Når det kommer til sociale medieplatforme, kan det være fristende at holde sig til de store navne, du allerede kender, men ingen ønsker at gå glip af den næste store ting. Og hør, vi ønsker ikke at vække din FOMO, men har du hørt om KakaoTalk?

Uanset om du er bekendt med denne hotte sociale messaging-app eller ej, er der en god chance for, at du bør begynde at være opmærksom på den. KakaoTalk er ikke kun sikkert, men det kan også være vigtigt for din digitale markedsføringsplan.

Bonus: Læs den trinvise strategivejledning for sociale medier med professionelle tips til, hvordan du kan øge din tilstedeværelse på de sociale medier.

Hvad er KakaoTalk?

KakaoTalk (eller KaTalk) er en populær messaging-app i Sydkorea. Det er en gratis mobiltjeneste, der tilbyder tekstbeskeder, tale- og videoopkald, gruppechats og meget mere.

KakaoTalk ligner Line eller WeChat, men har faktisk eksisteret i 12 år. Men populariteten er eksploderet i de seneste år med en stigning på over 8 millioner brugere på verdensplan mellem 2015 og 2021.

Diagram via Statista .

Du ved, hvordan det er almindeligt at sige "lad mig google det", når du tænker på at slå noget op? KakaoTalk har nået det samme niveau af allestedsnærværelse, og sydkoreanerne bruger ofte "Ka-Talk" som et verbum (dvs. "Jeg vil Ka-Talk dig senere").

Ifølge eMarketer brugte hele 97,5 % af smartphone-brugerne i Sydkorea appen i december 2020. Det er over tre gange så mange brugere som den næstmest populære app, Instagram.

Diagram via eMarketer .

KakaoTalk er blevet en fast del af den sydkoreanske kultur, men du kan bruge det overalt i verden. Du skal blot bruge appen og en internetforbindelse. KakaoTalk er også overraskende populært i Holland og Italien, og det er kun et spørgsmål om tid, før det vinder indpas andre steder.

Platformen kan forbinde virksomheder med en enorm base af potentielle forbrugere over hele verden. Din KakaoTalk-markedsføringskampagne kan måske række langt ud over Sydkorea.

Hvordan kan du bruge KakaoTalk i erhvervslivet?

Der er altså et stort uudnyttet potentiale, men hvordan kan du bruge KakaoTalk til din virksomhed? Lad os se på alle de ting, du kan gøre for at udnytte dit brand på platformen, uanset om det er Kakao-annoncer, Kakao-indkøb eller kundeservice.

Eksempel på en KakaoTalk-kanals hjemmeside.

Opret en KakaoTalk Business Channel

En KakaoTalk Business Channel er gratis at oprette og nem at vedligeholde og er et godt tilbud til virksomhedsejere, der ønsker at komme ind på platformen.

Med dette værktøj kan du opbygge en søgbar hub for dit brand. Du kan også holde dine følgere opdateret med billeder, videoer og statusopdateringer. Det bedste af det hele er måske, at du kan bruge den indbyggede smart chat-funktion til at kommunikere i realtid med dine kunder.

KakaoTalk's officielle chatbot-logo.

Opdater dine kunder

Der er masser af måder at reklamere for dit brand på KakaoTalk på, og de er alle værd at bruge tid på. Du kan sende direkte beskeder til folk på din KakaoTalk Business Channel. Disse beskeder kan bruges til alt fra meddelelser om dit brand til kuponer eller andre særlige tilbud.

Nå nye kunder

Hvis du ønsker at udvide din rækkevidde yderligere, kan du få adgang til Kakao BizBoard. Denne selvstændige B2B-tjeneste giver virksomheder mulighed for at dele indhold på tværs af forskellige platforme.

Med BizBoard kan du oprette meget målrettede annoncekampagner ved hjælp af Kakao Sync.

