7 inspirerende kampagner på sociale medier (gratis skabelon)

7 inspirerende kampagner på sociale medier

Kampagner på de sociale medier er raketbrændstof til din markedsføring: et koncentreret skud energi, der giver et stort løft i dit mærkes omdømme, din opmærksomhed eller dit salg.

Hvis du mangler inspiration til din næste kampagne på de sociale medier, har vi samlet et udvalg af de bedste kampagner fra det seneste år for at vise dig, hvordan man gør det.

Bonus: Download en gratis skabelon til en kampagne på sociale medier til at hjælpe dig med at planlægge din næste kampagne, uanset størrelse og budget. Tildel ansvarsområder, fastlæg tidslinjer, opstil leverancer og meget mere!

Hvad er en kampagne på de sociale medier?

En kampagne på sociale medier styrker eller støtter din strategi for markedsføring på sociale medier. Det er en række koordinerede handlinger, der har til formål at opfylde de mål, der er fastsat i din strategi.

En kampagne på de sociale medier skal indeholde specifikke resultater, der kan spores og måles i en bestemt periode (f.eks. en måned). Den skal være mere koncentreret og målrettet end dit "almindelige" indhold på de sociale medier.

Din kampagne kan være begrænset til et enkelt netværk eller foregå på tværs af flere sociale medieplatforme. Ofte vil den have et specifikt tema, f.eks. "Black Friday" eller "modeuge".

7 inspirerende kampagner på sociale medier

Disse syv eksempler er en god inspiration til din næste kampagne på de sociale medier.

Cheetos' Snap to Steal Snapchat-kampagne

Platform: Snapchat

Hvad har Cheetos gjort?

Chester Cheetah er en krævende fyr: Da det var tid til at lancere et helt nyt snackprodukt - Cheetos Crunch Pop Mix - var det ikke nok med en reklamefilm fra Super Bowl Sunday. Derfor udviklede Cheetos' marketingteam en særlig Snapchat AR-oplevelse, der gjorde det muligt for Snapchat-brugere at rette deres kamera mod en Cheetos-tv-reklame og virtuelt "snuppe" en pose fra skærmen.

Deltagelse i denne digitale oplevelse gav udbytte i det virkelige liv - folk, der brugte denne brugerdefinerede AR-oplevelse, fik en kupon til en gratis pose Crunch Pop Mix.

Denne gang krævede det en del seriøs planlægning (og penge) mellem selve Super Bowl-reklamen og upload af alle 1.440 billeder af reklamen til Snapchats maskinlæringssoftware, men det gav et stort udbytte.

Mere end 50.000 poser blev "stjålet" fra reklamefilmen, og trafikken til Cheetos-webstedet steg med 2.500 %.

Screenshot: The Webbys

Hvorfor det virkede

Denne kampagne var en innovativ blanding af "gamle" medier og nye medier og gav Snapchatters to incitamenter til at deltage.

For det første, fordi reklamefilmen kun blev sendt i en begrænset periode, gjorde det oplevelsen af at bruge AR-filteret ret eksklusiv. Og hvem vil ikke gerne føle sig speciel? For det andet var der en reel belønning for at deltage: gratis snacks!

Hvad du kan lære

At blande digitale oplevelser med virkelige oplevelser er en effektiv måde at skille sig ud på og være mindeværdig midt i al den sociale støj.

Kan du skabe en slags "skattejagt"-øjeblik - som f.eks. at opdage en unik tv-reklame eller finde et specifikt sted i den virkelige verden - for at vække glæde og inspirere brugerne til at dele deres triumferende opdagelse med et eksklusivt filter eller en AR-effekt? Kan du få nogen til at føle sig specielle for at være en del af din kampagne - eller i det mindste give dem noget lækkert at spise?

Aldi's Twitter-kampagne #FreeCuthbert

Platform: Twitter

Hvad har Aldi gjort?

