Sådan bruger du TikTok: Begyndere starter her

Okay, det er officielt: Du kan ikke længere ignorere TikTok.

Det er den syvende mest brugte sociale medieplatform i verden med 689 millioner aktive brugere på verdensplan, og den er blevet downloadet mere end 2 milliarder gange. Det er ikke en dille - det er et fænomen på de sociale medier. Og det er på tide at komme med (og endelig finde ud af, hvem i alverden Charli D'Amelio er).

Hvis du er ny på videodelingsplatformen, har vi styr på det. (Klassisk os!)

Læs videre for at få alt det, du skal vide om at komme i gang med TikTok og finpudse dine evner til videoredigering.

Bonus: Få en gratis tjekliste til TikTok-vækst fra den berømte TikTok-skaber Tiffy Chen, der viser dig, hvordan du kan få 1,6 millioner følgere med kun 3 studiolamper og iMovie.

Hvad er TikTok?

TikTok er en platform til korte mobilvideoer. Brugerne kan lave videoer på mellem 5 sekunder og 3 minutter og bruge et massivt musikbibliotek og sjove effekter til hurtigt at redigere digitale film i små bidder. Hvis du vil vide, hvordan du bruger TikTok, kan du se vores video lige her:

Men ud over det sjove ved hurtigt at optage og redigere videoer fra din telefon er det, der gør TikTok helt uimodståeligt for så mange mennesker, at på opdagelse på indhold via TikToks fint afstemte algoritme.

TikTok's For You-side (appens startskærm) leverer en uendelig strøm af videoer fra andre brugere og bliver klogere og klogere på, hvad du kan lide, efterhånden som tiden går. (Måske endda også Det er som en personlig tv-station, der både tager højde for dine interesser og vores stadig kortere opmærksomhed!

TikToks utrolige greb om Gen Z-markedet har gjort det til et marketingkraftværk. Sange går viralt (hej, Doja Cat!). Stjerner bliver født (en stor tak til Addison Rae, der har drejet en TikTok-dansekarriere til en hovedrolle i Han er alt det der ). tendenserne spredte sig som en steppebrand (kan du huske, da du ikke kunne finde feta for at redde dit liv?).

Kort sagt: Det er en fremragende mulighed for brands for at komme ind og skabe seriøs opmærksomhed.

Det er vigtigt at bemærke, hvor central musik og dans er for TikTok-økosystemet - appen er opstået ved en fusion mellem ByteDance og Mysical.ly.

Det er også Det er vigtigt at bemærke, at appen har været udsat for en del kontroverser på grund af højtprofilerede problemer med privatlivets fred og sikkerhed.

Men disse problemer har naturligvis ikke forhindret millioner af brugere verden over i at tage appen til sig. Her er hvordan du også kan få del i det sjove.

Sådan opretter du en TikTok-konto

1. Download TikTok-appen fra iOS App Store eller Google Play.

2. Åbn appen.

3. Gå til Mig .

4. Vælg en metode til at tilmelde dig.

Du gjorde det! Du er en TikTok-er nu! Ingen tilbagekøb!

Sådan laver du en TikTok

Selvfølgelig er en TikTok-konto kun ét skridt på vejen mod total dominans på de sociale medier. Du skal også lave noget indhold. Heldigvis er det nemt og sjovt.

1. Når du har oprettet din konto, skal du trykke på + symbolet nederst på skærmen for at gå ind i Create-tilstand.

2. Inden du begynder at optage, kan du på forhånd vælge en række redigeringselementer, som du kan anvende på dit videoklip fra en menu i højre side af skærmen. Vend til dit frontkamera, juster hastigheden, anvend en blødgørende skønhedslinse, leg med forskellige filtre, indstil en selvudløser eller slå blitzen til eller fra.

3. Tryk øverst på skærmen på Tilføj lyd til at forberede lydklip og musik.

4. Er du klar til at optage? Hold den røde knap i midten nederst nede for at optage video, eller tryk på den én gang for at tage et billede. Alternativt kan du trykke på Upload til højre for optageknappen, og se dit kamerabibliotek for at uploade et foto eller en video derfra.