Design brugerdefinerede humørikoner

Som enhver anden social medie-app, der er værd at have likes, har KakaoTalk en stærk tilstedeværelse af emoticons. Hovedstjernerne er de utroligt nuttede Kakao Friends. De er så populære, at de endda har deres egne mærkevareforretninger i hele Sydkorea.

Kakao Friends-butik via Universal Beijing .

Det er usandsynligt, at du kan finde på noget så ikonisk som den elskede løve Ryan. Men du kan stadig bidrage med brugerdefinerede humørikoner til KakaoTalk-værket. Du skal blot tilmelde dig Kakao Emoticon Studio for at designe humørikoner, der repræsenterer dit brand.

Eksempler på brugerdefinerede humørikoner i KakaoTalk-butikken.

Direkte salg af fødevarer (hvis relevant)

Nogle brands kan have gavn af at bruge KakaoTalk Order, appens version af populære tjenester som UberEats eller Doordash.

Madbestillingstjenesten har også et robust chefcenter, der hjælper butiksejere med at administrere deres menuer, oprette rabatkoder og holde kontakten med deres kundebase.

Sådan begynder du at bruge KakaoTalk til erhverv

KakaoTalk er både intuitiv og nem at bruge. Men der er nogle komplikationer, hvis du vil åbne en KakaoTalk Business Channel. Lad os gennemgå de enkelte trin for oprettelse af din KakaoTalk-konto.

Download appen

Da det er overvejende koreansk, er KakaoTalk sandsynligvis gemt væk i et dybt hjørne af din app-butik, men du kan finde det der.

Du vil måske bemærke, at der er nogle negative anmeldelser af appen, som har tendens til at fokusere på én vigtig ting. Det er svært at ændre det telefonnummer eller den e-mailadresse, der er knyttet til din konto, så sørg for at få det rigtigt første gang.

Opret en personlig konto

KakaoTalk starter sandsynligvis med dit telefonnummer. Igen - sørg for at bruge et nummer, som du vil have i et stykke tid, for det kan være svært at ændre senere. Dette er en personlig konto, så du kan bruge dit eget telefonnummer, tilføje en bekræftet e-mailadresse og bruge et profilbillede, hvis du ønsker det. Aktivér totrinsbekræftelse for at maksimere sikkerheden.

Opret en KakaoTalk-kanal

Hvis du vil begynde at bruge KakaoTalk's forretningsfunktioner, skal du oprette en KakaoTalk-kanal (også kendt som en Kakao-kanal). Hvis du ikke taler flydende koreansk, skal du lade din browsers oversættelsesfunktion gøre det store arbejde.

Det er også en god idé at have Google Translate åbent i et andet vindue. Du kan også bruge smartphone-appen, som har en live AR-oversættelsesfunktion.

Når du er forberedt, skal du følge disse trin:

  • Naviger til Kakao Business-administratorsiden. Du bliver bedt om at logge ind med din personlige konto og indtaste dit navn. Jeg har indstillet 155 som mit navn, fordi det er navnet på min podcast, som jeg opretter en kanal for.
  • Den næste side kan eller kan ikke oversættes automatisk, men den gule knap i bunden siger "Opret en ny kanal".
  • Indtast kanalnavnet, søge-ID og en kort beskrivelse af din kanal, og upload et profilbillede (anbefalet: 640 x 640px). Du kan også vælge relevante kategorier for dit brand fra rullemenuerne nedenfor.
  • Når de først bliver åbnet, er kanalerne indstillet til private. Naviger til kanalens synlighedsknap på dit instrumentbræt og klik på den for at indstille din kanal som offentlig. Her kan du også slå "tillad søgning" og "1:1 chat" til for virkelig at få dit navn ud derude.

Det er det. Du har oprettet en KakaoTalk-kanal til dit brand og har adgang til beskeder, analyser, reklamekuponer og muligheden for at blive fundet i brugerkartoteket.

Bonus: Læs den trinvise strategivejledning for sociale medier med professionelle tips til, hvordan du kan øge din tilstedeværelse på de sociale medier.

