Sådan får du flere følgere på Instagram

Er du helt nybegynder på sociale medier eller forsøger du blot at opbygge dit online brand? Du spekulerer sikkert på, hvordan du får flere følgere på Instagram.

Og nej, vi mener ikke, at du skal købe følgere eller bruge bots. Disse tricks kan måske øge antallet af følgere i en kort periode, men de vil ikke gøre dig nogen tjenester på lang sigt.

Det skyldes, at de eneste virkelig værdifulde Instagram-følgere er rigtige mennesker, som interesserer sig for og engagerer sig i dit brand.

Se vores grundige guide for at lære, hvordan du får flere Instagram-følgere på organisk vis.

5 enkle trin til at få flere følgere på Instagram

Bonus: Download en gratis tjekliste der afslører de nøjagtige trin, som en fitness-influencer brugte for at vokse fra 0 til 600.000+ følgere på Instagram uden budget og uden dyrt udstyr.

Sådan får du flere Instagram-følgere gratis

Hvis du ikke har tid til at læse hele guiden, kan du se i videoen nedenfor, hvad du skal bruge for at vokse på Instagram i år:

Ellers er det tid til at smøge ærmerne op og komme i gang.

Trin 1. Lægge grunden til arbejdet

Hav en gennemtænkt Instagram-markedsføringsstrategi

Hvis du vil være effektiv på sociale medier, skal du have en klar plan.

At få flere Instagram-følgere er et godt startmål, men følgere alene skaber ikke en succesfuld Instagram-konto. Dit mål skal være en del af en større plan, der hænger sammen med din virksomhedsstrategi og dine mål for social markedsføring.

Tænk over grundene til, at du ønsker flere Instagram-følgere. Hvad håber du virkelig at opnå? Måske vil du gerne:

 • øge kendskabet til mærket
 • øge salget af produkter
 • skabe trafik til dit websted.

Hvis du fokuserer på disse forretningsorienterede mål, kan du holde din Instagram-konto konsistent og fortælle en overbevisende historie om dit brand, der appellerer til nye besøgende på profilen og hjælper dig med at opbygge (og fastholde) en loyal følgerskare.

Definer din målgruppe

Stil dig selv nogle spørgsmål om, hvem du forsøger at nå ud til:

 • Hvor bor de?
 • Hvad laver de på arbejdet?
 • Hvornår og hvordan bruger de Instagram?
 • Hvad er deres smertepunkter og udfordringer?

Svarene på disse spørgsmål vil hjælpe dig med at skabe indhold, der kan skabe kontakt til de personer på Instagram, der er mest tilbøjelige til at følge dig.

De vil også hjælpe dig med at levere indhold, som vil holde dit publikum engageret i det lange løb.

Skab en konsistent brandhistorie og æstetik

Måske vil du vise, hvordan dit produkt er fremstillet, eller du vil gøre dit brand mere menneskeligt ved at dele en medarbejders perspektiv. Et ambitiøst brand kan vise dine kunders livsstil eller præstationer.

Uanset hvad du går efter, er det vigtigt at bevare en ensartet brandstemme, personlighed og udseende.

Dine indlæg skal være let genkendelige ved et enkelt blik. Tænk på dit Instagram-netværk som en sammenhængende enhed. Du kan altid bruge Instagram Stories til at dele indhold, der ikke passer til dit hovedfeed.

Dine produkter behøver heller ikke nødvendigvis at se ens ud. Du kan bruge styling til at give dit gitter et ensartet udseende, som @themillerswifecustomcookies gør det:

Kilde: @themillerswifecustomcookies på Instagram

Brug nøgleord til at blive vist i søgninger

Før folk kan følge dig på Instagram, skal de finde dig. Men ikke al tekst på Instagram er søgbar. Kun to felter på Instagram bidrager til søgeresultaterne: navn og brugernavn.

Din brugernavn er dit Instagram-handle. Det bør være i overensstemmelse med det handle, du bruger på andre sociale netværk, da det også gør det nemmere for folk at finde dig. Brug dit brandnavn eller en variant af dit navn, som folk sandsynligvis vil bruge, når de søger efter dit brand.

Din navn kan være hvad som helst, op til 30 tegn. Du skal ikke bruge søgeord, men hvis du angiver dit mest relevante søgeord i navnefeltet, kan det gøre det lettere at finde dig.

