramforbusiness)

Med SMMExpert kan du planlægge dine Instagram-opslag, der kan købes, i god tid, så du kan fokusere på andre geniale Black Friday-markedsføringsideer. Sørg for at oprette din shop korrekt først.

10. Brug hashtags til at nå ud til nye målgrupper

Black Friday giver dig mulighed for at nå ud til nye målgrupper på de sociale medier. Ved at bruge hashtags kan du komme i kontakt med folk, der er interesserede i Black Friday-tilbud, og hjælpe dem med at finde dine produkter og tjenester.

Hvis du er forhandler, kan du bruge hashtagget #blackfridayshopping eller #blackfridaydeals til at nå ud til folk, der leder efter gode tilbud.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Tiki the Quaker (@tikithequaker)

11. Følg op med kunderne efter Black Friday

Det er godt, at du kan sælge et stort antal produkter på Black Friday. Men en kundes værdi for dit brand vokser med tiden. Du vil gerne gøre disse engangs-købere til loyale, livslange kunder.

En undersøgelse fra Shopify viser, at kundernes livstidsværdi er den laveste Den viste, at for hele 64 % af detailhandlerne har kunder, der er købt under Black Friday eller Cyber Monday, en lavere livstidsværdi end kunder, der er købt på andre tidspunkter af året.

Følg op ved at sende en hurtig takke-e-mail, en kundeserviceundersøgelse eller ved at bede om feedback om deres oplevelse. Du forbedrer dine kunders oplevelse, hvilket kan betale sig i form af fremtidigt udbytte.

Ved at tage dig tid til at kontakte kunderne viser du, at dit brand virkelig værdsætter deres forretning, og at du er engageret i at give dem en positiv kundeoplevelse.

Bonus: Lær, hvordan du sælger flere produkter på sociale medier med vores gratis vejledning Social Commerce 101 . Glæd dine kunder, og forbedr konverteringsraten.

Få guiden nu!

12. Henvisningskoder

Du ved, at henvisningsmarkedsføring kan gøre underværker for dit brand, og det er også effektivt til at fremme Black Friday-tilbud.

Send henvisningskoder ud til dine e-mailabonnenter. Tilbyd dem gavekort eller større rabatter som incitamenter. Deres henvisninger har potentiale til at tiltrække nye kunder med den ekstra bonus at vise kærlighed til dine loyale kunder.

13. Belønninger ved mindste forbrug

Tilbyd belønninger for minimumsforbrug for visse beløb. Hvis kunderne f.eks. tjekker ud med en indkøbskurv på 100 USD, kan de være berettiget til gratis forsendelse.

Belønninger for minimumsforbrug er en god måde at øge konverteringsraten på og tilskynde kunderne til at bruge flere penge i en virksomhed. Det kan være endnu mere effektivt, hvis belønningerne er differentierede. En kunde, der bruger 50 dollars, kan f.eks. få 10 % rabat, mens en kunde, der bruger 100 dollars, kan få 20 % rabat.

14. Giv en gratis gave ved køb

Folk elsker at føle, at de er blevet belønnet.

Hvis du giver dine kunder en gratis gave i forbindelse med deres køb, får du dem til at handle, og det skaber en følelse af goodwill, som kan få kunderne til at vende tilbage.

Du skal selvfølgelig sikre dig, at du giver noget, som dine kunder rent faktisk vil have. Det er vigtigt at tage hensyn til din kundekreds, når du vælger, hvad du skal give dem.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Free Stuff Finder (@freestufffinder)

15. Fokuser på dine priser på forladte indkøbskurve

Har du nogensinde været ude at shoppe på nettet og været på vej til at forlade din indkøbskurv, men er blevet stoppet af en pop-up? Uanset om det er et tilbud om en rabatkode eller en undersøgelse af dine indkøbsintentioner, kan disse pop-ups være meget irriterende, og det er jo netop meningen.

Pop-ups er beregnet til at fange din opmærksomhed og reducere antallet af opgivne indkøbskurve. Giv kunderne en chance for at udtrykke deres intentioner eller giv dem et incitament til at gennemføre deres køb. Du vil sandsynligvis reducere antallet af opgivne køb.

Sørg for at få denne pop-up til at udtrykke dit tidsbegrænsede Black-Friday-tilbud.

16. Lav en gaveguide

Åh, hvor vi elsker Black Friday-gavevejledninger.

En gaveguide er i bund og grund et udvalg af dine produkter, der er kategoriseret på en måde, der gør det let for kunderne at forstå. Du kan f.eks. oprette en guide "Til din modeven", der fremhæver unikke tøjstykker, som du sælger.

Gaveguider hjælper med at promovere specifikke produkter, skabe trafik til dit websted eller din butik og skabe begejstring for dit brand.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af The Strategist (@thestrategist)

17. Afhold en konkurrence på de sociale medier

En konkurrence på sociale medier kan skabe trafik til dit websted eller din butik, generere leads og øge kendskabet til dit brand.

Tilbyd en præmie, som din målgruppe ønsker, og tilskynd folk til at deltage i konkurrencen og dele den med deres venner og følgere. Det fungerer som socialt bevis.

Når en af dine venner anbefaler et mærke, er du mere tilbøjelig til at stole på det pågældende mærke. Få dine følgere til at tagge deres venner eller genposte dit indhold i deres historie for at få bidrag.

Planlæg din konkurrence og dine indlæg i forvejen med SMMExpert, så du er organiseret til den store dag.

18. Bliv underlig med det

Hør, du ved allerede, hvor mudret markedsføringssumpen vil være på Black Friday.

Forhandlere vil råbe om deres lave priser, gode tilbud og hurtige levering fra alle hjørner af ringen. Hvis du vil skille dig ud, skal du fange opmærksomheden. Vær ikke bange for at prøve noget nyt.

Deciem aflyste for eksempel Black Friday helt. De lukkede deres websted og deres butikker for at afvise det impulsive salg, som Black Friday er kendt for. Derefter meddelte de, at de forlænger deres udsalg til november.

Kilde: Deciem

19. Tage stilling

Hvordan kan din virksomhed tage stilling i stedet for at fremme Black Friday-salget? Uafhængige detailhandlere rundt om i verden er begyndt at tage stilling til Black Friday og det overforbrug, der er forbundet hermed, hvad enten det er ved at donere overskud, lukke hjemmesider eller lukke butikker.

Det britiske bæredygtige undertøjsmærke Pantee lukker sit websted for offentligheden på Black Friday og giver kun adgang til dem, der er på mailinglisten. Denne taktik bruges for at bekæmpe den enorme mængde af ubæredygtige impulskøb, der drives af Black Friday-kampagner. De laver ikke udsalg, og de fremmer ikke impulskøb.

Deres budskab er, at man skal stoppe op og tænke sig om, før man køber.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af PANTEE® (@pantee)

Indgå i dialog med kunderne på sociale medier, og omsæt kundekonversationer til salg med Heyday, vores dedikerede AI-chatbot til social commerce-forhandlere. Lever 5-stjernede kundeoplevelser - i stor skala.

Få en gratis a Heyday-demo

Gør kundeservice-samtaler til salg med Heyday Forbedre svartider og sælge flere produkter. Se det i praksis.

Gratis demo
Rul til toppen