Live Shopping på Instagram: Alt, hvad du skal vide for at komme i gang

Har du nogensinde haft lyst til at være stjernen i din egen shoppingkanal? Godt nyt: Instagrams nye funktion Live Shopping er her for at gøre dig til en stjerne, der kan shoppe, skat!

Live shopping har allerede gjort det stort i Kina i de seneste par år på platforme som TaoBao - et marked på 170 milliarder dollars. Nu har Instagram lanceret sit eget Live Shopping-værktøj, der giver Instagram-brugere deres egen chance for at få en del af den lækre e-handelskage.

Med Live Shopping på Instagram kan du:

  • Undervis dit publikum : Del anbefalinger og anmeldelser, lav produktdemoer, og besvar spørgsmål for at hjælpe kunderne med at få tillid til, at dette er det rigtige produkt for dem.
  • Fremvisning af nye produkter : Live er den perfekte måde at dele det nyeste og bedste fra dit brand på, med opdateringer, der skaber efterspørgsel i realtid.
  • Samarbejde med andre skabere: Gå sammen med andre mærker og skaberne om live-streams, der skaber salg og viser produktsamarbejder.

Læs videre for at få en guide til, hvordan du kommer i gang med Live Shopping på Instagram, og tips til at maksimere succesen med din stream.

Bonus: 14 tidsbesparende tricks til Instagram-powerbrugere . Få listen over hemmelige genveje, som SMMExperts eget social media-team bruger til at skabe indhold, der er helt utroligt.

Hvad er Instagram Live Shopping?

Instagram Live Shopping gør det muligt for skaberne og brands at sælge produkter under en Instagram Live-udsendelse.

Tænk på det som en opdatering af de gammeldags tv-shoppingnetværk - bare mere autentisk og interaktivt. Med Instagram Live Shopping kan du vise dine produkter frem, interagere med dine fans og samarbejde med andre brands og kreative personer.

Instagram Live Shopping er tilgængeligt for alle Instagram Business-konti, der har Checkout-funktioner. Disse brugere kan tagge et produkt fra deres katalog, så det vises nederst på skærmen til køb under en Live-udsendelse.

Kilde: Instagram

Instagram introducerede tidligere i år Shops, som gjorde det muligt for godkendte konti at uploade et produktkatalog og oprette en digital e-handelsbutik direkte i appen. Live Shopping-funktionen trækker fra det samme produktkatalog for at sætte dine bedste køb frem i centrum under en udsendelse.

Bonus: 14 tidsbesparende tricks til Instagram-powerbrugere . Få listen over hemmelige genveje, som SMMExperts eget team for sociale medier bruger til at skabe indhold, der er helt utroligt.

Hent nu

Hvem kan bruge Instagram Live Shopping?

For at udsende en Instagram Live Shopping-oplevelse skal du være et brand eller en skaber med base i USA og have adgang til Instagram Checkout.

Til shop en Instagram Live Shopping-oplevelse, skal du blot være en amerikansk Instagram-bruger, der er i humør til at smide penge.

Hvis ingen af disse to ting beskriver dig, så hold ud: Det er sandsynligt, at denne funktion vil blive lanceret globalt i fremtiden. Følg med i de seneste Instagram-opdateringer her, så du ikke går glip af nyhederne.

Sådan opretter du Instagram Live Shopping

Før du kan starte din Instagram Live Shopping-stream, skal du allerede have oprettet din Instagram Shop og dit produktkatalog. Du kan ikke tagge produkter, hvis du ikke har har produkter, når alt kommer til alt. (Vi er ret sikre på, at det er e-handelsregel nummer et.)

Har du brug for hjælp til at oprette dit katalog? Se vores trinvise vejledning til oprettelse af din Instagram Shop her. Bemærk, at du kan oprette samlinger med op til 30 produkter i dit katalog, så du nemt kan få adgang til en udvalgt gruppe af varer.

Når du har dine produkter i systemet, kan du se her, hvordan du starter din Instagram Live Shopping-oplevelse:

  1. Tryk på kameraikonet i øverste højre hjørne
  2. Nederst på skærmen skifter du til Live
  3. Tryk på Shopping
  4. Vælg de produkter eller den kollektion, du ønsker at præsentere
  5. Tryk på udsendelsesknappen for at gå live!
  6. Når du er i gang, kan du fastgøre et produkt ad gangen på skærmen

Mens de ser på, kan fans trykke på produkterne for at se produktdetaljerne eller fortsætte for at foretage et køb. Lad shoppeturen begynde!

