En introduktion til Facebooks hemmelige grupper

Psst. Det er på tide, at vi fortæller dig en lille hemmelighed: Facebook-grupper vinder stadig mere popularitet, og ikke kun blandt brugerne. De ændringer, der er foretaget i år i den almægtige nyhedsfeed-algoritme, har givet grupper forrang for sider, hvilket har fået brands til at ændre deres strategi for at inkludere grupper.

Grupper er knudepunkter for engagement. Mere end 1,4 milliarder af Facebooks 2,2 milliarder månedligt aktive brugere tjekker grupper hver måned. Men kun 200 millioner brugere er i det, som Facebooks grundlægger Mark Zuckerberg kalder "meningsfulde grupper". Zuckerberg forventer, at dette tal i den nærmeste fremtid vil stige til en milliard.

Mange af disse "meningsfulde grupper" er hemmelige grupper. Skjult for cyber-trolls, spammere og modsætningsfolk tilbyder hemmelige grupper medlemmerne et rum, hvor ligesindede kan søge råd, dele meninger og organisere sig. Fordi hemmelige grupper giver mere privatliv, er medlemmerne ofte mere ærlige og aktive.

Her får du alt, hvad du skal vide om Facebooks hemmelige grupper.

Bonus: Begynd at lave din egen Facebook-gruppepolitik med en af vores 3 tilpasselige skabeloner . Spar tid på administrative opgaver i dag ved at give dine gruppemedlemmer klare instruktioner.

Hvad er en hemmelig gruppe på Facebook?

Der er tre typer grupper på Facebook: offentlige, lukkede og hemmelige. Offentlige grupper er som udgangspunkt generelt tilgængelige. Alle kan finde og se gruppen uden at skulle godkendes for at deltage.

Lukkede grupper er mere eksklusive. Ligesom offentlige grupper kan alle søge efter og se navnet, beskrivelsen og medlemslisten for en lukket gruppe. Men brugerne kan ikke se gruppens indhold, før de bliver medlem. For at blive medlem af en lukket gruppe skal du godkendes af en administrator eller inviteres af et nuværende medlem.

Hemmelige grupper giver samme grad af fortrolighed som lukkede grupper, men under et dække af usynlighed. Ingen kan søge efter hemmelige grupper eller anmode om at blive medlem af dem. Den eneste måde at komme ind på er at kende en person, som kan invitere dig. Alt, hvad der deles i en hemmelig gruppe, er kun synligt for medlemmerne.

Sådan tilmelder du dig en hemmelig gruppe på Facebook

Da hemmelige grupper pr. definition er usøgbare og hemmelige, skal du kende nogen, der er i den vide Her er, hvordan du kommer med i en hemmelig gruppe:

Trin 1: Bed et nuværende medlem om at invitere dig. For at dette kan fungere, skal I også være venner på Facebook.

Trin 2: Tjek dine notifikationer eller din indbakke for at finde invitationen.

Trin 3: Læs gruppens retningslinjer. Oftest finder du gruppens retningslinjer øverst på siden, i gruppens beskrivelse eller i et delt dokument.

Trin 4: Nogle administratorer vil bede nye medlemmer om at bekræfte, at de har læst og accepterer retningslinjerne.

Hvor private er Facebooks hemmelige grupper?

Det er ingen hemmelighed, at intet nogensinde er helt privat på internettet. Facebook har naturligvis adgang til alt indhold på sine platforme og kan af forskellige årsager sætte indholdet af en hemmelig gruppe under opsyn.

Hemmelige grupper kan have deres egne retningslinjer, men de skal også overholde Facebooks fællesskabsstandarder. Grupper eller brugere, der rapporteres for overtrædelse af disse standarder, f.eks. hadefuld tale, chikane, vold eller nøgenhed, kan blive undersøgt og fjernet. Facebook kan også være forpligtet til at udlevere oplysninger om hemmelige grupper, hvis myndighederne anmoder herom.

Efter skandalen om Cambridge Analytica-databrud har Facebook annonceret planer om at begrænse tredjeparts dataadgang til grupper. I øjeblikket skal tredjepartsapps have tilladelse fra en administrator for at få adgang til gruppeindholdet i hemmelige grupper.