5. Hvis du ønsker at tilføje flere videoer eller fotos til sekvensen, skal du følge trin 2 til 4 igen.

6. Når du har oprettet alle dine "scener", skal du trykke på ikonet med fluebenet.

7. Du får derefter mulighed for at redigere yderligere og tilføje tekst, klistermærker, ekstra filtre, voiceover og meget mere.

8. Når du er tilfreds med din video, skal du klikke på Næste for at tilføje en billedtekst eller hashtags, tagge venner, tilføje en URL eller slå forskellige indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger til eller fra.

9. Indlæg ved at trykke på Indlæg !

Planlægning af en TikTok

Hvis du ikke vil skrive med det samme, kan du bruge SMMExpert til at planlægge dine TikToks til et hvilket som helst tidspunkt i fremtiden . (TikToks indbyggede planlægger giver kun brugerne mulighed for at planlægge TikToks op til 10 dage i forvejen.)

Følg disse trin for at oprette og planlægge en TikTok med SMMExpert:

 1. Optag din video, og rediger den (tilføj lyd og effekter) i TikTok-appen.
 2. Når du er færdig med at redigere din video, skal du trykke på Næste i nederste højre hjørne af skærmen. Vælg derefter Flere muligheder og tryk på Gem på enheden .
 3. I SMMExpert skal du trykke på Opret ikonet øverst i menuen til venstre for at åbne Composer.
 4. Vælg den konto, du vil offentliggøre din TikTok på.
 5. Upload den TikTok, du har gemt, til din enhed.
 6. Tilføj en billedtekst. Du kan inkludere emojis og hashtags og tagge andre konti i din billedtekst.
 7. Juster yderligere indstillinger. Du kan aktivere eller deaktivere kommentarer, Stitches og Duets for hvert enkelt indlæg. Bemærk : Eksisterende TikTok-indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger (som er oprettet i TikTok-appen) tilsidesætter disse indstillinger.
 8. Vis et eksempel på dit indlæg, og klik på Indlæg nu at offentliggøre den med det samme, eller...
 9. ...klik Planlæg til senere at offentliggøre din TikTok på et andet tidspunkt. Du kan manuelt vælge en offentliggørelsesdato eller vælge mellem tre anbefalede brugerdefinerede bedste tidspunkter at poste for maksimalt engagement .

Og det er det! Dine TikToks vises i planlæggeren sammen med alle dine andre planlagte sociale medieindlæg.

Dette flow fungerer både på computeren og i SMMExpert-mobilappen.

Bliv bedre til TikTok - med SMMExpert.

Få adgang til eksklusive, ugentlige bootcamps om sociale medier, der afholdes af TikTok-eksperter, så snart du tilmelder dig, med insidertips om, hvordan du kan:

 • Få flere tilhængere
 • Få mere engagement
 • Kom på For You-siden
 • Og meget mere!
Prøv det gratis

Sådan bruger du TikTok-effekter

TikToks redigeringseffekter er en stor del af appens tiltrækningskraft. Med indbyggede filtre, effekter og grafiske elementer er det nemt at komponere et mesterværk (nærmere bestemt: et mesterværk til en Megan Thee Stallion-sang, hvor du har flammer, der skyder ud af dine øjne).

1. Tryk på + ikonet for at begynde at lave din video.

2. Tryk på Virkninger menuen til venstre for optageknappen.

3. Rul til højre for at udforske de forskellige underkategorier af effekter, fra "Dyr" til "Sjovt". Tryk på en af effekterne for at få et eksempel på, hvordan de vil se ud på kameraet.

4. Under afsnittet "Grøn skærm" finder du en række forskellige måder at lægge din video oven på en falsk baggrund på. Bliv eksperimenterende! Du vil se en række fotos og videoer fra din kamerarulle oven på effekterne her. Tryk på det foto eller den video, du gerne vil lægge oven på den grønne skærm, og se magien (øh, teknologien) ske.

