Sådan bruger du WhatsApp til erhverv: Tips og værktøjer

Du har sikkert allerede inkluderet platforme som Twitter og Facebook i din strategi for sociale medier, men WhatsApp kan være lige så vigtig for dit brand.

Det er rigtigt: WhatsApp er ikke kun til at sende sms'er til dine kolleger eller videochatte med din familie i en anden by. Det kan også bruges i forretningsøjemed.

WhatsApp Business er skabt specielt med små virksomhedsejere i tankerne. Det kan hjælpe dig med at få kontakt med dine kunder og støtte dem med øjeblikkelig, personlig kundeservice .

Hvis du aldrig har overvejet at tilføje en WhatsApp Business-konto til dit brands sociale strategi, vil vi undersøge, hvorfor det kan være en god idé.

Bonus: Download vores gratis vejledning om WhatsApp til kundeservice for at få flere tips til, hvordan du kan bruge WhatsApp Business til at opnå højere konverteringsrater, bedre kundeoplevelser, lavere omkostninger og større kundetilfredshed.

Hvad er WhatsApp?

WhatsApp er en besked-app, ligesom Facebook Messenger eller We Chat.

Mobilappen bruger telefonens internetforbindelse til at lade dig kommunikere med andre WhatsApp-brugere, hvilket gør det til et prisbilligt alternativ til internationale opkald eller sms'er.

WhatsApp var et uafhængigt messenger-selskab, da det blev lanceret i 2009, men Facebook købte det i 2014. Fra 2021 er det stadig ejet af Facebook.

Folk bruger WhatsApp til erhvervsmæssig eller personlig brug, fordi:

 • Det er gratis. De eneste gebyrer, du kan få, er dataroaminggebyrer.
 • Den er pålidelig. Så længe du har forbindelse til wi-fi eller har mobildata, kan du bruge WhatsApp til at kommunikere med brugere over hele verden.
 • Det er almindeligt tilgængeligt. Der er WhatsApp-brugere i 180 forskellige lande.
 • Det handler ikke kun om sms'er. Du kan bruge WhatsApp til talemeddelelser, opkald og videoopkald samt til at dele billeder, videoer, dokumenter og din placering.

8 WhatsApp-statistikker, som du sikkert ikke vidste

Tallene taler for sig selv.

1. WhatsApp er den mest populære mobile messenger-app i verden

2 milliarder mennesker på verdensplan bruger WhatsApp mindst en gang om måneden.

Dermed ligger WhatsApp foran andre populære messenger-apps: Facebook Messenger med 1,3 milliarder brugere og WeChat med 1,2 milliarder brugere.

Kilde: Statista

2. WhatsApp er det tredje mest brugte sociale medie i verden

Det er kun efter Facebook og YouTube, når det gælder popularitet på verdensplan.

Kilde: SMMExpert

3. 58 % af WhatsApp-brugerne bruger appen mere end én gang om dagen

I USA bruger den gennemsnitlige person den faktisk 143 gange om måneden.

4. I 2019 havde WhatsApp mere end en halv milliard daglige aktive brugere

Det er en stigning fra 450 millioner ved udgangen af 2018.

5. De fleste af WhatsApp's nye brugere i 2020 er i USA

Efter USA var de lande med flest WhatsApp-downloads i 2020 Brasilien, Det Forenede Kongerige, Indien og derefter Mexico.

Kilde: Statista

6. 27 % af de amerikanske WhatsApp-brugere er mellem 26 og 35 år.

Kilde: Statista

7. WhatsApp bruges mest til at holde kontakten med venner og familie

Derfor bruger 82 % af amerikanerne appen. Andre populære grunde er at styrke et professionelt netværk (13 %) og at få underholdning (10 %).

8. De fleste WhatsApp-opkald, der nogensinde er foretaget, var nytårsaftensdag 2020

Der blev foretaget 1,4 milliarder video- og taleopkald via WhatsApp den 31. december 2020, hvilket er en rekord.

Sådan bruger du WhatsApp til erhverv

Selv om kun 4 % af de amerikanske WhatsApp-brugere downloadede appen for at følge mærker eller virksomheder, er der stadig stor værdi i at bruge WhatsApp til din virksomhed.

WhatsApp Business er udviklet specielt med små virksomhedsejere i tankerne og tilbyder specialiserede løsninger, der kan hjælpe dig med at komme i kontakt med dine kunder.

For at komme i gang skal du have en WhatsApp Business-konto. Hvis du ikke har en endnu, kan du følge disse enkle trinvise instruktioner.

Sådan opretter du en WhatsApp Business-konto

1. Download WhatsApp Business-appen til Android eller iPhone

Find appen i App Store eller Google Play, eller download den via WhatsApp's websted.

2. Godkend vilkårene og betingelserne

3. Indtast din virksomheds telefonnummer

4. Udfyld dine oplysninger

Når du har indtastet dit telefonnummer, bliver du automatisk sendt videre til denne side. Udfyld de vigtigste oplysninger, f.eks. dit firmanavn, tilføj et profilbillede, og vælg en kategori, der bedst beskriver din virksomhed.

Bonus: Download vores gratis vejledning om WhatsApp til kundeservice for at få flere tips til, hvordan du kan bruge WhatsApp Business til at opnå højere konverteringsrater, bedre kundeoplevelser, lavere omkostninger og større kundetilfredshed.

Få guiden nu!

5. Få mere at vide om WhatsApp forretningsværktøjer

I det næste trin kan du lære om at oprette et produktkatalog til din e-handel eller automatiserede meddelelser.

Du kan også springe vejledningen over og gå direkte til indstillingerne.

Før du går videre til avancerede funktioner som automatiserede beskeder, skal du sørge for at tilføje flere oplysninger om din virksomhed. Du kan administrere adresser, åbningstider og websteder i Virksomhedsprofil kategori i indstillinger.