Rejseforfatteren Claudia Laroye (@itsclaudiatravels) har f.eks. tilføjet søgeordet "rejseforfatter" i sit Instagram-navn. Nu er der større sandsynlighed for, at hun bliver fundet af folk, der leder efter rejseindhold eller forfattere.

Kilde: @itsclaudiatravels på Instagram

Optimer din Instagram-bio og -profil

To tredjedele af besøgene på Instagrams virksomhedsprofiler kommer fra ikke-følgere. Hvis din bio og profil overbeviser dem om at klikke på følg-knappen, kan disse besøgende blive følgere.

Din profil indeholder felterne for dit navn og brugernavn (som nævnt ovenfor), dit websted og din bio.

Din bio kan være på op til 150 tegn, så udnyt den bedst muligt. Formidl din brandidentitet og vis nye besøgende, hvorfor de skal følge dig. Hvilken slags indhold kan de forvente?

Denne bio fra @abstractaerialart opsummerer kontoens formål og løfte på en hurtig og letfordøjelig måde:

Kilde: @abstractaerialart på Instagram

Hvis du har en professionel konto (virksomhed eller Creator), kan du tilføje ekstra oplysninger i din profil, f.eks. dine kontaktoplysninger, din virksomhedstype og din placering.

Trin 2. Skab godt indhold

Design et smukt Instagram-gitter

Det kan virke indlysende, men det er afgørende, når du tænker på at få følgere på Instagram. Hvert opslag på dit Instagram-gitter skal være af høj kvalitet og visuelt indtagende.

Når nye brugere besøger din profil, skal indholdet give dem lyst til at se mere (og klikke på Følg).

Giv reklamefotografen @nelsonmouellic en stor applaus for denne visuelle bedrift.

Skriv overbevisende, lange billedtekster

Instagram er en visuel social medieplatform, men gode Instagram-tekster hjælper dig med at få større rækkevidde og engagement.

Her er nogle vigtige strategier, som du skal huske på:

 • Sæt de vigtigste ord forrest Hvis billedteksten er mere end 125 tegn lang, skal brugerne trykke på "mere" for at se det hele. Få mest muligt ud af de første ord for at inspirere til det ekstra tryk.
 • Stil et spørgsmål Det gør det nemt for dit publikum at skrive en kommentar. Det øgede engagement vil være med til at gøre din konto synlig for flere mennesker.
 • Brug emoji Emoji giver en smule variation og kan gøre din billedtekst mere tillokkende, men sørg for at bruge emoji'erne korrekt!
 • Prøv forskellige længder af billedtekster . Vores data viser, at lange billedtekster har større sandsynlighed for at øge engagementet, men ultrakorte billedtekster kan også være meget effektive, når billederne taler for sig selv.

Will Tang fra Going Awesome Places lægger fantastiske billeder op med detaljerede billedtekster, der fortæller historien bag billedet. Hans Insta-bio kalder ham "skaber af latterligt detaljerede rejseplaner og guider". Det betyder, at denne tilgang til billedtekster er meget passende for et brand.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Will

Indsend indhold, der er beregnet til at blive delt igen

Dit publikum ønsker at deltage i indhold, der er nyttigt og inspirerende. Så når du planlægger dine indlæg, skal du tænke på typer af indhold, som andre mennesker måske gerne vil dele.

Folk elsker at dele infografikker. Tilfredsstil dette ønske ved at give dine følgere din ekspertindsigt. Hvis nogen indlejrer dine Instagram-opslag i deres blog, får du et helt nyt publikum af potentielle følgere.

Folk kan også dele dine indlæg igen i deres Instagram Stories. Disse indlæg er klikbare, så alle, der vil vide mere, kan klikke sig videre til dit oprindelige indlæg. Det er endnu en nem måde at udvide din rækkevidde til nye målgrupper og potentielle nye følgere.

Her er f.eks. hvordan et SMMExpert-indlæg om LinkedIn-demografier ser ud, når det deles i min Instagram Story.

Tag Instagram Stories til dig

Hvis du vil have flere Instagram-følgere, skal du bruge Instagram Stories. En halv milliard Instagram-konti bruger Stories hver dag, og 45 % af de mest sete Stories er fra virksomheder.

