Den komplette guide til YouTube-annoncer for marketingfolk

Brands annoncerer på YouTube, fordi det er verdens næstmest populære websted med 2 milliarder loggede besøgende om måneden.

Hvis du skal beslutte, hvordan du skal allokere dit budget til videoannoncer, har YouTube en enorm rækkevidde og stærke målretningsmuligheder, som gør det til en ubestrideligt værdifuld platform på tværs af kunderejsen.

Men lad os være ærlige: YouTube-annoncer er ikke den mest intuitive del af din strategi for annoncering på de sociale medier. Du kan være sikker på, at det vil betale sig at bruge lidt ekstra tid på at lære det grundlæggende nu, når du senere får et bedre ROI.

I denne artikel ser vi på dine muligheder for annonceformater, gennemgår, hvordan du opretter en videoannoncekampagne, viser opdaterede annonceringsspecifikationer og inspirerer dig med bedste praksis fra beviste udbydere.

Bonus: Download den gratis 30-dages plan for at øge din YouTube-følgerskare hurtigt , en daglig arbejdsbog med udfordringer, der hjælper dig med at kickstarte din Youtube-kanals vækst og spore din succes. Få reelle resultater efter en måned.

Typer af YouTube-annoncer

Lad os starte med at se på de vigtigste typer annoncer på YouTube, både video og andre annoncer:

 1. Annoncer i strømmen, der kan springes over
 2. Reklamer i stream, der ikke kan springes over (herunder bumper-reklamer)
 3. Videoopdagelsesannoncer (tidligere kendt som in-display-annoncer)
 4. Ikke-videoannoncer (dvs. overlays og bannere)

Hvis du allerede har brugt tid på at finjustere din YouTube-markedsføringsstrategi, kender du sikkert de fleste af disse formater i kraft af at have set dem i aktion. Men lad os gå igennem og se nærmere på detaljerne.

1. Videoannoncer i stream, der kan springes over

Disse annoncer vises før eller under en video (også kaldet "pre-roll" eller "mid-roll"), og deres særlige kendetegn er, at seerne kan vælge at springe dem over efter de første 5 sekunder.

Som annoncør betaler du kun, når seerne vælger at se videre efter de første 5 sekunder. Din annonce skal være mindst 12 sekunder lang (men det anbefales at være under 3 minutter).

Du betaler, når en person har set de første 30 sekunder, eller det hele, eller hvis de interagerer med din annonce ved at klikke: alt efter hvad der kommer først.

Sidebar: Du vil ofte se udtrykket "TrueView" dukke op. TrueView er YouTubes kælenavn for den betalingstype, hvor du kun betaler for et annonceindtryk, når en bruger vælger at se det. (Den anden type TrueView-videoannonce er annonceringstypen opdagelsesannonce, og vi giver flere oplysninger om den nedenfor.)

Se for eksempel, hvordan B2B-virksomheden Monday.com bruger s kippable in-stream-annoncer til leadgenerering. Til højre er der en nedtælling på 5 sekunder til, hvornår en seer kan springe annoncen over. Til venstre kan du tydeligt se, hvor lang annoncen er (0:33 sekunder i dette tilfælde).

I mellemtiden vises deres tilmeldings-CTA både i et medfølgende banner øverst til højre i displayet og i et videooverlay nederst til venstre (bemærk, at selv hvis en besøgende springer videoen over, forbliver det medfølgende banner).

På samme måde bruger B2C-onlineuddannelsesmærket MasterClass pre-roll-annoncer, der kan springes over i stream, til at promovere deres medlemskaber. Deres annoncer er dog lange: denne her er næsten 2 minutter.

2. Videoannoncer i stream, der ikke kan springes over

Da 76 % af brugerne oplyser, at de automatisk springer annoncer over, vælger nogle annoncører at køre pre-roll- eller mid-roll-annoncer, som slet ikke har en knap til at springe over.

Hvornår skal du gøre det? Når du sigter mod at øge kendskabet til dit brand, og du er sikker på, at din kreativitet er stærk nok til at fastholde publikums opmærksomhed i de fulde 15 sekunder.*

Bemærk, at annoncører med annoncer, der ikke kan springes over, betaler pr. indtryk til CPM (dvs. pr. 1.000 visninger).

*Og op til 20 sekunder, hvis du befinder dig i Indien, Malaysia, Mexico, Singapore eller EMEA generelt.