I 2021 indledte den britiske supermarkedskæde Marks and Spencer en retssag mod konkurrenten Aldi, idet de påstod, at de havde krænket ophavsretten til designet af en kage i form af en larve. M&S mente, at Aldis "Cuthbert the Caterpillar"-kage lignede deres egen "Colin the Caterpillar"-kage lidt for meget. Ja, du har ret, det er virkelig dumt. I stedet for at tage sig af sagen, tog Aldi dette latterlige opgøronline med en stor dosis britisk frækhed og en Twitter-kampagne, der ville gå viralt.

"Dette er ikke bare en hvilken som helst retssag, dette er...#freecuthbert," tweetede Aldi og spillede på Marks and Spencers slogan.

Dette er ikke bare en hvilken som helst retssag, dette er... #FreeCuthbert

- Aldi Stores UK (@AldiUK) April 15, 202

Mærkets officielle konto vidste præcis, hvordan man får fat i Twitter-brugerne, og de postede derfor fjollede ordspil og vittigheder om kampen for Cuthberts frihed. Senere tweetede de et billede af den nye emballage af Cuthbert: i en kasse med fængselsgitter. Det brugergenererede indhold væltede ind: memes, memorabilia og parodier med hashtagget gav over 60.000 tweets.

@AldiUK Jeg vil vædde med, at Cuthbert ikke ville gøre dette...#freecuthbert #cuthbertthecaterpillar pic.twitter.com/L8bL6105LV

- Helen Bray (@likkleh81) April 24, 2022

pic.twitter.com/75NZxV1yba

- jennymeehan (jennyjimjams) (@jennymeehanhanart) April 15, 202

Hvorfor det virkede

At behandle en larvekage som en person, der er blevet uretmæssigt anklaget? Komedie guld.

Tweets skriver bare sig selv!

At tilføje hashtagget til det igangværende "drama" var en klar opfordring til andre om at deltage i samtalen og deltage, og præmissen var så åben og lavbarrieret, at den bare tiggede om at blive memed.

Hvad du kan lære

Du behøver ikke at blive retsforfulgt for at skabe lidt sjov, men hvis du oplever, at dit brand befinder sig i en mild krise, er der måske en mulighed for at sætte et positivt præg på det og have lidt sjov.

At sige "ups, vi tog fejl" eller "vi er i en irriterende situation" er en følelse, som man kan relatere til, og at bede dit publikum om at grine med dig i svære tider vil kun skabe god stemning og et godt omdømme for dit brand.

Hvis du f.eks. har en afbrydelse i forsyningskæden, kan du undskylde for forsinkelserne, men også for sjov give en slags nuttet tøjdyr skylden, som bliver maskot for problemet eller en morsom syndebuk i fremtiden?

Det er svært at tænke klart, når man pludselig får lyst til larvekage.

Bonus: Download en gratis skabelon til en kampagne på sociale medier til at hjælpe dig med at planlægge din næste kampagne, uanset størrelse og budget. Tildel ansvarsområder, fastlæg tidslinjer, opstil leverancer og meget mere!

Få skabelonen nu!

FN's Empower Moves TikTok-kampagne

Platform: TikTok

Hvad har FN gjort?

Det er rigtigt, FN bruger TikTok, og vi er her for det. FN's Kvinderåd har lanceret en TikTok-dansetrend for at hjælpe med at sprede budskabet om selvforsvarsbevægelser. "I et år, hvor kvinders sikkerhed fyldte mere end nogensinde før i samtalen, ønskede UN Women at finde en måde, hvorpå piger kunne føle sig sikre igen," står der i organisationens ansøgning om Webby Awards.

I samarbejde med en selvforsvarsekspert og en koreograf skabte og filmede FN en #EmpowerMoves-danserutine, der omfattede en sekvens af fire enkle, let at huske forsvarsmoves.

Den blev lanceret organisk som en TikTok-dansetrend. Efter at den havde taget fart, afslørede FN de bevægelser, der var hemmeligt i dansen, og delte tutorials af hver enkelt handling i deres TikToks (ja, denne kampagne har lag , baby!).

Derefter fulgte endnu flere influencers og mediepersonligheder med i trenden.

Ud over 130 millioner visninger af videoen havde den deraf følgende medieomtale en ROI på 4.924 %. Cha-ching! (Bortset fra at jeg tror, at målet er at styrke kvinder og ikke at tjene penge. Men jeg ved ikke, hvad lydeffekten er for det?)