Folk, der bruger historier, er meget engagerede. Desuden kan du bruge hashtag- og lokationsfunktionerne i dine historier til at eksponere dem for folk, der ikke allerede følger dig.

Få mest muligt ud af Stories højdepunkter

Har du lagt en masse arbejde i en Instagram Story og er du ikke helt klar til at sige farvel efter 24 timer? Højdepunkterne i fasthæftede Stories er en fantastisk måde at præsentere dit brand for folk, der besøger din profil. Så pak disse højdepunkter med god information og indhold for at vise nye besøgende, hvorfor de bør følge dig.

Glem ikke at tilpasse coverbillederne på dine højdepunkter også. Suppleringsfirmaet Vega holder tingene i tråd med mærket og plantevenligt med deres brugerdefinerede grønne højdepunkter.

Kilde: Vega på Instagram

Indlæg konsekvent

Dine eksisterende følgere vil gerne se indhold fra dig. Det er derfor, de fulgte dig i første omgang. Så giv dem, hvad de vil have!

Når brugerne interagerer med dine opslag, fortæller de engagementer Instagrams algoritme, at dit indhold er værdifuldt. Disse interaktioner vil derefter øge din rækkevidde. Så hvis du giver dine eksisterende følgere noget godt at interagere med, kan det hjælpe dig med at få nye Instagram-følgere.

Hvor ofte skal du skrive? Ifølge vores analyse skal mellem 3-7 gange om ugen .

Indlæg på det rigtige tidspunkt

Instagram bruger en algoritme og ikke et kronologisk feed, men timing er stadig vigtig for algoritmen.

SMMExperts sociale team fandt følgende det bedste tidspunkt at poste på Instagram er mellem kl. 8.00-12.00 PST eller 16.00-16.00 PST på hverdage .

Men dit publikum har måske andre vaner end vores. Et værktøj som SMMExpert Analytics kan vise dig det bedste tidspunkt at poste for dit publikum baseret på tidligere engagement, indtryk eller trafik.

Kilde: SMMExpert Analytics

Prøv SMMExpert gratis, og du kan afmelde dig når som helst.

Begynd at teste forskellige tidspunkter og mål resultaterne. Hvis du f.eks. er et detailhandelsmærke, kan du teste at sende opslag i frokostpausen.

Planlæg dine indlæg og historier

Hvad nu hvis det bedste tidspunkt at skrive på din konto er kl. 3 om natten? (Det sker.) Brug et desktopbaseret Instagram-værktøj som SMMExpert til at planlægge og offentliggøre direkte på Instagram.

Når du planlægger dine Instagram-opslag på forhånd, kan du planlægge et sammenhængende gitter, der fortæller en overordnet historie, og du kan også bruge tid på at skabe gode billedtekster i stedet for at forsøge at finde på noget vittigt i farten.

Du kan også bruge SMMExpert til at planlægge Instagram Stories og Reels.

Trin 3. Gør dig selv let at finde

Brug relevante hashtags for at nå nye brugere

Desværre er teksten i dine Instagram-opslag ikke søgbar, men det er dine hashtags. Hvis du bruger hashtags med omtanke, kan det være en god måde at få gratis følgere på Instagram. Du kan endda oprette dine egne hashtags.

Relevante hashtags kan hjælpe folk med at finde dit indhold. Instagram-brugere kan endda følge hashtags. Det betyder, at dit indhold med hashtags kan blive vist i feeds af folk, som endnu ikke følger din konto.

Du kan inkludere op til 30 hashtags i et Instagram-opslag, men du skal ikke overdrive, men eksperimentere lidt for at finde ud af, hvor mange hashtags der fungerer bedst for netop din konto.

Undgå hashtag-gimmicks som #likeforlike, #tagsforlikes eller #followme. Disse kan give dig et midlertidigt boost af følgere. Men disse personer er ikke interesserede i det, der gør dig og dit indhold til noget særligt. De vil ikke hjælpe dig med at opbygge et meningsfuldt, engageret publikum på Instagram.

