Sådan laver du en spilleliste på TikTok for at 10x seertal

Skabere opdager, at TikTok-spillelister øger engagementet på appen.

TikTok lancerede playlist-funktionen i 2021 - og det har vist sig at være en fantastisk måde at kategorisere og vise dine bedste videoer frem på.

Men som alle gode ting har det en hage: TikTok-playlister er kun tilgængelige for visse skabere.

Hvis du er en af de heldige få, vil denne artikel gennemgå de fordele, de tilbyder, og hvordan du selv kan lave en afspilningsliste på TikTok.

Bonus: Få en gratis tjekliste til TikTok-vækst fra den berømte TikTok-skaber Tiffy Chen, der viser dig, hvordan du kan få 1,6 millioner følgere med kun 3 studiolamper og iMovie.

Hvad er en TikTok-spilleliste?

TikTok-playlister (også kaldet skaberplaylister) er en funktion, der gør det muligt for skaberne at organisere deres videoer i playlister. Det gør det nemt for seerne at forbruge indhold, der ligner indhold, de allerede har nydt, eller som er en serie eller fortæller en historie.

Playlister findes på din profil over dine regelmæssigt offentliggjorte eller fastgjorte videoer (som vist på billedet nedenfor).

Kilde: jera.bean på TikTok

TikTok-playlister ligner ret meget en IGTV-serie. Hvis du har erfaring med IGTV-serier, så er TikTok-playlister en selvfølge.

Hvorfor lave en afspilningsliste på TikTok?

Du skal altid gøre det så nemt og behageligt som muligt for folk at bruge dit indhold. Let at bruge det plus en interessant, interessant eller sjov video er opskriften på at blive viral.

TikTok-spillelister gør det bare meget nemmere for folk at se dine videoer. Desuden gør spillelisterne det intuitivt at "binge" dit feed, så at sige. Hvis du kunne lide en video i en spilleliste, kommer der en video af samme type som den næste på listen.

En af de største fordele ved TikTok-playlistfunktionen er for producenter af serier eller episodisk indhold.

En TikTok-serie er præcis, som det lyder - en række videoer, der skal ses efter hinanden. Ofte har de en gennemgående fortælling.

TikTok-serier kan ende som et mini-tv-program, hvor afsnittene kommer løbende, så folk tænker på det næste. Hvis du bruger en cliffhanger-agtig tilgang til din serie, kan du få dit publikum til at komme tilbage efter mere.

TikTok-spillelister gør det nemt for seerne at finde det næste afsnit i en serie. Det er især nyttigt, hvis de har fundet det på deres For You-side. Hvis nogen ser en video på deres FYP og derefter går til din side for at se det næste afsnit, kan det være begravet under andet indhold.

Bonus: Få en gratis tjekliste til TikTok-vækst fra den berømte TikTok-skaber Tiffy Chen, der viser dig, hvordan du kan få 1,6 millioner følgere med kun 3 studiolamper og iMovie.

Hent nu Bliv bedre til TikTok - med SMMExpert.

Få adgang til eksklusive, ugentlige bootcamps om sociale medier, der afholdes af TikTok-eksperter, så snart du tilmelder dig, med insidertips om, hvordan du kan:

  • Få flere tilhængere
  • Få mere engagement
  • Kom på For You-siden
  • Og meget mere!
Prøv det gratis

TikTok-serien har mange fordele, bl.a.:

  • Seere, der aktivt tjekker din side for at se det næste afsnit
  • De er nemme at vinde ved at skabe indhold, der allerede giver genlyd

Brands kan bruge afspilningslister til at sende produktvejledninger eller forklaringer. På den måde kan brands sikre sig, at folk ser vejledningerne i den rigtige rækkefølge. Når du har sendt disse vejledningsvideoer i en TikTok-spilleliste, vil folk ikke have problemer med at finde og få adgang til dem.

Her er nogle flere nemme gevinster, når det kommer til TikTok-indhold.

Sådan får du playlist-funktionen på TikTok

TikTok-spillelistefunktionen er ikke tilgængelig for alle. Kun udvalgte skabere har mulighed for at tilføje TikTok-spillelister til deres profiler.

Du ved, om du er med i klubben, hvis du har mulighed for at oprette afspilningslister under fanen Video på din profil.

Hvordan får du afspilningslister på TikTok, hvis du ikke er med i klubben? Desværre er der ikke nogen løsning. Du må sandsynligvis vente på, at TikTok udruller afspilningslister til alle.

Men fortvivl ikke, for som jeg kender TikTok, vil denne funktion, hvis den er en succes, snart være tilgængelig for flere og flere skabere. Så kan du vende tilbage til denne artikel og lave dine egne TikTok-spillelister!

Sådan laver du en spilleliste på TikTok

Hvis du gøre har adgang til Creator Playlists, er det ret nemt at lave en. Der er to måder, du kan gøre det på:

  1. Oprettelse af en TikTok-spilleliste fra din profil
  2. Oprettelse af en TikTok-spilleliste direkte fra en video

Sådan laver du en TikTok-spilleliste fra din profil

Først skal du åbne din app og trykke på din Profil ikonet i det nederste højre hjørne.

I den Video fanen, skal du trykke på Sortere videoer i afspilningslister hvis det er din første afspilningsliste. Eller, hvis du allerede har oprettet en, skal du trykke på plus-ikon ved siden af din eksisterende afspilningsliste.

Du bliver bedt om at navngive din spilleliste og derefter vælge dine videoer.

Sådan opretter du en spilleliste på TikTok direkte fra en video

Naviger til den video, du vil bruge i din afspilningsliste - husk, at det skal være offentlige videoer. Tryk derefter på ikon med tre prikker der vises til højre, eller tryk på videoen og hold den nede.

Hit Tilføj til afspilningsliste og tryk på Opret en spilleliste.

Du vil derefter blive bedt om at navngive din afspilningsliste og tilføje flere videoer.

Du kan også tilføje en video direkte til TikTok-spillelister, når du offentliggør den. Når du har oprettet din video, vises den Indlæg skærmen vil have en mulighed for at Tilføj til afspilningsliste. Vælg den afspilningsliste, du vil tilføje din video til, og post den derefter som sædvanlig.

Få din TikTok-tilstedeværelse til at vokse sammen med dine andre sociale kanaler ved hjælp af SMMExpert. Fra et enkelt instrumentbræt kan du planlægge og udgive indlæg på de bedste tidspunkter, engagere dit publikum og måle resultaterne. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Voks hurtigere på TikTok med SMMExpert

Planlæg indlæg, lær af analyser, og svar på kommentarer alt sammen på ét sted.

Start din 30-dages prøveperiode
Rul til toppen