Alt, hvad du skal vide om Instagram Creator-konti

Er du nysgerrig efter at vide, hvordan Instagram-skaberkonti adskiller sig fra andre profiler, eller om en Instagram-skaberprofil er den rette for dig?

Du er ikke alene.

Instagrams vækst i 2021 har fået dets popularitet blandt skaberne til at skyde i vejret. Disse imponerende statistikker lyver ikke!

Faktisk er " 50 millioner uafhængige indholdsskabere, kuratorer og communitybuildere, herunder influencere på sociale medier, bloggere og videografer " udgør skaberøkonomien . Instagram har oprettet skaberkonti med folk som disse 50 millioner i tankerne.

Når denne artikel er slut, vil du vide, hvad Instagram-skaberprofiler er, og om de er noget for dig eller ej. Som en bonus har vi også inkluderet, hvordan du tilmelder dig en profil, hvis du beslutter dig for, at det er noget for dig.

Bonus: Download en gratis tjekliste der afslører de nøjagtige trin, som en fitness-influencer brugte for at vokse fra 0 til 600.000+ følgere på Instagram uden budget og uden dyrt udstyr.

Hvad er en Instagram-skaberkonto?

En Instagram-skaberkonto er en type Instagram-konto, der er oprettet specielt til indholdsskabere. Den minder meget om en Instagram-virksomhedskonto, men er designet med individuelle skabere i stedet for virksomheder i tankerne.

Skaberkonti er beregnet til:

 • indflydelsesrige personer,
 • offentlige personer,
 • indholdsproducenter,
 • kunstnere, eller
 • folk, der ønsker at tjene penge på deres personlige brand.

Når du opgraderer til en Instagram creator-konto, får du adgang til funktioner, der giver dig mulighed for at:

 • bedre at kontrollere din online tilstedeværelse,
 • forstå dine vækstmålere, og
 • nemt at administrere meddelelser.

Instagram introducerede skaberkonti i 2018 for at fremme influencers på platformen.

(Leder efter den andre Instagram-funktion for skabere, Creator Studio? Creator Studio er mere som et desktop dashboard til din skaberkonto - se vores blog for mere information)

Hvilke særlige funktioner indeholder Instagram-skaberkonti?

Detaljeret indsigt i vækst af følgere

For influencere og skabere er det vigtigt at forstå væksten og aktiviteten blandt dine følgere. Skaberkonti giver dig adgang til et dybdegående dashboard med indsigt. Her kan du få adgang til data om dine følgere, og hvordan de engagerer sig i din konto.

For eksempel kan influencere og skabere nu kortlægge nyt indhold med ændringer i antallet af følgere. Dette hjælper dig med at se, hvad der giver genlyd, så du kan blive ved med at producere den rigtige type indlæg og øge din følgerskare.

En ting skal bemærkes: Du kan kun få adgang til Instagram Insights dashboardet på mobilen Hvis du vil have indsigt på dit skrivebord, skal du gå til Creator Studio .

Strømlinet beskedgivning

Skaberkonti betyder adgang til DM-filtreringsmuligheder! Det er rigtigt - sig farvel til den store mængde DM'er i din indbakke.

Skabere kan filtrere efter tre nye faner:

 • Primært (leveres med meddelelser),
 • Generelt (ingen meddelelser), og
 • Anmodninger (meddelelser fra personer, du ikke følger, ingen meddelelser).

Med disse filtre kan du adskille venner fra fans (og trolls fra alle), og du kan også markere vigtige samtaler, så du aldrig glemmer at svare.

Leder du efter tidsbesparelser i forbindelse med beskeder? Skabere kan generere gemte svar så du kan tilpasse tastaturgenveje til standardbeskeder. Disse genveje er en livredder, når du konstant svarer på de samme spørgsmål via DM.

Her er hvordan du laver din egen:

 • Klik på hamburgerikonet (øverst til højre) på din profilside.
 • Hit Indstillinger , rul ned til Skaber og navigere til Gemte svar.
 • Opret brugerdefinerede tastaturgenveje.
 • Gem dine genveje, og begynd at spare tid i dine DM'er.

Planlægningsmuligheder

Desværre kan brugere af creator-konti ikke oprette forbindelse til apps til planlægning fra tredjeparter. Hvis du har en af disse konti, skal du planlægge dit feed og dine IGTV-indlæg ved hjælp af Creator Studio-dashboardet .