Fokuser i stedet på at bruge meget målrettede hashtags, der er specifikke for dit billede, dit produkt eller din virksomhed, som stylist Dee Campling gør det i dette #wfh-shot.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Dee Campling (@deecampling)

Mærk din placering

Hvis det er tydeligt, hvor dit opslag eller din Story er placeret, er det værd at tilføje et stedtag. Det er endnu en nem måde, hvorpå folk kan finde dit indhold på Instagram.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Instagram's @Creators (@creators)

Hvis din virksomhed har et fysisk sted, skal du tagge det og opfordre kunderne til at gøre det samme. Brugerne kan derefter klikke på det pågældende sted og se alle billeder og historier, der er lagt ud fra din butik, restaurant eller kontor.

Du får f.eks. følgende resultat, når du søger efter placeringen af Van Wonderen Stroopwafels i Amsterdam:

Kilde: Instagram

Hvis du poster fra en konference eller begivenhed, kan det hjælpe dig med at få kontakt med andre deltagere, hvis du tilføjer din placering. Dette vil gøre din konto tilgængelig for en meget relevant gruppe af nye potentielle Instagram-følgere.

Tag relevante brugere

Det er nemt at tagge Instagram-brugere, der er med på dine billeder, ved at bruge en @-nævnelse i billedteksten eller Instagrams tagging-funktion i opslaget.

Brugere får besked, når de er tagget, så tags opfordrer dem til at deltage i og dele opslaget. Dit opslag vises også på fanen Tagged på deres Instagram-profil.

Du kan også tagge brugere i dine Instagram Stories, så de kan sende delt indhold til deres egen Story med blot et par tryk. Hvis de gør det, kan deres seere klikke sig videre til din konto.

Vær dog forsigtig: Det er ikke en god idé at tagge nogen bare for at få deres opmærksomhed. Tag i stedet kun brugere, der er med på dit billede eller er relevante for indholdet af dit indlæg.

Nogle potentielt relevante brugere, der kan være relevante at tagge, kan være:

 • Kunder
 • Leverandører
 • Andre relevante virksomheder
 • Kolleger eller medarbejdere
 • En person, der har lært dig en færdighed eller fortalt dig om noget, som du deler i indlægget
 • Enhver, der optræder på billedet

Opmuntre andre til at tagge dig

En anden måde at præsentere din Instagram-konto for et nyt publikum på er at bede andre Instagram-brugere om at tagge dig. Når de tagger dig i et opslag, kan deres publikum se dit håndtag og klikke på det, hvis de ønsker at vide mere.

Din bio er et godt sted at bede folk om at tagge dig på Instagram.

Visit the USA beder f.eks. Instagrammere om at tagge dem for at få en chance for at blive vist på deres konto.

Kilde: @visittheusa på Instagram

Cross-promovere din Instagram-konto på andre netværk

Hvis du vil have gratis følgere på Instagram, skal du gøre det nemt for folk at finde dig.

Det skal være nemt at finde din Instagram-profil. Hvis du allerede har opbygget en følgerskare på et andet socialt netværk, skal du fortælle disse fans om din Instagram-konto.

Del et link til din Instagram-profil, og giv dine eksisterende sociale følgere en grund til at tjekke den ud (f.eks. en Instagram-eksklusiv kuponkode, en begivenhed eller en konkurrence).

Da BlogHer var vært for Jameela Jamil til et Instagram Live, sørgede de også for at promovere det på deres Facebook-side.

Hvis du lige har startet din Instagram-konto, skal du sørge for at sende noget indhold, før du promoverer kontoen andre steder. Sigt efter mindst 12 indlæg.

Du kan også fremhæve nogle af dine bedste Instagram-opslag på dine andre sociale kanaler. Overvej at booste disse opslag med betalt annoncering, så dine andre sociale følgere kan finde og følge dig på Instagram.

Indlejre Instagram-opslag i din blog

Du har allerede set nogle indlejrede Instagram-opslag i denne blog. Disse klikbare opslag giver brugerne mulighed for at gå direkte til det relevante opslag eller den relevante Instagram-profil.

At integrere dine egne Instagram-opslag i din blog er en nem måde at dele dit indhold på og skabe trafik til din profil. Hver ny besøgende på din Instagram-profil er en potentiel ny følger.

Hvis SMMExpert f.eks. ønsker at annoncere, at vores maskot har fået en makeover, kan vi selvfølgelig dele et par billeder af Owlys nye look.

