4 fordele ved at bruge en flersproget chatbot til e-handel

Filmen Lost in Translation er ikke kun en kultfilm fra 2003, men det er også en meget reel oplevelse, som detailhandlere for enhver pris ønsker at undgå, når de kommunikerer med kunderne. Dette gælder både for interaktioner i personlige møder, men også online, hvor brands oplever, at deres e-handelsvirksomhed vokser, og hvor kunderne i stigende grad henvender sig for at få hjælp. Ind med dig: den flersprogede chatbot.

Købmænd har nu mere webtrafik end nogensinde før og søger efter måder at engagere sig i og betjene en større mængde onlinekunder på bedre vis.

Og det er her, at flersprogede chatbots kommer ind i billedet og hjælper de handlende med at få kunderne i kontakt online med personlige, kontekstuelt relevante samtaler på stort set alle sprog.

Lad os dykke ned i, hvorfor det er vigtigt for handlende at tilbyde personlige kundeoplevelser online, og hvordan det kan opnås ved hjælp af AI-chatbots på flere sprog.

Bonus: Lær, hvordan du sælger flere produkter på sociale medier med vores gratis vejledning Social Commerce 101 . Glæd dine kunder, og forbedr konverteringsraten.

Hvad er en flersproget chatbot?

En flersproget chatbot giver online shoppere live chat og automatiseret support på flere sprog Den bruger kunstig intelligens til at besvare spørgsmål og udføre enkle opgaver på kundens foretrukne sprog. For brands, der opererer i flere geografiske områder eller regioner med flere talte sprog, er flersprogede chatfunktioner et must.

Brands kan implementere flersprogede chatbots til virksomheder på flere måder: De kan oprette en separat chatbot for hvert sprog, de understøtter, bruge Google translate eller samarbejde med en AI-chatbotplatform som Heyday, der har indbyggede flersprogede funktioner. Kunder som Merci Handy betjener kunder på både fransk og engelsk ved hjælp af Heydays chatbot - ingen oversætter nødvendig!

Kilde: Heyday

Få en gratis Heyday-demo

I stedet for at bygge en ny chatbot for hvert område, hvor du sælger, er det mindre tidskrævende at implementere en enkelt chatbot med flersprogede funktioner og mere skalerbart, hvis du beslutter dig for at udvide til nye markeder. Flersproget chat er et af fundamenterne i en effektiv, skalerbar social commerce-strategi.

Hvordan fungerer flersprogede chatbots?

Flersprogede chatbots har sproglige registreringsfunktioner for bedre at kunne betjene kunderne. Hvis en kunde f.eks. henvender sig til chatbotten på fransk, vil chatbotten yde kundesupport på fransk. Men hvis den næste kunde til denne chatbot stiller et spørgsmål på engelsk, vil chatbotten svare på engelsk.

Ved at bygge en flersproget bot kan du hjælpe dig med at yde flersproget support til kunder over hele verden.

4 fordele ved at bruge en flersproget chatbot

Der er mange grunde til, at dit team bør overveje at bruge en flersproget AI-chatbot, især hvis du har et eksisterende eller planlagt internationalt fodaftryk.

Ud over de grundlæggende fordele ved at bruge AI-drevet chat - herunder 24/7 kundeservice, centraliseret kundesupportstyring og automatiserede svar på ordreforespørgsler og FAQ'er - øger flersproget chat din virksomheds skalerbarhed og forbedrer kundens selvbetjeningsoplevelse i forbindelse med shopping og meget mere. For at gøre det nemmere har vi opdelt fordelene ved flersprogede chatbots i firekategorier:

  • Kundeengagement
  • Salgspotentiale
  • Kunde loyalitet
  • Konkurrencefordel

1. Øg kundeengagementet

Hvor sandsynligt er det, at du vil komme i kontakt med en person, hvis I ikke taler det samme sprog?

Præcis.

Det samme gælder mellem brands og potentielle kunder.

Den største fordel ved at benytte flersproget live chat er, at det skaber en bedre oplevelse for dine kunder og øger engagementet. Ved at imødekomme deres foretrukne kommunikationssprog kan kunderne hurtigere få de oplysninger, de har brug for, hvilket giver en bedre købsoplevelse.