Få den gratis vejledning lige nu!

Opgrader til en KakaoTalk Business Channel (valgfrit)

Men vent, der er mere: Hvis du opgraderer til en KakaoTalk Business Channel, kan du høste flere fordele med et verificeret badge, bedre placering i søgeresultaterne og adgang til det smarte BizBoard, som vi nævnte tidligere.

Der er dog nogle hager - du skal have et koreansk virksomhedsnummer, et virksomhedsregistreringskort og et ansættelsesbevis til kanaladministratoren for at komme til næste niveau. Og hvis du arbejder uden for Korea, kan det kræve nogle særlige visa og besøg hos advokaten.

Hvis du har nummeret, kan du se her, hvordan du kommer videre:

  • Klik på knappen "Opgrader til forretningskanal" på instrumentbrættet (den kan ikke oversættes, men den er indrammet med rødt).

  • Klik på "Anvend" i øverste højre hjørne.

  • Udfyld alle felterne med de oplysninger, du mangler.

Det tager tre til fem arbejdsdage at få ansøgninger godkendt, og du får besked via din registrerede KakaoTalk-e-mail, når ansøgningen er færdig. Hvis du har udfyldt felter forkert, kan din ansøgning blive afvist. Hvis du bliver godkendt, kan du begynde at bruge BizBoard og nyde godt af de andre fordele ved en erhvervskonto.

Ofte stillede spørgsmål om KakaoTalk

Med en potentiel sprogbarriere og det faktum, at det er relativt nyt for publikum uden for Sydkorea, har du måske flere spørgsmål om KakaoTalk. Vi har dækket dig med vores FAQ om KakaoTalk.

Er KakaoTalk sikkert?

Hvis du bruger den korrekt, er KakaoTalk faktisk sikker. Appen har standardsikkerhedsfunktioner som 2-trinsbekræftelse for at sikre, at hackere ikke har let adgang til den.

Det er dog også vigtigt at bemærke, at sydkoreansk lovgivning tillader appen at dele chat-historik med medarbejdere, og der har været en række injuriesager, som har omfattet chat-optegnelser fra appen.

For yderligere beskyttelse kan du slå end-to-end-kryptering til, hvis du skifter til "Secret Chat"-tilstand. Du kan også bruge en VPN for at give appen mere anonymitet.

Hvor meget koster KakaoTalk for virksomheder?

Uanset om du bruger en KakaoTalk-kanal eller en KakaoTalk Business Channel, er begge tjenester helt gratis.

Sidstnævnte tjeneste har langt flere funktioner, men den kræver også, at brugerne skal have en sydkoreansk erhvervslicens og anden dokumentation.

Nogle funktioner kan også kræve et sydkoreansk telefonnummer, hvilket ikke er umuligt at få, men det kan være dyrt.

Udløber KakaoTalk-konti?

Af sikkerhedshensyn suspenderer KakaoTalk generelt konti, hvis de har været inaktive i et år eller længere. Du kan måske stadig få den op at køre igen, hvis det sker, men det er ikke idiotsikkert. Mange har klaget over, at de har mistet hele deres chat-historik, så det er nok ikke risikoen værd.

Hvor kan jeg få support til min KakaoTalk-konto?

Hvis du har spørgsmål om din KakaoTalk-konto, har de deres egen praktiske FAQ-side - og den er allerede tilgængelig på engelsk. Du kan også kontakte deres kundeservice.

Spar tid på at administrere din tilstedeværelse på sociale medier med SMMExpert. Udgiv og planlæg indlæg, find relevante konverteringer, engager publikum, mål resultaterne og meget mere - alt sammen fra ét instrumentbræt. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Gør det bedre med SMMExpert , den alt-i-ét værktøj til sociale medier. Hold dig på forkant med tingene, voks, og slå konkurrenterne.

Gratis 30-dages prøveperiode
Rul til toppen