Tryk på den grønne knap i dit Creator Studio dashboard Opret indlæg knappen øverst til venstre i hjørnet. Upload derefter dit indhold, skriv din billedtekst og andre oplysninger, som du gerne vil have med. Tryk derefter på drop-down-pilen ud for Udgiv i nederste højre hjørne.

Klik på den Tidsplan og vælg dato og klokkeslæt, og voila! Så er du klar.

Profilkontrol & fleksibilitet

Du bestemmer selv, hvad folk skal se på din skaberkonto. Du kan vise eller skjule dine kontaktoplysninger, CTA og dit skabermærke.

Og du kan vælge dit foretrukne kontaktvalg på din profil (herunder opkald, sms og e-mail). På den måde kan du angive en specifik forretningskontakt og holde dit privatliv privat.

Indlæg, der kan købes

Hvis du sælger produkter eller giver anbefalinger, giver en creator-konto dig mulighed for at oprette indlæg, der kan købes, og tagge produkter. Når nogen klikker på dit tag, bliver de ført til en produktbeskrivelsesside, hvor de kan få flere oplysninger eller foretage et køb.

Denne funktion er fantastisk for influencers, der arbejder med eller anbefaler flere brands. Hvis det lyder som dig, er en creator-konto måske det rette valg.

Bemærk : Du skal have det mærke, du omtaler, til at give dig godkendt adgang til deres produkter for at kunne tagge dem.

Prøv disse 31 lidet kendte Instagram-funktioner og -hacks (til alle typer konti).

Instagram-skaberprofil vs. virksomhedsprofil

Er du stadig ikke sikker på, om du skal have en Instagram-skaberprofil eller en virksomhedsprofil? Her er fem markante forskelle mellem de to konti.

Etiketter

Navnlig har skaberkonti mere specifikke muligheder for at fortælle, hvad du laver, eller hvem du er. Disse muligheder for mærkning har tendens til at være relateret til den enkelte person - forfatter, kok, kunstner osv.

På den anden side tilbyder erhvervskonti professionelle, brancherelaterede etiketter til din konto, f.eks. reklamebureau, sportshold eller forretningscenter. De er gode til virksomhedskonti eller til alle, der taler for en større gruppe og ikke kun for sig selv.

Kort sagt:

 • Erhvervskonti = gode til selskaber, organisationer og virksomheder
 • Skaberkonti = godt for enkeltpersoner

Hvis du er specifik med din kategori, kan du niche dig ned og finde dit fællesskab, og hvis du er en erhvervskonto, kan du ved at forstå din branchekategori vise dit publikum, hvad du kan gøre for dem.

Men vent! En virksomhedsprofil er måske stadig mere fornuftig, selv hvis du er en individuel skaber. Læs videre for at se flere forskelle.

Kontakt

Både erhvervs- og skaberkonti giver dig mulighed for at dele dine e-mail-adresse og telefonnummer Det gør det nemt for interesserede samarbejdspartnere eller kunder at komme i kontakt med os.

Det er dog kun erhvervskonti, der kan tilføje en placering Dette kan være nyttigt for organisationer med et hovedkontor, en café eller et andet officielt fysisk sted.

Du kan skjule dine kontaktoplysninger på begge konti, hvis du foretrækker DM'er.

Call-to-actions (CTA'er)

Instagram CTA'er er placeret under din bio på din profil. Hvis du har aktiveret kontaktoplysninger på din konto, vil din CTA være placeret ved siden af dem.

Erhvervskonti bruger Bestil mad , Book nu , eller Reserve CTA'er.

På den anden side kan en creator-konto kun bruge Book nu eller Reserve CTA'er.

Hvis du arbejder med mad og drikkevarer, kan en erhvervskonto være den rette for dig.

Muligheder, der kan købes

Der er én væsentlig forskel mellem virksomheds- og skaberkonti på Instagram med hensyn til e-handel: muligheder for at købe ind.

Som vi nævnte ovenfor, kan du tagge produkter, der kan købes, fra mærker, der har godkendt adgang. Virksomhedskonti kan dog tilføje en butik til deres profil, tagge produkter, der kan købes, i indlæg og historier og få adgang til butiksindsigter.

En erhvervskonto kan være den rette for dig, hvis du primært forsøger at sælge produkter på Instagram. Og gode nyheder for dig: Instagram Shopping er en af 12 Instagram-trends for 2022, som vores eksperter har forudsagt.

Bonus: Download en gratis tjekliste der afslører de nøjagtige trin, som en fitness-influencer brugte for at vokse fra 0 til 600.000+ følgere på Instagram uden budget og uden dyrt udstyr.