Bonus: Få en gratis tjekliste til TikTok-vækst fra den berømte TikTok-skaber Tiffy Chen, der viser dig, hvordan du kan få 1,6 millioner følgere med kun 3 studiolamper og iMovie.

Hent nu

5. Når du har fundet den effekt, du gerne vil prøve, skal du trykke ud af effektmenuen og bruge optageknappen til at optage din scene.

Når du har fået styr på redigeringen, kan du se vores samling af kreative videoideer for at få gang i den.

De mest populære TikTok-redigeringsfunktioner

Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal begynde på din redigeringsrejse, kan du starte med at lære disse populære videoredigeringfunktioner.

Værktøjet til grøn skærm

Transportér dig selv til et hvilket som helst sted i verden med green screen-effekten.

Du skal blot trykke på Effekt knappen til venstre for optageknappen, og find fanen "green screen". Der findes mange forskellige stilarter, men de lægger alle sammen en ny video af dig foran en falsk baggrund.

Varmt tip : optag en video af dig selv, og brug den som baggrund for den grønne skærm, så du kan interagere med din digitale klon!

TikTok-duetter

Med TikTok-duet-værktøjet kan du dele en delt skærm med en anden brugers indhold for at synge med, danse med ... eller være lidt fjollet.

Hvis du vil duetere med en video, skal du trykke på deleknappen i højre side af en video og trykke på Duet Bemærk, at brugerne skal tilmelde sig dette, så du kan muligvis ikke duetere med alle de videoer, du finder.

Tilføjelse af tekst

Det er sjældent, at du finder en TikTok-video uden tekst. Du skal blot tilføje dine visdomsord eller undertekster på den endelige redigeringsskærm.

Hvis du vil tilføje tekst, der vises og forsvinder i takt med rytmen, kan du få en gennemgang af det her i vores guide til de 10 bedste TikTok-tricks.

Viser sig, forsvinder eller forvandler sig

Der er ikke brug for avancerede redigeringsteknikker for at udføre dette populære TikTok-trick: Du skal blot optage klip, der begynder, hvor det sidste klip sluttede ... uanset om det er i et øjeblik, med din håndflade dækkende for linsen eller med dig helt uden for kameraets ramme.

Kloning

TikTok introducerer hele tiden nye effekter, filtre og funktioner, så de aktuelle redigeringstricks ændrer sig dagligt... som denne klon-fotoeffekt, der dukker op overalt. Hold øje med fanen Opdag for at holde dig opdateret om, hvad der er på vej.

Sådan navigerer du i TikTok

Når du først logger ind på TikTok og bliver bombarderet med mops i badekar og forfærdelige kærester fra alle vinkler, kan det føles overvældende. Men de fem ikoner nederst på skærmen er der for at give lidt struktur og tryghed til oplevelsen - ja, der er en metode i TikTok-galskaben.

Fra venstre til højre er det:

Hjem

Tryk på dette ikon nederst til venstre på skærmen, og du vil se en stream med TikTok-indhold fra andre brugere.

I den Til dig fanen, får du frisk indhold fra hele appen, som TikTok-algoritmen tror, at du måske vil kunne lide.

Hvis du vil se, hvad dine venner laver, kan du gå over til Følgende (øverst på skærmen) for at få vist en strøm af indhold udelukkende fra de personer, du følger.

Opdag

Denne side viser dig trending hashtags, som du kan udforske, men det er også stedet, hvor du kan søge efter specifikt indhold, brugere, sange eller hashtags.

Opret (plus-knappen)

Tryk på dette for at få adgang til optagelsesskærmen og oprette en TikTok! Rul tilbage opad for at få gode tips om, hvordan dette afsnit fungerer, eller læs vores 10 TikTok-tricks for begyndere.

Indbakke

Her kan du finde meddelelser om nye følgere, likes, kommentarer, omtaler og meget mere. Tryk på Alle aktiviteter menuen øverst for at filtrere efter en bestemt meddelelsestype.

Mig

Mig ikonet fører til din profil. Du kan trykke på ikonet Rediger profil for at foretage ændringer, eller tryk på de tre prikker øverst til højre for at få adgang til TikToks indstillinger og privatlivsmenu.