Hvorfor det virkede

UN Women's Council havde et budskab, der skulle ud til en bestemt målgruppe (unge kvinder), så det var klogt af dem at se sig om efter, hvor denne målgruppe brugte tid på nettet, og hvad de kunne lide at lave der.

Ved at pakke undervisningsmateriale ind i et sjovt, interaktivt og trendy format, blev de organisk blandet ind i resten af TikTok-verdenen.

Det, der fungerede godt her, er, at de samarbejdede med en professionel koreograf og filmede deres originale videoer i en stil, der er autentisk for TikTok - det føltes ikke som en hårdarbejdende kollega, der forsøger at få alle til at deltage i et sikkerhedsseminar til frokost,

Hvad du kan lære

Slut dig til dit publikum, hvor de er, og hav det sjovt med det, de gør. Og hvis du ikke er ekspert i aktiviteten, stilen eller sproget, skal du ikke være genert for at bede om hjælp fra nogen, der gør det, uanset om det er at samarbejde med en influencer, der kender det, eller at outsource dit grafiske design eller din videoproduktion til en person, der "forstår" din målgruppes æstetik.

Smirnoffs Instagram-kampagne for sociale ingredienser

Platform: Instagram (og videre)

Hvad har Smirnoff gjort?

Vodkamærket kiggede på dagens trendoverskrifter og lavede en tilpasset cocktailopskrift, der passede til dem. Da Britney Spears' kuratorskab blev stoppet, delte de #FreedBritney, og da Blæksprutte spil var det hele i højsædet, trafiklyset var på menuen. Du forstår.

Kilde: AwardEntry.org

Ved at udnytte de samtaler, der allerede tiltrak sig opmærksomhed på nettet, opnåede Smirnoff 11 millioner visninger med denne 100-dages kampagne. Skål for det.

Hvorfor det virkede

Smirnoff brugte 100 dage på at skabe cocktails, der ikke bare viste deres produkt frem - disse drinks var designet til at udnytte tidsånden. De forsøgte ikke at starte en ny trend eller komme med den næste store ting: de hoppede gladeligt på vognen og tilbød deres eget unikke bud på den kulturelle samtale. Smirnoff var også smart til at brande serien som en kampagne, selv om cocktail riffs påaktuelle begivenheder kunne også være en god løbende tilføjelse til den generelle indholdskalender.

Hvad du kan lære

Gå videre end at reposte eller kommentere et trending hashtag og tilføj din værdi. Hvad er dit unikke synspunkt på dagens begivenheder eller tendenser? Kan du skabe et produkt eller en tjeneste, en dans, en sang eller en unik reaktion, som folk vil vende tilbage til? Saml dine hot takes under ét hashtag eller kampagnens navn for at brande det som dit eget, og giv folk noget konsistent at søge igen og igen.igen.

Hvis du f.eks. er et mærke med mousserende vand, kunne du lave en TikTok-serie, hvor din kollega fortæller dig den mærkeligste ting, der er på vej hver dag, mens du drikker af dit lækre produkt, og du reagerer med et spyt-tag. Det ville naturligvis hedde #SpitTake, og visningerne ville naturligvis strømme ind. Det var så lidt.

Fi's "Chief Broke Officer"-kampagne

Platform: LinkedIn og Instagram

Hvad har FI gjort?

Den nye onlinebank Fi, der er baseret i Indien, ønskede at tilskynde brugerne til at prøve appen - så marketingteamet oprettede naturligvis et LinkedIn-jobopslag, hvor de søgte en "Chief Broke Officer".

Ifølge Fi's ansøgning til Shorty Awards "besluttede vi at tage alle tusindåriges største smertepunkt og gøre det til noget, de kan bruge til at bøje sig til."

Indlægget var detaljeret om erfaring og styrker og anerkendte på en legende og sardonisk måde, hvor mange mennesker har et ødelagt forhold til penge.