6. Nu kan du begynde at komme i kontakt med dine kunder

Nu hvor du ved, hvordan du opretter en WhatsApp-konto til din virksomhed, kan du begynde at bruge messenger-appen til at kommunikere med kunderne.

4 gode anvendelser af WhatsApp til erhvervslivet

Så hvorfor skal du bruge WhatsApp som virksomhedsejer? Her er 4 ting, som appen kan hjælpe dig med.

Forbedre din kundeservice

Med en WhatsApp Business-konto kan du gøre din kundeservice på sociale medier mere effektiv og personlig.

Ud over at fungere som en kanal til direkte beskeder har WhatsApp Business flere værktøjer, som du kan bruge til at forbedre kommunikationen med kunderne:

 • Hurtige svar . Gem svar på ofte stillede spørgsmål som skabeloner, og opret genveje. På den måde får du den tid tilbage, du ville bruge på at skrive svarene på gentagne spørgsmål, og dine kunder får hurtigere svar på deres spørgsmål.
 • Etiketter . Brug etiketter til at organisere og kategorisere brugere og beskeder. Dette vil hjælpe dig med at sortere beskederne efter hastesituation og genkende tilbagevendende kunder. Du kan bruge forprogrammerede etiketter eller oprette nye etiketter, der giver mening for din virksomhed.

 • Meddelelser fraværende og hilsner. Konfigurer disse automatiserede beskeder, så din kunde får et svar med det samme, selv hvis du ikke er i stand til at svare. Dette er en god måde at fastsætte forventninger til svartider, hvis en kunde henvender sig uden for dine åbningstider.

Derudover er det ganske enkelt nemt og billigt at kommunikere med internationale kunder via WhatsApp Business.

Vis dine produkter frem i et katalog

Du kan betragte WhatsApp Business' katalogværktøj som en mobil butiksfacade. Det giver dine kunder mulighed for at gennemse dine produkter uden at forlade appen.

Dette værktøj er nyttigt til at fremhæve nye produkter, sæsonbestemte kollektioner eller bestsellere.

Her er et par vigtige fakta om kataloget:

 • Du kan uploade højst 500 produkter eller tjenester.
 • Hvert produkt eller hver tjeneste kan indeholde en titel, pris, beskrivelse, produktkode og et link til produktet på dit websted.
 • Hvert produkt har et billede.
 • Du kan dele links fra kataloget i WhatsApp-samtaler.

Kommunikere med kolleger eller medarbejdere

WhatsApp Business er ikke kun til kommunikation med kunderne, men også en god måde at holde kontakten med medarbejderne på. 79 % af de professionelle bruger faktisk messenger-apps som WhatsApp til at kommunikere på arbejdspladsen.

Kilde: Digital 2020

Med gruppechatfunktionen kan du sende beskeder til op til 256 personer på én gang. Det er muligt at sende PDF-filer og andre dokumenter via WhatsApp business. Filerne kan være op til 100 MB store.

Netværk med andre fagfolk

Endelig kan du bruge WhatsApp til at kommunikere med andre i din branche. Appens videoopkaldsværktøj kan bruges til professionelt netværk ligesom Zoom eller Skype.

Du kan endda synkronisere WhatsApp Business med dit skrivebord, så de professionelle netværksopkald kan foretages fra din computer på kontoret i stedet for fra din telefon.

4 nyttige Whatsapp-værktøjer til virksomheder

Sparkcentral af SMMExpert

Sparkcentral gør kundeservice-samtaler til en leg. Det er en automatiseret meddelelsesplatform, der er ideel til håndtering af store mængder meddelelser.

Sparkcentral tilbyder chatbots og AI-løsninger, der hjælper virksomheder med at automatisere kundeservice på tværs af sociale platforme - alt sammen på ét instrumentbræt. Det fungerer med WhatsApp samt Facebook Messenger, WeChat, Instagram og meget mere.

Scan denne QR-kode for at chatte med en repræsentant for Sparkcentral på WhatsApp og få mere at vide om, hvad Sparkcentral kan gøre, lige nu:

WhatsAuto

WhatsAuto er en anden løsning, du kan bruge til at lave bedre automatiske svar. WhatsAuto giver dig mulighed for at oprette en chatbot, planlægge automatiske svar og nemt slå automatiske svar til og fra.

Kilde: Google Play

Oprydning til Business WhatsApp

Download dette business-værktøj, hvis du ikke vil bruge tid på manuelt at slette gamle filer fra WhatsApp. Cleanup gør det nemt at rydde op i WhatsApp Business - du kan vælge flere filer på én gang og hurtigt slette gamle billeder, videoer, lydfiler, noter og profilbilleder. Appen fungerer også offline.

Status Saver til WhatsApp Scan

Denne app gør det nemt at administrere din virksomheds WhatsApp-kontaktliste. Brug den til at importere WhatsApp-kontakter til din iPhone, flette dubletter af kontakter og oprette forbindelse til nogen på WhatsApp uden at tilføje dem som en officiel kontakt.

Nu ved du, hvorfor WhatsApp kan være et godt værktøj for din virksomhed. Glem ikke: Messenger-apps som WhatsApp Business er gode måder at forbedre kundeservicen og kommunikationen med både dine kunder og dit team på.

Spar tid på at opbygge et effektivt kundesupportsystem på sociale medier med SMMExpert. Svar på spørgsmål og klager, opret billetter fra sociale samtaler, og arbejd med chatbots - alt sammen fra ét instrumentbræt. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Administrer alle kundeforespørgsler på en enkelt platform med Sparkcentral Gå aldrig glip af en besked, forbedr kundetilfredsheden, og spar tid. Se det i praksis.

Chat med os
Rul til toppen