Tips til live shopping på Instagram

Den rå, ubeskårne karakter af en liveudsendelse gør det til en anderledes købs- eller salgsoplevelse end blot at dele et produkt i dit feed eller via Instagram Story.

Udnyt intimiteten, interaktiviteten og autenticiteten til at gøre Live Shopping til noget helt særligt.

Afsløre et nyt produkt eller en ny kollektion

En stor meddelelse er endnu mere spændende, når den er live.

Hvis du har et helt nyt produkt eller en helt ny kollektion, der skal lanceres, kan du gøre det til en begivenhed ved at dele alle detaljerne på en liveudsendelse. Du kan besvare spørgsmål fra fans og virkelig give lanceringen et personligt præg, når du gør et produkt tilgængeligt til salg for første gang.

Instagram har endda påmindelser om produktlanceringer for at hjælpe med at opbygge forventning og sætte alarmer, så folk skal være opmærksomme på det.

Kilde: Instagram

Vis en produktvejledning eller en vejledning om hvordan man gør

Det er godt at dele billeder og videoer af dit produkt på Instagram-feed og i Stories, men det er endnu bedre at lave en live, interaktiv demo eller vejledning for at skabe engagement.

At se, hvordan et produkt fungerer i realtid, er en fantastisk mulighed for fans til at forstå, hvad du sælger, eller blive inspireret til at købe det.

Og som sælger er denne direkte linje til dit publikum en enestående mulighed for at bede om feedback eller besvare spørgsmål, mens du viser, hvad dit produkt er bedst til.

Kilde: Instagram

Omfavn spontanitet

Det er godt at lave en forudsigelig tidsplan og planlægge begivenheder på forhånd, men der er også noget særligt ved spontane Live-sessioner.

Det bedste ved Instagram Live er, at det er så ægte og autentisk. Udnyt følelsen af "alt kan ske" ved at overraske dine følgere med lynudsalg og overraskende demoer.

Disse spontane udsendelser er en mulighed for at belønne fans, der er opmærksomme ... og have det lidt sjovt, mens du er i gang.

Gå sammen med andre skabere

En live-udsendelse er en fantastisk mulighed for at krydspromovere med andre Instagram-influencere, brands eller kreative personer.

Du kan få en særlig gæst til at være vært for en Live Shopping-event med en kurateret samling af deres yndlingsprodukter eller tilbyde en særlig VIP-pris til fans af et andet mærke. Der er masser af muligheder for krydsbestøvning her.

Prøv en QA

At være vært for et spørgsmål og svar på dit Live Shopping-feed er en god måde at hjælpe tøvende kunder med at komme over eventuelle bekymringer.

Hvis du markedsfører et livestream specifikt som en "Spørg mig om noget"-session, vil du få de nysgerrige folk frem, som måske endnu ikke har taget springet. Og fordi det er så intimt og afslappet, vil du skabe tillid hos dine seere på en måde, som et mere poleret feed-indlæg måske ikke ville gøre.

Skift tingene ud

Instagram Live's Shopping-funktion er et spændende værktøj for brands, helt klart - men glem ikke de andre måder, du kan bruge Live på.

Konstant at sælge til dit publikum er en sikker måde at brænde dem ud på. Ideelt set skal du balancere produktdrevne livestreams med indholdsdrevne øjeblikke. Gør disse shoppingøjeblikke til noget særligt - en lejlighed - så folk forbliver nysgerrige og glade for at se med.

For mærker og skaberne med checkout-funktioner er Live Shopping på Instagram endnu et yderst nyttigt e-handelsværktøj i din værktøjskasse. Fyld dine virtuelle hylder op, og få så udsendelsen i gang - dine fans venter på dig.

Administrer din tilstedeværelse på Instagram sammen med dine andre sociale kanaler, og spar tid med SMMExpert. Fra et enkelt dashboard kan du planlægge og offentliggøre indhold, engagere dit publikum og måle resultaterne. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Rul til toppen