Følelsen ramte en nerve: LinkedIn-opslaget blev delt bredt på hele denne platform og smuttede også over på Instagram, hvilket i sidste ende inspirerede hele 3,3 millioner mennesker til at søge stillingen. Fi's følgere på de sociale medier voksede også med 5.000 %. Ikke dårligt for et enkelt opslag.

Kilde: The Shorty Awards

Hvorfor det virkede

Dette jobopslag var måske en ukonventionel måde at skabe opmærksomhed omkring et nyt brand på, men det ramte mange mennesker: mindst 3,3 millioner mennesker følte sig set. At skabe kontakt med dit publikum er helt klart en kunst, ikke en videnskab, men Fi har knækket koden her ved at omformulere en fælles sårbarhed til en styrke. Der er også noget sjovt ved at skrive et fjollet jobopslag sammen med et seriøst jobopslag. Det indrammer øjeblikkeligt brandet som ikke som de andre.

Hvad du kan lære

Hvilke smertepunkter eller udfordringer kæmper din ønskede målgruppe med? Hvis du kan indsnævre dig på det, der kan være det, og bygge en kampagne omkring det fejre det, kan det være, at du rammer en god tone.

En anden god lektie her er at bruge en platform eller et medie på kreative måder. Her har de forklædt en markedsføringskampagne som et jobopslag. Måske kunne du lancere en ny maskot ved at oprette en Facebook-profil til ham (eller en Tinder-profil?).

HBO Max' #BadaBinge-kampagne

Platform: Alle sammen!

Hvad har HBO Max gjort?

For at skabe forventning til den Sopranos prequel, De mange helgener i Newark brugte HBO og HBO Max seks uger på at opfordre folk til at binge-watche alle seks sæsoner af den originale serie. Marketingteamet gav opgaven på Instagram, Facebook og Twitter: "Start nu!"

De skabte ugentlige check-ins og opfordringer og delte memes og billeder undervejs, der passede til den foreslåede tidslinje for at se programmet, så fans kunne nyde de samme vittigheder og øjeblikke sammen igen, ligesom de kunne have gjort, hvis de havde set det ugentligt i den oprindelige serie.

HBO brugte også tjeklister på Twitter og quizzer på Instagram Stories til at tilbyde en legende, interaktiv måde at engagere sig på. Der var første gang, man så et referat på TikTok, "Best of the Sopranos"-klip på Youtube, fan-made kompilationer og meget mere. Der var endda et "seks graders adskillelse"-spil på HBO Twitter, hvor fans kunne nævne en skuespiller (en hvilken som helst skuespiller), og HBO's Twitter-konto ville forsøge at forbindedem til den Sopranos univers.

Alle mulige vinkler på Sopranos-indholdet blev spredt ud over alle mulige kanaler. For at kunne indtage det hele er du nødt til at spise Carmellas ziti.

Lad os arrangere et møde, ikke? Hold denne #BadaBinge i gang. pic.twitter.com/Fbmq1rib8A

- HBO (@HBO) september 20, 202

Hvorfor det virkede

Den 360 graders dækning på de sociale medier gjorde det umuligt at ignorere, at denne nye film var på vej. Var det intenst? Ja, men det gav en seriøs succes: en stigning på 200 % i streams af The Sopranos og 1 million streamere på lanceringsdagen for De mange helgener i Newark .

Hvad du kan lære

Nogle gange er mere mere mere. Hvis du har noget stort på vej, skal du ikke være bange for at være besat af det.

Nøglen til denne type all-in-kampagne er dog et varieret indhold, ikke bare at genposte det samme igen og igen eller krydsposte identisk indhold på alle kanaler. Vær kreativ, sigt stort, og udforsk din idé fra alle forskellige vinkler uden at gentage dig selv. Hvis nogen følger dig på alle kanaler, er det en sikker måde at irritere dig på, hvis de ser den samme GIF syv gange om dagen. Capice?

Havana Club Rums Amparo Experience Instagram-konto

Platform: Instagram

Hvad har Havana Club Rum gjort?

Mens de fleste sociale Instagram-kampagner er baseret på hashtags, har Havana Club Rum gjort noget ret kreativt med platformen og oprettet en Instagram-konto for en historisk person: dens grundlægger, Amparo Arechabala.