Tænk over det: Hvis din kunde indsender en forespørgsel på fransk, og din chatbot svarer på engelsk, viser det kunden, at det er ham, der skal gå på kompromis.

Det er ikke særlig kundeorienteret.

Fjern enhver friktion i din kundes oplevelse ved at begynde med at kommunikere på deres betingelser og på deres foretrukne sprog. Det siger sig selv, at en mere effektiv kommunikation med kunderne strømliner support og salg - en fordel for både kunder, der har travlt, og for salgs- og supportmedarbejdere.

2. Forøgelse af salgspotentialet

Det er ikke nogen hemmelighed blandt detailhandlere og deres marketingteams, at et personligt præg hjælper med at vinde og fastholde flere kunder. Faktisk er hele 80 % af kunderne mere tilbøjelige til at købe fra mærker, der tilbyder en personlig oplevelse i butikken eller i e-handelen.

Ved at integrere flersproget chat-teknologi i din strategi for kundekommunikation kan du og dit team få mest muligt ud af denne dynamik ved ikke blot at besvare dine kunders spørgsmål på deres modersmål, men også tilbyde dem relevante produktanbefalinger.

72 % af kunderne er mere tilbøjelige til at købe et produkt, hvis det præsenteres for dem på deres modersmål.

Nogle AI-chatbots kan integreres automatisk med dit lagerkatalog og kan hjælpe dine kunder med at finde det produkt, de leder efter, samt andre varer, der kan interessere dem. forståelse af naturligt sprog (NLU) kan chatbotten finde frem til de nøgleord, som kunderne bruger i samtalen, og servere dem de produkter eller tjenester, der er relateret til det pågældende nøgleord.

Eksempel på Dynamite, der bruger en Heyday chatbot til at vise en kunde sorte blazere på engelsk.

Med AI, der har en dyb forståelse for mange sprog, kan e-handelsforhandlere øge deres onlinebutiks selvbetjeningsfunktioner og gøre det lettere for kunderne at få det, de ønsker, uanset om det er produkter, tjenester eller support, hurtigt.

3. Styrkelse af kundeloyaliteten

Du og dit team ved, at selv om det altid er en topprioritet at tiltrække nye kunder, er det lige så vigtigt at skabe gode relationer til jeres eksisterende kundekreds.

Flersproget chat kan bidrage til at øge kundeloyaliteten ved at skabe bedre forbindelser mellem kunderne, de lokale butikker og deres support- og salgsagenter.

Tag for eksempel DECATHLON, en sportsudstyrsforhandler med forretninger over hele verden, der bruger Heyday. DECATHLON har tilpasset sin chatbot til hvert enkelt marked, de betjener. Uanset om en kunde handler i Singapore, Storbritannien eller et andet sted i verden, kommunikerer DECATHLONs chatbot på det sprog, der er mest relevant.

Kilde: Heyday

Heyday er en af de få AI-chatbots, der tilbyder en indbygget flersproget funktion, som gør det muligt for dig og dit team ikke blot at høste fordelene ved vores automatiserede chat, men også at gøre det på en lokaliseret, kundeorienteret måde.

Heydays chatbot-teknologi, der er drevet af avanceret AI-maskinoversættelse, tilbyder sprogunderstøttelse for engelsk og fransk på tværs af alle kanaler (herunder Facebook, Instagram Google og Whatsapp), integrerer med populære e-handelsplatforme som Shopify, Salesforce og Magento og kan identificere og tilpasse sig til dine kunders sprogpræferencer i realtid.

(Du kan finde en komplet liste over de kanaler og e-handelsplatforme, som Heyday integrerer med, i oversigten over integrationer).

Hvis du chatter med dine kunder på deres foretrukne sprog, fører det naturligvis til en klarere kommunikation, hvilket er en vigtig drivkraft for effektiv kommunikation - og det er grundlaget for en strategi for dialogbaseret handel.