Reklamer på kofangere

Bumper-annoncer har en længde på 6 sekunder og er en hurtig underart af ikke-springstillelige in-stream-annoncer. De er identiske, idet du betaler for visninger, de vises som pre-, midter- eller post-roll-annoncer, og de er generelt bedst egnet til kampagner, der har et stort reach og opmærksomhed.

3. Annoncer om opdagelse

Mens in-stream-annoncer fungerer som en traditionel tv-reklame, minder opdagelsesannoncer mere om de annoncer, du ser på Googles søgeresultatside (det giver mening, når vi husker på, at YouTube er lige så meget en søgemaskine som en social platform).

Discovery-annoncer vises sammen med organiske søgeresultater. Så hvis din video ser mere relevant ud end de organiske resultater, kan folk vælge at se den i stedet.

Discovery-annoncer indeholder tre linjer tekst sammen med et miniaturebillede. Når interesserede personer klikker på annoncen, sendes de videre til din videoside eller YouTube-kanal.

Kilde: ThinkwithGoogle

Sidebar: Discovery-annoncer er også en type TrueView-annonce, fordi folk aktivt skal vælge at se dem.

Home Depot Canada har f.eks. en række 30 sekunders annoncer, der dukker op, når brugerne indtaster relevante søgeord:

4. Ikke-videoannoncer

Til annoncører uden et budget til video tilbyder YouTube ikke-videoannoncer.

 • Displayannoncer: vises i højre sidebar og indeholder et billede og tekst samt en CTA med et link til dit websted.
 • In-video overlay-annoncer: vises flydende oven på videoindhold fra betalte YouTube-kanaler.

I en ideel verden vises begge disse annoncetyper sammen med relateret indhold, men det er naturligvis ikke altid tilfældet.

For eksempel falder denne osteopats video med nyttige skulderøvelser sandsynligvis generelt ind under "sundhed", og det samme gælder måske disse annoncer for urtemedicin og MRT'er. Selvfølgelig er chancerne for, at en seer er interesseret i alle tre ting, meget små. Dette er et godt argument for at være kræsen med hensyn til målgruppen - hvilket vi vil behandle i næste afsnit.

Sådan annoncerer du på YouTube

Nu kommer vi til de praktiske detaljer. Først skal din videoannonce vises på YouTube, så start med at uploade videofilen til din YouTube-kanal. Sørg for, at videoen er offentlig - eller hvis du ikke ønsker, at den skal vises på din kanal, kan du gøre den unlistet.

1. Opret din kampagne

Log ind på din Google Ads-konto, og vælg Ny kampagne.

a) Vælg dit kampagnemål ud fra dit brands markedsføringsmål:

 • Salg
 • Leder
 • Trafik på webstedet
 • Overvejelser om produkt og mærke
 • Kendskab til mærket og rækkevidde
 • Eller: opret en kampagne uden et mål som vejledning

b) Vælg din kampagnetype. Disse omfatter alle former for Google-annoncer (herunder søgeresultater, tekst og shopping), så sørg for at vælge Video eller, i nogle tilfælde, Opdagelse kampagner for at vise din video til publikum på YouTube.

Bemærk: Display-annoncer kan også vises på YouTube, men husk, at de ikke er videoer, men blot tekst og et miniaturebillede, og de vises også i Googles Display-netværk.

c) Da du sandsynligvis arbejder med video, skal du vælge din videokampagneundertype:

d) Glem ikke at navngive din kampagne på en måde, så du nemt kan finde, administrere og optimere den i fremtiden.

2. Definer dine kampagneparametre

a) Vælg din budstrategi (for det meste er det din kampagnetype, der bestemmer dette: ønsker du konverteringer, klik eller visninger?)

b) Indtast dit budget pr. dag eller som det samlede beløb, du er villig til at bruge på kampagnen. Indtast også de datoer, hvor din annonce skal køre.

c) Vælg, hvor dine annoncer skal vises:

 • Kun opdagelse (f.eks. YouTube-søgeresultater);
 • Hele YouTube (dvs. søgeresultater, men også kanalsider, videoer og YouTube-hjemmesiden)
 • YouTube Display-netværk (dvs. ikke-YouTube affilierede websteder osv.)

d) Vælg sprog og placering for din målgruppe. Du kan vælge at vise annoncer i hele verden eller målrette efter land. Husk, at kun 15 % af trafikken på YouTube kommer fra USA, så det er godt at tænke bredt.

e) Vælg, hvor "følsomme" dine retningslinjer for brandsikkerhed er. Med andre ord: Hvor meget blasfemi, vold eller seksuelt suggestivt indhold er du villig til at få dine annoncer til at køre sammen med? Mere følsomme brands vil få deres annoncer til at køre i en mindre pulje af videoer, hvilket kan øge den pris, du betaler.