Sådan ændrer du dit TikTok-brugernavn

Dit brugernavn skal gøre det nemt for TikTok-brugere at finde dig på platformen. En generel tommelfingerregel er derfor: Hold det ligetil (brug f.eks. navnet på dit brand som brugernavn) og undgå at ændre dit brugernavn, hvis du ikke har en god grund til det.

Men hvis du nogensinde har brug for for at ændre dit brugernavn, er processen enkel:

 1. Gå til Profil fanen
 2. Tryk på Rediger profil
 3. Indtast dit nye brugernavn, og gem ændringerne.

Du kan kun ændre dit TikTok-brugernavn én gang hver 30. dag, så sørg for at tjekke stavemåden, før du trykker på Gem .

Bemærk, at hvis du ændrer dit brugernavn, vil din profil-URL også blive ændret.

Sådan finder du venner på TikTok

En måde at finde dine venner på TikTok på er ved at forbinde din profil med din kontaktliste eller Facebook-konto.

 1. Gå til Mig fanen (nederste højre hjørne).
 2. Tryk på ikonet menneske-og-plus-tegn i øverste venstre hjørne.
 3. Du kan vælge at invitere venner direkte, oprette forbindelse til telefonens kontaktliste eller oprette forbindelse til din Facebook-venneliste.
 4. Hvis du vil slå synkronisering af kontakter fra, kan du altid gå tilbage til telefonens indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger og slå kontaktadgang til TikTok fra.

En anden måde at finde venner på er ved at søge efter deres brugernavne. Gå til Opdag (andet ikon nederst til højre), og skriv deres navn.

Endnu en mulighed: scan din vens TikCode. Det er en unik QR-kode, der er indbygget direkte i brugernes profiler. Scan den med din telefon, og du kommer til deres profil på din skærm - uden at du skal trykke eller skrive.

Sådan kontakter du andre brugere på TikTok

Interaktion med andre brugere gør ikke bare TikTok til et sjovere sted at være (du ved, det "sociale" i sociale medier), men det er også en vigtig del af enhver vellykket TikTok-markedsføringsstrategi.

På hver video finder du en menu med ikoner i højre side, som giver dig mulighed for at engagere dig og interagere med andre TikTok-ere. Brug dem!

 • Tryk på den profilikon for at gå til brugerens profil. (Og hvis dine fingre er fine nok, kan du trykke på det lille plus-tegn for at følge ophavsmanden.)
 • Tryk på den hjerte-ikon for at synes godt om en video. (Det giver ophavsmanden en ros og lader TikTok vide, hvilken slags indhold du gerne vil se mere af!)
 • Tryk på den taleboble-ikon for at efterlade en kommentar eller læse kommentarer.
 • Tryk på den pilikon for at dele videoen med en ven, gemme den, bruge den samme effekt på din egen video eller bruge den som duet eller sy videoen til din egen nye optagelse.
 • Tryk på den ikonet med den snurrende plade for at se, hvilken sang der bruges i videoen, og udforske andre TikToks, der bruger det samme klip.

Det er selvfølgelig kun en lille bid af alt det, som TikTok kan.

Hvis du er klar til at tage dit brands TikTok-strategi til det næste niveau, har vi flere dybdegående vejledninger, der behandler alt fra TikTok-analyser til strategier til at tjene penge på platformen. Gå ind i hele vores bibliotek med TikTok-ressourcer her ... og varm derefter din sangstemme op, for vi er lige længsel til en duet.

Udvid din tilstedeværelse på TikTok sammen med dine andre sociale kanaler ved hjælp af SMMExpert. Fra et enkelt dashboard kan du planlægge og udgive indlæg på de bedste tidspunkter, engagere dit publikum og måle resultaterne. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Voks hurtigere på TikTok med SMMExpert

Planlæg indlæg, lær af analyser, og svar på kommentarer alt sammen på ét sted.

Start din 30-dages prøveperiode
Rul til toppen