Havana Rum Club er meget stolt af sin historie, og ved at dele den historie via en Instagram-konto, som om det var Amparo selv, der skrev den tilbage i 1957, forstærker det brandets menneskelighed, autenticitet og romantik.

Hvorfor det virkede

Her tager Havana Rum Club det velkendte format Instagram som daglig dokumentation af vores liv og anvender det på en ny måde. At dele virksomhedens historie kan enten være tørt og kedeligt, eller det kan være levende, visuelt og personligt. HRC's er det sidste. Desuden ser det ud til, at marketingteamet har investeret en del penge i produktionsværdien her - det ser ud til, at der er en fuld film et sted, der erde har udgravet billeder og klip.

Hvad du kan lære

Hvis du ønsker at samle en kampagne eller en enkeltstående historie i en pæn og overskuelig pakke, kan et specifikt Instagram-handle være den rette måde at gøre det på, især hvis du forankrer det omkring en person, uanset om det er en virkelig, historisk eller fiktiv person. Det er en særlig god måde at puste liv i et måske tørt indhold - det er ikke alle brands, der er så heldige at have "forræderi fra den cubanske regering" somen del af deres baggrundshistorie, Havana Rum Club.

Skabelon til kampagne på sociale medier

Hvis du føler dig inspireret og er klar til at komme i gang med din egen store kampagne på de sociale medier, har vi en skabelon, der er klar til at hjælpe dig med at komme i gang.

Bonus: Download en gratis skabelon til en kampagne på sociale medier til at hjælpe dig med at planlægge din næste kampagne, uanset størrelse og budget. Tildel ansvarsområder, fastlæg tidslinjer, opstil leverancer og meget mere!

Kampagner på sociale medier: ofte stillede spørgsmål

Hvorfor lave en kampagne på de sociale medier?

Sociale medier er et effektivt kommunikationsværktøj for brands. På platforme som TikTok, Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Youtube og LinkedIn bruger folk i gennemsnit 147 minutter om dagen. Hvis du har et budskab, du vil ud til verden, er det et godt sted at sprede det.

I modsætning til mere traditionelle reklame- og markedsføringsmetoder (som radiospots, trykte annoncer eller tv-reklamer) giver marketingkampagner på sociale medier mærkerne mulighed for at interagere og engagere sig med en meget målgruppe , og derefter måle resultaterne af denne kampagne utroligt detaljeret via analyser af sociale medier.

Når det gøres rigtigt, kan kampagner på de sociale medier være en effektiv og billig måde for at øge kendskabet eller salget hos din målgruppe og måske endda for at opnå kundeloyalitet undervejs.

Hvad koster en kampagne på de sociale medier?

En kampagne på de sociale medier kan koste mellem 0 og 10.000 dollars.

Med andre ord: Der findes ikke nogen standardløsning i de sociale mediers spændende verden. Dit kampagnebudget kan være lige så dyrt eller småt, som du ønsker det.

Du kan sagtens lave en gratis kampagne på de sociale medier, hvis du har tid (og talent!) til overs. Læs en guide til at skabe engagerende indhold, få fat i nogle gratis stockfotos eller gratis grafiske designværktøjer. Planlæg dine indlæg, så de udsendes på det bedste tidspunkt, kryds fingre for, at du har gjort alt det rigtige for at tilfredsstille platformens algoritme, og sørg så for at bruge tid på atat du kan interagere med dine følgere og svare på spørgsmål.

Hvis du ikke har så meget tid eller færdigheder, er der selvfølgelig også måder at investere i hjælp til din store kampagne på de sociale medier på. Du kan ansætte en person til at tage originale billeder eller håndtere community management. Du kan sponsorere en influencer til at hjælpe med at sprede dit budskab til et nyt publikum. Eller du kan overveje at budgettere til annoncer på sociale medier eller boosting af et indlæg.

Hvordan laver man en kampagne på de sociale medier?

Hvis du skal præsentere en kampagne på sociale medier for en kunde, skal du først identificere din målgruppe og de mål, du ønsker at opnå med din kampagne, dvs. hvordan vil den hjælpe med at øge engagementet blandt millennials med høj indkomst eller øge salget blandt tennisspillende boomere.