3. Målret din målgruppe

Hvis du endnu ikke har oprettet køberpersonligheder, skal du tage dig tid til at gøre det. Jo mere du ved om din målgruppe, jo bedre kan du målrette dig mod dem, og jo højere bliver din ROI.

 • Demografiske data : Dette omfatter alder, køn, forældrestilling og husstandsindkomst. Men YouTube tilbyder også mere detaljerede data om livsstadier: du kan f.eks. målrette dig mod nye boligejere, studerende og nye forældre.
 • Interesser : Brug emner og søgeord til at målrette folk på baggrund af deres tidligere adfærd (dvs. søgeemner). På den måde hjælper YouTube dig med at finde folk på afgørende tidspunkter, f.eks. når de undersøger deres næste køb af elektronik eller forsøger at lære at opbygge et websted.
  • Pro Tip: Husk, at det er 3 gange vigtigere for folk, om en video er relevant for en brugers interesser, end om der er en berømthed med i den, og 1,6 gange vigtigere, end om det ser ud til at være dyrt at producere den.
 • Remarketing : Målgrupper, der allerede har interageret med dine andre videoer, dit website eller din app.

4. Sæt din kampagne til live

a) Indtast linket til din annonce, og tryk på knappen Opret kampagne for at sætte din kampagne i gang.

Hvis du vil have flere detaljer, har YouTube sine egne retningslinjer for oprettelse af annoncer her.

Pro Tip: Det er også stedet, hvis du vil være ambitiøs og begynde at eksperimentere med annonceringssekvenskampagner, hvor du kan uploade flere typer annoncer, der understøtter hinanden og er arrangeret til at blive vist til dit publikum i den rigtige rækkefølge.

Specifikationer for YouTube-annoncer

Videoannoncer, der kan springes over og ikke kan springes over i stream-videoannoncer på YouTube, skal først uploades som almindelige YouTube-videoer. Så for det meste vil de tekniske specifikationer for din videoannonce (filstørrelse, annoncens dimensioner, størrelser på annoncens billeder osv.) være de samme som for enhver YouTube-video. Når den er uploadet til din kanal, er du klar til at gå i gang.

Undtagelsen her er Discovery-annoncer, som skal overholde følgende:

Specifikationer for YouTube-annoncer (for Discovery-annoncer)

 • Filformat: AVI, ASF, Quicktime, Windows Media, MP4 eller MPEG
 • Videokodec: H.264, MPEG-2 eller MPEG-4
 • Audio Codec: AAC-LC eller MP3
 • Breddeforhold: 16:9 eller 4:3 anbefales, men YouTube tilpasser automatisk filen afhængigt af billedformatet og enheden
 • Billedhastighed: 30 FPS
 • Maksimal filstørrelse: 1 GB for Discovery-annoncer

Retningslinjer for længden af YouTube-videoannoncer

Mindste længde

 • Annoncer, der kan springes over: 12 sekunder

Maksimal længde

 • Annoncer, der kan springes over: 3 minutter
  • Annoncer, der kan springes over på YouTube Kids: 60 sekunder
 • Annoncer, der ikke kan springes over: 15 sekunder
  • Annoncer, der ikke kan springes over, i EMEA, Mexico, Indien, Malaysia og Singapore: 20 sekunder
 • Reklamer på kofangere: 6 sekunder

Bedste praksis for YouTube-reklamer

YouTubes annonceringssystem er kraftfuldt og kan optimeres i det uendelige, men i sidste ende afhænger din annonces succes af, hvordan den virker på folk. Det betyder, at dine kreative valg er vigtige. Her er vores bedste tips til effektive videoannoncer på YouTube.

Bonus: Download den gratis 30-dages plan for at øge din YouTube-følgerskare hurtigt , en daglig arbejdsbog med udfordringer, der hjælper dig med at kickstarte din Youtube-kanals vækst og spore din succes. Få reelle resultater efter en måned.

Få den gratis vejledning lige nu!