Gruppeindstillingerne kan også ændre sig. I 2017 oprettede Hulu en hemmelig gruppe for fans af "The Handmaid's Tale". I forventning om lanceringen af anden sæson besluttede gruppens administratorer at gøre gruppen offentlig for at nå ud til et bredere publikum. Beslutningen gjorde mange medlemmer oprørte, da de ikke ønskede, at deres tidligere indlæg skulle være offentligt tilgængelige. Facebook tillader i øjeblikket ikke grupper med mere end5.000 medlemmer til at skifte til mindre restriktive indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger.

Hvorfor bruge en hemmelig gruppe på Facebook?

Der er masser af grunde til at bruge en hemmelig gruppe.

Under det amerikanske præsidentvalg i 2016 oprettede Hillary Clinton-tilhænger Libby Chamberlain den hemmelige gruppe Pantsuit Nation for ligesindede progressive. Ifølge Chamberlain omfatter gruppen - som voksede til 3,9 millioner medlemmer på få måneder - medlemmer, der ikke nødvendigvis ønsker at udsende deres politiske holdninger til deres personlige Facebook-fællesskab. Selvfølgelig er der et pusterum fra Pepe-trolde ogRussiske bots skader sikkert heller ikke.

Hvis det kræver en landsby at opdrage et barn, hvorfor så ikke skabe en hemmelig virtuel landsby, især for fædre, som måske føler sig utilpas ved at bede om hjælp. Eller måske er du bare en virkelig hardcore kartoffelchipselsker, der har grundlagt Gettin' Chippy With It, fordi du kun har tid til folk, der elsker kartoffelchips lige så meget som dig.

Det kan godt være, at katten er ude af posen i disse hemmelige Facebook-grupper, men du skal stadig kende en insider for at få en invitation.

En rigtig god grund til at oprette en hemmelig gruppe er naturligvis, hvis du ønsker at holde noget hemmeligt. Måske vil du planlægge en overraskelsesfest for en ven eller kollega. Du vil annoncere en graviditet med familie og nære venner. Du vil oprette en støttegruppe for en person, der lider af en sygdom. Eller, som Facebook tilbyder, samle deltagerne i et realityshow, der endnu ikke er blevet lanceret. (Hvis der er en hemmelig gruppefor Queer Eye derude, så lad det være sagt, at jeg vil være med.)

Hemmelige grupper for brands

For det meste forsøger brands at nå ud til et så bredt publikum som muligt, men der kan være fordele ved at holde sig væk fra radaren. Hemmelige grupper kan bruges til at skabe opmærksomhed og brandintriger, være et sikkert fanforum eller tilbyde eksklusiv adgang til indhold eller kampagner.

Ved at skabe et officielt og privat miljø kan medlemmerne føle sig mere trygge ved at udtrykke deres meninger, og moderatorerne behøver ikke at bekymre sig om spammere eller tredjepartsvirksomheder, der trænger sig på.

Sidste år lancerede Facebook Grupper for sider, så sideejere kunne oprette grupper med et brand uden at bruge personlige profiler.

Hvis du overvejer at bruge en gruppe til din virksomhed, får du her alt det, du skal vide.

Bonus: Begynd at lave din egen Facebook-gruppepolitik med en af vores 3 tilpasselige skabeloner . Spar tid på administrative opgaver i dag ved at give dine gruppemedlemmer klare instruktioner.

Få skabelonerne nu!

Sådan opretter du en hemmelig gruppe på Facebook

Trin 1: Kom i gang.

Klik på knappen "Opret" øverst til højre i sidehovedet, og vælg "Gruppe".

Trin 2: Udfyld de vigtigste oplysninger.

Du opretter din gruppe ved at tilføje et navn og nogle få medlemmer. Du kan som en ekstra detalje tilpasse invitationerne til medlemmerne og forklare gruppens formål, hvis du har lyst.

Trin 3: Vælg indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger.

Vælg "Hemmelig gruppe" under rullelisten for beskyttelse af personlige oplysninger.

Trin 4: Personliggør din gruppe.

Begynd med at tilføje et forsidefoto og en beskrivelse. Du kan også tilføje tags og placeringer.

Trin 5: Juster dine indstillinger.

Under forsidefotoet klikker du på "Mere" og vælger derefter "Rediger gruppeindstillinger". Her kan du vælge din gruppetype, kontrollere godkendelser af medlemskab, godkendelser af indlæg og indstille forskellige gruppegodkendelser.

Du kan også oprette links til sider, hvilket er ideelt for brands, der ønsker at linke til deres mærkeside.