Men vi kan også indlejre et Instagram-opslag, f.eks. sådan her:

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af SMMExpert 🦉 (@hootsuite)

Hver gang du deler visuelt indhold som billeder, diagrammer eller infografikker på din blog, kan du i stedet integrere et Instagram-opslag med det pågældende indhold.

Del din Instagram-konto i anden kommunikation

Tænk ud over dine sociale kanaler, når du deler din Instagram-konto.

Du kan linke til din Instagram-konto på dit websted, i din e-mail-signatur og i dine online-nyhedsbreve. Linket behøver heller ikke være stort, du kan bruge et lille Instagram-ikon.

Hvis du promoverer en ny Instagram-konto, er en hurtig e-mail udsendelse en god måde at få gratis Instagram-følgere på hurtigt.

Og glem ikke dine offline-materialer. Du kan inkludere dit Instagram-håndtag på underlag, plakater, pakkesedler, visitkort eller emballage. Det er en enkel måde at få flere gratis Instagram-følgere til din konto på.

Brug Instagram QR-koder

Din Instagram QR-kode er en kode, der kan scannes, og som gør det muligt for andre Instagram-brugere at følge dig med det samme. Det er en anden nem måde at promovere din konto på fysiske materialer som f.eks. pakningssedler, skilte og produktemballage.

Din QR-kode er også en god måde at få nye følgere i realtid ved netværksarrangementer og konferencer. Folk, du har kontakt med personligt, kan scanne din kode for at følge dig uden at skulle skrive dit håndtag. Prøv at udskrive den og putte den i din navneskilteholder for at få nem adgang.

Find din Instagram QR-kode ved at trykke på ikonet med de tre linjer øverst til højre på din Instagram-profil og vælge QR-kode .

Prøv at blive præsenteret

Featurekonti er Instagram-konti, der kuraterer og genuddeler indhold baseret på et hashtag eller et tagging. Nogle af disse konti har et stort antal følgere. Hvis de deler et af dine indlæg (sammen med dit håndtag), kan de sende en ny strøm af Instagram-følgere i din retning.

Der findes en funktionskonto for stort set alle nicher og interesser på Instagram, så begynd at udforske dem.

F.eks. har @damngoodstitch broderiopslag og har mere end 180.000 følgere.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af DamnGoodStitch (@damngoodstitch)

Sigt efter siden Udforsk

Udforsk-siden er den side, du får vist, når du klikker på ikonet med forstørrelsesglas nederst i Instagram-appen. Ifølge Instagram selv er det her, "du kan finde billeder og videoer, som du måske kan lide fra konti, du endnu ikke følger".

Halvdelen af Instagram-konti besøger Explore hver måned. Det er en kæmpe mulighed for brands, der ønsker at udvide deres målgruppe.

Det er ikke let at komme til fanen Udforsk, men heldigvis har vi en hel artikel, der er dedikeret til at hjælpe dig med at komme dertil.

Du kan også betale for at komme ind i Explore-feedet ved at vælge Explore som annonceplacering.

Bonus: Download en gratis tjekliste der afslører de nøjagtige trin, som en fitness-influencer brugte for at vokse fra 0 til 600.000+ følgere på Instagram uden budget og uden dyrt udstyr.

Få den gratis vejledning lige nu!

Kilde: Instagram

Trin 4. Indgå i dit samfund

Følg relevante konti

Du bør kun tagge folk i et Instagram-opslag, når indholdet er direkte relevant for dem. Men du kan følge alle, du vil. Og når du følger en bruger på Instagram, er der en god chance for, at vedkommende vil tjekke dit feed og overveje at følge dig igen.

Social listening er fantastisk til at finde samtaler og indflydelsesrige brugere (også kaldet influencers), som du kan følge.

Instagrams sektion "Suggestions For You" er også en praktisk ressource til at finde relevante konti at følge. Disse forslag vises i dit Instagram-feed mellem indlæg, mellem Stories eller i højre side af skærmen på en computer.

Husk blot at undgå at følge for mange andre konti for hurtigt. Din follower-ratio, dvs. antallet af personer, der følger dig, i forhold til hvor mange du selv følger, er vigtig for troværdigheden.

Og følg ikke folk bare for at få deres opmærksomhed, for så at fjerne følgningen, når de følger dig igen. Det er en slags dumt træk, og det vil skade dit omdømme på Instagram.