Få fat i folk med det samme

Hvad er en hook? Måske er det et velkendt ansigt, en stærk stemning eller følelse, en stram indramning af vigtige produkter eller ansigter (også ukendte), måske et overraskende eller usædvanligt genrevalg som f.eks. humor eller spænding eller en fængende sang, hvis du kan sikre dig rettighederne til den.

For eksempel starter denne Vrbo-annonce, der ligger øverst på leaderboardet, stærkt på grund af det indledende billede af direkte elendighed. Sammen med en dissonant titel ("Sunny beaches, sandy beaches" osv.) har publikum en lille smule spænding, der holder dem interesserede. Hvorfor handler videoen om den solrige strand om en trist våd mand?

Kilde: VRBO

Hvis du ser videoen, vil du hurtigt indse, at åbningsbilledet ikke har meget at gøre med resten af reklamen: Det er lidt af en lokkemad, men det er sjovt nok til, at det fungerer.

Skab et brand tidligt, men et brand med mening

Ifølge YouTube giver top-of-funnel awareness-annoncer bedst resultater, når branding vises i de første fem sekunder og I mellemtiden vil annoncer, der henvender sig til målgrupper længere nede i tragtfadet (f.eks. seere i overvejelsesfasen), måske ønske at sætte et brand senere for at give seerne mulighed for at engagere sig i annoncens historie og få dem til at se den længere tid.

Et forfriskende eksempel på, hvordan et brand fuldt ud kan inkorporere sin positionering, er Mint Mobiles nye #stayathome-inspirerede reklame. I reklamen hentyder majoritetsejeren og den berømte flotte mand Ryan Reynolds til den dyre studievideo, som Mint Mobile var begyndt at forberede. I stedet viser han en Powerpoint med et søjlediagram og nogle "næste skridt".

Kilde: Mint Mobile

Det, du skal lære af det her, er, at branding er mere end blot at sørge for, at dit logo vises i de første 5 sekunder, som YouTube anbefaler. En rigtig god videoannonce personificerer dit brand på en måde, hvor bogstaveligt talt alle detaljer understøtter karakteren, tonen og visionen.

Forbind med historie + følelser

I 2018 kørte Wells Fargo en brand awareness-kampagne på YouTube, der direkte anerkendte deres nylige historie med spektakulære skandaler om kundemisbrug. Ifølge bankens marketingdirektør blev kampagnen, der skulle genskabe tilliden til almindelige mennesker, opfattet som risikabel og polariserende for interne interessenter.

Uanset hvad du personligt mener om detailbankvirksomhed, er kombinationen af high-end kostume-dramatiske westernbilleder og opløftende billeder af folk, der "gør det rigtige" på kontorer, unægtelig følelsesmæssigt effektiv i denne et minut lange reklame for en hjørnesten. Tilføj nogle berømte guitarriffs, og du har noget ret medrivende.

Kilde: Wells Fargo

Det, man kan tage med sig: Alle kan "fortælle en historie". Hvis du vil fortælle en virkelig effektiv historie, skal du gå til struben og fortælle en historie, der tager en risiko.

Pro Tip: Og hvis du har ressourcerne til at lave sekvensering af flere annoncer (dvs. flere videoer af forskellig længde, der henvender sig til dit publikum i en bestemt rækkefølge), er der flere former for fortællende buer, som du måske kan overveje.

Vis folk, hvad de skal gøre som det næste

Som vi har nævnt, skal din YouTube-annonce have et mål, så du kan måle dens succes.

Hvis dine kampagnemål er handlinger i de lavere trappekanaler (f.eks. klik, salg, konverteringer eller trafik), kan du overveje at oprette annoncen som en TrueView for action-kampagne. Dette vil give yderligere klikbare elementer til din annonce, så seerne kan klikke før slutningen.

For eksempel Monday.com - som helt sikkert har mig målrettet, i hvert fald - har CTA-overlays og ledsagende bannere i massevis.

Vær ikke bange for at bruge skabeloner

Det er ikke alle brands, der har et budget til en hundrede år gammel bank eller et unicorn-startup-firma til at sprænge i luften.

Hvis du ved, hvad dit budskab er, har du ikke brug for en Hollywood-aktuel person til at levere det. Vores værktøjskasse til social videostrategi indeholder flere forslag til at få dig i gang med at lave dit mesterværk.

Kilde: Imperfect

Brug SMMExpert til at promovere din YouTube-kanal og skabe engagement. Du kan nemt publicere videoer til Facebook, Instagram og Twitter - alt sammen fra ét instrumentbræt. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Rul til toppen