4. Sikre din konkurrencefordel

Virksomheder på tværs af detailhandelsspektret er ved at optrappe deres e-handelsplatforme for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter online shopping og for at forblive rentable i den "nye normale situation", som blev udløst af COVID-19.

I takt med at e-handelslandskabet udvides, er det vigtigere end nogensinde før for de handlende at differentiere sig fra konkurrenterne. At tilbyde kunderne service i realtid på deres foretrukne sprog kan give en detailhandlers kundeoplevelse et ekstra løft og give dem en fordel i forhold til konkurrenterne.

Der er også omkostningsbesparende fordele ved at tilbyde flersproget chat.

For eksempel er det betydeligt billigere at integrere en chatbot med en automatiseret oversættelsesfunktion end at udvide dit kundesupportteam med to- eller flersprogede agenter. Det sparer også tid for dine eksisterende kundeservicemedarbejdere ved at automatisere oversættelsesprocessen, hvilket giver dem flere muligheder for at løse kundeforespørgsler af høj værdi.

Sidst men ikke mindst er flersprogede chatbots bygget til at kunne skaleres. Hvis dit brand har planer om global ekspansion i horisonten, er det et must at betjene kunderne på deres modersmål. Hver ny butikslokalitet, der har et bestemt webstedsdomæne, Google My Business (GMB) eller Facebook-side, kan nemt integreres med en AI-platform til dialogbaseret kommunikation.

Bonus: Lær, hvordan du sælger flere produkter på sociale medier med vores gratis vejledning Social Commerce 101 . Glæd dine kunder, og forbedr konverteringsraten.

Få guiden nu! Chatbot på Dynamites websted, der viser mulighederne for sorte bukser på fransk.

Vigtigheden af en personlig kundeoplevelse

I dag er vigtigheden og fordelene ved at prioritere kundeoplevelsen (CX) krystalklare: detailhandlere har oplevet direkte salgsfremgang og har øget kundeloyaliteten ved at skræddersy budskaber og kontakt til kunden. Fra forbrugernes side kan personlige oplevelser afgøre, om de vil købe et produkt eller ej, og hvor meget de vil bruge.

Selvfølgelig kan en personlig CX betyde mange ting. Detailhandlere udnytter tilpasset e-mailmarketing, produktforslag og skræddersyede tilbud til at forbedre kundeoplevelsen online. Men der er et mere grundlæggende aspekt, der spiller ind i forbindelse med enhver kundeinteraktion. Du gættede det: sprog.

Nedbryd sprogbarrieren

Sprog er en velkendt barriere, både når det gælder socialt samvær og i forretningslivet. Når man bor i en tosproget by som Montreal i Canada, er det noget, man støder på dagligt. Man siger "bonjour", nogen svarer "hej", og det kan være svært at vide, hvad man skal gøre derfra.

I en detailhandel, uanset om det er personligt eller online, er behovet for flersproget service afgørende for at betjene kunderne og gøre dem trygge. Heldigvis er det med nutidens oversættelsesteknologier og AI-drevne flersprogede chatbots ikke uovervindelige sprogbarrierer, som en kunde møder, når han/hun handler online.

Hvis dit brand f.eks. er transaktionsorienteret i dele af Nordamerika og Europa, sikrer en flersproget chatbot, at kunderne får support på det sprog, de ønsker, uanset om de befinder sig i Spanien, Tyskland, Canada eller andre steder. Det kan virke indlysende, men engelsk er stadig standard for mange globale chatbot-løsninger, hvilket i bedste fald kan være begrænsende og i værste fald fremmedgørende.

Med platforme som Google Business Messages og Facebook Messenger, der skaber en direkte linje mellem detailhandlere og kunder, er kontekstrelevant chat på kundens foretrukne sprog en vigtig måde for de handlende at forbedre deres forbindelse med kunderne på.

Kontakt kunderne på fransk og engelsk, og omsæt kundekonversationer til salg med Heyday, vores dedikerede AI-chatbot til detailhandlere.

Få en gratis Heyday-demo

Gør kundeservice-samtaler til salg med Heyday Forbedre svartider og sælge flere produkter. Se det i praksis.

Gratis demo
Rul til toppen