Indgå i eksisterende samfund

Ligesom alle andre sociale medier handler Instagram om de fællesskaber, der er opbygget i det, så sørg for at deltage i disse fællesskaber.

Bliv involveret ved at synes godt om, kommentere og dele indhold fra andre troværdige brugere i dit fællesskab. Undgå generiske kommentarer (som "Fantastisk indlæg!"), der ligner, at de kommer fra robotter.

Ved at deltage i andre indlæg kan du tiltrække opmærksomhed (og potentielle nye følgere) på to måder:

 1. Folk får besked, når du synes godt om og kommenterer deres indlæg, og de vil måske tjekke din profil for at gengælde tjenesten.
 2. Hvis andre finder dine kommentarer tankevækkende eller spændende, vil de måske tjekke din profil.

Samarbejd med influencers i din niche

Her er en vigtig statistik for alle, der overvejer, hvordan de kan få flere følgere på Instagram: 60 % af forbrugerne siger, at de vil følge et brand på Instagram, hvis de har set det blive promoveret af en influencer, de stoler på.

Hvis du ikke arbejder med influencers nu, bør du helt sikkert overveje det. Heldigvis har vi en hel guide om influencer marketing, som kan hjælpe dig.

Samarbejde med andre mærker

Vær ikke bange for at kontakte andre brands for at se, om der er en måde, hvorpå I kan samarbejde på Instagram. Den rigtige form for samarbejde kan hjælpe alle involverede med at få flere Instagram-følgere.

Tænk på virksomheder, som du allerede samarbejder med på andre måder. Måske har I forbindelse med en lokal erhvervsforening eller et butiksområde. Hvordan kan I samarbejde på Instagram?

En almindelig mulighed er at afholde en konkurrence med produkter fra flere virksomheder, som Rocky Mountain Soap Company gjorde med Annika Mang fra @borntobeadventurous.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Rocky Mountain Soap Company (@rockymountainsoapco)

Prøv et Instagram Live-samarbejde

Livevideoer bliver stadig mere populære, og Instagram er et godt sted at udnytte denne tendens. Brugerne får besked, når en konto, de følger, begynder at sende live, så en livevideo fanger virkelig opmærksomheden.

Hvis du vil have et nyt publikum til at se din Live-video, kan du bruge indstillingen "Gå live med en ven" til at være vært for en Live-video sammen med en anden person i din branche. Bed den anden person om at være vært for en Live-video og invitere dig som gæst. I to vises på en delt skærm, hvor I præsenteres for alle deres følgere.

Design Emergency er f.eks. vært for en ugentlig Instagram Live-udsendelse, hvor nøglepersoner i designverdenen interviewes.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Design Emergency (@design.emergency)

Ligeledes indeholder Wine Spectators Straight Talk-serie interviews med brancheinsidere.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Wine Spectator Magazine (@wine_spectator)

Brug interaktivitetsfunktioner i historier

Instagram Stories har masser af interaktive funktioner til at engagere brugerne, f.eks. afstemnings-, spørgsmåls- og chat-stickers. Disse stickers er en enkel måde, hvorpå dit publikum kan engagere sig i dit indhold på.

Afstemningsstickers øgede visningerne af tre sekunders videoer i 90 % af Instagrams betakampagner for denne funktion.

Kilde: Instagram

Hvis brugerne støder på din Story fra et hashtag eller en lokalitetsside, kan de engagere sig med det samme. Det er en god måde at give dem lyst til at lære mere om dit brand ved at følge dig.

Fastgør dine bedste kommentarer

En af Instagrams lidet kendte funktioner er muligheden for at fastgøre op til tre kommentarer til hvert opslag.

I dag udruller vi pinned kommentarer overalt. 📌

Det betyder, at du kan fastgøre nogle få kommentarer øverst i dit feed-indlæg og bedre styre samtalen. pic.twitter.com/iPCMJVLxMh

- Instagram (@instagram) juli 7, 2020

Der er et par måder, du kan bruge denne funktion som en del af din plan for at få flere følgere på Instagram.

 1. Brug fastgjorte kommentarer til at udvide din billedtekst til mere end 2.200 tegn ved at fortsætte historien i kommentarerne. Dette giver dig mulighed for mere detaljeret og dybdegående historiefortælling, hvilket kan passe til nogle konti.
 2. Fastgør dine favoritkommentarer fra andre brugere, især hvis de skaber meget engagement.