Få den gratis vejledning lige nu!

Adgang til apps fra tredjeparter

Apps fra tredjepart - som SMMExpert, vores favorit - kan hjælpe dig:

 • Planlæg stillinger,
 • Hold dig organiseret med din community management og dit engagement,
 • og giver dig dybdegående analyser.

Desværre tillader Instagram API'et ikke integration af tredjepartsapps til oprettelseskonti, men hvis du bruger en erhvervskonto, kan du gøre det.

Hvis du administrerer flere konti, kan en erhvervskonto være den rette for dig.

Sådan skifter du til en Instagram-skaberkonto

Trin 1: Gå ind i dine indstillinger

Gå til din profil, og klik på hamburgermenuen i øverste højre hjørne.

Klik derefter på Indstillinger , som står øverst på listen. Vælg derefter Konto .

Hvis du har en personlig konto, skal du vælge Skift til professionel konto .

Hvis du har en erhvervskonto, skal du vælge Skift til Creator-konto .

Bemærk: Du kan også blive opfordret af Instagram på din profilside til at skifte til en professionel konto. Dette gør det samme som ovenfor.

Trin 2. Opret din konto

Vælg den betegnelse, der bedst beskriver, hvem du er, eller hvad du laver, fra listen. Derefter kan du beslutte, om du vil have den vist på din profil eller ej.

På dette tidspunkt spørger Instagram måske, om du er en skaber eller en virksomhed. Klik Skaber , og derefter næste. Du bliver bedt om at oprette din professionelle konto.

Her kan du vælge mellem følgende trin, der kan hjælpe dig med at lære din skaberprofil at kende:

 • Bliv inspireret
 • Udvid dit publikum
 • Del indhold for at se indsigt
 • Udforsk professionelle værktøjer
 • Udfyld din profil

Du vil blive spurgt, om du vil dele logins ved hjælp af Regnskabscenter. Hvis du springer dette trin over ved at klikke på Ikke nu, du kan altid oprette det senere.

Du vil blive bragt til den Opsætning af din professionelle konto Her kan du se dine nye funktioner og værktøjer.

Trin 3: Tjek dine nye funktioner og værktøjer ud

Hvis du har klikket ud af Opsætning af din professionelle konto side, kan du stadig få adgang til den ved at klikke på bjælken "# of 5 STEPS COMPLETE" øverst på din profil.

Du vil have en ikon for søjlediagram i øverste højre hjørne af din profilside. Klik her for at få adgang til dine Professionelt instrumentbræt .

Din Professionelt instrumentbræt er stedet, hvor du kan finde dine kontooplysninger, få adgang til dine værktøjer og finde tips og ressourcer.

Se mere om Instagram-analyser her .

Gå tilbage til din profilside. Herfra skal du klikke på hamburgermenuen i øverste højre hjørne. Klik på Indstillinger, og naviger derefter til Skaber Under denne fane kan du administrere flere funktioner som f.eks:

 • Betalinger for annoncer
 • Indhold af mærkevarer
 • Annoncer med branded content
 • Gemte svar
 • Ofte stillede spørgsmål
 • Forbind eller opret en
 • Minimumsalder
 • Status for indtjening
 • Opsætning af Instagram Shopping

Sådan slukker du for en skaberkonto på Instagram

Har du besluttet dig for, at livet som skaber ikke er noget for dig? Det er nemt at gå tilbage til en personlig Instagram-konto. Men du vil mister du de analysedata, du har indsamlet indtil nu. Og hvis du vælger at gå tilbage til en oprettelseskonto, skal du tilmelde dig igen.

Du skal blot gå tilbage til din Indstillinger (i hamburgermenuen på din profil). Naviger til Konto . Rul ned til Skift kontotype i bunden og klik på Skift til personlig konto .

Bemærk: Du kan også skifte til en erhvervskonto her.

Kan du have en privat skaberkonto på Instagram?

Du kan ikke have en privat skaber- eller virksomhedskonto på Instagram. Du skal først skifte tilbage til en personlig konto for at blive privat.

Beklager, men det er ikke os, der fastsætter reglerne.

Spar tid på at administrere din Instagram-tilstedeværelse ved hjælp af SMMExpert. Planlæg og udgiv indlæg direkte til Instagram, engager publikum, mål resultaterne, og styr alle dine andre sociale medieprofiler - alt sammen fra ét enkelt instrumentbræt. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Rul til toppen