Pro-tip: Hvis du ikke er sikker på, hvilket fortrolighedsniveau du har indstillet for din gruppe, kan du gå til gruppens side og kigge efter gruppens navn i øverste venstre hjørne. Herunder står der enten offentlig, lukket eller hemmelig.

Ændring af din gruppes indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger

Hvis din gruppe ikke er indstillet til hemmelig, og du gerne vil ændre dine indstillinger, skal du gå til formularen "Rediger gruppeindstillinger". Rul ned til "Privatliv", klik på "Ændre privatlivsindstillinger", og vælg "Hemmelig".

Bemærk: Når du har ændret din gruppe til hemmelig, har du kun 24 timer til at ændre dine gruppeindstillinger tilbage. Hvis din gruppe derefter har mere end 5.000 medlemmer, kan du ikke vende tilbage til lukkede eller offentlige indstillinger. Facebook tillader kun administratorer at ændre grupper til mere restriktive indstillinger.

Når du ændrer en gruppes indstillinger, modtager medlemmerne en meddelelse, når du ændrer dem.

Tips til at administrere en hemmelig gruppe på Facebook

Det kan være vanskeligere at administrere en hemmelig gruppe end andre typer Facebook-grupper eller -sider. Følg disse trin for at sikre bedste praksis.

Trin 1: Fastsæt klare retningslinjer for fællesskabet

Det er her, du informerer gruppemedlemmerne om gruppens formål, fællesskabsstandarder og instruktioner.

Du kan fastgøre retningslinjerne i et indlæg øverst på din side, sætte dem i gruppens beskrivelse, inkludere dem i et dokument eller alt det ovenstående.

Nogle af de ting, du måske vil medtage i dine retningslinjer, er:

  • Hvem der kan deltage i gruppen. Du kan også dele instruktioner om, hvordan du tilføjer medlemmer.
  • Hvem der må og hvem der ikke må videregive oplysninger om gruppen til. Hvis du har en streng fortrolighedspolitik, bør du også angive konsekvenserne af at "afsløre" gruppen.
  • Politikker om hadefuld tale, racisme, grafisk indhold, chikane og anden uønsket adfærd.
  • Do's og Don'ts. Do's hjælper medlemmerne med at forstå, hvordan de bedst kan engagere sig i gruppen. Don'ts præciserer gruppens mål og politikker. Du kan f.eks. fraråde opfordringer, reklamer, memes osv.
  • Ofte stillede spørgsmål: Hvis du opdager, at medlemmer gentagne gange stiller de samme spørgsmål til moderatorer, kan det være fornuftigt at tilføje en FAQ.
  • Hvor du kan finde gruppens ressourcer og dokumenter.

Trin 2: Inviter troværdige moderatorer

Dette er især vigtigt, hvis du forventer at få mange medlemmer. Ekstra hjælp til at moderere kommentarer, godkende nye medlemmer og svare på forespørgsler fra medlemmer vil være afgørende for at drive en vellykket gruppe.

Trin 3: Fastlæg det daglige ansvar

Når du har fundet pålidelige moderatorer, skal du lave en tidsplan, så det er klart, hvem der forventes at tage sig af ansvarsområder på bestemte tidspunkter. Hvis det giver mening, kan du offentliggøre denne tidsplan, så gruppens medlemmer ved, hvem de skal kontakte på en given dag.

Trin 4: Gennemgang og opdatering

Sørg for at holde dine retningslinjer opdaterede. Facebooks politikker kan ændre sig, der kan opstå nye spørgsmål, eller der kan være behov for at tage højde for nye udviklinger.

Det er også altid godt at angive et tidsstempel, så medlemmerne ved, hvornår retningslinjerne senest er blevet redigeret.

Så hemmeligheden er afsløret. Hemmelige grupper er fantastiske. De kræver måske lidt mere moderation end en offentlig eller lukket gruppe, men medlemmerne er måske mere tilbøjelige til at engagere sig mere åbent og oftere.

Hvis du vil se, hvordan grupper kan indgå i din virksomheds overordnede Facebook-markedsføringsplan, kan du læse vores komplette guide til Facebook-grupper.

Administrer din tilstedeværelse på Facebook sammen med dine andre sociale medier ved hjælp af SMMExpert. Fra et enkelt dashboard kan du planlægge indlæg, dele video, engagere dit publikum og måle effekten af din indsats. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Rul til toppen