Denne funktion kan hjælpe dig med at styre samtalen om dine indlæg og skabe flere muligheder for at skabe engagement.

Trin 5. Bliv ved med at lære

Opret et AR-filter

AR-filtre til Instagram Stories er fotoeffekter, som Instagrammere kan bruge til at ændre billeder, der er taget med deres mobiltelefons front- og bagkameraer.

Indlæggene med hvalpeører er lavet med et AR-filter (Augmented Reality). Indlæggene med "Hvilken [grøntsag/pizza/emoji/etc.] er du?" er også lavet med AR-filter.

Alle Instagram-brugere kan nu oprette et AR-filter. De filtre, du opretter, vises i deres egen sektion på din Instagram-profil.

Kilde: @paigepiskin på Instagram

Hvis dit filter ikke er et reklame- eller mærkevarefilter, vises det også i galleriet med Instagram Stories-effekter, hvor alle Instagrammer kan finde det.

Hvordan kan du få flere Instagram-følgere ved at oprette et AR-filter? Dit kontonavn vises i øverste venstre hjørne, når nogen bruger dit AR-filter. Det er klikbart og kan få flere nye besøgende til din profil.

Kilde: @gucci på Instagram

Afvikling af konkurrencer

Konkurrencer på Instagram er en god måde at få flere følgere på, men sørg for, at du beder folk om at følge dig og kommentere et af dine billeder ved at tagge en ven.

Se dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Hotel Casa Amsterdam (@hotelcasa_amsterdam)

Venner, der er tagget, vil også se dit indlæg og kan vælge at følge din konto.

Hvis du opfordrer til brugergenereret indhold som en del af din konkurrence, kan du også hjælpe dig med at nå ud til flere mennesker. Folk vil få kendskab til din profil via de indlæg, som deres venner har oprettet. Det er en effektiv måde at opbygge tillid hos nye følgere og få flere øjenbryn til din side.

Overvej at annoncere på Instagram

Okay, det er ikke ligefrem en måde at få gratis Instagram-følgere på, men Instagram-annoncer kan være en effektiv måde at nå nye følgere på hurtigt ved at få dit indhold ud til folk, der ellers ikke ville se det.

Og i modsætning til at købe følgere er det at bruge Instagram-annoncer en helt legitim og effektiv måde at få flere Instagram-følgere hurtigt med en lille investering.

Målret dit publikum efter placering, demografiske data og endda efter adfærd og interesser. Du kan også oprette et lookalike-publikum baseret på de personer, der allerede interagerer med din virksomhed.

Ud over feedet kan du annoncere i Instagram Stories og i Explore-feedet. Du kan få alle detaljer om at oprette og sende en Instagram-annoncekampagne i vores detaljerede vejledning om Instagram-annoncer.

Lær af Instagram Insights

Instagram-analyseværktøjer giver dig data om visninger for hvert enkelt opslag, samt om rækkevidde, engagement, de bedste opslag m.m. Du kan også finde demografiske oplysninger om dine følgere, herunder køn, alder og placering.

Hvis du regelmæssigt gennemgår disse data, kan du identificere områder, hvor du kan justere din strategi for at hjælpe dig med at få flere følgere på Instagram.

Hold øje med, hvilket tidspunkt på dagen dine følgere bruger Instagram, så du kan poste, når det er mest sandsynligt, at folk ser og engagerer sig i dit indhold. Datanørder, der ønsker at gå dybere, kan overveje et værktøj til styring af sociale medier som SMMExpert. Disse værktøjer kan vise dig de bedste tidspunkter til at poste baseret på visninger, engagement og trafik. De vil også give dig en masse andre nyttige resultatermålinger, som f.eks. din vækst i antallet af følgere.

Få flere Instagram-følgere ved hjælp af SMMExpert. Planlæg indhold på de mest optimale tidspunkter, effektiviser engagementet, følg dine resultater og meget mere - alt sammen fra et enkelt, brugervenligt instrumentbræt. Prøv det gratis.

Kom i gang

Vokse på Instagram

Du kan nemt oprette, analysere og planlægge Instagram-opslag, Stories og Reels med SMMExpert. Spar tid og opnå resultater.

Gratis 30-dages prøveperiode
Rul til toppen