Derefter skal du udarbejde en omfattende plan. Her er de trin, du bør overveje:

 1. Research - Undersøg din målgruppe: Hvad er deres smertepunkter? Hvordan kommunikerer de? Hvilke netværk bruger de?
 2. Definer målene - Fastsæt målene for din kampagne, f.eks. at øge kendskabet til mærket eller øge salget. Vær specifik. Hvor stor en stigning i kendskabet til mærket kan du f.eks. forvente at opnå med din kampagne?
 3. Lad dig inspirere af konkurrenterne. Hvilke typer kampagner kører dine konkurrenter? Hvordan vil denne kampagne kunne sammenlignes med deres? Er der et hul i markedet, som du kan udfylde?
 4. Udvikling af indhold - Ud fra din research og dine mål skal du udtænke nogle eksempler på indhold, der vil falde i god jord hos din målgruppe i denne kampagne.
 5. Vurder, hvor meget det vil koste - Overvej, hvor meget det vil koste at producere indholdet, hvor meget du vil betale for annoncering, og hvor meget medarbejdertid eller freelancebudget du skal bruge for at nå din vision. Sørg for, at du også kan retfærdiggøre kampagnens afkast af investeringen (ROI) i dette afsnit.

Når du er færdig med disse trin, skal du samle det hele i en brief eller et deck og præsentere det eller dele det med din kunde eller chef. Vær åben for feedback og forbered dig på spørgsmål. Nogle gange er det at præsentere en kampagneidé blot starten på en brainstorm, der kan føre til en endnu bedre kampagneidé.

Hvordan sporer man kampagner på sociale medier?

At spore succesen af din kampagne på de sociale medier starter med at definere, hvad dit mål er. På den måde ved du, hvilke målinger på de sociale medier der rent faktisk betyder noget.

Hvis målet med din kampagne f.eks. er at få masser af webtrafik, er det måske ikke relevant at måle dine likes. Hvis dit mål derimod er at få flere følgere på TikTok, er antallet af følgere din gyldne billet.

Når du har besluttet, hvilke tal du vil se på, kan du bruge et analyseværktøj til at gennemgå de data, du har brug for.

Alle de store sociale medier har deres eget værktøj til indsigt i appen. Her er en trin-for-trin-guide til alle, fordi vi er så søde.

 • Sådan bruger du Facebook Analytics
 • Sådan bruger du Instagram Analytics
 • Sådan bruger du Youtube Analytics
 • Sådan bruger du LinkedIn Analytics
 • Sådan bruger du Pinterest Analytics
 • Sådan bruger du Twitter Analytics
 • Sådan bruger du Snapchat Analytics
 • Sådan bruger du TikTok Analytics

Vi er selvfølgelig lidt forudindtaget af et lille alt-i-ét-værktøj kaldet SMMExpert Analytics. Med Analytics kan du se dine data på et øjeblik eller planlægge regelmæssige, brugerdefinerede rapporter. Træk-og-slip fliser med de målinger, du ønsker, for at skabe din egen fleksible, interaktive grænseflade, der eksporteres i det filformat, dit hjerte begærer.

Et godt tip: Hvis du vil have endnu mere nørdet med tallene, er der den betalte SMMExpert Impact-indstilling. Impact måler organisk og betalt indholdsmetrikker for Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn samt organisk indholdsmetrikker på Pinterest og YouTube.

Du kan finde en mere detaljeret guide til analyse af sociale medier her.

Okay, så er det nok af os. Du er informeret, inspireret og klar til at skabe en kampagne på de sociale medier, der vil tage internettet med storm. God tur til jer, venner.

Brug SMMExpert til at administrere din næste kampagne på sociale medier. Fra et enkelt dashboard kan du planlægge og offentliggøre indlæg på tværs af netværk, engagere publikum og måle resultaterne. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Gør det bedre med SMMExpert , den alt-i-ét værktøj til sociale medier. Hold dig på forkant med tingene, voks, og slå konkurrenterne.

Gratis 30-dages prøveperiode
Rul til toppen